Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Ben de bir zamanlar beldesan speeder vardı, anca 43-44 ü bulurdu maksimum, göbeğim çatlardı
Şimdilerde city Bike ile 10-12 ort yapıyorum, rahatıma düşkünüm, ne yapayım

Scudo
Bu maksimum hız ve ortalama hız büyük oranda çevresel faktöre bağlıdır.Ben izmir de yaşıyorum alsancak veya ksk de giderken eğer rüzgar az karşıdan esiyorsa ya da arkadan esiyorsa sıkıntısız bir şekilde 25 ortlama rahat yapılabiliyor ama karşıdan esen bir rüzgar olduğunda bu ortalama 17-18-19 a kadar düşüyor maksimum hıza gelince yine aynı faktörlere bağlı olarak düz yolda 44 ü gördüm.Elbet kondisyon da çok önemli fakat kondisyonu çok çok iyi olan biri bile çevresel faktörlere boyun eğmek zorunda kalıyor.Ayrıca kişisel bir fikrimi söyleyeyim 20 ortalamadan veya 44 maksimum hızdan fazlasını ister miyim ? hayır istemem çünkü ben bi performans binicisi değilim spor yapmak gezmek ulaşım amacıyla kullanıyorum bisikleti bu hız mevzusu benim için çok önemli değil açıkçası.

@cyling35
Siz 25 ortalamayı rahat yapıyorsanız ki öyle söylüyorsunuz bence ince teker takıp granfondo çeşmeye girin kürsü görürsünüz mtb ile

MTB kullanmıyorum ancak sedona 420 ile 10-30 KM'lik sürüşlerde ortalamam 10 KM/H civarı oluyor. Açıkcası Strava kayıtlarına bakınca 20-25 KM/H ortalamaları görünce çok özeniyorum hırs yapıyorum ancak Ankara'nın zemini bana bisiklet sürerken hiç keyif vermiyor. Kolejden Çankaya Köşküne çıkana kadar bütün enerjim bitiyor. Geçen gün bir hırsla Eymir gölüne kadar geldim. O yokuşu insem mi inmesem mi diye çok düşündüm inmez olaydım. :D:D:D Geri çıkışta bisikletten inerek yürümek zorunda kaldım. Halbuki İzmirlilere çok özeniyorum çok güzel sahil boyunca bisiklet parkuru var. Doğma büyüme İzmirliyim ancak okul ve iş davasına Ankaraya bir geldik, paçayı kurtaramıyorum bu şehirden. :D:D:D

Bende mtb kullanıyorum ancak buradaki max hızları ve ortalama hızları yakalamak için heralde 30 sene daha çalışmam lazım. Bence yol bisikletine de gerek yok, pro yarışlara dağ bisikletiyle katılınsa sanki daha başarılı olacak gibi...

MTB ile düz yolda yakaladığım maximum hız 30 km/h ortalama da en fazla 19 km/h görebildim :)

Burada yazılan uçuk son sürat ve ortalama mesajlarının bir çıktısını alıp Akşam MTB'nin yüzüne yüzüne fırlatacağım. Onun da kendisine bir çeki düzen vermesini zamanı geldi sanırım....

@burcinhan aynen kardeşim hatta ceza vermelisin

Arkadaşlar
MTB'ci arkadaşlar şehir içi bisiklet hız sınırı 30 km/h ama dikkat edelim ceza falan yemeyelim.
Yol bisikletleri için sıkıntı yok çünkü ben aynı yolda (KSK-KONAK) yol bisikleti ile 22 ortalama yapıyorum..

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Okuldan eve gelirken ortalamamı ölçüm (15 km, Malatya Anadolu Lisesi-Cevatpaşa Mahallesi) 20.9 km çıktı. Üzerinde Maxxis Crossmark lastik ve 14-28 ruble var.

Bir gün çarşıdan eve tüm gücümle pedala basarak gittim, ortalamam 26.7 km çıktı ve maksimum süratim ise 38 kilometreydi (dümdüz yol).

Bir dağ bisikleti ile 45 km ortalama ve 120 km hız yapılmaz. Mark Cavendish bile yapamaz. Ki benim bisiklet rampa aşağı 70'i geçince titremeye başlıyor. Slick lastiklerle düzgün bir dağ bisikleti ile uzun bir rampada yokuş aşağı 90 görüyorsunuz. Ama çok tehlikeli, sakın denemeyin!

@soneryen

mtb ile 25kmh ortalama "rahat" yapılır diyemem ama 1 saat boyunca mtb ile 25kmh ortalama yapılabilir. rahatça yaptığını söyleyen arkadaşın hesapları muhtemelen yanlış.

ortalamayı doğru teyit etmek gerek. km saati yanlış ayarlarsan ve arada hızına bakıp 24-25kmh görünce "sürekli 25 yazıyor ya o zaman ortalamam 25" dersen olmaz. çünkü 1 dakika boyunca bile hızını düşürüp 18-19kmlerle gitmen ortalamanı çok düşürüyor. onu telafi etmek için bir süre 30lara çıkman gerekiyor. yani 25kmh ortalama yapabilmek için hiç duraklamamak önemli. sürekli 25kmh hızı sabit tutmak, 18-19lara inip onu telafi için 30lara çıkmaktan daha kolay.

2 hafta önce yaptığım tura baktım ve 50 dakikalık turda ortalamam 23.8'miş ve çok aşırı zorlamamıştım. km saatim doğru ve bunu gps'ten de teyit ettim. total duration ise eve geldikten sonra kapatmayı unuttuğum için 20 dakika fazla gösteriyor.

LOELqb.png

• Beğen
Tepkiler: alfa780
@efeozata
23.8 ile 25 arasında çok fark var. 24.8 i 25 yapmak için nabız oturan yerimde atıyordu geçmiş dönemlerimde. Ortalama olayı çok namussuz birşey. Mtb ile 25 km yi o kalın lastikleri ile tutturan (öyle 20 km yolda değil orta zorlukta bir güzergahta) direk ince teker spd ayakkabı ile direk yol yarışlarına peletona girsin. Tekrar tekrar samimi söylüyorum.

@soneryen

24.8'i 25 yapmak için o kadar zorlanıyorsan sıkıntı sende. bu çok küçük bir fark 1 saatte 200 metre fazla gitmek demek. lastiklerim 40psi idi halbuki maksimum 50ye kadar basılabiliyor, ve 29 inç 2.35 lastikler, bisiklet de 15 kilo. forma falan da giymiyorum altımda bol bir kapri, sırtımda 2 kilo çanta. yani yapan yapıyor. öyle 20km değilden ne kastettiğini anlamadım 1 saat tutmuşum 25kmh hızı işte? :) yani kaç saat daha sürmem gerekiyordu ortalamanın legal olması için? 1 saat sürüş gayet ideal bir rakam.

25kmh gibi ortalamalar ulaşılamayacak hızlar değil. hatta aramızdan üst seviye olanlar mtb ile 30km ortalamaların üzerine çıkabilir. tabiki yine bahsettiğim 1 saatlik zaman dilimi içerisinde. 40kmh ortalama yaptım, 140a çıktım diyenler var sen onlara takıl :) profesyonel bisikletçilere çıktıkları en yüksek hızı sordukları bir röportaj izledim, en yükseği 115 civarı diyor, hatta 100'ü geçince biraz korkuyorum diyenler var ve bizim forumda dağ bisikleti ile 140a çıkanlar var. :D

ha bu arada yaş da önemli eğer 35lerin üzerindeysen ki kayıt tarihinden öyle görünüyor, kendini 25lik delikanlılarla karşılaştırmaman lazım, imkanı yok mücadele edemezsin :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bag
@efeozata
Bunlar hiç bitmez bitmeyecek 140 görenler. 25 yapanlar. Tamam sorun bizde. Tebrikler. Bende diyorum girin yarışa. 22 ekimde edirne yarışı var buyrun.

Birşey demiyorum yukarıda da yazdım.

@efeozata
Benimki mücadele değil. Ben yarışı tamamlasam yeter. Kulüp arkadaşlara eşlik etmek. Farkındalık. Benim amacım o. Bende ego yok. Önemli olan o atmosferi yaşamak. Ama 2006 yılından beri forumdayım bi bitmedi mtb ile araba geçenler, çift amortisörlü ile 140 yapanlar ortalamada yol bisikletlerini
Geçenler. Bi Bitmedi bitmeyecek. Bakalım göreceğiz 140 ları yapan mtb cileri. Yolda süpürge araçlarına binenleri

• Beğen
Tepkiler: efeozata
İnce tekerli mtb ile 20 km/saat üzeri ortalamayı daha hiç göremedim. Bunda 99.5 kg olmamın etkisi büyük herhalde. Ayrıca altımdaki bisikletin markası ve türü ne olursa olsun frenine güvenip rampa aşağı 90'lı kilometrelere çıkacak kadar cesaretli ve -lafım meclisten dışarı- salak değilim... :) :) :)

Benimde ortalamam 20km/saat max hız olarak düz asfalt yolda rüzgar arkamda deli gibi pedal çevirerek 41km/saat’ı gördüm daha fazlasınıda göremem gibi geliyor.[emoji4]

@DESERT FOX samsung'ın S Health uygulaması. bu ölçümleri yapabilmesi için gps'in açık olması gerekiyor.

@soneryen
Aslında yol-yarış bisikletleri ile xc-yarış bisikletleri arasındaki ortalama hız farkının sebebi bisiklet üstündeki oturuş pozisyonumuz. Biraz daha nesnel konuşursam; GP 4000S II’nin yuvarlanma direnci 12.2W, RaceKing RaceSport’un yuvarlanma direnci 22.4W, eğer dişsiz seçenek isterseniz Big One Liteskin 15.8W. Gördüğünüz gibi kalın lastik ile ince lastik arasında 3.6 Watt var. FTP değeri 300+W olan bir xc-yarışçısı için suluktan daha az bir etki. E ağırlık farkı deyecekseniz ama ağırlıklar arasında da çok bir fark yok. Scott Scale 900 RC SL 8.7 kg(forumumuzda daha hafiflerini kullananlar da var) Scott Plasma Premium 8.65 kg. Şimdi ağırlık aynı, lastikler arası fark devede kulak e peki bisikletlerden bir tanesiyle 50+ ortalama yakalanabiliyorken diğeriyle neden 35 altı ortalama yakalanabiliyor? Tek fark aerodinami.

Geri