Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

@soneryen bisikletimde zaten ince teker takılı kimseyi de inandırmak zorunda değilim.Sizde hayatınızda birşeyleri başaramayınca hiç kimse başaramayacak diye bir kaide yok çalışın çalışın...Ayrıca 25 orlama ahım şahım bir ortalama değil bunuda öğrenin benim 25 ortalamam 30 km civarında düz yol ve arkadan gelen rüzgar ile adamlar 150 km yapıyor 30 küsür ortalama ile bunları bilmiyosunuz ondan sonra millete ''25 ortalama yapıyosan yarışa katıl '' demeyin

Scudo
@cyling35
Adamlar mtb ile 150 km yapıyor ve ortalama 30 küsür ile diyorsunuz buna kendiniz inanıyor musunuz. .

Değil yarışa katıl demek. O adama derim ki mtb ile 150 km yolu 30 küsür ortalama ile yapıyorsa Versinler altına yol bisikleti tour de france ye girsin kesin kürsü görür.

Ben kendim için demiyorum. Benim egom yok mtb de 150 km mesafe yapıp 30 küsür ortalama yapanlar gibi.

Ama bu başlıkta ego bi bitmedi. 140 yapanlar. Ortlama 40 yapanlar bi bitmedi yapınca ne olacak. Ben çalışsam ne olur çalışmasam ne olur. Ben atmıyorum öyle 140 yaptım. Ortalama 35 yaptım demiyorum. Ne yaptıysam hepsi strava kaydınma var. Çalışmama gerek yok. Bence o 150 km mesafeyi mtb ile gittiğini ve 30 küsür km ortalama görenler profesyonel bir destek almak için çalışsınlar. Terapiye desteğe ihtiyaç var

• Beğen
Tepkiler: Kayacik
@soneryen ben o ortalamayı mtb olarak kastetmedim siz herşeyi işinize geldiği gibi anlıyosunuz :D :D :D siz beni belliki çok yanlış anlamışsınız ya da nem almak istiyosun ya da canınız sıkıldı birine sataşmak istiyosunuz...Allah aşkına düz bir yolda 1.75 lastik ile ortalama bir mtb ile arkadan da rüzgar esiyorsa yolda düz kaymak bir asfaltsa 30 km de 25 ortalama çok mu abartı sizce ??? ben bunu söylüyorum siz bana neler diyosunuz olacak şey değil ya :D :D :D

Geçen sene feysten sürekli doğa etkinliği yapan mtbli gruba katılmıştım. Ben yer yer yokuş aşağı olan 3kmlik yolu 15 dakikada tamamlarken onlar 10kmlik düz mesafeyi 30 dakikada tamamlıyorlardı. Elemanlarda ki bacak kası futbolcularda bile yoktur..

Bu ortalama hız ve max hız iddalarını strava kaydıyla destekleyerek buraya yazsak daha iyi olur. Gerçi onda bile bazı şeyler mümkün ama en azından farkında olmadan yanlış bilgi veren olmaz.

• Beğen
Tepkiler: polo34
Ortalama hiz ile anlik hizlari karistirmayin arkadasalar.
Anlik 45 leride gorursunuz, ama 10 15 saniyeligine gorursunuz..30 lari en fazla 30 saniye gidersiniz..sonra aneorobik solunuma gecersiniz..
25 ortalamayi goreemiyorum, saglik problemim var. Lakin olmamis olsa rahat 25 ortalama yaparim..sehir bisikletim var 38 mm lastik var..25 mm yaris lastigi aldim ama daha takmadim. Eminim uzun yolda 1,2 km ortalamam artacagina inaniyorum..50 km yi soluksuz gidemem illaki mola vermek gerekir..haliyke ortalama asagilara iner, bunuda yerine geri getirmek cok cok zordur.
55 km turumuz oldu, ortalamamiz km sayacinda 7 km idi..bol duzlu bol molali bir turdu..turun finali saglam yokusla bitti..10 km sabit yuzde 4 yokus..

By6OnM.png

V3XQOB.png

düz yolda mtb ile 35 km/h yapanları alınlarından öpmek istiyorum.kendim şehir bisikleti ile o hıza sadece anlık ulaşabiliyorum

• Beğen
Tepkiler: Mutluthegreat
@DESERT FOX 8 Ekim Pazar günü Arnavutköy'e giderseniz doya doya öpersiniz.1 saat sürede düz yolda 35 ort. tutturabilen onlarca MTB kullanıcısı orada olacak.

Maksimum 59 km/s. Yalnız lastikler stok lastik idi 26x2.20. Yakın zamanda lastikleri 26x1.75 ile değiştim, fakat kayıt almadım.
Edit: Şunu belirtmek isterim. Düz yolda mtb ile bu hızlara ulaşılamaz sanırım. Attığım video da görüldüğü üzere yokuş aşağı bu hıza ulaşabildim.

Sportstracker ekran görüntüsü
(link)

MUK9MM3Sdi7wQR0F2

@Soykan U. dostum düz yolda yapsın bunu 1 saat yapsın o kardeşimi takdir ederim ama gelip de buraya yokuş aşağı gidip de bu hız yapıyorum diye video atmak saçma kendim de hafif bir iniş ile 35 yapabiliyorsam iyi bir iniş bulur 60 km hız dan fazla yapar atarım oh ne ala yapıyor mu yapıyor

Her sabah 6da uyanirim. Usagim sebastian aracimi ve giysilerimi hazirlar. Hizmetcim rebeka ekmeklerimi isitir, yumurtami kirar az pismis. Bir diger hizmetcim ancelika 78 cesit recelden olusan kahvaltimi hazirlarken hollandadan getirttigim ozel peynirlerimi yudumlamaya baslarim keyifle. Derken yuang hon şin daglarindan getirttigim çin çayimi icmeye baslar ve forumda bu konuya bakarim, yeni 80ler, 90lar gelmis mi diye..

Okurum ve gune huşu ve enerji dolu mutlu bir baslangic yaparim. Siz de deneyin, cok faydali.
Ama yumurta az pismis olsun..

• Beğen
Tepkiler: S-Works
@DESERT FOX düz yolda yapıyorlar zaten :) FTP değeri 350W'tan fazla olan onlarca MTB kullanıcısı pazar günü Arnavutköy'de olucak. İnanmazsanız gidin kendi gözlerinizle görün.

@Soykan U.
Marmara granfondo da esenyurt spor kulübü olarak katıldık. Zeynep diye bayan arkadaşımız kürsü gördü diğer yarışçılarımızda ilk elli ve yüzde olanlar var. Genel olarak en iyi skorlar 39 ortalama ve diğerleri 35 civarı. Trafiğe kapalı Otobanda kaymak gibi yolda. En üst sınıf komponente sahip bisikleti olanlar ve her gün bisiklet idmanı ve internal idman yapanlar bu ortalamaları zorluyor. Allah aşkına hem arazide zorlu şartlarda hem mtb ile nasıl 35 ortlama olacak.

Sözüm meclisten dışarı bı mtbciler neden böyle inatla kabul etmiyor. On sene mtb ye bindim birçok ortama tura katıldım ben 35 ortalama yapan mtbci göremedim.

Anlamadım gitti. Biz mtb binerken böyle ego yapmadık.

35-40 ortalama yapanlar bitmedi gitti. Mtb kullanan kişilerde yazmış mümkün değil demiş halen inat inat.

Arnavuyköy yarışı değil nereye gelirsek gelelim 35 ortalama mümkün değil. Bir çoğu zorlu arazide bisikleti yürüyerek götürüyor.
Arazide 10 km yokuş in 30 km hız ile. 10 km de düz ve rampa git 15 km ortlama ile. Bitti gitti ortalama yerlerde. Artık 15 ortlama gösterecek.

@soneryen ağzınza sağlık hocam arnavutköy tarafını bilmiyoruz diye kandırılıyoruz.mtb ile 35 km yapılır ama o kaslar çok yorulur buna dayanacak kasın da kondisyonu baya baya iyi olması lazım.

A
@DESERT FOX
arazide de mi 35 diyorsun hocam. Ben diyemiyorum. Gözümle yol bisikleti yarışlarına görüp iştirak etmesem tamam ama Kendi derecemi salla yaş geçiyor ama çok iyileri görüyorum

@soneryen arazide o hız imkansız dediğim şey ancak yağ gibi kaymak asfalt olacak biraz da iniş

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@sariyerli53_34
Bende maksimum 77 gördüm marathon scwalbe plus ile 26x2.0 lastiklerdi. Maksimum salınca görürsün

@DESERT FOX
Anladım o zaman olabilir aynakolun dişli oranı yeter mi bilemem ama.

Bu konu forumun en şenlikli konusudur. MTB kullanıcıları (hepsi demeyelim ama bir kısmı) ısrarla yol bisikletinde bile çıkarılması güç ortalamaları gayet rahatlıkla çıkardıklarını iddia ederler. Arada bu konu unutulur, sıklıkla gündemdedir. Arkasından da MTB ile tur yapılır hem de tur bisikletinden daha hızlı, daha konforlu yapılırcılar gelir. :acpsnr::D:D

@soneryen

Birincisi arazide 35 ort. tutturulur diye bir şey yazmadım. Bakın ne yazmışım : '' 1 saat sürede düz yolda 35 ort. tutturabilen onlarca MTB kullanıcısı orada olacak.''. İkincisi pazar günü Arnavutköy'de HC kategori MTB yarışı yapılıcak. Bakın HC diyorum, UCI takvimi diyorum. Avrupa'dan Rusya'dan yarışçılar gelicek. Siz Marmara Granfondo gibi amatör organizasyona katılanlarla, HC kategori yarışına katılanları kıyaslıyorsunuz. Bu adamların yol-yarış bisikletleri de var 39 km dediğiniz hız o insanların recovery hızıdır.

Bu başlık altında yazılanları kıstas almayın, o ortalamaların çoğu sallama rakamlar. Ama düz asfaltta MTB ile 1 saatte 35 km gidebilecek insanlar var. Bu insanlar MTB ile tur gezi yapmıyor, saatlerce antrenman yapıyor MTB yarışlarına hazırlanıyor. Zaten o insanlar bu başlığa gelip şunu yaptım bunu yaptım diye yazmıyor. Bu başlıkta yazmamın sebebi o insanların emeklerine saygı duymam! MTB deyince aklınızda muhtemelen Salcano NG650 kullanan 17 yaşında biri canlanıyor ama benim zihnimde Scott Spark Scale, Specialized Epic, Santa Cruz kullanan yıllardır HC,CN,CC kategori yarışlarına katılan biri canlanıyor.

57 sayfa sadece hızını yazanlar ve onlarla dalga geçenlerle dolu.Böyle bir yere varılmaz 100 sayfada geçse aynı muhabbetler mi dönecek.
Kimse inanmak zorunda değil eğer yalan söyleyen varsa da kendini kandırır.Burda fazla rakam yazanlara ödül verilmiyor sonuçta.

Boş yere gerginlik tatsızlık çıkmasın diye diyorum.Ayrıca bazı rakamlar gereğinden fazla gözükse de hak veriyorum yolcular da gereğinden fazla öldürmüş.

Geçn gün 45 km hız gördüm deniz seviyesi yani tamamen düzdü ve anlık hızdı sadece 45 le gitmedim yani.Sayacımın doğru çalıştığına eminim gps le teyit ediyorum genelde.Lastiğin çevresini ölçerek girmiştim sayaca da.
50km lik çok zor olmayan turlarda da 20km ortalama yakalayabiliyorum.

Ama bazı mesajlar var yani öyle olucaksa mtb ye binmeye gerek yok koşarak gidelim gideceğimiz yere.

Geri