Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Scudo
26 Haziran 2011 #1
ö
özcan parlakoğluForum Bağımlısı

Özel Mesaj Gönder
Seviye:
Asfaltta 28-32 km hızla stabil gidebiliyorum, ancak 40km çıkınca fazla dayanamıyorum nefesim yetmiyor. düz yolda 40 yada üstü çıkarak kullanabilen varmı? nefesi nasıl dengeliyorlar merak ediyorum.
Sen, özcan güven ve Cyclist999 bunu beğendi.
Şikayet
Beğenme @Alıntı

Demis sayin ozcan_parlakoglu. Olay nerelere gitmis :rolleyes:.
Bana gelirse hemen hemen ayni hizlarda gidebiliyorum. Ruzgarsiz ortamda (orman ici) 40'la da uzun sure gittigim oldu.

• Beğen
Tepkiler: Serdar Alp
Ben 15-30 km arası yolları sigma km saatimde yazan verilere göre 21-22 km ortalama hızla bitiriyorum. Dur kalkları kırmızı ışıkları ortalamadan çıkartamıyorum. Tamamen yolun gidiş gelişi için yazan ortalama bu yani. Gerçekten iyi bir sporcu olsam 28-30 ortalamaları yakalarmıyım diye merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Evim iş yerim arası 11,50 km tamamı çelik 16kg 20 yıllık bianchi bisikletimle 1,75 dağ lastiklerimle ortalama 18 km/h hızla gidebiliyordum maksimum 30 km/h hızı zar zor görebildiğim oluyordu. Daha sonra 1,25 slick lastikler taktım ortalama hızım 24-25 oldu çıkabildiğim maksimum hız ise 45 km/h oldu. bu arada yolda yokuş yok

@berberci
45 ortalama çok iyi, ben 7 kiloluk aero yol bisikleti ile o ortalamayı yakalayamıyorum sanırım biraz yaşım geçti yaşlandık. Bence sen hiç dağ bisikleti ile uğraşma direk yol bisikletine geç 55-60 ortalamalar ile gidersin zira dağ bisikleti ile 45 ortalama yapmak her baba yiğidin harcı değil hele senin gibi " Genelde " 45 ortalama yapan nadir bulunur.

@Fireblade

HIZ YAPILMAZ MI ? MOSSO 29'' BİSİKLETİM VAR 27 VİTES 70 KM Yİ GÖRDÜM YOKUŞ İNERKEN :cool:

Bisikletim rr520 + sırt çantası

07.07.2018 ctesi

yaptığım yol = 12.7 km

ortalama hızım = 17 - 18

maksimum hızım = 42

Su ana kadar elde ettigin en yuksek ortalama buydu , isinma ve soguma kismini cikartirsak 32.2 km/h ortalama

Disli lastik btwin rockrider 520
1eab72b5724c07c0a07ae183a3d0c410.jpg
084e3d12fbd0cd5fb9880238cc782e5d.jpg

MTB ile duz yolda hiz rekoru kırmak pek realist bir durum degil. Yol bisikleti ile kıyaslanacagini dusunmuyorum. Ancak 2015'de sifir egim ile Soke Ovası gecisinde dag bisikleti ile ortalama kondisyonlu bir kisi olarak 14 km mesafede, 30 dakika suruste 28 km/h ortalamayı yakaladim. O sirada gorebildigim max. hiz 41,4 km/h cikti ama elbette bunu korumak benim gibi hobi surucusunu asar :)
Yoksa yokus asagi ''kopta gel!'' hizlar gercekci olmayacaktir...
Bisiklet MTB Hardtail, masa kilitlenir amortisor, 2.00 geax sagura lastik, 48-11 disli kombinasyona sahip. Strava'da asagida:

Max.jpg

---

Average.jpg

---

Bike.jpg

@suat akman DECATLOON DAN YATAĞANA SÜRMÜŞLÜĞÜMÜZ VAR ABİ, BU TARAFLARA GELİRSEN YOLUN DÜŞERSE BİRŞEYE İHTİYACIN OLURSA HABER VERİRSEN SEVİNİRİM ABİ:)

@Mugla48
Tesekkur ederim. Eger sizin yolunuzda buralara duserse haber verin ;)

sille barajdan inerken 86.3 görmüştüm asfalt iyi olsaydı rahat 90 görürdüm

• Beğen
Tepkiler: OmerCycler
@Bigpatron
Teşekkürler... Bazen 47 ortalama da yakalıyorum. Amacım her sürüşümü 50 ortalama ile bitirecek seviyeye gelmek. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
Geri