Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Aslında kasmaya gerek yok. MTB kullanan bazı arkadaşlar gerçekten kusura bakmasın ben de mtb kullanıyorum ama bu konuda tecrübe sahibi kişilerin söylediği gibi 35 km/s ortalama hız gerçekten zor MTB için. Yol bisikleti hiç kullanmadım ama arkadaşlarım var kullanan bu değerlere ve daha fazlasına yol bisikleti ile ulaşılabiliyor. Yani kısacası hız konusunda bir MTB için bir yol bisikleti ile zor yapılan değerleri paylaşmak bana pek inandırıcı gelmiyor.

Scudo
Yazılanların çoğunu okudum.Bir mtb kullanıcı olarak max hızlarımı dikkat etmemiştim.Dün sahil turunda düz bir yerde bütün gücümle anlık çıkabilecegim hıza çıkmaya çalıştıgımda 32km civari oldu.Ne kadar süre bu hızı korudunuz derseniz en fazla 30-40 saniye diyebilirim.Genelde ortalamam 15-18 km arasında değişiyor.Bu rakamlar şehir içi gezilerden elde edilen bir rakamdır.
Bu arada yeni bir bisiklet sürücüsüyüm.Yaklaşık 2 aydır sürüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Sert79
Arkadaşlar bu bir kondüsyon meselesi. Ben mtb ile o hızları koruyamıyorum ama sevdiğim bir arkadaş 5-10 km boyunca
35 hızdan aşağı düşmeyecek şekilde basıyor maşallah. Ancak yol bisikletiyle olduğumda peşinden aynı hızı koruyabiliyorum.
Yapanlar var, yol bisikletine geçtikleri zaman neler olur korkuyorum :harika::eek::krktm:

@abirtan Rockrider 540 ile o hızı aşacağından kesinlikle eminim.42-43-45 km yapabiliyorum ama hiç koruyamıyorum tabi o hıza çıkıp bırakıyorum yoruyor zaten.

Yaklaşık 7 sene önce 6-7 senelik bir mtb ile denemiştim çift amortisörlü 40km gördüm ama anında bıraktım gördüğüm gibi baya yoruldum. Uzun bir arada sonra o eski bisiklete yeniden bindim ve hız yapmadan kullanmak bile yordu. Şu anda da mtb var gerçi fakat tek amortisör ve de çok açık değil yanlışlıkla sağlam bir yere girersem diye hafif açık

Geçen hafta Salcano ng350 26" ve mitas sepia 1.75 lastikler ile 63 km/s hızı gördüm maksimum. İnişli çıkışlı 30 km parkurda ortalamam 17.5 km/s idi.

Yazın staja hastaneye gidiyordum . Evden 7 km falan haftanın 5 günü toplam 34 gün falan gittim. Kaç dk da gittiğime bakardım . 21 - 23 - 24 - 26 dk da gittiğim oldu. (Her zaman aynı randıman tutmuyor birde 3-4 yerde lambalarda bekliyordum . Ortalamam 18,5 km/h çıkıyor . Çelik kadro mtb ile sizce nasıl ?

bence içi boş bir konu dağ bisikleti ile istenirse yokuş aşağı 60 km hız da yapılır ama düz giden bir yolda o hızlara ulaşmak imkansız.kendim dağ bisikletinden şehir-hybrid bisiklete geçtim günlük turlara gidiyorum (70-80 km) turda dağ bisikleti,tur bisikleti de var dağ bisikletleri kullananlar düz asfalt yolda ve yokuşta yavaş kalıyorlar yanlarından vız geçiyorum ama dağ bisikleti kullanıcısı arkadaşlar yokuş aşağı görünce çıldırıp olan hızlarla aşağı iniyorlar tabi ben kendimi düşündüğüm için 30 km üstüne çıkmayı güvenli bulmuyorum.düz yolda normal kondısyonum ile gitsem bile bir bakmışım baya arkamda kalmış oluyorlar.

unutmayın kullandıgımız 2 tekerlekli bir araç ve korumamız yeterli değil hız iyi bir şey değildir,ani fren yapmaya çalışırken kaza yapabilriz.bisiklet zaten hız için üretilmiş bir ulaşım aracı değil ondan ziyade ortam,çevre ile başbaşa kalarak spor yaparak gezme amaçlı zaman kaygısı olmayan bir araçtır bana göre

@Desert Fox Katılıyorum, burdaki süper hız yaptım, uçtum, kaçtım diye yorumları okuyan çocuklar ve çocuk ruhlular; şu kadar hız yapabildik diye sidik yarışı yapıyorlar. Çoluğu çocuğu, manasız şeylere özendiriyor bu konu. Bisikletin amacı "yokuş aşağı en fazla ne kadar hız yapabilirim" sorusunu cevaplamak mı?

Youtube'daki "bilmem nerde, bilmem neyle, şu kadar hız yaptık" videoları da aynı kafanın ürünü. Bu arkadaşlara da ayrıca plaketlerini vermek lazım.

@Buğra C @Desert Fox kesinlikle katılıyorum. Zaten konunun başlığı bile baştan kaybediyor. Dağ bisikleti ile ne kadar hızlı giderim değil mesele . Mesele dağ içinde gitmektir arazide vs. Lütfen artık kimse çocuk gibi yok şu kadar yaptım demesin . Ben de yazdım şu kadar falan ama en sonunda anladım amacını.

Bende mtb var. Yıllar önce çocukken ekipmansız kaza yapıp ölümden döndüğüm için bisikletle asla hız yapmam. Geze geze gitmek en güzeli

Bisikletle 120 km/s hız yapan da var. Burada arkadaşların yokuş aşağı filan yazdıkları bilgi ve tecrübe ettikleri hızlardır. Kimsenin bu sanal ortamda birilerine birşeyi kanıtlayacağını ben şahsen düşünmüyorum. Konu başlığı itibari ile de bu değerlerin bu konuda yazılmasında absürt birşey göremiyorum. Ayrıca bisiklet sadece gezi aracı değildir bence. Kimine göre gezi, kimine göre spor, kimine göre hız ve adrenalindir. Dikkatli ve tedbirli, bilinçli bir şekilde kullanmak hız yapmak veya yapmamaktan daha önemli bence. Bu mesajımın yanında dediğiniz gibi forumda "ben dağ bisikleti ile yol bisikletini geçiyorum, benden iyisi yok" tarzında mesaj yazanlar için söylediklerinize katılırım. Bu olay sidik yarışına girer.

Dağ bisikleti ile hız yapılmaz. Ama düz maşalı ve ince lastikli bir dağ bisikleti ile (eğer kondisyonunuz varsa) tüm bisikletlerin içinden geçersiniz.

MTB ile yüksek hızlara çıkmak sadece kondisyon ile alakalı. Kondisyon da ne kadar olursa olsun saatlerce aynı hızı korumak çok zor. Sürtünme kuvveti diye bir gerçek var ve MTB nin sahip olduğu teker kalınlığı da ortada. Bu nedenle yüksek hızda uzun süre gidiyorum diyenler bana biraz hayal gibi geliyor.

Sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
25km/s ortalamanın granfondoda kürsü göreceğini iddia eden arkadaşlar var,
Bu kayıt 100kg'lık ben ve yarısı çelik kadro Rockrider 340'a ait (Ortalamaya katkı sağlayabilecek faktörler: Negatif eğim, SPD pedal ve bisiklet forması; ortalamaya dezavantaj sağlayabilecek faktörler: Kilo ve sırt çantası): (link)

Bu da 1 yıl kadar sonra Triban 500 + SPD + Tayt ile yaptığım sürüş, sanırım kendimi çok geliştirememişim :): (link)

Sporcu değilim, bu konuda da hiçbir iddiam yok ancak bahsedilen durum imkansız değil, sadece bunu göstermek istedim.

Sevgilerle.

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
Ben ahan da bu resimdeki coranna ile 35km yaptim oda zar zor sırtımda 2kg çanta bisiklet 17kg falan baya zorlanmıştım. Ortalamam 15-18 falan heralde.

dağ bisikleti ve dağ lastiği ile 63 yaptı

Dosyalar

• speed.jpg
    speed.jpg
    36 KB · Okunma: 78
Geri