Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Scudo
schwalbe smart sam ile düz yolda 30-32 yokuş aşağı 54e kadar yolu var.

gecen hafta yokus asagi, 65 km/s gordum. maxxis xenith lastikler, kron xc2000 mtb ile. Acikcasi bir kez daha bu hizlara cikmayi dusunmuyorum. gazoz kapagi kadar bir tasi ezsem dengem bozulsa vs kac metre suruklenecegimi dusunmek bile tuylerimi diken diken yapiyor. O yuzden gerek yok bence. hem soyle bir durum var, yokus asagi ne kadar yavas gidersek, bir sonraki tirmanis icin o kadar uzun sure dinlenmis oluruz. bilmem yanlis mi dusunuyorum.

arkadaşlar benden size tavsiye düz yol dışında-ki o sizin gerçek kas gücünüzü ve performansınızı ortaya koyar- yokuş aşağı heleki karşınıza sürpriz virajların çıkması olası yokuş aşağı son sürat balkabağı gibi kendinizi kapıp koyvermeyin. Mazallah balkabağını toplayıp şöyle güzel bir tatlı yaparsınızda sizi toplamak mümkün olmaz. Hakkaten hiç şakası yok. Heleki bazı civanmert kanı kaynayanlar bana birşey olmaz diye kendilerini kasksız salıvariyorlar ya. Arkadaşlar hiç şakası ve telafisi yok. Hellim peyniri gibi lime lime dökülürsünüz. Dün (27.05) arkadaşı iki kolunda kırıklarla acil servise uğurladık. %98 miz profesyonel değil ve bisiklet sürme tekniklerinden bi haber. Ciddi söylüyorum bisiklet sürmek araba sürmekten çok daha zor ve tedbir istiyor. Aman gözünüzü seviyim..

3 haftadır bisiklet kullanıyorum. Specialized Hardrock 29er. Dün Sarıyer-İstinye arası yaptım. Fast Trak LK Sport lastik var. 21.26 km yolu ortalama 16,9km/h ile tamamlamışım. Max sürat ise 39,7 km/h.
Yeni başlayan için iyi midir ?

@Mehmet GUMUSTEKIN

Geçenlerde rekorumu geliştirip 80 km/saat hızı gördüm. Erciyes Dağı'ndan iniş esnasında yaptım.

Henüz 65 km kullanılmış. Hiç kaydırma yapılmamış CST 26*1,95 lastikler ve 50 psi hava basıncı'yla. Yokuş aşağı 55.2km/h. Fazla düz yol bulma şansım olmadı ama iniş çıkış 40 km rota yı molasız ortlama 23-28 km/h ters rüzgâr ile kat edebildim.

mtb ile hız yapmak bu bisikletin aslında doğasında pek varolmayan birşeydir lakin herkesin yol bisikleti olmadığından bir yere acil olarak yetişmesi gerektiğinden yada sadece deneme amaçlı aceba bu makine ne kadar hızlı gider diye düşünerek zaman zaman hepimizin küçük çaplı denemeleri olmuştur benim 2.10 black jack lastiklerimle sabit hızım rüzgar ciddi bir biçimde esmez ise
35-36 km arasında oynuyor tabi 10 km kadar gidebiliyorum bu hızda sonra ciğer isyan ediyor yavaşlıyorum düz yol maximum hızım 49.77 oldu tabi epey yormuştum kendimi :D

Ben olaya farklı bir boyut getirmek istiyorum o da şu;( belki bazı arkadaşlarımız farkındadır ) bazı km saatlerinde arkadaşlar varsayılan teker çapı 26'' den büyük rakamlar olarak girilmiş durumda geliyor.Örneğin 28'' olabiliyor ve siz bunu değiştirmediğiniz sürece sanki daha büyük jantınız varmış gibi hızınız sürekli daha yüksek çıkıyor ve sizi yanıltıyor. . . .Dişli mtb lastiği ve süspansiyonlu mtb kadro(fs veya ht) ile 35-40 stabil ve biraz uzun süre gitmek bana pek inandııcı gelmiyor açıkçası. . .Bol pedallı günler. . .

yorumların hepsini okuyamadım,otağ tepe parkının yanından sahile direkt iniş var aşağı yukarı %35 eğimli.yokuşu tırmanmam yaklaşık 30-35 dakika ,inişim 56 sn sürdü.kendine güvenenlere tavsiye ederim.

@ozan erdem

Kesinlikle arkadaş doğru bir noktaya değinmiş. KM saatlerinizin 26' mi yoksa 28'-29' için ayarlı olup olmadığına dikkat etmek gerek. ( benim km saati bisikleti de yeni aldığımdan ikisi de topu topu 65 km kullanıldı ve 26' için ayarlı. ) Bazı arkadaşlar ya ciddi antrenmanlı ya da ayarlarda sorun var :)

Ben 2.10 lastikle 65 km hız yaptım

@ramazanedis

:Ahhh-1660

Ben 35 yaptım her tarafımdan duman çıktı. Nasıl oluyor da oluyor biraz açıklar mısın? Yol kalitesi, eğim, rüzgar vs.

Bursa'da Turan köy-Kestel arasındaki bayırda 72 yi görebildim. Trafik ve rüzgar dolayısıyla o hızda gitmek zor tabi :)

Eğim tabikede vardı. mayıs'ın sonlarına doğruydu hava sıcak değildi. hız yapmak için lastiğin havasınıda arttırdım . hız yapmak için yol kalitesi o kadar önemli değil zaten ben orman inişinde 30 yaptığımı biliyorum kondüsyona bağlı zaten

Ben de 61 i gördüm mtb ile, sedona 601 le de 67 yi gördüm :)

Yokuş aşağı 63,12 gördüm henüz pedallar boşa dönmeye başlamamıştı. Az daha zorlasam 70 olurdu belki ama tabi indiğim hafif ve uzun yokuşun etkisi de büyük.

Geri