Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Yokuş aşağı 63,12 gördüm henüz pedallar boşa dönmeye başlamamıştı. Az daha zorlasam 70 olurdu belki ama tabi indiğim hafif ve uzun yokuşun etkisi de büyük.

Scudo
2.0 dişli lastiklerim var düz yolda 35 km ile 35 km yol yaptım. ama 4 a çıkarsam bu 35 km 15 bile düşer bence.

diyafram nefesi almalısınız, yılan tıslaması, çiçek koklaması, hayvanların çıkardığı doğal sesleri diyafram nefes çalışmalarınıza dahil edebilirsiniz, elinizi göbeğinize koyduğunuzda göbeğinizin inip kalktığında aldığınız nefes diyafram nefesidir, asla sigara içmeyiniz...

Lastik basıncı ve jant akordu çok önemli hususlar bu konuda bence. Bende Schwalbe ince yol lastikleri olan bir bisiklet var (700x35C, kalınlık 1.5 inch sanırım) Minimum 50 Maximum 85 PSI istemiş. 75'e 80'e kadar basınca bisiklet bir kere pedal çevirince bisiklet adeta kayıyor, enerji kaybının minimum'a indiğini hissediyorsunuz. MTB lastiklerinde maksimum 60-65 PSI gibi, lastiğin üzerinde yazar hep.
Jant akordu bozuksa da bu zaten kendini yüksek hızlarda belli ediyor, dolayısıyla yüksek hızlarda yol almak giderek zorlaşıyor.

Yokuş aşağı 81.34 pedallar boşa dönüyordu artık. :)

bugün ilk kez yeni bisikletimle gezmeye çıktım, yeni olduğu için çok fazla asılmadım bisiklete alışmadığımdan.. 1.50 teker taktım xc750'ye. Yokuş aşağı 62 km gördüm çok fazla pedal çevirmedim yokuşun başında. ama düz yolda en yüksek viteste zorlamaya çalıştım 50 km hızı gördüm yani mtb ye ince teker takıldığında da hiçte kötü bir performans gösteriyormuş gayet yeterli akışı v.s.. yol boyu ortalama hızım 16 km falandı

Kronlarda ne var bilmiyorum ama bende kalın ve dişli lastikler ile Yeşilköy`de 80`e çıkmıştım düz yolda. Kron`dan önceki dağ bisikletlerimde çıktığım en yüksek hız 70`ti. Hiç ince lastikli bisiklet kullanmadım ince lastikler ile ne kadar yapılır düşünemiyorum bile

Yol bisikletinde Garmin 610 gps saat ile hızıma bakıyorum, gps saatde sataliti herhangi bir sebeble kaybederse hız göstergesi yanlış değerler gösterebiliyor, örneğin bana dün 93 km. gibi bir değer verdiki hiç 40 dan yukarı çıktığımı zannetmiyorum, belki çoğu arkadaş bunu bilir ama benim için yeni bir bilgi paylaşıyım dedim

bence lastik en büyük etken ben kenda 1.9 dişli lastik kullanıyorum yokuş aşağı 76.9 km/s hızı gördüm ama düz yolda 20 km lik bir parkurda ortalama hızım 20 25 km/s arası değişiyor ama dişsiz bir lastikle ortalama hız 30 35 arası olabilceğini düşünüyorum

ben 2.0 lastikle yokuş aşağı ilk kez 49.2 km hız yaptım heyecandan nefesimi tuttum bu konuyu daha önce okusaydım denerdim ama :D

Yaş 43
MTB 2,10 dağ tipi lastik.
5-6 aydır düzenli olmasa da, aralıklarla bisiklete biniyorum.
Bu sayfada yazılanları okuduktan sonra kendimi bi göreyim diye 50 km lik yolun son 20 km sini 27 km ortalama ile 42 dk gidebilmişim.
Çok fazla zorlanmadım ama 30 km nin üstü için sanırım zorlamam gerekecek :)
Grafik ve diğer değerleri aşağıdaki linkte görebilirsiniz.

https://www.bisikletforum.com/a/img534/8537/bisikleta.jpg

Dün belgrad orman turu 17 km den sonra , son düz asfaltta 48.1 km

Malatyada yarışta düz yolda asvaltta 2.00 lastiklerle 53.0 km hıza çıkmıştım :) yani km sati max hız da onu gösteriyyordu ortalama hızda 38.7 yazıyordu

Michelin Country Mud lastik ile 20-30 civarı seyrediyorum.En yüksek hızım 32 şuan.Ondan sonrası zaten gereksiz ve tehlikeli :)

Kenda 2.10 lastiklerle ortalama bir düz yolda kendimi zorlamadan 40-45km'de gidebiliyorum. Düzgün cadde bağlantısı olmayan bir yokuş bulsam yokuş aşağı hızıda deniyicem ama şimdiki yokuşlarla 60km civarı oluyor. :)

1.90 lastikle düz yolda 45 yaptım 15 sn felan sürdü .

yokuş aşşagı az yoldu uzun olsaydı 65 yapardım kısa oldugundan 54 yaptım 54 den fazla hız yapmadım.

hep tartışılmıştır bu konu ama kendinizi boşuna yıpratıyorsunuz bence ; bir sefere mahsus bir deneme ise meraktan kaynaklanan bir sözüm yok ancak mtb'yi asfalt ağırlıklı ve hız yapmak için kullanıyorsanız tercihinizi gözden geçirmelisiniz

lastik ebadından ziyade vites dişli oranları önemlidir !

rampa aşşağı mtb ile 2.10 dişli lastikle 45 gördüm bisiklet ozaman lar 21 vitesti ama tırstım çok dik virajlı bir yoldu birde bana göre motorsuz ikitekerli bir araç için fazla bir sürat bu :))

Geri