Bugün aldım , ilk deneyimlediğim kadarıyla ben çok beğendim. 7 senelik aradan sonra ilk kez bisiklet sürdüm. Ve harikaydı cidden , yağ gibi kayıyor hızımı alıyorum lakin yavaşlamamı gerektiren sürücüler sağolsun. Abi insan yürürken kalabalığı pek anlamıyor cidden, altında bir araç olunca ne kalabalık diyorsun. Yayası ayrı arabalısı ayrı tehtit oluyor . Esenlerdeyim bir de burası bir hayli kalabalık
Vitesleri denedim problemsiz , fren de problemsiz . İlk anlar vitesleri çözemedim. Ben eski usül üstten geçiyor ve geri çekince de vites düşüyor sandım. Ama alt kısımda da vites kolları varmış. Öyle deneyerek çözdüm de acil kask- ve önümü aydınlatması için uygun aletler almam gerek. Mesela şu saatte bu şekilde çıkmam mümkün ama hiç bir yer boş değil, her yer dolu. Görmeyiz birine çarparız ya da bir araç farketmez bize çarpar kasksız şekilde durum kötü olur . O yüzden odama koydum. Yarın acilinden en azından bir kask almalıyım. Çünkü 15-17 yaşımda bindiğim bisikletler bisiklet değilmiş abi
dev gibi geldi bana zaten ilk ne oluyor dedim bir iki pedal çevirdim, indim koltuğu alçalttım. Beğendim ama benim gibi böyle sağda solda gezmek isteyen arkadaşlar alabilir. En azından amatör bir grup olursa davete gidebilirsiniz işinizi görecek bir bisiklet almış olursunuz diye düşünüyorum. 400-500 liraya da var torrini marka falan ilk onlardan alcaktım sonra amaan abi olmuşken biraz daha iyisi olsun dedim, yarın bir gün bir yerine bir şey olur keşke biraz iyisini alsaydım diyeceğime bende bunu aldım. Yarışçı değilim- profesyonel bisiklet sürücüsüde değilim, profesyoneller zaten bunu tercih etmez eminim. Ama lise zamanımda 8 km yola zevk olsun diye markasını bilmediğim bir bisikletim vardı onla gidiyordum 18 vites shimanoydu vitesler , gidip gelirdim eğlencesine, sonra hafif vitese alıp çamura girerdik arkadaşlarla pati çektirirdik falan. Ama o bisikletmiymiş dedim yani
Bu farklı bir şey anasını satayım. Yeni geçen arkadaşlara anlatmış olayım işte, öyle benim gibi yemekten sonra çıkar yarım saat bir saat turlarım, müsait olduğumda şöyle güzel bir alana gidip manzara izlerim, diyorsanız alın bence . Araştırdım çoğu arkadaş bana ya öyleyse git 250 liraya al dedi ama içime sinmedi işte , biraz da profesyonelleşirim belki şöyle iki üç güzel arkadaşım olur . 1-2 saat yol gideriz o tür turlara yeteceğini söylediler .
@BerkEvren aldık artık zaten kendini belli ediyor ya , öyle 5-6 saat yol gidilmez , heleki çantalı bir halde sanmıyorum. Ama hafif geziler için takılmak amaçlı aldım işte, zaten hız yapamadık
kasksız da asla bir otoyala çıkıp sürmek istemiyorum. Mahalle aralarında parklarda hafiften denedim öyle . Ağustosun 10 unda samsuna gideceğim orada 30 - 40 km lik bir alan var boş yol asıl deneme orada olur zaten . Orda net bir şekilde anlarım huyunu suyunu .