Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Darkarrow37 Özel mesaj attım.

@BAHADIR34 O bisikletin sadece kadrosu 350 dolar ediyor. Premium bir marka, ömür boyu garanti ve ücretsiz servis hizmetiyle geliyor. 1500-2000 TL'ye satılan sıradan bisikletlerden farkı bu.

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
@Darkarrow37 Özel mesaj attım.

@BAHADIR34 O bisikletin sadece kadrosu 350 dolar ediyor. Premium bir marka, ömür boyu garanti ve ücretsiz servis hizmetiyle geliyor. 1500-2000 TL'ye satılan sıradan bisikletlerden farkı bu.

(link)
Tamam iyi hoşta sonuçta 3500TL verip tourney set olması biraz canı sıkar gibi çünkü o paraya en azından deore set veya 2700TL ye Alivio Set Scott Aspect 740 alınabiliyor. XCM Maşalı. Kalan paraylada çekiş sistemini daha iyi yapabilirsin veya maşayı havalı alabilirsin ? Sizce hangisi daha cazip ?

Merhaba,
Yaklaşık 100kg olan birisi için şehir içinde belki haftada 10 15km kadar kullanacağım bir biriklet arıyorum

Çift amortisörü bisiklet bana uyar mı sıkıntı çıkartır mı?

Önerebileceğiniz markalar hangisidir bütçe 1300tl en fazla

Merhaba,
Yaklaşık 100kg olan birisi için şehir içinde belki haftada 10 15km kadar kullanacağım bir biriklet arıyorum

Şehirde ya da basit arazilerde kullanmayı düşünüyorsanız çift yaylı önermem. Hem ağırlık, hem sabitlik hem de temizlik 😅 sıkıntılı olur. 27,5 jant (ilk zamanlar bende önyargılıydım), sert kuyruk (hardtail) bir bisiklet öneririm. Çift yaylılarda güç aktarımı biraz düşük olur.

• Beğen
Tepkiler: turco
@Cemal Ç. abi hiç sıkıntıya girmeden tabiki sedona bir çok dağ modeli var, tam bir fiyat performans düldülu :harika:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Cemal Ç. abi hiç sıkıntıya girmeden tabiki sedona bir çok dağ modeli var, tam bir fiyat performans düldülu :harika:
İşte Türkiye'de olmadığım ve fiyatları, satılan bisikletleri bilmediğim için sıkıntılıyım 😅.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Dağ bisikletlerin de benim gibi 43 lüksen hele birde maceraya doymuyorsan çift amortisör olmazsa olmazı bu işin :koptum:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu arada sayın @turco, 29" tekerlilere de bakabilirsiniz.

9 yaşındaki oğluma bir 5 gün önce kron xc 100 aldım 24 jant Sedona Kron arasında çok fark var gözümle gördüm.

• Beğen
Merhaba,

Sayın @necmeddin dikkat ettiyseniz sayın @turco 1300 TL'den söz etmiş. Hakkıyla bir çift yaylıyı 1300 TL'ye alamayacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: turco ve necmeddin
@Cemal Ç. Ya alır ama hakkıyla alamaz sorun burda ben 975 aldım alınmaz diye bir şey yok ,sadece acemi birliği için kamuflaj gibidir, 3 ayda yırtılır ve usta birliğini zor görür , performans olarak :harika:
Ben neden aldım çocuğun geçiş döneminde durumu kurtarır diye, olay bu yani.

• Beğen
Tepkiler: turco ve Cemal Ç.
@Cemal Ç. Ya alır ama hakkıyla alamaz sorun burda ben 975 aldım alınmaz diye bir şey yok ,sadece acemi birliği için kamuflaj gibidir, 3 ayda yırtılır ve usta birliğini zor görür , performans olarak :harika:
Şehirde 10-15 km binicem diyor. Sabit alın sabit. Çift yay mı? Tüü kaka onlar 🤣.

• Beğen
Şehirden şehire fark var Türkiye de , yaw yok öyle deme de MTB farklı bir olay, bisiklette farklı bir yol , hastalık belki Cüneyt Babanın Alageyik takıntısı nasılsa bendeki öyle, şehir, dağ, ova , düz illa amartisorlu MTB olcak :)

• Beğen
Tepkiler: turco ve Cemal Ç.
Sizinki saplantı sayın @necmeddin. Geç olmadan kurtulun derim, olaya yapıcı bakalım 😅. Sayın @turco'nun iletisini de alıntılayım da arada kaynamasın. Belki iyi bir tavsiye veren çıkar.

Merhaba,

Sayın @turco size tavsiyem şehir bisikletlerine de bir bakmanız. Hani şu hybride dedikleri.

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: turco ve necmeddin
@Cemal Ç. ve @necmeddin

Selamlar günaydınlar,
Konuyu aslında dağ bisikleti kısmına açtım nereye açacaımı bulamadığım için. Forum kuralları diğer forumlara göre biraz farklı(konu açma yetkisi yok)

Ben fazla bisiklet kullanmıyorum. En son bisiklete sanırım 2006 2005 yıllarında kullandım oda 1 2 sene yani sizin anlayacağınız prof bir kullanıcı değilim. Belki haftada bir yada iki deefa kullanacağım bir bisiklet önerisi lazım.

Yol bisikletlerine (direksiyonu altta olan) baktım fakat onu istanbul sokaklarında kullanmak bence imkansız gibi geliyor çok fazla set çukur var.

Yollar biraz girişli çıkışlı olduğundan bu kategoriye açtım. Bütçe kısıtlı çünkü 2 adet alacağım eşim de kullanmak istiyor(tecrübesi hiç yok) işte onunla fırsat buldukça avcılar sahile gitmek veya annemlere gitmek için tercih edeceğim.

Araştırmalarım sonucunda şöyle bir kanıya vardım. Doğrumu bilmiyorum

Alüminyum esnek düşmelerde kırılma ve yamulma ihtimali çok var ÇElik olanlar ise sadece ağır diye gördüm.
Kron gibi türk markalarda genellikle vites dişli vb takımlar genelde Shimano marka ve sözüm meclisten dışarı en ucuz modelleri takıyorlar (40 50tl lik parçalar) ilerleyen zamanlarda ister istemez değişikliğe gidilecek.
V fren daha çok tercih ediliyor ama sanırım mekanik benim gibi kullanıcılar için iyi olacak gibi geldi.
Çift amortisör ise rahatlık açısından başka bir nedenim yok.
26 jant daha yaygın olduğundan onu tercih etmeyi düşünüyorum.

Sizlerden fikrinize ihtiyaç duyduğum bir kaç model linki bırakacağım sizce uygun olanı yazar mısınız?

carrarobisiklet .com/dag-bisikletleri/speed-260-21v-v-26-2020/
kronbisiklet. com.tr/Bicycle/Detail/242
bianchi.com .tr/dag-bisikletleri/bianchi-snap-26-21v-vb-2020/
bianchi.com .tr/dag-bisikletleri/bianchi-adrenaline-26-21v-vb-2020/

Yardım ve cevaplar için teşekkürler

Merhaba Arkadaşlar Kron XC 100 HD ya da XC 150 V Modeli Nasıldır? Önerirmisiniz? Hâla Gidon Kırılması Gibi Sorunları Oluyor mu?

Gittim salcano astro 26v aldım 🙈 onca araştırmadan sonra, kilitlenebilir maşalı daha kullanışlı bir şey olsun istedim. Şansıma 2.el az kullanılmış küçük kadrolu bir tanesi denk geldi😊 şimdilik memnunum.

Sayın @turco;
Ben bu markaları kullanmadığım için seçiminizde yardımcı olamam, üzgünüm 🙁.

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin ve turco
Geri