@Cemal Ç. ve
@necmeddin
Selamlar günaydınlar,
Konuyu aslında dağ bisikleti kısmına açtım nereye açacaımı bulamadığım için. Forum kuralları diğer forumlara göre biraz farklı(konu açma yetkisi yok)
Ben fazla bisiklet kullanmıyorum. En son bisiklete sanırım 2006 2005 yıllarında kullandım oda 1 2 sene yani sizin anlayacağınız prof bir kullanıcı değilim. Belki haftada bir yada iki deefa kullanacağım bir bisiklet önerisi lazım.
Yol bisikletlerine (direksiyonu altta olan) baktım fakat onu istanbul sokaklarında kullanmak bence imkansız gibi geliyor çok fazla set çukur var.
Yollar biraz girişli çıkışlı olduğundan bu kategoriye açtım. Bütçe kısıtlı çünkü 2 adet alacağım eşim de kullanmak istiyor(tecrübesi hiç yok) işte onunla fırsat buldukça avcılar sahile gitmek veya annemlere gitmek için tercih edeceğim.
Araştırmalarım sonucunda şöyle bir kanıya vardım. Doğrumu bilmiyorum
Alüminyum esnek düşmelerde kırılma ve yamulma ihtimali çok var ÇElik olanlar ise sadece ağır diye gördüm.
Kron gibi türk markalarda genellikle vites dişli vb takımlar genelde Shimano marka ve sözüm meclisten dışarı en ucuz modelleri takıyorlar (40 50tl lik parçalar) ilerleyen zamanlarda ister istemez değişikliğe gidilecek.
V fren daha çok tercih ediliyor ama sanırım mekanik benim gibi kullanıcılar için iyi olacak gibi geldi.
Çift amortisör ise rahatlık açısından başka bir nedenim yok.
26 jant daha yaygın olduğundan onu tercih etmeyi düşünüyorum.
Sizlerden fikrinize ihtiyaç duyduğum bir kaç model linki bırakacağım sizce uygun olanı yazar mısınız?
carrarobisiklet .com/dag-bisikletleri/speed-260-21v-v-26-2020/
kronbisiklet. com.tr/Bicycle/Detail/242
bianchi.com .tr/dag-bisikletleri/bianchi-snap-26-21v-vb-2020/
bianchi.com .tr/dag-bisikletleri/bianchi-adrenaline-26-21v-vb-2020/
Yardım ve cevaplar için teşekkürler