selam dostlar. 700 - 1200 lira bütçem var. eğer değecekse artabilir. şehirde kullanacağım. sanıyorum dağ bisikleti almalıyım. boyum 1,70. aradığım tek kriter bisikletin hafif olması.
bir arkadaş kron xc 150 - xc 500 falan önerdi ama bir de buraya sorayım dedim. ne önerirsiniz ? 2. el de olur.
Corelli 4.0 1500 civarı sanırım kendim kullanıyorum. İlk aldığım zaman kadro açısı vs... beğendim.
Benim için en büyük eksisi vites kollarının dandikliği.
Şu an kışın yoğun kar koşullarında bisikleti pas içinde bıraktığım için. Zincir ve aktarıcı değiştirdim.
Sert vites kullanımı yüzünden arka aktarıcının vites kolunu kırdım ve değiştirdim.
Sert kullanmadığın sürece çok büyük bisiklete bir harcama yapmasın muhtemelen.
Üstünde Mitas Ocelot ile geliyor. Yumuşak hamur ve tutuşunu beğendim ancak bisiklet ile çok yol yaptığım için arka ve ön lastiği 2 senede yedim.
On süspansiyondan pek bir şey beklemeni önermem bu fiyat bandında.
Gidon diğer xc100 tarzındaki bisikletlerden biraz daha küçük ilerde değiştirmek isteyebilirsin belki.
Üstündeki elcikleri seviyorum hafif bir yumuşak dokusu var. Elimi terletmiyor ve pek kaymıyor.
Fren disk fren ancak biraz rotorlar küçük yine xc100'e göre.
Ve bu arada arkadaşın senle bir tık dalga geçmiş olabilir Kron xc150 3000-3500TL bandında ve Kron xc500'de bildiğim kadarı ile oda 3000-3500TL bandında bir bisiklet.
Yani Kron XC100'de alabilirsin mekanik disk biraz daha büyük gidon.
Hangi lastikler ile geldiğini bilmiyorum.
2 bisiklette Shimano Tourney arka aktarıcı ile geliyor.
Ama kron xc bir tık daha pahalı.
İki bisiklette alüminyum kadro.