Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Merhabalar. Bir buçuk sene kadar sportive 225 kullandım. Dik oturuş pozisyonu konusunda sorun yaşamazsınız. Bu bisiklette ayarlı gidon boğazı mevcut. Bende boyun fıtığı başlangıcı olduğundan bu bisikleti tercih etmiştim. Genel olarak memnun kaldığım bir model.
Az önce tekrar ölctüm, boyum 1.75, bacak arasi boyum 70 cm... Modeli de biraz daha yükseltmek istiyorum, Carraro Sportive 227 alacagimdir. Online almayi düsünüyorum, camurluk ve arkadasin attigi linkteki gidon yükselticiyi alacagim. Bu Hybrid bisiklette hangi bedeni almaliyim ? Simdiden tesekurler.

Scudo
Google da "kadro boyu hesaplama" yazarak değişik sitelerdeki ölçülere bakarak genel bir karar verebilirsiniz. Kanımca 46 yada 48 olabilir.
Online almak biraz risk barındırır. Bence deneyimleme imkanınız varsa daha iyi olacaktır. Kolay gelsin.

Az önce tekrar ölctüm, boyum 1.75, bacak arasi boyum 70 cm... Modeli de biraz daha yükseltmek istiyorum, Carraro Sportive 227 alacagimdir. Online almayi düsünüyorum, camurluk ve arkadasin attigi linkteki gidon yükselticiyi alacagim. Bu Hybrid bisiklette hangi bedeni almaliyim ? Simdiden tesekurler.

Merhabalar. Şu iki model arasında kaldım. Sizce hangisi daha iyi.
Model 1-)

KADRO
ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE HYDROFORMED
MAŞA
SUNTOUR XCM RL 100mm GİDONDAN KİLİTLİ
ARKA VİTES
SHIMANO DEORE M5100 SHADOW PLUS
KRANK TAKIMI
SHIMANO DEORE M5100 32T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO DEORE M5100 11-51T KASET
VİTES KOLU
SHIMANO DEORE M5100 1X11
FREN
SHIMANO MT200 HİDROLİK DİSK
Disk
SHIMANO RT10 160mm
ÖN GÖBEK
SHIMANO TX505 32D
ARKA GÖBEK
SHIMANO TX500 32D
LASTİK
IMPAC 27.5X2.25 XLC MOUNTAINX
JANT
CARRARO ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM
SELE
DDK JELLİ
EK ÖZELLİKLER
XLC GİDON-GİDON BOĞAZI-SELE BORUSU

Model 2-)
Vites:30Kadro:MTB Double Butted AlüminyumKadro Boyu:18 - 20Maşa:Suntour XCM RL DSArka Vites:Shimano Deore XT - M781Ön Vites:Shimano deoreVites Kolu:Shimano Deore - M6000Fren Takımı:Hidrolik DiskAynakol:Shimano - MT500Orta Göbek:Shimano BB52Ruble:Shimano HG500 - 11-34T 10'luGidon:ZozoGidon Boğazı:ZozoSele:KronSele Borusu:ZozoJant:Zozo Çift Kat AlüminyumLastik:Continental Race King 29x2.20Ağırlık:14.3 kg

@OldArkhEater carraronun tek aynakollu olduğundan tercih ederdim kronda eski seri xt aktarıcı var fakat kol deore yani asıl işi yapan daha düşük seviyede ve eski seri
Fren olarak kron daha üstün eski seri deore var bildiğim kadarıyla carraronun freni daha düşük
Maşalar aynı galiba

Hocam peki sizce hangi modeli tercih etmeliyim

Teşekkür ederim
@Electronkksl Peki 2021 model daytona 930 u mu yoksa 2021 model daytona 711 i mi tercih etmeliyim?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Yasin BAYRAM
3.8k ya garantili kullanılmamış daytona 930 alınır mı bir de boy 177 bacak boyu 81 44 size mi 48 size mi olur

acil olarak beni yönlendirebilecek bilgili bir abi kardeş dost görüşüne ihtiyacım var. linki paylaşamıyorum isteyene letgo linkini ancak özelden atabilirim sanırım
de6edc53bb6cdd0e4d62cdd71d221a8e.jpg
internetten baktığım kadarıyla özellikleri bu
ÜMİT SPARTAN XCR
KADRO: 6061 ALÜMİNYUM
MAŞA: CMR AMORTİSÖRLÜ HT-982
JANT: ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
LASTİK: RUBENA OCELOT 26-24X2,10
FREN: ALÜMİNYUM V-FREN
VİTES: 21
VİTES KOLU: SHIMANO SL-RS36 7X3
ARKA ART.: SHIMANO RD-TY21
ÖN ART: SHIMANO FD-TZ500
RUBLE: INDEX
AYNAKOL: DOTEK
ORTA GÖBEK: KL-08A KASET
ZİNCİR: KMC Z33
AĞIRLIK: 26-14.00 KG/24-13.40KG

3.8k ya garantili kullanılmamış daytona 930 alınır mı bir de boy 177 bacak boyu 81 44 size mi 48 size mi olur
Sizinle aynı boydayiz. Big2712 48 cm kadro aldim. Ilk baslarda sorun yoktu. Ancak gidon sele mesafesi cok uzun olduğu için boyun ağrısı basgosterdi. Simdi bisikleti satıyorum. Scott aspect 920 M kadro aldim. Rahat ettim.
Tavsiyem 44 kadro tercih etmeniz yönünde olacaktir. Mtb de eger kadro boyunda arada kalırsanız ufak kadroyu tercih etmek avantaj bence. Ozellikle sportif sürüslerde.

Sizinle aynı boydayiz. Big2712 48 cm kadro aldim. Ilk baslarda sorun yoktu. Ancak gidon sele mesafesi cok uzun olduğu için boyun ağrısı basgosterdi. Simdi bisikleti satıyorum. Scott aspect 920 M kadro aldim. Rahat ettim.
Tavsiyem 44 kadro tercih etmeniz yönünde olacaktir. Mtb de eger kadro boyunda arada kalırsanız ufak kadroyu tercih etmek avantaj bence. Ozellikle sportif sürüslerde.
Hocam peki aspecti 0 mi aldiniz ben de bir tane buldum L beden, sizin ki hangi beden

Hocam peki aspecti 0 mi aldiniz ben de bir tane buldum L beden, sizin ki hangi beden
Evet sifir aldim. House of bike tan aldim. M kadro aldim. L kadro benim boy civari (1.77) olan kişilere buyuk gelecektir diye dusunuyorum. Gecen gün house of bike sitesinde oldukca fazla scott görmüştüm. İçlerinde M kadro da vardi. Bir bakın isterseniz.

Son düzenleme:
Screenshot_20210815-125140_sahibindencom.jpg
4900₺ ye bu bisiklet alınır mı? (Daha pazarlık yapmadım. Daha ucuza alabilirim.) Garantisi olup olmadığı hakkında bir bilgim yok. Adama sordum cevap bekliyorum. Bisikletten anlayan birisi ile gidip inceleyip almayı düsünüyorum. @Electronkksl Hocam sizce daytona 930 mu yoksa ek de belirttiğim özelliklerde olan whitstle patwin 1760 modeli mi ?

@OldArkhEater
Whistle ın vitesleri eski seri ama aynı oranlar
Whistle da xt aktarıcı var ama vites kolu eski seri deore (ve aktarıcı shimano 'nun trekking serisinden ama sorun olmaz sert kullanmayacaksan) carraroda bi önceki seri deore var ama bence vitesler çok önemli değil(zaten iyi vitesler)
Carraro maşaya marka model yazmamış whistle suntour ve maşanın havalı olmasından dolayı bence çok önemli bir fark koymuş araya ben whistle diyorum

Teşekkür ederim ilginiz için.

@OldArkhEater O Whistle 2017 model. İsminden anlaşılıyor; 1760. Göz önünde bulundurun bunu.

• Beğen
Tepkiler: OldArkhEater
@Wing Teşekkür ederim. Daha uygun bir fiyata cararro buldum. Şuan onu inceliyorum.
@Electronkksl Hocam size çok soru sordum :D kusura bakmayın ama şu model nasıldır acaba. Fiyatını da makul seviyeye indireceğim
Garantisi devam ediyormuş

Dosyalar

• Screenshot_20210815-191108_sahibindencom.jpg
    Screenshot_20210815-191108_sahibindencom.jpg
    156,5 KB · Okunma: 24
İyi günler, 2018 Carraro Force 310 ve sıfıra yakın Corelli Snoop 3.0 buldum. Fiyatlar yaklaşık aynı carraroya daha kaliteli suntour amatisör ve kalite lastikler takılmış. Hangisini tercih etmeliyim.

İkisi de 26" ben 27.5 bakıyordum. O da ayrı bir sorun

Merhaba.

Bütçem maksimum 3500 TL.

Boyum 190 cm 84 kg. Marka model tavsiyesi istiyorum lütfen

@albayrak1 Merhaba. Şöyle bir şeye denk geldim. 29 jant 21 inç kadro MTX 7300. Fiyatı (2872 TL) çok iyi. Bilgilerde ve stokta hata yoksa bence alınır. Boyunuz uzun olduğu için kadro boyuna dikkat edin.

(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri