Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

105kg. bir adam için bisiklet...

İyi günler arkadaşlar... Egzersiz yapmak amaçlı bir bisiklet satın almak istiyorum, dağ bisikleti modellerini beğeniyorum.

Ancak dün akşam bir apartman komşumla konuştum, kendisi motorcu, 15 yaşındaki oğlu da bisiklete çok meraklı.

Dediler ki, kilon çok fazla (105 kg), alelade bir bisiklette jant yamulması, (sanki, galiba) bilya dağılması vs. gibi sıkıntılar yaşarsın. Decathlon'dan B-Twin/Rockrider diye bir bisiklet önerdiler. İnternette baktım, o da fazla fiyatlı bana göre, 4-5.000 civarında. Ben 2.000 - 2.500 TL'lik bir bisiklet düşünmüştüm.

Bu görüşe katılır mısınız? Yani halihazırda 105 kg. olan beni, örneğin bir Ümit bisiklet, Salcano falan gibi, ya da 2.000 - 2.500 TL'lik başka marka bisikletler taşımaz mı, komşumun dediği gibi problem yaşar mıyım? (Bisikleti asfalt yolda, günde yarım saat süreceğim)

Ve eğer öyleyse siz ne önerirsiniz benim kiloma göre? Teşekkürler.
Merhaba, 3 ay önce Carraro Force 970 modeliyle 115 Kg olarak başladığım bisiklet sporuna, 105 Kg olarak mutlulukla devam ediyorum:) Yaklaşık 1100 Km üzerinde yol yapmışımdır, hiçbir bir sorun yaşamadım. Rahatlıkla tavsiye edebilirim 3500 TL civarı bir fiyata almıştım. Buradaki üstatlar daha iyi bilirler tabi ki.

Scudo

İyi günler arkadaşlar... Egzersiz yapmak amaçlı bir bisiklet satın almak istiyorum, dağ bisikleti modellerini beğeniyorum.

Ancak dün akşam bir apartman komşumla konuştum, kendisi motorcu, 15 yaşındaki oğlu da bisiklete çok meraklı.

Dediler ki, kilon çok fazla (105 kg), alelade bir bisiklette jant yamulması, (sanki, galiba) bilya dağılması vs. gibi sıkıntılar yaşarsın. Decathlon'dan B-Twin/Rockrider diye bir bisiklet önerdiler. İnternette baktım, o da fazla fiyatlı bana göre, 4-5.000 civarında. Ben 2.000 - 2.500 TL'lik bir bisiklet düşünmüştüm.

Bu görüşe katılır mısınız? Yani halihazırda 105 kg. olan beni, örneğin bir Ümit bisiklet, Salcano falan gibi, ya da 2.000 - 2.500 TL'lik başka marka bisikletler taşımaz mı, komşumun dediği gibi problem yaşar mıyım? (Bisikleti asfalt yolda, günde yarım saat süreceğim)

Kilonuz "çok fazla" değil, olsa da sorun değil. Her türlü bisikleti kullanabilirsiniz.
Ben 86 kiloyum, şu anda da 92 kiloyken de kullandığım 4 bisikletten biri 23mm lastikli 7.5 kiloluk yol bisikleti; biri örneklediğiniz Ümit, Salcano v.b.'ye oldukça benzeyen Mosso trekking bisikleti; biri Decathlon'un B'twin'i; biri de "alelade", tüm aksamı oldukça düşük seviye, kalitesiz ve eski bir Bisan çarşı-pazar bisikleti. Hiçbirinde benim ya da beraberimdeki yükün ağırlığına bağlı bir sorun oluşmadı şimdiye kadar.
Çevremde 40+ yaş ve 90+ kilolu çok fazla bisikletli var ve her türlü narin bisikleti kullanıyorlar; yol, trekking, katlanır.
Bu da Leonard: (link) , hep 100-120 kilo ama her türlü bisikleti kullanıyor, takipçileri ve videolarına yorum yazanlar da öyle.
Yeter ki boy ölçünüze tam olarak uyan, zevkinize göre bir bisiklet bulun. Özellikle işin başında kendinizi zarar verecek şekilde zorlamazsanız kiloyla ilgili hiçbir sorun yaşamazsınız.

Arkadaşlar daytona 730 mu yada daytona 711 mi ? Biri 30 vites diğeri 11 vites. Dişli çaplarınıda düşünürsek çok hız farkı olur mu?

Arkadaşlar daytona 730 mu yada daytona 711 mi ? Biri 30 vites diğeri 11 vites. Dişli çaplarınıda düşünürsek çok hız farkı olur mu?
Hocam ben fark olur düşüncesindeyim. 711'in aynakolu çok küçük, rublesi ise tepsi kadar büyük. Daha çok tırmanış için uygun. Düz de de gider elbette ancak 730 düz yolda daha hızlı olacaktır kanısındayım.
711 11-32
730 11-40 oranlarında.

• Beğen
Tepkiler: OmegA
Kendi tecrübemden örnek vereyim
Daha önceki bisikletim Big2712 idi. Krank 32 / Arka 11-50 idi. Genelde bozuk arazı dağ tepe kullandım. Düz yolda kendimi çok çok zorlamadan 42-44 km hızlarda gezdiğim oldu son viteste.
Sonrasında Scott Aspect 920 aldım. Onun oranları; Krank 36-26 / Arka 11-42 idi. Hem 29 inç olması hem de oranlar sebebiyle scott daha hızlıydı tabi ki. Ancak aynı kullanım koşullarında 47-49 km hızlarda gidiyordu.

Sözün özü; Tabi ki 730 daha hızlı olacaktır. Ancak öyle inanılmaz bir fark beklemeyin bence. Sonuçta ikisi de MTB. Yapılış amaçları hız değil.

Ben Daytona 730 kullanıcısıyım, daha önce tek yapraklı bir aynakol kullanmadım ancak mantık ve teknik bilgi olarak düşünürsek eğer şehir içi kullanacaksanız 730 daha mantıklı, amacınız direk dağa çıkmak ise o zaman 711 düşünebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: forrestgump10
Boyum 1.74 kilom 70 maksimum 3200 TL bütçeli bı dağ bisikleti almak istiyorum hangi modeli önerirsiniz acaba Salcano ng650 18 kadran düşünüyordum ama sitedeki yorumlardan Salcano ve Bianchi den uzak durun deniyor hangi marka ve modeli önerirsiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

İyi akşamlar arkadaşlar, bugün şeytana uyup Scott Scale 930 aldım. Bisikleti önümüzdeki pazartesi kuracağız. Bilenler bu marka ve modelle ilgili bildiklerinizi tecrübelerinizi öğrenebilirmiyim?177498DA-B90C-4828-A7AC-A76EDBFCFDED.jpeg

Boyum 1.74 kilom 70 maksimum 3200 TL bütçeli bı dağ bisikleti almak istiyorum hangi modeli önerirsiniz acaba Salcano ng650 18 kadran düşünüyordum ama sitedeki yorumlardan Salcano ve Bianchi den uzak durun deniyor hangi marka ve modeli önerirsiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Mosso raceline modeline bak. Ben aldım 2 yıl oldu. Süper bisiklet bana göre

Çoğu arkadaşımında dediği gibi bisiklet sıkıntı değil merak etmeyin. Lakin bütçenin düşük oluşu ve bisiklete ayırabileceğiniz vakit sadece yarım saat oluşu, bisiklet almalı mıyım? Sorusunu uyandırıyor.
Bisiklet için yarım saat çok az eğer spor amaçlı düşünüyorsanız nacizane tavsiyem. Daha hesaplı, sıfır, elinizin altında sürekli olacak bir kondisyon bisikleti almanız. Kullanmaz iseniz satabilirsiniz. Düşük bütçeli bir bisikletin satışı daha zor olur, genelde bu işi ciddi yapanlar kaliteli ürünlere bakıyor, ucuz bile olsa.

Daha hesaplı bir bisikleti yetişkinler çocuklarına alıyorlar. Onlarda yine bisikletle çok ilgili olmayan büyüklerimiz. Bu yüzden bisiklete çok masraf etmiyor ve bisikletinizin daha bir ucuza satılmasına yol açıyor.
İşin özü kondisyon bisikleti alıp satacak olsanız daha az zararınız olur.

Screenshot_2021-11-25-15-08-21-799_com.android.chrome.jpg
Bu bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz, son zamanlarda radarıma takıldı ilgimi çekti fakat hiç sahip olana rastlamadım, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

277600 dosyayı görüntüle
Bu bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz, son zamanlarda radarıma takıldı ilgimi çekti fakat hiç sahip olana rastlamadım, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Bütçeniz nedir
Üstünde m6000 var ama ne olduğu bilinmez dacron maşa ile geliyor maşa viteslerden daha önemlidir genel olarak göbeller aynı gelir ama maşa önemli bi durum başka alternatiflere bakmak iyi olacaktır
Ikinci ellerde bakabilirsin

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bütçeniz nedir
Üstünde m6000 var ama ne olduğu bilinmez dacron maşa ile geliyor maşa viteslerden daha önemlidir genel olarak göbeller aynı gelir ama maşa önemli bi durum başka alternatiflere bakmak iyi olacaktır
Ikinci ellerde bakabilirsin
Max 5500 diyelim bütçeye. Sizce en uygun modeller hangileri?

İkinci el
(link)
5000tl
(link)
4000tl
(link)
3000tl
Sıfır olarak bunlar olabilir
Carraro big 2918
Rockrider st540 4200
Rockrider st530 3700

(Carraronun fiyatı satıcıdan satıcıya değiştiğinden yazmadım)
Üreticiler fiyatları kaldırdığından çok kolay olmuyor
Sıfır istersen Rockriderler ucuz,jant ve maşasını artan parayla değiştire bilirsin rahatlıkla bence bakmaya değer

Mosso raceline modeline de bakabilirsiniz birkaç ay önce 3000civarı idi 0 fiyatı. Bende 2019 modeli var oldukça memnunum

Arkadaşlar merhaba.Dağ bisikleti Ya da şehir bisikleti arıyorum.Bütçem 4000 ile 3000 arası .Hangi marka model önerirsiniz ?

bisiklete binecem diyosan paraya kıyacaksın hocam. 7 sene önce ful deore sistemi bisikletimi 600 liraya satmıştım. 7 sene sonra tekrar bisiklet macerasına atılayım dedim fiyatlar uçmuş bende kıyıp paraya aldım da, çizilir bişe olur korkusuna evde duvara asılı duruyor müzelik gibi, anlamadım bu işten bişe WhatsApp Image 2021-11-29 at 00.07.00.jpeg

Arkadaşlar dağ bisikleti fiyatlarına bir göz atayım dedim şok oldum. Başlangıç seviyesi bisikletlerin sıfırı 3000-4000 lira arasında. Fren sistemleri V fren ve maşaları çok çok şaşalı değil.
Hidrolik disk ve Altus setler 5000 TL ve daha üst fiyatlara çıkmış.
Baktığım markalar mosso,carraro,bisan,salcano ve peogeot v.b .
Marka dediğimiz trek,scott,ghost,merida,cube vb. almış başını gitmiş.

Sahibinden ilanlara da baktım. Bir dünya dağ bisikleti var. Fb ürünü diyebileceğimiz bisikletleri hesaplı alabilirsiniz. Uçuk rakamlar yazanlar da yok değil. Görerek kontrolle çok iyi dağ bisikletlerine sahip olabilirsiniz. :harika:

Geri