Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@CrazyHead
İki seçenek var : yüksek donanım, düşük kalite kadro; düşük donanım, yüksek kalite kadro. Kendinize ben bu bisikleti yükseltir miyim yoksa aldığım gibi mi kullanırım diye sorun. Cevaba göre yardımcı olmaya çalışayım.

@denizdoğa
2.el almanızı tavsiye ederim. 2.elde en azından %30 ucuza alırsınız. Sıfır tavsiye isterseniz ghost, cube, merida gibi markalara yönelebilirsiniz. (link) (link) (link) (link) (link) attığım bütün bisikletler son derece kalitelidir. Ben örnek olması açısından attım siz araştırın

@furkanunverozcan
Kaldırımdan atlamak derken nasıl bir atlamaktan bahsediyorsun? Sadece kaldırımdan atlamak için mtb alırsan net pişman olacaksın. Bir günde kaldırımdan 5 dakika atlayacaksın ama o ağır bisikletle, geniş lastiklerle asfaltta saatlerce ızdırap çekeceksin.

Scudo
@Mustafa Zeybek şöyle abi her 10 saniyede bir kaldırım in cik cik in yapiyorum mecburen ve şehir içinde uzun kullanim için ariyorum birazda kilonun fazlalığını taşıması için düşünüyorum elimde bi tane salcano hector 24 var oyuncak gibi kaliyor artik 3 yil oldu alali hem kiloyu taşısın hemde şehirde fazla hirpalanmasin diye birde burada altgeçit çok sırf okulumun yolunda 4 tane var birazda o çekiyor beni mtb ye sen ne düşünüyorsun bu konuda
Teşekkürler

@Mustafa Zeybek tamamdir abi bir araştırma yapayım geri dönüş yaparım buraya birde kron xc 500 HD 27.5 var 2017 model 1550 lira fiyatı var panda bisiklet de kask,ışık,paça bandı,kadro kılıfı ve kilit yolluyor hepsi bu fiyata dahil nasıldır kron xc 500 2017 iyi mi bu fiyata

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@furkanunverozcan 3 ayrı bisikletçiye Kron nasıl diye sordum hiçbiri olumlu cevap vermedi. Ben olsam almam ama kullananlar memnunlar sanırım. O fiyata rockrider 540 falan var mesela.kadrosu ömür boyu garantili hem.

• Beğen
Tepkiler: furkanunverozcan
@koshanerberk @Mustafa Zeybek sizde uzun süredir üzerinde kaldığım bisikletleri yazmışsınız :) almak istediğim sıraya göre 1-cube attention sl 2-ghost kato 5 3-scot scale 970 4-focus whistler pro 295-cube analog 6-ktm ultrafire 7-cube acid(bütçeyi aşıyor biraz) sizce? buarada yıllardır bisiklet kullanıcısıyım bisiklet ekipmanım tam:harika:

@koshanerberk @Mustafa Zeybek sizde uzun süredir üzerinde kaldığım bisikletleri yazmışsınız :) almak istediğim sıraya göre 1-cube attention sl 2-ghost kato 5 3-scot scale 970 4-focus whistler pro 295-cube analog 6-ktm ultrafire 7-cube acid(bütçeyi aşıyor biraz) sizce? buarada yıllardır bisiklet kullanıcısıyım bisiklet ekipmanım tam:harika:

@denizdoğa
Cube sanki daha önde. Göbeklere kadar deore, recon silver maşa. Gözümü doldurdu diyebilirim. İşin kötüsü hiçbiri kötü değil seçim yapmak çok zor :D focus donanım olarak biraz daha aşağıda kalmış, eliyorum. Ktm yi ağırlıktan direk eliyorum. Cube analog maşadan ve donanımsal eliyorum. Ondan güzel seçenekler var . acid de bütçenin dışında kalıyor hiç bütçe arttırmaya gerek yok. Bütçe arttıkça seçwnek çoğalacak çünkü.

Geriye Scott scale 970 kato 5 cube attention sl kalıyor. Maşalara bakınca Scott geride kalıyor. Ghostun avantajı 120mm çalışma mesafesi olması.
Frenler : scoot> ghost >cube
Aynakol: ghost ile cube aynı serinin 3lülerini kullanmış, scoot 2li. Scoot açık ara önde bana göre 2li olmasından dolayı.
Vites kolu: scoot ve cube ghost tan iyi. Örneğin ghostta tek kol ile vites büyütüp küçültme yok.
Arka aktarıcı: cube ile ghost XT ile scoot dan önde olsa da scoot un 20 vites olmasıyla bu açık bana göre kapanıyor.
Ön Aktarıcı : eşit(deore)
Ruble : diş oranlarına kadar aynılar
Jant setleri: bilgim hiç yok maalesef
Göbekler: ghost en kötüsü. Cube deore kullanmış scoot ise arkada deore önde formula. Çok bilgim olmasa da scoot daha iyi sanırım.
Ağırlık: ağırlıkları seçimi etkileyecek kadar farklı değil.
Lastik: ghost ile cube aynı fakat cube 2.2 ghost 2.1 kullanmış. Scoot maxis ikon 2.2 kullanmış. Hangisi iyi bilmiyorum.

Maşası xcr olmasa direk scoot diyeceğim ama bende rockshox fetişi var. Bu da beni cube demeye itiyor :D fiyatlarına, yazdıklarıma bakın. Bir de görüntülerine bakın kararınızı verin.

Son olarak tek tek karşılaştırdım o kadar, bir tur verin:D

şifreyi söylüyorum:)

ne demek hocam. tabi ki.. tanıştığımızda hatırlatın bana bunu:)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@CrazyHead hocam size tek tek karşılaştırmadan marka ismi vereceğim direk. Çünkü bütçe az olduğu için 5-6 markadan birer tane seçenek çıkıyor. Mosso, whistle, bianchi, btwin, Carraro. İçlerinden rockrider 540 ömür boyu garantili kadrosu ve sram seti dolayısıyla favorim. Eğer ileride yükseltirim deseydiniz scoot merida ghost markalarının düşük bütçeli modellerine bakın diyecektim.

• Beğen
Tepkiler: venom09
@Mustafa Zeybek
bu mesajın üstüne pek diyecek birşey kalmıyor bence neden bilmiyorum galiba kadro yapısından kaynaklanıyor cube çok tahrik ediyor beni çok düşününcede delirmeye başlıyorsunuz sizin yerinizde olsam direk cube alırım nedeni konusunda pek bi fikrim yok içgüdüsel olarak kararımı verirdim birde etken olarak göbekler cidden ghostta kötü yani diğer ekipmanlar yarışıyor ama göbek bildiğin ghostta 0 lara iniyor

nedense geçmişte sedona740 kulanırken daha bi scott alasım vardı nedense amerikan sağlamlığından tokluk hissi verirya adama ama yeni bir bisiklet baktığımdan bu yana scott isteği gitti onun yerine cube giant sevdası sardı cube olacak galiba @Mustafa Zeybek 1 turdan anladığımız çocukkkenki gibi ise neden olmasın:) ayıp ediyosun 1 turun lafımı olur teşekkürler düşüncelerini paylaştığın için:harika: @koshanerberk bende cube den yanayım fazla uzatmak istemiyorum bu güzel havaları değerlendirmek lazım fikirleriniz için çok teşekkürler gerçekten 1-2 güne hallederim inşallah .. ha olurda bu fiyat aralığında tavsiye edeceğiniz başka bisikletler olursa tavsiyelerinizi bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@denizdoğa bu fiyat aralağında baktığımız marka modeller zaten zirveler

aldığınızda fotoğraflarını da atarsınız bizde 2 imreniriz artık :D

• Beğen
Tepkiler: denizdoğa
@Mustafa Zeybek @koshanerberk arkadaşlar şu bisikletleride istediğim bütçeyle havaleyle alabiliyorum rica etsem sizde bakarmısınız 2017 scott scale 965 -----2017 scott aspect 910----2017 cube attention sl

scott aspect 910
KADRO:Aspect 700/900 series/Alloy 6061 DB / Performance geometry/Internal cable routing
MAŞA:Rock Shox 30 Silver/TK Solo Air / Alloy steerer/PopLoc Lockout / Reb. Adj. / 100mm travel
FURŞ:GW 1SI110 OE integ.
ARKA BİTES:Shimano XT RD-M781 SGS/Shadow Type / 30 Speed
ÖN VİTES:Shimano Deore FD-M610 / 31.8mm
VİTES KOLU:Shimano Deore SL-M610/Rapidfire plus / 2 way release/w/gear indicator
FREN KOLLARI:Shimano BL-M365
FRENLER:Shimano BR-M365 / Hydr. Disc/SM-RT10 CL Rotor / 180F/160R
AYNAKOL:Shimano FC-M622/2-piece Design / 40x30x22
ORTA GÖBEK:Shimano SM-BB52/68mm shell
GİDON :Syncros M3.0 / 720mm/black / 31,8mm / 12mm rise / 9° BS
GİDON BOĞAZI:Syncros M3.0 / 7° / Black
PEDALLAR:Wellgo M-248DU
SELE BORUSU:Syncros M3.0/27.2mm / 350mm / Black
SELE:Syncros M3.0
ÖN GÖBEK:Formula CL51
ARKA GÖBEK:Shimano FH-M3050-CL
ZİNCİR:KMC X10
ARKA RUBLE:Shimano CS-HG50-10 / 11-36T
JANT TELLERİ:14 G / stainless / black
JANTLAR:Syncros X-20 Disc/32H / black
LASTİKLER:Kenda Slant 6/2.1 / 30TPI
AĞIRLIK KG:13,44

scott scale 965
KADRO :
MAŞA :
FURÇ TAKIMI :
ARKA AKTARICI :
ÖN AKTARICI :
VİTES KOLLARI :
FRENLER :
AYNAKOL :
ORTA GÖBEK :
GİDON :
PEDAL :
SELE BORUSU :
SELE :
ÖN GÖBEK :
ARKA GÖBEK :
ZİNCİR :
RUBLE :
JANT :
LASTİK :
AĞIRLIK :
TESLİMAT KAPSAMI
SCALE 900 SERİSİ 6061 ALÜMİNYUM KOSTÜMÜZE EDİLMİŞ KONİK YATAK / ENTEGRE EDİLMİŞ

KABLO SETİ / BB92 ORTA YATAK / SÖKÜLEBİLİR GÜÇLENDİRİLMİŞ KADRO KULAĞI

ROCK SHOX 30 SILVER TK SOLO AIR HAVALI 100 MM ÇALIŞMA MESAFESİ / POPLOC GİDONDAN KİLİTLEME
SYNCROS OE PRESSFIT 1.5'' - 1.1/8'' OD 50/61MM
SRAM NX1 / 11 VİTES
-
SRAM NX1 TRIGGER
SHIMANO M365 - 180 MM ÖN / 160 MM ARKA SM-RT10 CL ROTOR
SRAM NX1 GXP PF 30T
SRAM GXP PF INTEGRATED SHELL 41X89.5MM
SYNCROSS T-BAR 720 MM 6061 ALÜMİNYUM / 31.8 MM / 9 DERECE
WELLGO M-21
SYNCROSS 31.6 / 400MM
SYNCROSS XR2.5
FORMULA CL-51
SHIMANO FH-RM35 CL
SRAM PC-1110
SRAM 1130 / 11-42T
SYNCROSS DISC 32 DELİK
MAXXIS IKON 29 X 2.20 60 TPI
12.30 KG

@denizdoğa cube'un tablosu nu galiba unutmuşsunuz

vallahi şu an yerinizde olmadığım için hem üzgünüm hem de mutluyum :) şu an bulunduğunuz stresi hiç yaşamak istemezdim ama sonucunda ki alacağınız mutluluğuda yaşamak isterdim emin olun sizin kadar baktıkça kafam bulanıyor bence cube u yapıştırın gitsin nedenini hiç sormayın çok git gelli ama en basiti aralarında en basit özellik olan lastiğe önem veren birtek cube var

scott aspect 910
KADRO:Aspect 700/900 series/Alloy 6061 DB / Performance geometry/Internal cable routing
MAŞA:Rock Shox 30 Silver/TK Solo Air / Alloy steerer/PopLoc Lockout / Reb. Adj. / 100mm travel
FURŞ:GW 1SI110 OE integ.
ARKA BİTES:Shimano XT RD-M781 SGS/Shadow Type / 30 Speed
ÖN VİTES:Shimano Deore FD-M610 / 31.8mm
VİTES KOLU:Shimano Deore SL-M610/Rapidfire plus / 2 way release/w/gear indicator
FREN KOLLARI:Shimano BL-M365
FRENLER:Shimano BR-M365 / Hydr. Disc/SM-RT10 CL Rotor / 180F/160R
AYNAKOL:Shimano FC-M622/2-piece Design / 40x30x22
ORTA GÖBEK:Shimano SM-BB52/68mm shell
GİDON :Syncros M3.0 / 720mm/black / 31,8mm / 12mm rise / 9° BS
GİDON BOĞAZI:Syncros M3.0 / 7° / Black
PEDALLAR:Wellgo M-248DU
SELE BORUSU:Syncros M3.0/27.2mm / 350mm / Black
SELE:Syncros M3.0
ÖN GÖBEK:Formula CL51
ARKA GÖBEK:Shimano FH-M3050-CL
ZİNCİR:KMC X10
ARKA RUBLE:Shimano CS-HG50-10 / 11-36T
JANT TELLERİ:14 G / stainless / black
JANTLAR:Syncros X-20 Disc/32H / black
LASTİKLER:Kenda Slant 6/2.1 / 30TPI
AĞIRLIK KG:13,44

scott scale 965
KADRO :
MAŞA :
FURÇ TAKIMI :
ARKA AKTARICI :
ÖN AKTARICI :
VİTES KOLLARI :
FRENLER :
AYNAKOL :
ORTA GÖBEK :
GİDON :
PEDAL :
SELE BORUSU :
SELE :
ÖN GÖBEK :
ARKA GÖBEK :
ZİNCİR :
RUBLE :
JANT :
LASTİK :
AĞIRLIK :
TESLİMAT KAPSAMI
ROCK SHOX 30 SILVER TK SOLO AIR HAVALI 100 MM ÇALIŞMA MESAFESİ / POPLOC GİDONDAN KİLİTLEME
SYNCROS OE PRESSFIT 1.5'' - 1.1/8'' OD 50/61MM
SRAM NX1 / 11 VİTES
-
SRAM NX1 TRIGGER
SHIMANO M365 - 180 MM ÖN / 160 MM ARKA SM-RT10 CL ROTOR
SRAM NX1 GXP PF 30T
SRAM GXP PF INTEGRATED SHELL 41X89.5MM
SYNCROSS T-BAR 720 MM 6061 ALÜMİNYUM / 31.8 MM / 9 DERECE
WELLGO M-21
SYNCROSS 31.6 / 400MM
SYNCROSS XR2.5
FORMULA CL-51
SHIMANO FH-RM35 CL
SRAM PC-1110
SRAM 1130 / 11-42T
SYNCROSS DISC 32 DELİK
MAXXIS IKON 29 X 2.20 60 TPI
12.30 KG

MarkaCube
Kullanım AlanıMTB
KadroAluminium Lite, AMF, Internal Cable Routing, Easy Mount Kickstand Ready
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)17", 19"
Kadro Boyu (üretim)17,19,21
Jant Ebatı29"
Vites Sayısı30
Amortisör / MaşaRock Shox Recon Silver TK AIR, Pop Loc, 100mm
Fren SistemiShimano BR-M315, Hydr. Disc Brake (180/160)
Fren KollarıShimano BR-M315, Hydr. Disc Brake (180/160)
Ayna KolShimano Deore FC-M612, 40x30x22T, 175mm
Vites KollarıShimano Deore SL-M610, Rapidfire-Plus
Arka AktarıcıShimano XT RD-M781-DSGSL, Shadow, Direct Mount, 10-Speed
Ön AktarıcıShimano Deore FD-M611 Downswing, 31,8mm
RubleShimano CS-HG50, 11-36T
ZincirShimano CN-HG54
Jant Seti/ÇemberiCUBE ZX20, 32H, Disc
Jant Ön GöbekShimano Deore HB-M615, Centerlock
Jant Arka GöbekShimano Deore FH-M615, Centerlock
Jant TelleriSapim
GidonCUBE Rise Trail Bar, 680 mm
Gidon BoğazıCUBE Performance Stem Pro, 31.8mm