Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Profosyonel bir sürücü değilim profesyonel sürücülüğe adım atmak için 500-750 tl arasında dağ bisikleti alacağım bisikleti şehir içindeyse kullanacağım ama bazı uzak bölgeleredir gitmek istitorum (il dışı - engebeli yollar) ama şehir içindede sık kullanacağım evim engebeli bir bölgede dağ bisikleti mi almalıyım. Aklım iki bisiklet var Kron xc 150 yada Rockroder 340 önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Scudo
Hocalar selam, iki bisiklet arasında kaldım, öneriniz nedir ? Giant talon 3 2017 vs Carraro big 927 ya da 29 inch jantlı olan 929 da var. 29 jant mı almalıyım yoksa 27.5 jant mı bilemiyorum, avantajları dezavantajları nelerdir ?

1-) (link)

2-)(link)

@TheNorthBear Hocam ben daha yeniyim öyle pek bir bilgim yok ama ben olsam talon 3 ü alırdım sanki

@enst111 hocam kron xc 150 hakkında çok olumsuz yorum okudum ben btwın i seçerdim

Herkese Merhaba, 12 Yıl sonra bisiklet kullanmayi dusundum. Nakit butcem 1400 taksit 1600e cikabilir.
Kullanim bu sekilde olacaktır; sehir içi evden işe gidip gelmek istiyorum(10KM) , hafta sonu egirdire gidip gelmek istiyorum (toplam 60 Km.)
Aklimda xc 300 var gidon meselesinde biraz soguncam gibi.
Arada piknik alanlara gibi yerlerde gitmek isterim.
-Şimdiden teşekkürler

@rasmus103 hocam merhaba, sanırım benim mesajı @treblek in mesajı ile karıştırmışsın sanırım :hhhhhh:

Btwin 520 hakkında bir soru; düz asfalt yolda 20-30 km yol yapmak için uygun bir bisiklet mi? Çok yorar mı?

(link)

Arkadaşlar bu bisiklete kaç mm inceliğe kadar lastik takarım? 27x1,65 filan olur mu ne dersiniz var mı benzerini deneyen

Boyum 1.78
Kilo 62
dağ bisikleti olsun istiyorum oturduğum yer engebeli
1400 tlye kadar bütçem var
bianchi olarak ne önerebilirsiniz

2 aya kadar bir mtb almayı düşünüyorum bolu'da yaşıyorum malum bura orman o yüzden mtb tercihi yaptım bütçem 1.500 civarı aklımda şuan carraro daytona 2727 var yardımcı olursanız sevinirim

Bolu'da yaşıyorum burda orman göl vb. yerler var o yüzden seçimimi MTB'den yana yaptım. 2 aya kadar almayı düşünüyorum şuan aklımda carraro daytona 2727 var. Bütçe 1.500 civarı yardımcı olursanız sevinirim. :)

Merhaba arkadaşlar,
MTB alacağım, engebeli asfalt olmayan yollarda kullanmayı düşünüyorum. Boyum 179 cm, kilom 77 kg.
1500 TL civarı bütçem var. Kron XC500 bütçeme uygun görünüyor, bu bütçelerde hangi bisikletleri önerirsiniz? XC500 sizce bu bütçe için iyi bir bisiklet midir, tavsiye eder misiniz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar iki aydır 27.5 jantlık bir dağ bisikleti arıyorum bizim araziler engebeli ve bisikleti kıracakmış gibi kullanıyorum bütçem 2000 aklımdan ghost geçiyo ama bazı arkadaşlar önermiyosunuz ben de sizin fikirlerinizi merak ediyorum

Selam arkadaşlar, bisikletimden bu şekilde ses geliyor, bisikletçiye götürdüm fakat o bir sorun bulamadı. sizce bu ses normal mi?

@Kuzey.Cikrikci
Ghost kato 5 kullanıyorum. Gayet memnunum modeli belirlediysen gözün kapalı alabilirsin.
@rzygbsn
btwin 540 da bakabilirsin.

selam arkadaşlar benim eski bir bisikletim var 18 vites onu dağ bisikletine çevirmek istiyorum bisikletimin bende yeri ayrı olduğu için yeni bir bisiklet almak istemedim yani birnevi restorasyon yapmak benimkisi sizce nasıl birşey yapıyım yorumlarınızı bekliyorum

@Muhammedd32

10 Km'lik ev-iş rotası ve kısa hafta sonu turları için dağ değil şehir bisikleti bakın derim. Amortisörle işiniz olmayacak (Bozuk yollardan çok daha fazlası için gerekli emin olun) Carraro Sportive / Giant Escape 3 gibi düz maşalı 28 jant bir bisiklet sizi rahat ettirecektir. Fiyat olarak ta sizin bütçenize uygun seçenekler olurlar.

@TheNorthBear

Giant güzel kadro ama Carraro grup set anlamında daha yukarıda bir bisiklet sunmuş. Deore aktarıcı , 9'lu ruble ileride yapmak istenebilecek masraflar. Tektro yerine Shimano hidrolik frende carraro için tercih sebebin olabilir. Jant ebatına gelirsek, büyük lastik çapı daha büyük yerle temas alanı sağlar. Bu da bisikletin yere tutunma miktarını arttırır. Ayrıca büyük jant daha büyük çukur ve engebeleri aşmayı kolaylaştırır. Ama jant büyüdükçe hızlanma ve ataklık azalır, ani kaçışlar zorlaşır. 27,5 ortada olduğu için tüm bu değerlerde bir ortalama yakalamak anlamına geliyor.

• Beğen
Tepkiler: TheNorthBear
@Alperr97 merhaba Alper, eski bisikletinin ne olduğunu bilmiyorum fakat tek tek parça almak bisiklet almaktan pahalı oluyor. Bence yeni bir bisiklet bakmak daha faydalı olur.

bisikletim (link) linkteki bisikletin kırmızısından benim ilk bisikletim olduğu için bendeki yeri ayrı vede başka bisikletlere binsem dahi bundaki keyfi alamıyorum yani yeni bir bisiklet söz konusu değil ben bu bisikleti (link) bu bisikletin ekipmanlarından takıyım diyorum sizce nasıl olur daha doğrusu olurmu :D

Geri