Scudo Sports

Dağ bisikletine kelebek gidon taksam mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhabalar

Maddi imkansızlıklardan elimdekiyle idare edebilmek adına elime geçenle yeni bir bisiklet edinebilecek olmama rağmen elime geçen 3 kuruşu elimdekine gömmeye devam dostlar isimli projem kapsamında sırada ki kaşıntım gidon :D

Çanakkaleyi mecburen bıraktım. Kocaeli de yollar rotalar berbat. Nereye gitsem ya yokuş ya sıkışık. Tek takılmaktanda gına geldi. Bende yapım gereği tek başımaysam sürekli pedal çeviriyorum hiç durmuyorum. Geçen gün 35km pedal çevirdim bunun büyük kısmı tırmanma. Tur süresi 2 saat 10dk ve toplam dinlenme 26dk oda bakkaldan durup su alma, yolda iki dakika nefeslenmelerin toplamı. Hal böyle olunca sürekli gidonu tutuyorum ve düz gidon münasebetiyle sürekli aynı pozisyondayım, batmaya başladı artık bu durum.

Tourney sti shifter, mini vfren, yeni aktarıcı masrafı yüksek gelmese baya baya dropbara geçicem ama değmez diye düşünerek hep vazgeçiyorum o fikirden. Bu durumda akla gelen diğer seçenek :

Kelebek gidon!
Gidon boğazım malesef 31.8mm lik, ucuz kelebek gidonlar genelde 25.6mm lik olduğu için yeni bir gidon boğazıyla kelebek gidona geçmeyi düşûndüm. Hem daha dik hem daha eğik hem istediğim rahatlıkta sürüş pozisyonlarına geçebilirim, özellikle tırmanırken rahat ederim diye düşünmekteyim. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.

Bu arada bullhorn nasıl olur ? Kelebek gidona göre daha kısıtlı tabi ki ama ne bilim dikkatimi çekti :)

Bu arada alttan mesaj verdim farkedilmemiştir belki ... İzmitte yancı lazım tek başıma sıkılmaya başladım :islik:

Scudo
Rahat olacağına inanıyorsanız takın, ben de bisikletin ön lastiği 1 1.50 arkayı 2.50 yapmak istiyorum bilmem nasıl olur daha cesaret edemedim.

@sezgindurmus
Bence iğrenç olur. niçin böyle bir şey yapma gereksinimi duyuyorsunuz. kelebek gidona geçmeyi tamam anladık ama sizinki pek mantıklı gelmedi bana.

• Beğen
Tepkiler: Rasimcan Meral
@sezgindurmus
Drag spec hesabı olur :D ama saçma olur tabi arkanın daha fazla tutmasına gerek yok bisiklette. Tam tersi ön biraz kalın olsa önde kayma riskiniz kalmaz. Yine de en güzeli takım lastik seti kullanmak.

Yurtdışından mesela aliexpress ten 31,8 lik gidon boğazına uyan kelebek gidon alabilirsin. Bir bak derim ;) Benimde niyetim var kelebek gidona ama sadece gidon boyu konusunda tereddütlerim var. 650 mm olması lazım uzunluğu. Ben şuan 720 mm lik gidon kullanıyorum ve bana tam geliyor. Boyum 187 cm.

@ilker Coşkun
Kelebek gidonlar biraz daha dar oluyor diye biliyorum ben dropbarlar gibi.
Aslında söylediğiniz mantıklı boyun artı gidonla 70tl masrafım var kalın kelebek gidon 85tl doğa bisiklette zaten.

(link)
31.8 mm olan bu ürünü satın almıştım. Gayet memnunum. Farklı tutuş pozisyonlarının bulunması büyük rahatlık sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: ilker Coşkun
@oxcy
Aliexpresste daha ucuza da var benzer gidonlar buda markasız gibi.

Gidon genişliğini ne seçmek lazım acaba?

@Sinan A. Satış miktarı en yüksek gidon olması nedeniyle almıştım. Kampanya ile 17 $ gibi bir fiyata mal olmuştu. Genişlik olarak kelebek gidonlar 580 - 600 mm civarında. Başta biraz dar gibi his veriyor insana ama zamanla alışıyorsun. Özellikle engebeli bölgelerde yaşayanlar için alınması daha doğru bence. Düz olan bir bölgede gereksiz gibi geldi bana.

Kocaeli de yollar,rotalar berbat nedir yahu ? rampa çıkmaya göze alamıyorsan yaşadığın yere hakaret etme biraz kondüsyon depola.
seni öyle yerlere götürürüm ki hayran olursun sırf doğası için başka illerden gelen bisikletçiler var kıymetini bilene.

Beyler kelebek gidon ben çok kullandım. Bir defa son derece büyük Rahatlık olduğunu söyleyebilirim. İğrenç olur falan diyenler olmuş, neye göre iğrenç sevgili kardeşim, görselliği mi bozuluyor? Dağ başında şehirlerarası yolda kurda kuşa Ağaca görsel Show mu yapacaksın?

@Sinan A. Bir de bunların 25 tlden 1500 tlye kadar fiyat aralığı var. Sakın gidip de dandik bir şey almayın. Lakin dropbar ve flatbarda olduğu gibi bunların da açıları, insan anatomisine uygunluğu, son derece önemli, hatta çok daha fazla açı barındırdığından dolayı kalitesi çok daha önemli.
Alınan dandik bir ürün, kaliteli olanlarla aynı gibi görünse de arada çok farklar var. Tur yaparken bisiklette kokpit çok önemli, lakin bakkala gitmiyorsunuz, yüzlerce hatta binlerce km uzunluğunda yola çıkıyorsunuz.

Sinan bey, hiç takılmış olan gördünüz mü, duydunuz mu? İnternette filan?
Gidon tipleri amaca göre dizayn ediliyorlar. Tıpkı bisikletler gibi. Amaç profili içinde konfor bazen öncelik sıralamasında geriye düşebiliyor. Güvenlik, bisiklete hakimiyet, ağırlık, donanım uyumluluğu gibi etkenler ön plana çıkabiliyor.
Eğer sürüş parkurunuz MTB gerektiriyorsa ve arada düz yolda uzun zaman geçirmek zorundaysanız gidon boynuzu ile gereksinim duyduğunuz farklı açı tutuşlarını sağlarsınız.
MTB ye drop bar takmak ise gerçekten kelebek kondurmak olur.
Sanırım gerçekte ihtiyacınız olan bisiklet, MTB değil. Kelebek maceranız da hüsranla bitecek. Bir fitness ya da Cyclocross tüürü bisiklet ile mutlu olacaksınız gibi geldi bana.

Takın bence nasıl asfaltta daha rahat gitmek için dişsiz lastik takiyorsak, konfor için de kelebek gidon takabiliriz. Kimse çıkıp da "hahaha suna bak kelebek gidon takmış" diyemez yani. Nasıl rahat ediyorsanız öyle kullanın.
Ayrıca bir kelebek gidonun sağladığı tutuş pozisyonlarınin sayısı barend'li bir düz gidondan daha fazladir.

@Atalay Mete hocam sizin mantıgınıza göre MTB ye yol lastigide takılmaz (ki takıyoruz çok iyi oluyor) :) MTB ye kelebek gidonda takılır.Dropbar da takılır, yol lastigide takılır, sepette takılır. pembe zilde takılır. akılınıza ne gelirse MTB ye takılır. MTB ye ne takılacagını kullanım şartları belirler tutupta downhill yapmıyorsanız. Arazi +asfalt yol gibi bir karmada kullanıyorsanız ve sizi ne rahat ettiriyorsa o takılır :)

Tabii ki takılır. Hatta aynasına da CD asabilir, havalı korna da takabilirsiniz. Tavşan avı yaptıracak güçte projektörlerden çifter çifter takabilirsiniz. Bunların hepsini gördüm. Bizim mahallede çöp toplayan bir vatandaşın römorklu MTB sinde neler var neler var. Çok ta değişik, güzel görünümlü yapmış. Bulduğu malzemeyle de çocuğuna ön tekeri arkadakinden iki misli büyük bir bisiklet yapmış. O daha da şirin ve gayet iyi iş görüyor. Ömürleri o bisikletlerin üzerinde geçiyor.

Burada konuşulan mevzu ise başka; MTB ye Kelebek gidon takılır mı sorusu, aslında takıldığında faydası olur mu, yapılacak masrafa değer mi sorusudur. Sana ne kardeşim ne takarsam takarım cevabı için bu soruyu sormaya gereksinim olabilir mi? Hepsinden biraz olunca, sonuçta sokağa atılmış bir yığın para, ve zaman israfı ile karşı karşıya kalındığına şahit olduğumuz için arkadaşımızın sorusunu yanıtlamaya çalışıyoruz.

1800 lerin başındaki ilk pedalsız Draisienne den bu yana mühendislik bilimi çalışıyor, bisiklet ve komponentlerini geliştiriyorlar. 200 yıldan fazla süre geçmesine rağmen tercihlerimizi yaparken hala hep bazı şeylerden feragat etmek zorundayız. Eğer har vurup harman savuracak paramız,, zamanımız yoksa amaca yönelik tercihe yönlendirmekle arkadaşımıza fayda sağlayacağımıza inanıyorum.

(Bu arada MTB ye Dropbar takmayın, takarsanız kendinizi ciddi tehlikeye atmış olursunuz).

• Beğen
Tepkiler: ersoy balcı
Uzun turlarda konforlu hatta ihtiyaç oluyormuş. Ama şehir içinde, kısa mesafelerde çok gerekli değilmiş gibi geliyor.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/13/3b70006b430f68f96ef95e905f61ef9c.jpg

Kelebek gidin öyle bir şey ki istenirse düz gidon gibi kullanılıp trafikte kullanırsınız, yokuşta barend benzeri yerlerden tutup daha rahat tirmanabilirsiniz, yüksek hızlar için en uç kısmından tutup Aerodinamik bir pozisyon elde edilebilir. Ve bir çok dünya turcusu MTB ile tur yapıyor ve kelebek gidon var.

@Atalay Mete
Çok iyi anlamışsınız söylediklerimi bisikleti gerçekten amacı dışında kullanıyorum çünkü başka bisikletim yok. Yol bisikleti almak için deliriyorum ama yeni mezun ve işsizim. Elime geçen 3 5 kuruşla bisiklet keyfimi yaşmaya çalışıyorum işte.

Dropbar zaten fantazi ama aklıma benimde ilk önce dropbarla yaşanacak bozuk sürüş pozisyonu ağırlık dağılımı geliyor. O olmayacsk bi hayal zaten.

Kelebek gidon konusunda da elime para geçince satori marka almayı düşünüyorum. doğa bisiklette bunu buldum başka kaliteli 31.8mm lik gidon boğazına uygun kelebek gidon göremedim.

Yol konusunda da spoiler vereyim. Gönlümde güncel campy setli çelik bir bisiklet yatıyor, yol bisikleti projem bomba olacak :harika:

Geri