Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletine yol bisikleti lastiği takmak

Anladım teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@ByRe4L
Şu an kullandığın lastik 2.2"(55mm) sanırım.
Disk frenli ise büyütebilirsin.
Bisikletin geometrisinde hemen hemen hiç değişikliğe neden olmadan
28" disk fren uyumlu jantlar(622x17 etrto) ve 700x25c(622x25mm) lastikler kullanabilirsin(illa ince lastik istiyorum dersen).
27.5" disk fren uyumlu jantlar(584x19 etrto) ve 650x40b(584x44mm) lastikler kullanabilirsin.
Schwalbe G-ONE lar var. Nerdeyse yol lastikleri kadar az direnci var. (link)
 
@gezgin gezer
Disk fren evet aslında benim sıkıntım yorulmakla ilgili ilk bisikletim bu benim 6 ay önce aldım fazla da anlamıyorum o sayıların neyi ifade ettiğini de bilmiyorum açıkçası sadece daha rahat sürüş istiyorum yokuslarda fazla zorlanmadan çıkabilmek içimdeki diğer bir ses de biraz kendimi zorlamami söylüyor alışmam için
 
@ByRe4L
jant değiştirmeden, sadece dış lastiği değiştirmeyi de düşünebilirsin.
pahalı bir lastik ama yormaz.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@gezgin gezer
Öğrenciye göre pahalı ya
 
Ben 26" mtb me specialized in fat boy silik lastigini aldim taktim continental 42 gr şamrel ile kullandim.Akicılık baya bi arttı ama görüntü biraz degisik oldu sanki lastiksiz sadece jantin üstünde gidiyormusum gibi.
Düsünen olursa fiyatida bence cok uygun.

(link)
 
@ZaMPaRa
iç lastiği değiştirmek gerekir mi?
 
@ByRe4L

Benim orjinal dış lastigim 26" 2.0 ölcüsündeydi ve orjinal şamrelde buna uyumluydu.Okadar ince bi dış lastige o şamreli takamazsin icerde katlanir şamrel.Mecburen uygun şamrelde almak gerekli.Şamrellerin kutusunda yaziyor genelde örnek (26"1.0 ile 26" 1.35 )icin uygun gibi.
 
  • Beğen
Tepkiler: ByRe4L
Teşekkürler
@ZaMPaRa
 
Düz maşa ile kullanilirsa göze pek garip gelmeye bilir,ön amortisörlü bisikletlerde cok cılız görünüyo.Benim bisikletimde öyle idi ama ben pek takmadim verdigi hissiyat akıcılık iyiydi.
 
Konuyu takip etmediğimi belirterek niye dağ bisikletine yol bisikleti tekeri takmak istiyorsunuz onu sorabilir miyim? Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok. O kadar düşünülürse bir çift yönlü (hibrit deniyordu sanırım) bisiklet ile işi çözebiliriz bence.
 
@CmlCLK
7 ay önce ilk bisikletimi aldım uygun fiyatlı güzel bisiklet bakarken salcano ng750 aldım yokuşlarda özellikle çok yoruyor bisikleti değiştirmektense lastiği değiştirmek mantıklı geldiği için böyle bir yola başvurmayı kafama koymuştum
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Acaba bu konunun en çok beğenilen mesajını alan abimiz hala yanında lastik götürüp dağa girmeden değiştiriyor mu? ?
 
  • Muhteşem
Tepkiler: Desert Fox
Gercek anlamda bisiklet kullanim alanlarindan bi haber bir Mtb aldim sonra baktimki hep yolda kullaniyorum,boşunuda hamalliķ yapiyorum Satip yol bisikleti almakta biraz külfetli sadece lastikleri degistirmek ve bir iki hafifletme yaparak devam etmek istedim ama arkadasimin full karbon pinarellosunu kullaninca baslangicta olsa bir yol yariş almam gerektigine karar verip sattim.
 
@ZaMPaRa
zararınız ne oldu peki
 
@ByRe4L
Yokuşlarda sizi yorması tekerden çok dağ bisikletinin açılarından kaynaklıdır diye düşünüyorum. Öncelikle aynakolunuz kaç cm. ölçerek başlayabilirsiniz işe. 170 mm. ile 175 mm. arasında acayip fark oluyor. Bırakın dağ bisikleti, dağ bisikleti gibi görünsün ?. Öncelikle çekiş sisteminizi bir gözden geçirin. Birazda vücudunuzu ve idmanlarınızı gözden geçirin ?.
 
  • Beğen
Tepkiler: ByRe4L
@CmlCLK
Aynakol Sr Suntour XR172 42t/32t/22t Diş -- ruble ise Shimano MF-TZ500 28t/14t Ruble
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@ByRe4L
O ruble seni dağ bisikletinde gerçekten üzüyordur. 28 diş az geldi bana. Hele dağ bisikleti için. Tekerden önce o rubleyi yükseltmeye bak bence. Teker güncellemesini genelde daha fazla hız ve düz yolda rahat gitmek için kullanırlar. Şimdiden kolay gelsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: ByRe4L
@ByRe4L
Bisikletimi (Trek 4300HD) 2012 de 650€ ya almistim 1600TL civarindaydi.Sattigimda emsali olan sıfır bi trek 3500tl civarindaydi 1500TL ye sattim lastikler sele alti canta km sayaci ergonomik elcik gibi 400tl 500tl lik bi extrasi vardi hepsini verdim.Baska bi zararim olmadi bunu kasdettiyseniz.
 
@ZaMPaRa
Anladım bende satıp yenisini almak istiyorum ancak satsam en fazla 1000 1200 eder diye düşünüyorum yeni bir bisiklet alsam en azından 700 TL harcama gerekiyor oda öğrenci için çok para
 
Geri