Scudo Sports

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@Baybora güle güle kullanın. Ben çamurluk takmıştım ama sonradan çıkardım. Görüntüyü bozuyor. Barend öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Baybora
Scudo
Selamlar herkese, şimdiden iyi bayramlar dilerim,
Dahon Mariner d8 ime kelebek gidon takmak istiyorum, çok katlamadığımdan sorun olmayacak, fakat ölçü olarak ne almam lazım ?
31.8 mi yoksa 25.4 mü ?
Kelebek gidon kullanan, takan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

@cnmrtpkc böyle bir çamurluk iş görür mü yoksa orijinal sks almak mı gerekir sizce?
(link)

• Beğen
Tepkiler: cnmrtpkc
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi bayramlar.
Ben ikinci el dahon speed p8 marka model bir bisiklet almayı düşünüyorum 2010 model olduğu için açıkçası detaylı bilgiye ulaşamadım. Tavsiye eder misiniz? 2000 TL civarında ikinci el öneriniz olur mu?

• Beğen
@Türko bana kalırsa sks veya muadili benzer modeller,estetik açıdan daha güzel
@squart Speed dahonun eski modellerinden,bunun birde Speed Tr modeli varki tur canavarı :) Bana kalırsa yılından dolayı bu modeli eleyin.Bütçeyi biraz daha arttırıp daha yeni modellere göz atabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
bu bisikletin böyle bir derdi var. Benimde arka jant böyle. Sürekli akor gerekiyor. Yoksa söylediğin gibi gıcır gıcır ses.
Teşekkürler...Aynen akord yaptırınca ses filan kalmadı..arkadaşlar tecrübe ile sabittir... böyle bir şey yaşarsnız lütfen jantlar tellerine bakınız...
Arkadaşlar merhaba benim Mariner D8 in ön tekerinden sürüş halindeyken bir gıcırtı sesi geliyor, durup bakıyorum gidondan yukarı kaldırıp çeviriyorum hızlı bir şekilde hiç bir ses yok, sürmeye başlıyorum ses başlıyor, anlamadım...acaba tellerden mi diyorum... yorumlarınızı bekliyorum...teşekkürler...
Arkadaşlar aynen akord yaptırınca ses filan kalmadı..arkadaşlar tecrübe ile sabittir... böyle bir şey yaşarsnız lütfen jantlar tellerine bakınız...

@cnmrtpkc hocam cevap için çok teşekkürler,
Sıfır dahon bütçeyi biraz zorladığı için 2. el dahonlara bakıyorum boyum 185 ve kilom 95 olduğu için Türk markaları iyi olmaz diye okumuştum. Yoksa ilk etapta carraro flexi 121 düşünüyordum ama bel ağrısı yapabileceği endişesiyle onu elemiştim.
sizce 121 işimi görür mü 2. el dahon aramaya devam mı etmeliyim?

@squart sıfır alacaksanız elinizi biraz çabuk tutun,haziran başı %10 indirim daha gelecek.
Kullanım alanında yokuş var ise 18-21-24 vites tercih edilebilir.Yokuş yok ise en az 8 vites makul.
Flexi 121 tabiki iş görür,ilerde keyif alırsanız satıp yükseltirsiniz buda bir seçenek.Karar size ait ikinci el dahon'da olabilir.2000-3000 arasında malum sitede üst segment (mu,qx vb) Dahonlar mevcut.

@squart sıfır alacaksanız elinizi biraz çabuk tutun,haziran başı %10 indirim daha gelecek.
Kullanım alanında yokuş var ise 18-21-24 vites tercih edilebilir.Yokuş yok ise en az 8 vites makul.
Flexi 121 tabiki iş görür,ilerde keyif alırsanız satıp yükseltirsiniz buda bir seçenek.Karar size ait ikinci el dahon'da olabilir.2000-3000 arasında malum sitede üst segment (mu,qx vb) Dahonlar mevcut.
merhaba,
katlanır bisiklet için tercih yönüm dahon a döndü. ankaradan dahon aradım. 10 güne kadar yeni dahonlar gelecek denildi. mariner yerine vitesse gelecekmiş birkaç özllik artı durumda olacak, zırhlı lastikler, vs. bekleyip yenisini mi almak ya da sıfır mariner d8 mi almak ankarada yok
öneriniz dahon serisinden 2019-2020 ve beklenen yeni arasında hangilerinde olabilir

@jettthasan bir ara satışa çıkardılar internet üzerinden sonra kaldırıldı,evet mariner vitesse olarak gelecek.bence dahon alınacak ise mu ve üzeri kadro olmalıIMG_20200109_120821.jpg

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@cnmrtpkc hocam cevap için çok teşekkürler,
Sıfır dahon bütçeyi biraz zorladığı için 2. el dahonlara bakıyorum boyum 185 ve kilom 95 olduğu için Türk markaları iyi olmaz diye okumuştum. Yoksa ilk etapta carraro flexi 121 düşünüyordum ama bel ağrısı yapabileceği endişesiyle onu elemiştim.
sizce 121 işimi görür mü 2. el dahon aramaya devam mı etmeliyim?

Belki 121 belki 106 belki 108. Ancak şunu net söyliyeyim. Bir Carraro işini görür. Boşuna Dahon peşine düşme derim.

Belki 121 belki 106 belki 108. Ancak şunu net söyliyeyim. Bir Carraro işini görür. Boşuna Dahon peşine düşme derim.

hocam o zaman 21 vites carraro arayışına geçiyorum. :) belki gerekli olursa donanımda oynamalar yaparız. ikinci el mi sıfır mı alayım gerçi ikinci eller de pahalı..

Merhaba, geçen hafta siparişini verdiğim mariner d8 bisikletim hafta başında elimde olucak. Aldığım satıcı şehir dışında olduğu için paket açılımını kendim yapacağım. Garanti konusunda bir sorun yaşamamak için kutuyu açmadan yetkili servisine götürmem gerekir mi sizce? Yoksa kutu açılımı ve ilk kurulumda servise gerek yok mu? Deneyimlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Merhaba, geçen hafta siparişini verdiğim mariner d8 bisikletim hafta başında elimde olucak. Aldığım satıcı şehir dışında olduğu için paket açılımını kendim yapacağım. Garanti konusunda bir sorun yaşamamak için kutuyu açmadan yetkili servisine götürmem gerekir mi sizce? Yoksa kutu açılımı ve ilk kurulumda servise gerek yok mu? Deneyimlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Hayırlı olsun, karantina filan derken ben mu D9 kurulumu ve ayarını kendim yaptım. Basitçe ne gerekti:

• pedalları 15 lik ingiliz anahtarıyla taktım
  • ön arka frenler gevşekti 5 lik alyanla ayarladım
  • Vites ayarı videosu izleyerek aksaklıkları yıldız tornavidayla düzelttim.
  • Zinciri yağladım
garantin faturan, zaten ancak kadroya birşey olursa olur o da çok zayıf ihtimal dahonda

@Sberkay Hayırlı olsun,biraz daha bekleyip yeni vitesse serilerinden de alabilirdiniz(yakında satışta olacaklar) En sağlıklı cevabı satın aldığınız firmadan alabilirsiniz.benim bildiğim servise götürmeniz gerek

2016 yılının haziran ayında , ikinci el olarak aldığım 2015 Model Vitesse D8 ile 9566 km sürüş yaptık :) Üşenmez isem , hem katlanır bisiklet ile alakalı , hem D8 modelinin 10000 km sonunda genel durumu, ne hale geldiği ile alakalı bir video çekeceğim. Temmuz gibi 10K devirmiş oluruz , eklem yerleri , boyası vs ile ayrıntılı bir video hazırlamayı düşünüyorum. Hiç kaçınmadan , acımadan yıllardır kullandım. Yükleyip , ufak bir turda yaptım. Hazırlayınca buradan da paylaşırım :)

@Sberkay Hayırlı olsun,biraz daha bekleyip yeni vitesse serilerinden de alabilirdiniz(yakında satışta olacaklar) En sağlıklı cevabı satın aldığınız firmadan alabilirsiniz.benim bildiğim servise götürmeniz gerek

Bu konuda baya araştırdım, Eski ismi olan Vitesse olarak satışa sunulacak 1-2 hafta içinde biliyorum ama yurtdışı fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla 2020 Vitesse’lerin içinde benim beğendiğim mango rengi yoktu ve açıkçası model olarak mariner kadar güzel de görünmediler gözüme☺️
Ekstra birkaç özelliği olacağını da biliyorum ama mariner’den yaklaşık 400-500 lira daha pahalı bir şekilde satılacağı düşünülürse bu özellikler de bedavaya gelmiyor aslında düşünüldüğünde😅
Zar zor Konya’dan istediğim rengi bulunca yeni modeli bekleyip onu da kaptırma riskine girmek istemedim.😊 Hafta başında aldığım yeri arayıp sorcağım👍
Kadıköy tarafında önerebileceğiniz dahon yetkili servisi var mı?

Son düzenleme:
@cnmrtpkc Bildiğiniz bir tarih varmı hocam, bendr vitesse 2020’yi bekliyorum

@Kubiilay Bir ara n11'de satışa çıkardılar,görselleride dolaştı Haziran diyenler oldu ancak en net bilgi Aslı Bisikletten alınabilir
@Sberkay Kadıköy'de bildiğim yok ama Küçükyalı'da Tandem bisiklet var yetkili servis

• Beğen
Tepkiler: Kubiilay
Geri