Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@kimi2 Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Katlama mekanizmasında nasıl bir farklılık var mariner d8 e göre?
gidondaki mandandallar biraz farklı gibi geldi ama benim gördüğüm mariner biraz eski modeldi. 2019 larda güncellenmiş olabilir, yanlış bilgi vermiş olmamayım.
Çok ağır olayan zil ve şarjlı ön lamba nereden alabilirim?

Scudo
İyi geceler
Dahon vites d8 alalı bir hafta oldu.
-Arka lastiği kendiliğinden 3-5 günde iniyor. Sipobtan mı? Yoksa patlak mı var? Bilemedim. Siboptan sıkıntı olsa nasıl anlaşılır.
- benzincide lastiklere hava basıldığında hava basma ölçüsü nedir ?

- yedek lastik alacak olsam ebatları ve hangi markayı önerirsiniz

Teşekkür ederim

İyi geceler
Dahon vites d8 alalı bir hafta oldu.
-Arka lastiği kendiliğinden 3-5 günde iniyor. Sipobtan mı? Yoksa patlak mı var? Bilemedim. Siboptan sıkıntı olsa nasıl anlaşılır.
- benzincide lastiklere hava basıldığında hava basma ölçüsü nedir ?

- yedek lastik alacak olsam ebatları ve hangi markayı önerirsiniz

Teşekkür ederim

Eğer bir kaç psi düşüyorsa normal, ama havanın yarısı yoksa mutlaka patlak vardır, sibobuda şu şekilde kontrol edin, elinize az bir tükürüp Sibop kafasına sürün kaçak olup olmadığını anlarsınız. :)))

İstasyonlarda kolay kolay hava basılmıyor, basarsanızda 60 psi uygundur, ben sabit 60 psi basıyorum road ceuiser serisi lastiklerime.

yedek iç lastik ölçümüz 20x1.75

C1F43C4B-772C-4BCB-AB50-6B83694016A0.jpegbu park ayağı 2020 vitesseye takılabilirmi?

20200911_185953.jpg
D24 espresso yu birazcık değiştirdim. Dahonun adi donanımları beni buna mecbur etti maalesef. Birkaç sıkıntı yaşadım yetkili serviste dahil sorunu çözemedim. Konyada "bike and art" sorunu tespit etti ve bende el değmişken biraz değişiklik yapayım dedim.😜
Arka, orta, ön göbek değişti
Arka aktarıcı, ön arka değiştirici, aynakol değişti
Hidrolik Disk fren takıldı.
Jant lastik, Maşa, Gidon değişti.

İyi akşamlar, burda soruma bir iki kişi cevap verdi öncelikle onlara teşekkür ederim.
Burda herkesin ortak yanı
- dahon vites d8
- bisiklet sevgisi

Birbirimize bilgi ve tecrübelerimizi paylaşırsak güzel olacağını düşünüyorum.

Yeniyim ama size edindiğim bazı tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

1. Sıfır bisiklet lastiğin biri inikse muhtemelen ya lastik patlak yada sibopta sorun var. ( Bu sorun başıma geldi ve Satıcı orada beni uyarması lazımdı ama yapmadı gözümde puan kaybetti. Aradan 1 hafta sonra uyandım. Lastiği garantiden değiştirdi ama o gün yapsa makbule geçer di)
2. Dechatlon bisiklet için uygun fiyata çanta ve aksesuar alabilirsiniz.
3. İzmir'de tramvaylar 4 kadar bisiklet alıyor.
4. Yeni bisiklet alırken mutlaka lastik değiştirmeyi öğrenmek gerekiyor.
5. Lastik değiştirmek kolaymış bir mandal ile sökülebiliyor.
6. İzmir aldığım bayi dışında buca gibi 1.5 milyon insanın yaşadığı yerde yetkili servis yok i nedenle aldığınız yere gitmek çok kötü...
7. Bugün lastiğimi değiştirdi garantide ama bir servis formu gibi birşey vermedi. Bunu anlamış değilim.
8. 4000 eder mi ? En zor soru diyebiliriz. 4000 bence çok ama son zamanlarda salgını bahane edip diğer taraftan bisiklet satışı patladığı için bu fiyata almak zorunda kaldım.

Şimdilik bu kadar. İyi günler

Hergün işime katlanır bisikletim ile gidip geliyorum :)D4FEF42C-A820-4F33-B3E4-2A8C92EA16F7.jpeg

Dosyalar

• AC123F8A-FFBF-4A6C-96BC-8252B831E3AF.jpeg
    AC123F8A-FFBF-4A6C-96BC-8252B831E3AF.jpeg
    1,2 MB · Okunma: 45
  • E0C8B198-4AB4-44AD-8D75-844FA8C56DB3.jpeg
    E0C8B198-4AB4-44AD-8D75-844FA8C56DB3.jpeg
    1,3 MB · Okunma: 51
  • 7BE62252-2BCE-4083-AC9D-3578072B0F07.jpeg
    7BE62252-2BCE-4083-AC9D-3578072B0F07.jpeg
    2,4 MB · Okunma: 49
Merhabalar,
Dün itibariyle Dahon Vitesse D8 2020 Royal Mavi modeliyle katlanır bisiklet kervanına katılmış bulunuyorum.
Son bisikletim ortaokula giderken daha hevesini bile alamamışken adi bir hırsızın çalması sonucu kendime verdiğim 25 yıl cezanın dolmasıyla artık bir bisiklet sahibi oldum. :hhhhhh: İnşallah buna sahip çıkabilirim.
Bisiklet sürmeyi unutmamışım biraz heyecan vardı satın aldığım mağazadan eve kadar 15 km yarı sürerek yarı yürüyerek eve sağ salım ulaşabildim. Yokuş aşağı çok süratli gidiyor korkuyorum duramam diye.
- Mağaza sahibi bisikleti kurdu hazır hale getirdi henüz 1 km gitmeden oturduğum koltuk :hhhhhh: (sele diyorsunuz) aşağı kaymaya başladı hatta yokuş aşağı giderken sonunda sele borusu yere sürterek bir nevi el freni işini gördü. Hani dedim bu 105 kg'ya kadar taşıyabilirdi daha ben 93 kg idim tam aldığıma pişman oluyordum ki meğersem sele borusu uzama kilidinde vida az boşluk kalmış (hele kilitlerken fazla zorlamamıştı) bisikleti kuran bunu kontrol etmesi gerekmiyor muydu?
- Sonra 45 derece eğim olan bir yerde güvenemedim kendime, kaldırımdan yürüyerek ineyim dedim, arka teker tıkıdık tıkıdık inerken elimde ön tekerin üstündeki çamurluğun alt taraftaki kısmı gövdeye giden o 2 telin ucu çıktı :krktm: artık onu da elimde yerine geçirdim vidaya uygun alet alıp sıkmaya çalışacağım artık.
- Katlayıp açmayı öğrendim ama son 2 açışımda açmamla birlikte zincir attırıyorum nerede yanlışlık yapıyorum anlamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: rf yılmaz
Hayırlı olsun hocam. Nereden aldınız bisikleti? Ben de geçen hafta aldım. İlk sürüşte sele borusu kayıyordu sıkıştırmak gerekiyormuş. Çamurluğun teli de çıkmıştı onu da yerine taktım. Bugün ön ve arka tekerlerin sökme mandalının biraz gevşek olduğunu farkettim bir tur daha sıktım.
Acaba başka kontrol edilecek bir şey var mı?
Bir de gidon ve sele borusunu indirip kaldırırken çizilmemesi için ne yapmamız gerekir?

@rf yılmaz Sağolun sizin de hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah, vallahi hocam bu kadar benzer kurulum hatalarını yaşadığımıza göre aynı yerden almış olmamız gerek :hhhhhh: Anka Bike. Sağolsun indirim yaptı iyi bir abimiz ama neden böyle yaptı anlamadım.
Demek ki benim kontrol etmem gereken bir yer daha varmış: "Gevşek olan ön ve arka tekerlerin sökme mandalının biraz sıkılması" Ne yazık ki bunu anlayacak teknik bisiklet bilgisi bende yok :( Garanti belgesinde ücretsiz 2. bakım yazan bir yer var 1 ay sonra götürmeyi düşünüyordum ama kurulumu baştan savma yaptığı için güvenemedim şimdi.

• Beğen
Tepkiler: rf yılmaz
Aslıbisikletle görüştüm , farklı yetkili bayiye bir ay sonraki ücretsiz bakım için götürebilirsiniz dedi.

Bence de insan bisiklet satarken kurar ayarlar deneme sürüşü yapar... Şipşak kutudan çıkar 5 dakikada teslim....

Hayırlısı olsun

@kimi2 benim ilk aldığım ekipman Dechatlon'dan 65 TL'lik 10L ön takıma takılan sepet oldu.

• Beğen
Tepkiler: kimi2
Fiyatına değen bir bisiklet mi kullanan arkadaşlara sormak isterim vitesse d8 modelini düşünüyorum işe gidip gelirken kullanmak için.

Dechatlon dan aldığınız ekipmanlar hangileri?
[/QUOTE

1. Ön çanta , eldiven, bisiklet çakısı, maske, boyunluk, n11 patlak lastik kiti , yedek lastik aldım, balkonda üstüne atmak için branda, taşımak için branda tarzı çanta diktirdim 80 TL 😅

• Beğen
Tepkiler: kimi2
Fiyatına değen bir bisiklet mi kullanan arkadaşlara sormak isterim vitesse d8 modelini düşünüyorum işe gidip gelirken kullanmak için.

Ben mariner d8 kullancısı olarak yorumlayayım, bana göre çok çevik ve seri bisiklet. Kadrosu kaliteli ve sağlam (kaynak yerlerinden de anlaşılıyor) ve dandik işçilik yok. Hak ediyor.

Arkadaşlar iyi geceler vitesse d8 için fren teli almam gerekiyor üzerindeki telde kopmalar başladı şu an arka fren çok yumuşak herhangi bir tel mi yoksa onunda bir markası var mı birde kendim değiştirmek istesem video izleyip yapabilir miyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Geri