Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Merhaba dostlar,
Bugün ilk defa Düldül'le (Dahon Vitesse D8) küçük bir tura çıktım. Ankara'da Mavigöl Bayındır Barajına doğru bir pazar sabah sakinliğinde yola koyuldum. Komoot uygulamasıyla Rota Planı oluşturup giderken bunu takip ettim. Daha çok sokak araları ve tali yollardan götürdü. Bir yerde bisikletten inmek durumunda kaldım ki yol açısı 30 derece vardı hatta teyze camdan bakıyordu "yaa biz burayı hergün çıkıyoruz" diye de laf attı :)
Bir de mesire alanı girişi son 150 metre yokuştu, yorulmuşum orayı da yürüdüm artık. Genel itibariyle sele rahatsızlığı dışında zevkli bir sürüştü. Dönüş yolculuğu Komoot ile adeta bir imtihanım oldu, tüm Ankara'yı tepeden izlettirdi bana, bi' Işık Dağına çıkmadığım kalmıştı. :hhhhhh:

Scudo
Merhaba arkadaşlar,
4 eylül'de house of bikes'dan beyaz bir vitesse edindim.
florya - yenikapı arasında, fırsat buldukça dolaşıyorum.

iyi günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: itsbullsit
Dahon Vitesse 2020 modelinde Landing Gear aparatını kullanan var mı? Yürüme ayağını 2 vidasıyla monte ettim ama yürürken elciklerin bir ucu yere değiyor, gidon boyunu kısaltıyorum bu kez de mıknatısların arasına giriyor denk gelmiyor. Kullanan varsa bir fotoğraf çok makbule geçer.

Arkadaşlar Mart ayında aldığım Marathon Greenguard 20x1.50 lastikler maalesef Mu 10 bisikletime olmadığını bugün öğrendim. Ben takamadığım gibi bisikletçim de takamadı. Jantlar uyumsuzmuş meğer. MU 10 dışında tüm katlanırlara uyuyor ama bu bisiklete uymuyormuş. Dahon'un bu modeli enteresan hakkaten. Sen Tiagra set kullan lastikler MTB lastiği olsun ve değiştireme. Tasarımcıya sevgilerimi sunuyorum... Aynı derten muzdarip olan var mı acaba?

Arkadaşlar Mart ayında aldığım Marathon Greenguard 20x1.50 lastikler maalesef Mu 10 bisikletime olmadığını bugün öğrendim. Ben takamadığım gibi bisikletçim de takamadı. Jantlar uyumsuzmuş meğer. MU 10 dışında tüm katlanırlara uyuyor ama bu bisiklete uymuyormuş. Dahon'un bu modeli enteresan hakkaten. Sen Tiagra set kullan lastikler MTB lastiği olsun ve değiştireme. Tasarımcıya sevgilerimi sunuyorum... Aynı derten muzdarip olan var mı acaba?
Dostum mu modelleri ve bazı az sayıda bisiklet modelleri 451 jant kullanıyor. 20 inç ten biraz daha büyük. Diğer katlanır bisikletler 406 olarak geçer. Sen başında 451 kodlu lastikleri alman gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Kepenek
Merhaba, mariner d8 kullanıcısıyım, şu mekanizmadaki somunun bitişiğindeki kare gibi şeyin etrafında sarılı olan beyaz plastik parçası kırıldı ve kayboldu, gidon direği artık kitlense bile dik durmuyor, daha önce böyle bir problemle karşılaşan var mı? Bir de bu seyir halinde olsaydı aşırı tehlikeli olabilirdi, oraya baya dikkat etmek lazımmış diye uyarmış olayım.

Dosyalar

• IMG_20200925_153008.jpg
    IMG_20200925_153008.jpg
    516,4 KB · Okunma: 65
merhabalar, affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. dahon'u diğer bisikletlerden ayıran ve onu bu kadar pahalı yapan etkenler nelerdir? bisikletlere dair teknik bilgim az olduğundan bu soruyu sorma gereği duydum.

Merhaba, mariner d8 kullanıcısıyım, şu mekanizmadaki somunun bitişiğindeki kare gibi şeyin etrafında sarılı olan beyaz plastik parçası kırıldı ve kayboldu, gidon direği artık kitlense bile dik durmuyor, daha önce böyle bir problemle karşılaşan var mı? Bir de bu seyir halinde olsaydı aşırı tehlikeli olabilirdi, oraya baya dikkat etmek lazımmış diye uyarmış olayım.
Daha önce bende de kırıldı. Metal parçalar arasına emniyet diye koymuşlar ama çok narin bir parça. Sirkeci aslı bisikletten bulunuyor. Dahon iyi ama eklemleri hassas biraz. Seyir halinde kırılsa bişey olmaz.

• Beğen
Tepkiler: OkanSo
Merhaba arkadaşlar bu gün ben de Dahon Vitesse D8 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Bir 10km kadar test sürüşü yaptım. Sürüş olarak gayet keyifli, sağlam bir bisiklet olduğu hissiyatını sonuna kadar yaşatıyor kullanıcıya. Yükselen kur fiyatlarına bakılırsa alacak olanlara tavsiye ellerini çabuk tutsunlar kimi yerler 4200 gibi fiyatlar çekmişti bana. 3650 TL'ye nakit olarak aldım Etiler tarafında bir bisikletçiden. Sadece bir zil almak istiyorum, çok fazla ekipman takıp ağırlık artırma niyetim yok. Herkese iyi forumlar dilerim.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-10-04 at 16.48.15.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-04 at 16.48.15.jpeg
    451,9 KB · Okunma: 59
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@Legi0n hayırlı olsun iyi fiyata almışsınız sahibinden sitesinde 2. elini bu fiyattan veren var. Aslında mevsim olarak yanlış zamanda almışısız Mart-Nisan aylarında alsaydık daha çok kullanma şansımız olurdu Ekim ayına girdik havalar soğumaya başladı malum yağmur, rüzgar, çamur...

Merhaba dostlar,
Bugün ilk defa Düldül'le (Dahon Vitesse D8) küçük bir tura çıktım. Ankara'da Mavigöl Bayındır Barajına doğru bir pazar sabah sakinliğinde yola koyuldum. Komoot uygulamasıyla Rota Planı oluşturup giderken bunu takip ettim. Daha çok sokak araları ve tali yollardan götürdü. Bir yerde bisikletten inmek durumunda kaldım ki yol açısı 30 derece vardı hatta teyze camdan bakıyordu "yaa biz burayı hergün çıkıyoruz" diye de laf attı :)
Bir de mesire alanı girişi son 150 metre yokuştu, yorulmuşum orayı da yürüdüm artık. Genel itibariyle sele rahatsızlığı dışında zevkli bir sürüştü. Dönüş yolculuğu Komoot ile adeta bir imtihanım oldu, tüm Ankara'yı tepeden izlettirdi bana, bi' Işık Dağına çıkmadığım kalmıştı. :hhhhhh:

@mkeles84 Hocam öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun, Kamoot uygulaması hakkında yorum yapamayacağım zira hiç kullanmadım, bisikletinizin sele konforu için; ilk sürüş demişsiniz kendinize ve bisikletinize biraz zaman tanıyın zamanla mabadınız alışacaktır. Ben MU-D10 kullanıyorum sele sorunun Selle Royal Respiro 5130 sele ile çözdüm ayrıca Yeni Oran tarafında otururuyorum özellikle işten eve eğimleri değişse de sürekli yokuş tırmanarak gidiyorum orijinal 53t aynakol dişlisi yerine 50t dişli taktım düzde top speed düşse de yokuş performansı daha iyi oldu Ankara şartları için 48t dişli önerebilirim. Kazasız belasız sürüşleriniz olsun...

@Snr U teşekkür ederim hocam Gülveren'den Eymir'e gitmeyi düşünüyorum yolda artık yokuş performansıma göre karar vereceğim 2 seçenek var. Ya (istemesem de) Carraro Flexi 121 gibi 21 vitesli katlanıra geçeceğim ya da söylediğiniz gibi 48-50t gibi dişli deneyeceğim.

@Snr U teşekkür ederim hocam Gülveren'den Eymir'e gitmeyi düşünüyorum yolda artık yokuş performansıma göre karar vereceğim 2 seçenek var. Ya (istemesem de) Carraro Flexi 121 gibi 21 vitesli katlanıra geçeceğim ya da söylediğiniz gibi 48-50t gibi dişli deneyeceğim.
Biz geçenlerde Saime Kadın'dan Eymir'e sürdük yol nispeten düz sayılırdı ama sorun yaşamadım ben.

Merhaba tekrar,
Bir aylık tecrübemi yazmak istiyorum. Tecrübem çok az olduğu için, Bakırköy Marina - Yenikapı ve Florya sosyal tesisi etrafında takılmaya devam ediyorum.
bugüne kadar 130km yol kat ettim.
karşılaştığım ilk sorun, ön ve arka frenlerin ayarlarının bozulması oldu. frenin bir tarafı sürekli janta dokunuyordu. bisikleti ilk ay bakımına götürdüm ve gerekli ayarları yapıldı.
başka bir sorun, daha ikinci gün, gidon menteşesinin bir parmağımı kapması oldu. bisiklet yere devrilmesin diye menteşenin yakınından tutup kilitlerim dedim ama sonuç morarmış bir parmak oldu. bu arada, gidon menteşesi kilidinin güvenlik mandalı kırıldı. menteşe oldukça sıkı, sorun olmaz gibi. servis bişi demedi bu konuda...
başka bir sorun, arabanın bagajının üst kısmındaki metal alana sürtündüğü için, bisikletin bagaj kısmında çizikler oluştu. siyah boyalı olduğu için dikkat çekiyor.
başka bir konu, sele borusu yüksekliği, boru üzerindeki cetvele bakarak, 160 seviyesinde kullanıyorum. tam doğru değil gibi... bakalım. boyum 180.
Epic Binova ön arka lamba setinden kullanıyorum. şimdilik iyi. pilleri bitecek kadar uzun kullanmadım henüz.
başka başka... vites geçişleri güzel, bazı viteslerde hafif bir tık tık tık sesi geliyor. her zaman gelmiyor. ne olup bitiyor emin değilim.
bugün frenlerin yine dengesiz olduğunu gördüm, hem bir temizlik hem de ayarlama denemesi yapmam gerekecek, zincir temizliği fln yapmam gerekecek gibi.

şimdilik böyle. iyi günler dilerim.

Herkese merhaba dahon vitesse d 8 kullanıcısıyım ayna kol dan tak tak diye ses geliyor pedala yük bindirdiğim zaman.Boşta elimle çevirince ses gelmiyor bu sorunu daha önceden yaşayan oldu mu acaba deneyimini paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim.( ayriyetten ön gidondan çok fazla gıcırtı geliyor tam çözemedim neresinden geldiğini ) daha önce bu durumla karşılaşan varsa deneyimini paylaşabilir mi ? :)

Benim bazı viteslerde hafif bir tık tık sesi geliyor. Gidondan gelen ses frenle alakalı olabilir.

@Kutay P şu pedala yük binince tak tak sesi benim de dikkatimi çekti daha çok yokuş çıkarken yaşıyorum 1 ay yeni doldu ilk bakıma götürdüğümde soracağım. Ben de 220 km yol yapmışım.

Son düzenleme:
@undefined tecrübenizi bekliyorum ne diyecekler bakımda acaba ? 👍👍

Selamlar, Bende 2 hafta önce toprak rengi Vitesse D8 alarak aranıza katılmış bulunuyorum.
Etiler tarafındayım. Buralarda olan varsa beraber turlayabiliriz :) genel olarak işe giderken kullanıyorum. Şu ana kadar yaşadıgım tek sorun olarak adlandırabilecegim şey ( sorun mu ona da emin değilim ) bisikleti katladığım zaman teker üzerinde kullanmak istediğimde bisikleti hafif sağa doğru yatırıp tek teker üzerinde gitmesini sağlamak oluyor. Eğimi vermedigim zaman solda kalan teker hareket etmediginden gitmesine engel oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Geri