Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Arkadaşlar herkese selam,
Bir konu hakkında fikrinize yakın bir zamanda yurtdışı seyahati planlıyorum ve yanımda katlanır bisikletimi de götürmek istiyorum 3 aktarmalı bir uçuşla gideceğim için normal katlanır bisiklet çantası ile götürmek yerine büyük/battal boy bir valiz içinde götürme fikri daha cazip geldi, fakat aynı boyutlarda bir valiz bulamadım, dahon bisikletlere göre bir valiz veya başka bir önerisi olan var mı?

Arkadaşlar herkese selam,
Bir konu hakkında fikrinize yakın bir zamanda yurtdışı seyahati planlıyorum ve yanımda katlanır bisikletimi de götürmek istiyorum 3 aktarmalı bir uçuşla gideceğim için normal katlanır bisiklet çantası ile götürmek yerine büyük/battal boy bir valiz içinde götürme fikri daha cazip geldi, fakat aynı boyutlarda bir valiz bulamadım, dahon bisikletlere göre bir valiz veya başka bir önerisi olan var mı?
Merhaba, 2802 nolu mesajımda katlanır bisiklet çantası özel yapım olarak yaptırmıştım. Orada inceleme şansınız olursa, kalın ve drençli bir çadır malzemesi gerek araç içi gerek uçak vs. taşınabilir şekilde, içine darbelere karşı strafor vb veya beyaz eşya paket naylonları var onlarla sarılırsa ki çantaya yine de sığar ölçüler gayet iyi. Sanırım sıkıntı olmadan uçak yolculuğu olabilir. Ben sadece tahmini görüşümü belirttim.
Görselleri incelediğinizde bir fikriniz olabilir diye.

Arkadaşlar merhaba. Dahon mariner d8 ikinci el alarak aranıza katıldım. Bu bisikletin hangi yıl olduğunu nasıl anlayabilirim.

Dosyalar

• IMG_20210214_134510.jpg
    IMG_20210214_134510.jpg
    69,8 KB · Okunma: 111
  • IMG_20210214_134851.jpg
    IMG_20210214_134851.jpg
    68 KB · Okunma: 109
  • IMG_20210214_134900.jpg
    IMG_20210214_134900.jpg
    71,9 KB · Okunma: 99
Arkadaşlar merhaba. Dahon mariner d8 ikinci el alarak aranıza katıldım. Bu bisikletin hangi yıl olduğunu nasıl anlayabilirim.
Yanılmıyorsam 2017
(link)

Kaça aldınız?

Teşekkürler. Sizce Dahon mariner"in frenlerini Shimano fren sistemine (v fren) dönüştürmeye gerek var mıdır?

Teşekkürler. Sizce Dahon mariner"in frenlerini Shimano fren sistemine (v fren) dönüştürmeye gerek var mıdır?
Ben Vitesse D 8 kullanıyorum 3 seneden beri üstünde Dahon'un fren kolları var herhangi bir sorun yaşamadım. Güvenerek kullanıyorum. Neden shimano fren sistemine geçmeyi düşünüyorsunuz?

benim frenler 1000 km ta takır tukur etti pabuçları öyle değiştirdim. Üzerindekileri bitirmeden değişiklik yapmayın derim. Kullanım ömrünü tamamlasınlar bence.

Bende bir tane Dahon Mariner, bir tane de Tern Verge P9 var. Tern’in üzerinde gelen Avid fren sistemi Dahon’daki no-name birleşenlere göre daha güven verici çalışıyor. Freni sıkma gücüne göre net yanıt veriyor. Dahon’da gerek fren kollarının pivot noktaları, gerekse V fren bacaklarındaki esneme nedeniyle frenlerin son sıkma noktasına yaklaşılırken uygulanan güç jantlardaki fren yüzeyine tam aktarılamıyor (yabancı forumlarda “spongy” -süngerimsi-olarak nitelendirilen his). Her iki bisiklette de Jagwire fren telleri mevcut. Ben Dahon’da fren pabuçlarını janta normalden yakın ayarladım, sorunsuz kullanıyorum. Değişim şart değil. Daha iyi olsun derseniz kolları ve ayakları değiştirebilirsiniz. Shimano düşünüyorsanız Deore set net bir fark hissettirir. Hesaplı olsun derseniz Tektro da düşünülebilir.

Dahon mu D10 kullanıcısıyım. Kolları ve ayakları değiştirin Dahonumda xt fren bacaklarını taktım fren kollarını deore yaptım fren tellerini teflon tel ile değiştirdim.Tern de buna gerek kalmadı Avid bacak fren kolları ve Seramik fren vites teli kullanıldığı için .

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Fiyat tartışması ve fren konusu için: Geçen sene Mu P9 almıştım 700$’a denk geliyordu. Şu an daha alt modelleri dolar bazında daha pahalı ve yok satıyor. Almayın, aldırmayın. Ne oldu amerikan enflasyonu mu?

mu p9’da avid geliyor. Sanırı @hgercek değişmişti frenleri gene d. Sattı sanırsam bisikleti

2017 hocam, bende de aynı renk var, bence mariner in en güzel rengi, üzerine her yenilemeyi hakediyor, guncelleme yapmadan da ben uzun turlar yaptim, bir sorun yasamadim ama yapilirsa cok daha iyi olacaktir..

Merhaba hayırlı olsun güzel tercih yapmışsınız. Bende de 2020 Vitesse D8 modeli var. Ben sadece Fren pabuçlarının 4 ünü de Baradine MTB marka üç renkli olan pabuçlarla değiştirdim ve acayip güzel oldu. Kaldı ki daha önceki Dahon'umda avid marka fren sistemi de kullanmıştım. illaki avid daha kalitelidir ama Baradine ile değişim yaptıktan sonra fren kollarında vs bi fark görmedim ve bence komple fren sistemini değiştirmeye gerek yok diyorum ben. çünkü gözle görünür bir fark kalmadı ortada bence. Yine de zevk meselesi tabiki.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Elektrikli scooterlarda gidona dikey olarak asılan aliexpreeste wild Man adıyla satılan çantalar dahonlarda kullanan arkadaşlar var mı sele altı çanta mi önerirsiniz

arkadaşlar selam Dahon D-7 için sele öneriniz var mıdır? Forumdaki aramalarımda /selle-royal-sky-jel/ bu ürünü övmüşler link atamadığımdan Tandem bisiklet küçükyalı şubesinde varmış ilgili adreste bana yakın aslında ama emin olamadım biraz büyük ondan pek de sevemedim .Orjinal sele 30 dk sonrasında can yakmaya başlıyor. Tecrübe eden ya da tavsiye edebileceğiniz bi ürün var mıdır?

Geri