Scudo Sports

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Günaydın,
Matarayı taktım, burda dikkat edilmesi gereken arka vida deliğinden hemen sonra katlanma mekanizması geldiği için geriye doğru uzun suluk kafesleri tam olmuyor. Bu modelde olmadı bende ters çevirip taktım fena durmadı.

20160131_093006.jpg

Scudo
Bagaj demiri ve çanta olarak ne önerirsiniz? Pek çok farklı marka/model var ve içlerinden çıkamadım bir türlü. Dahon'un kendi ürünü iyi midir mesela, yoksa daha kaliteli, daha kullanışlı alınabilecek farklı ürünler var mıdır?

Ön ve arka için tavsiyelerinizi yazabilirseniz sevinirim.

Not: Bisiklet modeli farkeder mi bilmiyorum ama Vitesse D8 için soruyorum.

@Taha Gökdeniz
Mesajınızdan anlaşılan üzerinde bagaj demiri yok galiba. Bütçenize uygunsa Ultimate Carrier alabilirsiniz. Ben para denkleştirsem almak isterim. Bagaj demiri yüksel olunca kenarlardan sarkan çanta takabiliyorsunuz. Bu çantanın topuklarınıza çarpmasını engelliyor. Ama bütçe sıkıntılı ise, 20 inçe uygun bir bagaj alıp bagaj üstü çanta yapabilirsiniz. Bu şekilde topuklara çarpmıyor. Bir kaç mesaj önce foto paylaştım. Oradan inceleyebilirsiniz.

@Tolga Uşaklı
Bu ürün bisiklet katlandığında bir problem yaratıyor mu? Gidon içeri doğru katlandığında zil, ışık ve bu gibi ürünler katlanmaa engel oluyor.

@Fırat İler

Üzerinde bulunan standart bagaj demiri var. Ancak onun üzerine heybe çanta takınca, sizin de dediğiniz gibi lastik boyutundan dolayı pedal çevirirken takıldığını söyledi bir kaç arkadaş.

Ultimate Carrier'a bakayım bir. Teşekkürler.

@Fırat İler bisikleti katlarken telefonu tutan büyük parçayı arka bagaja takıyorum, ışık ve zili de hafifçe yana katlıyorum.
Bir sorun olacak aparatlar değil, 3 - 5 kez katlayınca zaten el alışkanlığı gelişiyor.

@Taha Gökdeniz

Merhaba. 2014 Dahon VitesseD8 kullanıcısıyım. Heybe Çanta olarak "Konnix bagaj üstü heybe ty-002992b" markayı kullanıyorum. Yanlarında açılabilen iki tane heybesi var. Herbiri bir kask alabilecek hacminde. Heybeler açık durumda ayaklarım çarpmıyor. Tavsiye ederim.
(link)
(link)
(link)
MyDahon02.jpg MyDahon03.jpg

Haftaya yine İstanbul'a gideceğim, bu sefer Dahon'u alayım yanıma diyorum, akşam binerim caddede, sabah işe giderim evden. :)
THY ile görüştüm, 10 kg ağırlıktan sonra kilo başına 6 TL ücret alıyorlarmış.
4 kg fazla olsa 24 TL gidiş, 24 TL dönüş ücreti eder, bana makul geldi.

Yalnız taşıma çantası arıyorum, bu konuda taşıma çantası olan veya fikir verebilecek var mı ?
İki model var ama hangisini tercih etmek lazım ?
Tecrübesi olan var mı ?

Dosyalar

• 112317.jpg
    112317.jpg
    51,9 KB · Okunma: 68
  • at4956562060951_04.jpg
    at4956562060951_04.jpg
    39,5 KB · Okunma: 68
@Tolga Uşaklı kabine koymanıza izin vermeyecekleri için mecbur bagaja vereceksiniz. Bu paylaştığınız modeller bez. Bunlarla bisiklet paramparça olur uçakta. Bunların yerine sert yapıda olanlardan almanız gerek. şöyle bişi buldum ama kullana var mı bilmiyorum. fiyatı bisiklet kadar malesef

(link)

@Tolga Uşaklı Taşıma çantası yerine Dahon'nun orjinal karton kutusu ile uçağa verirseniz daha iyi olur. Yalnız içine köpük veya gazatelerle dolgu yapmalısınız. Dönüşte ikinci kutuyu nasıl temin edersiniz bilemiyorum. Belki bir Dahon bayisinden isteyebilirsiniz.

@Tolga Uşaklı

Kişi başı 20kg hak var diye biliyorum. Ekstra ücret vermenize gerek olmamalı.

@Taha Gökdeniz

Decathlon'dan 80 TL'ye 9x2 litre heybe çanta aldım,ayaklarım da çarpmıyor. Ben kadro üstü çantaların görünüşünü sevmediğim için heybe çanta aldım,değerlendirmenizi öneririm :) ( Bir kaç konuda fotoğraf vardı ama bulamadım şimdi )

Edit ; Buldum :)

https://i.hizliresim.com/1MW1BA.jpg

@Tolga Çelebi Bisiklet spor eşyası olduğu için 10 kg'a kadar ücretsiz taşınıyor, çağrı merkezi bu yönde bilgi verdi, sonrası ücretli.
Standart bagaj hakkı sizin bahsettiğiniz gibi.
@Kazuya @mhd bagajı teslim ederken spor ekipmanı olarak etiket yapıştırınca valizlere yaptıkları aynı muameleyi yapacaklarını düşünmüyorum.
Akşam havalı ambalaj ve karton kutu araştıralım bakalım, Dahon'u bu kadar seveceğim aklıma gelmediği için kutusunu saklamadım bile. :)

Biraz araştıralım, detayları paylaşırım.

Ben 23 dolara tasima cantasi aldim ali express ten guzel kullanisli. Ama Kazuya nin dedigi gibi ucaktan indiginizde bu canta icinde bisikletinizi taniyamazsiniz. Ne kadar size teslim alan biseler soylesede yukleme isini yapan arkadaslar aldigi gibi atiyorlar. İlla verecekseniz fotograf alin vermeden .

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Tolga Çelebi

Teşekkür ederim tavsiye için. Güzel gözüküyor çantalar. Fiyatı da gayet iyi. Güle güle kullanın siz de.

Bu sabah işe geldim, trafikte biraz aralara daldım, katlanır ile sıkışık trafik çok keyifli oluyormuş.
780mm MTB gidonu ile bunları yapmak pek kolay olmuyordu, şimdi kimse tutamaz beni.
Ani açılan kapı veya şerit değiştiren kendini bilmez sürücüler dışında dert yok gibi. :)
Bu arada 21 km/s ortalama tutturulur Dahon ile rahat rahat, kadans ölçmek için ekipman takılı değil ama büyük aynakol ile rahat geldim bu sabah.
Eşimle beraber geldiğimiz için 19 km/s ortalama ile geldim sabah, o hızlı gitmiyor.

tasima cantasi icin aliekspress linkini paylasabilir misin? ben ozel olarak yaptirdim, ozellikle motosiklette tasimak ve sirt cantasi seklinde motosikletten sokup eve sirtimda tasimak icin. maliyeti ve muhendisligi kulfetli oldugu icin henuz bilgi vermedim. daha dogrusu benimde cok icime sinmedi.

@Tolga Uşaklı
Eşiniz kasksız trafiğe çıkmış gördüğüm kadarıyla. veya ben göremedim. izlerken içim gitti.

bu arada sırt çantasını gidona takmak süper oluyor. çanta tam oturuyor ön tarafa. ışık olayına çantaya takarak hallediyorum. decathlondan aldığım klipsli ışık ile. aklınızda olsun.

@Fırat İler Işıklar ön ve arkada Moon Ring W modeli var, sorun olmuyor, amaç zaten yolu aydınlatmak yerine biraz daha görünür olmak.
Ben genellikle dağda biniyorum, şehirde giderken kask kullanmıyorum.
Kask konusu çok uzun bir tartışma, neden takmıyorsun, ölürsün, kask şart gibi tartışmalara girmek istemiyorum ama kaskım olmayınca daha güvende hissediyorum şehirde.
Dağda ise sürekli kask ile gezerim, eğer yüksek süratte iniş olacaksa çene koruması bile kullanıyorum bazen.
Eşimin tercihi de şehirde 15 - 20 km/s saat hız aralığında kasksız kullanım şeklinde, sosyal sorumluluk çerçevesinde bisikleti özendirecek etkinliklerde kask kullanıyorum diyebilirim. :)

Geri