Scudo Sports

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@burhan çetin

Kende 20x1.5

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Scudo
Shawble maraton grenguard 20x1.75 dış lastiklerim geldi mağlesef lastikçi çok eski bir lastikçi olmasına rağmen lastikler janta biraz küçük geldi takamadı taktıktan sonra her iki jantı çok kötü çizdi.

@massaget aynakol esaslıymış.
60 diş olabililir.

@Yusuf'san Bisiklet 16 jant olduğu için de büyük görünüyor olabilir ama çok iyi bir çekiş sistemi olmuştur, birden hızlanır bu alet bence, modeli de çin piyasası için üretilen,Mantis P8, gidon yükseklik ayarı da var bence hoş bir görünümü var.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Arkadaşlar merhaba. İki sorum olacak bilenlere:

1. Dahon Mu D8 kullanıyorum ve üzerinde Dahon'un arclite adlı minik bagajından var. Bu bagaja uygun bir bagaj çantası bakarken Vaude'un 2016 Silkroad L modelini beğendim. Ölçüleri 31 x 17 x 21 cm. Bu bagajda kullanırsam bir sıkıntı yaratır mı?

2. Bisikletimi yakın zamanda Hollanda'ya götürmeyi planlıyorum. Bunun için tek yol uçağın bagajına vermek midir? Uçak bagajı için en iyi paketlemeyi nasıl yapabilirim?

Teşekkür ederim.

@maranga44 Schwalbe green guard'ın 20x1.5 boyutu da var diye biliyorum ve ben de bunu taktırmayı düşünüyorum. Eski lastikleriniz 1.75 miydi? Bende mu d8 var ve maalesef Kenda kwest ile geldi. Bir kez kayıp düştüm ve aldığım hafta sorunsuz bir yolda arka teker patladı. Ne kadarı şans bilmiyorum ama schwalbe sempatizanı olarak buna döneceğim. Artı bisikletçi birlikte gelen iç lastiklerin ikisinde de pres hatası olduğunu (boğumun yanlış yerde olduğunu) söyledi.

@salvodaze
Merhaba,

1. Vaude nin yan heybeleri açılıp kapanan modelini dahon vybe7 de kullandık, bir sorun yasamadim gayet kullanışlı buldum hatta. Boyunuz uzun mudur bilgim yok ama pedal çevirirken topugunuzun carpmayacagini umuyorum.

2. Uçakta bisiklet taşıma ayrı başına bir mesele umarım bisikletin kutusu duruyordur yoksa aldığınız yerden isteyin dahon kutusu olması şart başka marka katlanır bisikletlerin kutusuna yerlestiremezsiniz. Mümkünse kutulu halini de görmeye çalışın hatta fotoğraf çekin en güzel paketleme sekli ilk geldiği şekildedir. Tercihen kadro ve masaya boru izolasyon malzemesi takabilirsiniz. Kutu icinde de mümkün oldukça sabit durmalı strafor veya kivrilmis kutu parçaları ile boşlukları doldurmaya çalışın. Kimi görevliler uçağa almadan önce kutu üzerine Streç cektirme talep ediyor Sabiha Gökçen de bizden 50 lira almıştı bisiklet başına Munich de ise 10 ar euro.

Thy ile gidiyorsaniz 30 euro ek ücreti olacaktır bu arada. Ve bunun icin telefonda bisiklet getireceginizi önceden belirtin.

Bisikletin üzerine yük konulmasını önlemek için kirilabilir ibaresini yapistirtin, iniste de kutu üzerinde ezik vs varsa resim cekip tutanak tutturun.

Sormak istediğiniz başka bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• Beğen
Tepkiler: salvodaze
@salvodaze

Swable lastikler nedendir bilmem jantlara küçük geldi diikatsiz bisikletçi yüzünden jantlarım hep çizildi.üzerinde lastikler 20x1.5 idi

@Yalchinosis Çok teşekkür ederim, harika ayrıntılar vermişsiniz. Hepsini dikkate alacağım. Kutulama zamanı geldiğinde gerekirse yine rahatsız ederim :)

Edit: Boyum hiç uzun değil bu arada, sıkıntı olmaz diye umuyorum.

Bir de bir dış lastik sorusu sormak istiyorum bilgisi olan arkadaşlara. Dediğim gibi bu bisikleti Hollanda'da kullanmayı planlıyorum, malum bol yağmurlu yerler :) Acaba bana en uygun Schwalbe lastik ne olacaktır? Bisikleti aldığım yer mu d8'in neden Kenda ile geldiğini sorduğumda jantla ilgili bir sıkıntı (sığmama durumu) olduğunu söylemişti. Ancak Kenda Kwest 20x1.50 oluyorsa her aynı boyutlu dış lastik de olur diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?

@maranga44 Hangi model Dahon acaba? Mu d8 için bana jantlarda sıkıntı olduğu için Schwalbe takılamamış demişlerdi. Bir de 1.50'sini neden tercih etmediniz lastiğin?

Dahon Mu D8 için Schwalbe Marathon lastik sorunu bende de var, hatta bunun için bir konu açtım forumda. Bende de MU D8 var ve jantları da çizdirmeden nasıl taktırırım bilmiyorum. Bir ara Sedona Concept mağazasına gideceğim orada tekrar deneyeceğim. Onlarla konuştum getir deneyelim dediler. Umarım bu sorunu çözerim çünkü kendi üzerindenki Kenda'lar sizlerin de dediği gibi hiç güven vermiyorum.

Ek olarak şunu da belirteyim. Belki Marathon modelinde sorun oluyordur ben bir de Racer modelini deneyeceğim.

• Beğen
@Mucul Ben de tam sizin konuyu bulup oraya yazmıştım :)

Olay çok can sıkıcı gerçekten, söz verilen lastiğin gelmemesini affettim ama Kenda'ya mahkum bırakılmak hiç hoşuma gitmedi. Sonuçta üstün olduğu iddia edilen ürünler alıyoruz, bu şekilde bir durumda uyarı verilmeli müşteriye. Siz yine bir gelişme olursa haber verir misiniz? Ben de bu arada buradaki bir bisikletçiye uğrayıp rastgele bir 20x1.50 dış lastik takmayı denemesini isteyeyim.

• Beğen
Tepkiler: Mucul
@salvodaze Diğer konuya da yazdım şimdi:) Buraya da yazayım, ben de konuyla ilgili bir gelişme olursa hemen ileteceğim. En azından başka lastik falan bulabilirsek onu deneriz. Ancak Türkiye'de satılanlar arasında çok seçenek yok sanırım. Özellikle 20'' olanlarda.

• Beğen
@Mucul sizin konunuza yazmıştım burdanda takipdeyim, neticede işin ucu birazda bana dayanıyor. Umarım olumlu sonuçlanır.

• Beğen
Tepkiler: Mucul
@salvodaze

Çünkü 20x1.5 sürekli mazgal ve benzeri yerlerde hep tehlike teşkil ediyor 1.75 bir nebze daha iyi.birde ben sürekli kaldırımda sürüyorum günlük 12km in çık 1.75 daha iyi oldu

• Beğen
@maranga44 Anladım, şu jant işini çözelim se benim de daha sağlam bir lastikte gözüm var. Fazla yalpalanıyor şu ankiler, güven vermiyor.

İşyerimde Dahonun bu lastik sıkıntısını anlatınca 3 tane Dahon siparişi iptal edildi. Bende bir süre daha kullanıp elimden çıkarmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mgencer05
@M.Cüneyt K. Kısa süre içinde yurt dışına çıkacak olmasam ben de elden çıkaracağım. Soğudum resmen markadan. Bakalım zaman olursa satmayı denetim.
Üst model ürün alıyoruz, bize verilen bilgi yanlış. Elimden geldiğinde Dahon'un ve Aslı Bisiklet'in üzerine gideceğim bu konuda, bu tüketiciyi yanlış bilgilendirmektir. Çözüm bulunmazsa tüketici mahkemesine gitmeyi de düşünüyorum.

Geri