Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar ayna kol yamulmuş benim bisikletçilerde düzeltireyimmi? Bügün düşmüştüm ondan yamuldu.
 
Scudo
Ben de hafif yamulttum. Bisikletçiye götürdüğümde idare eder dedi.Önde aktarıcı olmadığı için çok önemli değil herhalde.
 
Benim sıkıntım ilk 3 vitesde sürekli zincir atıyor . Yani yokuş çıkarken mim. 4vitesde çıkıyorum .buda yorucu oluyor
 
@Yusuf'san
4 saatlik uykuyla turlamak zor olmuyor mu?
 
@captainbjk
Zincir biraz çapraz oldu mu dişliden çıktığına göre aynakolu baya bi yamultmuş olmalısınız.
 
Tern link b7 bisikletimden çok memnunum. Yalnız gidonu sıkıştıran vida gevşedi elimle sıkıştırdım. Sele borusunu sıkıştıran vida gevşedi elimle sıkıştırdım. Bugün de giderken arka freni sıkıyorum hic tutmuyor. Süratli de gidiyordum. Ön frenle yavaş yavaş durdum. Fren pabucunu tutan vida gevşemiş papuç janta temas etmiyor. Gene elimle sıktım.
Sorum şu bunların gevşemesi normali? Bunları sıkacak tamir çakısı almam lazım normal alyan takımı olandan mı almalıyım. Fazla da para vermek istemiyorum. Ne dersiniz?
 
@Hamunpatra

Kullandıkça illa ki bir yerleri gevşer de aynı yerler zırt pırt gevşerse sorun tabi.

(link)

Şöyle bir şey yeterli olur. Pahalılarında zincir baklası sökme anahtarı falan oluyor ki o da pek gerekmez binde bir olacak bir şey.
 
@Bahadır ÖZEL okadar çapraz olmadı ancak sürüş kalitem düştü. İyi bir bisikletçi ye aynakolu düzelttirmeye karar verdim ilk fırsatta... Umarım toparlanır yoksa orijinal almam gerekecek
 
Bence parca degisimi en sagliklisi olacaktir. Ama tabiki ilk alternatifi de denemek gerekecektir.
 
Ben de gecen yil ikinci el siyah dahon d8 almistim 1.250 TL ye. Hemen Turuncu Bisiklete gittim. Sagina soluna baktirdim. Kevser Hn sagolsun sifir ayarinda dedi, rahatladim. Nicedir forumda aktif degildim. Bu yil cok daha fazla bisikletli gunler gecirmek istiyorum. Bisikleti aldigim gun hemen selle royal wave sele aldim. Ama brooks hep kafamda. Kullananlar da anlatilmaz yasanir modunda konustugu icin yine depresti istegim. Dun havasi inen lastiklerimi sele pompasi ile sisirdim. En kisa zamanda camurluklari sokecegim. Oyle cok daha agresif duruyor bisiklet. Aman ne cok konustum. Simdilik bu kadar.


 
  • Beğen
Tepkiler: ugurbahadir
@ugurbahadir

Merhaba. Marka modelleri zamanla ogrenecegim. Simdilik tuhaf gelen sorularim icin ozur dilerim. Megarange frenler mi oluyor?
 
Yok ne demek :) megarange vites arka dislisi.
 
Madem böyle bir kulüp var katılmamak olmaz demi ama :) herkese selamlar. Dahon 2016 model D7 mi alalı 2 gün oldu ve çok memnunum ;)
uploadfromtaptalk1462772439481.jpg

Ve ilk sorum şu; 2 günlük kullanımım da güvenlik ihtiyacı dikkati mi çekti. Bir yere gittiğinizde hırsızlığa karşı nasıl önlemler alıyorsunuz? Dışarı kitliyorum ama insan çok tedirgin oluyor. Şimdi bir tane aliexpress ten kumandalı titreşim alarmı aldım. Sizin bu konuda önlemleriniz neler acaba?

Huawei P8 mobil cihazından gönderildi.
 
Katlayıp yanımda tutuyorum. Bisiklet değil üzerindeki aksesuarlar da çalınabilir. Ya da sele borusu direk sökülebilir.
 
Ya her yere girilmiyor ki. Mesela dün eşime hediye almak için bir alışveriş mağazasına girdim. Kalabalıktı zaten dışarı kitledim direğe.

Huawei P8 mobil cihazından gönderildi.
 
@captainbjk
Kendinizde düzeltebilirsiniz.Büyütülecek birşey değil.
 
Dahon d7 2016 model bisikletimi katlayıp seleden tutarak iterek götürmek istediğimde bir teker diğerinden biraz daha aşağıda gibi kalıyor. Yani bir birine kapandığında tam paralel değil. Böyle olunca seleden sıkı tutup biraz dengeyi kurmak zor oluyor. Bu normal bir durum mu yoksa bisikletimde mi sıkıntı var? Siz katlayınca seleden yiterek rahat götürebiliyormusunuz? Tekerleriniz bire bir paralel mi

Huawei P8 mobil cihazından gönderildi.
 
@ismqil
Magnetleri birbirine tam denk getirirsen ve sele borusunu biraz uzun tutarrsan dengesizlik olmamasi lazim. Gidonun disa katlanmasi bir tarafta az bir agirligi artisada yinede rahatlikla tasinmasi gerek

SM-G530H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri