Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@ozgozer
jantı sormuştum :)
bende yakında başlarım bisikletle fotoğraf atmaya şuan pek vakit bulamıyoruz alalı 2 ay oldu kullanma sayım 2 :)

Scudo
@Ozturkcaner

Aslında çok rezil bir durum. (Sizin açınızdan değil) aslı bisiklet bu bisiklete 3500 TL gibi bir fiyat koyup satış yapıyor. Ama herhangi bir bayi 2800 TL gibi çok uçuk bir indirimle satış yapabiliyor. Düşünsenize 3500'e bu bisikleti alan birinin bu mesaları okuduğunda düşeceği durumu. Stok fazlası azı gibi cümleler laf kalabalığı. Üretici izin verdiği için size bu rakama bisiklet satabiliyorlar. Aradaki fiyat uçurumu ciddi bir adaletsizliği getiriyor beraberinde.

Merhaba, 2 ay once ankarada anka bisikletten mariner d8 aldım. Yasadiğim sorunları sizinle paylasmak isterim:
1- bisikletin camurluklari tamamen plastik olmasindan dolayı aldığımın 2. Haftasinda yamuldular ve suan tekere sürtuyorlar. Ayarlamaya calistim bir kac kere fakat nafile, ayarlanmıyor.
2- lastikler söylendiği kadar kaliteli değil. Dönerken sağ sola yalpalıyorlar sanki.
3- bisikletin teleskopik gidunu gereģinden fazla esneme yapiyor.
4- bisiklete landing gear aldım. Landing gear'ı takıp katlayinca gidon ile yer arasın cok az bir mesafe kalıyor. Bisikleti katlanir vaziyetteyken landing gear ile birlikte asfaltta sursem gidon yere sürtebilir, o derce sıkıntılı.
5- kısaca bisiklet bana, fiyat performans olarak, hiçte o kadar abartıldığı kadar sağlam bir bisikletmis gibi gelmedi.

Özellille, camurluklardan yakinan ve landing gear tekerinin kisa olmasından yakinan baskalarida varmi?

Saygılar.

@gürkan sertsoy

Benim çamurluklar da yamuk hep. Çamurluk yanlarında ufak vidalar var onları gevşetince ileri geri girip çıkıyor yandaki çubuklar. Biraz uğraşınca biraz düzeltilebiliyor. Çamurluğun kendisi yamuksa bilemem tabi. Ama büyük oranda o tekerleğin pozisyonundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tam ortalanması lazım maşada. O kırmızı noktada katlayınca landing gearla gidon yere sürtüyor. Ben tam tersi aşağıya indiriyorum gidonu katlamadan önce.

Bunlara takılmanız normal bence. Ben de çok kıl olmuştum zamanında. Ama çok büyük sorunlar değil bi şekilde düzeliyor.

Merhabalar herkese.Bu da benim yeni dahon d8.vitesse.modelim.İzmirde oturuyorum.
Kron xc150 ile 4 senelik birlikteliği bitirdik ve katlanir modele gectim ve o kadar mukemmel bir sürüş keyfi var ki inanilmaz.Daha bir kere kullanabildim ve eve hic gitmek istemedim.Umarim herkes gonlundeki dahona ulaşır :)

Dosyalar

• IMG_20190816_181400.jpg
    IMG_20190816_181400.jpg
    1,9 MB · Okunma: 57
Çocukluk arkadaşım 92 model bianchi meta'ma veda edip, sonunda ben de 2.el bir mariner d8 alarak aranıza katıldım :) ilk işim bakımını yaptırıp çanta ve matara kafesi almak oldu.. Sırada landing gear, termos, telefon tutucu, ayna, far ve kask var..

@Archers

Merhaba. Kullandığınız ebike kitini öğrenebilir miyim? dahon d8 mariner için kit bakıyorum. Sizin bisikletinizde çok temiz görünüyor

@dalyanus

bir süredir forumdan uzak kaldım. yukarıdaki mesajımı attıktan kısa süre sonra tandem'den d8 marinerimi aldım. turuncu renk tercih ettim. ilk mesajıma cevap veren tüm dostlara teşekkürler.
aksesuar olarak telefon tutucu, bagaj çanta ve sele altı çanta ve zil aldım. ön far ve arka reflektörü de aldım. lastikleri değiştirmedim, kısa lastik arızaları için destek tüpü aldım. şehirdışı turlarına çıkmadan önce iç lastik yedeği vs gerekir bence. aldığımdan beri inmiyorum desem yeridir. çok keyifli bir uğraş. dahon da harika sürüş keyfi veriyor.

yollarda görüşmek üzere.

strava/dalyanus

• Beğen
Tepkiler: daredevıl
@dexterx

Merhabalar,bisikletim dahon'un orjinal 2013 yılında çıkardığı icon e-bike modelidir.Türkiye de satılmıyor.Şuan motor arızası sebebiyle üzerindeki tüm elektrik aksamlarını sökerek ve jantını değiştirirerek normale çevirdim.Size önerebileceğim elektrikli bisiklet kiti alba marka olabilir.Birde pilli bisiklet diye bir firma var onlarda her türlü bisiklete kit monte ediyorlar.

selamlar.

Dis lastiklerim 3.yilini doldurdu ve patlama problemleri yasamaya basladim.

Kaliteli dis lastik tavsiyelerinizi bekliyorum.

Mariner D8

Dis lastiklerim 3.yilini doldurdu ve patlama problemleri yasamaya basladim.

Kaliteli dis lastik tavsiyelerinizi bekliyorum.

Mariner D8

Dün Schwalbe Marathon ile değiştirdim lastiklerimi benimkiler de patlamaya başlamıştı ve lastik dişleri ıslak yolda tutmamaya başlamıştı. İç lastiklerle birlikte değiştirdim. Yol tutuşu ister istemez arttı ve 1.60dan 1.75e geçince konfora da biraz etkisi oldu diyebilirim. Ben beğendim lastikleri. Ama Trde baya pahalı 180tlden aşağı fiyat bulamadım. Almak isterseniz wiggledan sipariş verebilirisiniz fiyatlar iç lastik dahil baya uyguna geldi.

• Beğen
Tepkiler: adoskar
Yeni olmasına rağmen benim mariner in lastiği kolay kayıyor ve patlıyordu. Üzerinde "dahon" yazan uydurma bir lastikle geldiğinden sanırım. Bende bu gün bir çift schwalbe marathon sipariş ettim. Selede rahat değildi, söküp yaylı brooks taktım. E70359ED-B26A-46C6-965F-E7DA590F8A69.jpeg

Merhabalar marine d8 2019 turuncu modele sahibim ben de.

Arka reflektör önceki modellerde varmış onu farkettim, lastik konusu zaten fiyasko. Ancak gidondaki logo da yok benimkimde adamlar onu da mı atmış maliyet diye ne iş anlamadım.:ckkmk:

• Beğen
Tepkiler: Cemben35
Sanırım alışamadığımdan kaynaklı ancak bu marinerin katlanma olayı aşırı derecede zor tasarlanmış. Pedalını gidonun yönünü vs tam yüzde yüz ayarlamadan mıknatıslar yapışmıyor ve 2-3 denemede katlanabiliyor. Gidonun içe katlanması bu sıkıntıya sebep oluyor ve bana kalırsa çok kötü bir tasarım. Kendi kendine iyi durabiliyor ancak katlanması baya bir pratik istiyor ilk zamanlarda.

• Beğen
Tepkiler: fahofb
merhaba dahon d7 aldım vites arka aktarıcısı ve vıtes kollarını değitirmek istiyorum dıkkat etmem gerekenler nedir ?
nasıl bir yol izlemeliyin ?

@Prusias çok ii etmişsin keyifli oluyor ufaklıkla kamplı tur.

• Beğen
Tepkiler: Prusias
Geri