Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

2023 model geldiğini çok sanmıyorum. Yada aynı bisikletleri bu sene gelmiş gibi satıyor olabilirler. Bisikletin 2022 model olduğunu Açık su yeşili, Kırmızı ve Gri renkse anlarsınız. 2021 modelle arasında vites sistemi , jant ve lastik farkları vardı. Pandemiden dolayı 2021 modelleri stok ve dahon markalı ürünlerle toplanmıştı.

• Beğen
Tepkiler: Takunya
Scudo
2021 de farklı bir vites sistemi vardı 2022 ve sonrasında Shimano Altus kullanıyor diye biliyorum. 2023 de bir fark göremedim henüz.

• Beğen
Hocam dahonda hep ufak tefek değişiklik var benim gördüğüm.

Sanırım 18-19 gibi mesela bi jant çemberi değişmiş, 21'de bi vites kolu aktarıcı dahon marka olmuş vs. Sonrası hep aynı bisiklet, altus sistem 52 aynakol. Bir de renkler ve yazı logo stilleri.
Bence 22-23 hangisi uygun fiyatlıysa onu alın çünkü fark edilebilecek bir değişiklik bulamadım.

Tabi benden daha bilgili birileri mutlaka vardır, o nedenle tavsiye mahiyetinde kabul edin söylediklerimi.

Amacım dahonu falan kötülemek değil kendim de Dahon MuD10 kullanıcısıyım.
Satmak yerine değişim yoluna gittim çünkü ben A’dan Z ye bisikleti tamir edip toplayabiliyorum bundan büyük zevk alıyorum
jant setini hiç beğenmedim ön,arka göbekleri rulmanlı bir marka ile değiştirdim tabi jant telleri de kürdan gibiydi onları ve jantları da değiştirdim fren ve vites kablosu aşırı leşti Dahon yazıyordu vites ve fren kablolarında onları da fren kablosunu gresli Shimano dış kablo yaptım iç teli de teflon yaptım fren pabuçlarını kartuşlu pabuca çevirdim elcikleri ve seleyi değiştirdim fren bacaklarını shimano deore xt taktım fren kollarını 2 parmak xt ile değiştirdim.
Bu arada arkadaşlar uzun kullanımdan sonra gidonda boşluk oluştu onu da dahonların katlama mekanizmalarındaki kronik sorunu olan gidon katlama takozunu plastikten aleminyum metale çevirdim kırılma yapmadan 3 yılı devirdi bunun yanında tern kullanıyorum tern link D7i kadro koruma filmi çektim fren pabuçlarını kartuşlu yaptım kullanmaya devam ediyorum başka bir değişik yapmadım taş gibi sapa sağlam katlanır bisiklet Tern tavsiyemdir

Bu arada arkadaşlar uzun kullanımdan sonra gidonda boşluk oluştu onu da dahonların katlama mekanizmalarındaki kronik sorunu olan gidon katlama takozunu plastikten aleminyum metale çevirdim kırılma yapmadan 3 yılı devirdi
Çok güzel şeyler yapmışsınız ama bunu anlamadım nasıl yaptınız ? Sizdeki takoz başka mı oluyor Var mı foto ?! Bende takoz kırıldı yenisi alıp taktım böyle metal birşey görmedim

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
Affedersiniz takoz zırt pırt kırıldığı için metal yaptım o plastik beyaz takozun alüminyumunu düşünün o şekilde bisiklet yanımda olmadığı için garaja gitmeye üşendim yoksa fotoğraf atarım
Çok güzel şeyler yapmışsınız ama bunu anlamadım nasıl yaptınız ? Sizdeki takoz başka mı oluyor Var mı foto ?! Bende takoz kırıldı yenisi alıp taktım böyle metal birşey görmedim

Nasıl yaptınız peki ? Bende alırken 2 tane aldım kırılırsa diye

Cevaplar için çok teşekkür ederim, 2022 model d8 Vitesse turuncu renk satın aldım, bir iki güne teslim edilecek.
Kullanımla ilgili dikkat etmem gereken noktalar var mıdır acaba öneride bulunabileceğiniz?

Cevaplar için çok teşekkür ederim, 2022 model d8 Vitesse turuncu renk satın aldım, bir iki güne teslim edilecek.
Kullanımla ilgili dikkat etmem gereken noktalar var mıdır acaba öneride bulunabileceğiniz?
Hocam hayırlı olsun.
Kullanmadım ama landing gear çok kullanışlı duruyor. Bir de rubleyle göbek arasındaki plastik parça sanırım biraz kullanışsızmış, teker dönerken rubleyi dönmeye zorluyormuş, yeni alanlar söktürüyor demişti bir arkadaş.

Hocam hayırlı olsun.
Kullanmadım ama landing gear çok kullanışlı duruyor. Bir de rubleyle göbek arasındaki plastik parça sanırım biraz kullanışsızmış, teker dönerken rubleyi dönmeye zorluyormuş, yeni alanlar söktürüyor demişti bir arkadaş.
Hocam Dahon Mu D10 da kullanıyorum göründüğü kadar pratik değil, fren maneteri her zaman yere sürtüyor

• Beğen
Hocam hayırlı olsun.
Bisiklet az önce geldi ve bahsettiğiniz plastik parça rubleye sürtüyor, inanılmaz sinir bozucu fakat bisikleti aldığım bayii biraz sürdükten sonra geçeceğini söylüyor, geçmezse de parça tedarik edebileceğinden vs bahsetti, kırıp atasım var fakat garantiyle ilgili sorun yaşamamak adına bir süre ellemeyeceğim sanırım.

Merhaba herkese, ön bagaj kullanan var mı acaba aranızda, kullanıyorsanız bagajı nereden temin ettiniz?

Selamlar,

Dahon D8 ile geçtiğimiz yaz Almanya'da 18 gün dolaştım. Nisan başında da Ronde ve Paris-Roubaix yarışlarını izlemek için Belçika'ya götürmeyi planlıyorum. Kullananlar bilir, yokuşlar katlanır bisikletle biraz zorluyor. Aynakolu Dahon Visc D18 53-39 T ile değiştirmeyi planlıyorum. Bu değişikliği tecrübe etmiş kimse var mı forumda? Acaba bu değişiklik bana Flanders yokuşlarını Fabian Cancellara gibi çıkmamda yardımcı olur mu?

merhaba d8 bisikletimin orta katlanır mekanizması çok gevşek oldu önceden tık diye bir ses gelir öyle kapanırdı şimdi siyah mandalı çok rahat kapatıyorum üstündeki siyah tırnak olmasa sanki katlanır mekanizması açılacak gibi geliyor bana.bir yerden sıkılıyormu acaba

Teflon takozu sıkıştırmanız gerekiyor. Yanındaki 8 numara baklayi çok az sıkıştırıp mekanizmayı deneyin.

Teflon takozu sıkıştırmanız gerekiyor. Yanındaki 8 numara baklayi çok az sıkıştırıp mekanizmayı deneyin.
merhaba dediğiniz teflon takoz direksiyonun katlanır mekanizmasında değilmi ?

ben orta kısımdaki katlanır mekanizmadan bahsediyorum orada teflon takoz yokki

• Üzgün
Tepkiler: Bilge dönmez
@panhandler Merhaba. Orta kısımda da düz tornavida ile ayar yapabileceğiniz bir menteşe var. Ayarı oradan yapabilirsiniz. Benimki de çok gevşek idi ve ses yapıyordu yolda. Bu video ile çözdüm.

@panhandler Merhaba. Orta kısımda da düz tornavida ile ayar yapabileceğiniz bir menteşe var. Ayarı oradan yapabilirsiniz. Benimki de çok gevşek idi ve ses yapıyordu yolda. Bu video ile çözdüm.

merhaba videoyu göremedim ama dediğiniz yere dikkatlice bakınca gördüm bende yıldız tornavida ile ayar yapılıyor.

çok teşekkürler hallettim.:harika:

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Merhaba, 2020 model Dahon vitesse d8 royal mavi bisikletime neler yaptım adlı yükseltmelerim ve uygulamalarım! Bisikletime öncelikle yine bir önceki bisikletlerimde olduğu gibi full stek dynoShield marka PPF özellikli kaplama yaparak, korumaya aldım. Vites ve fren tellerini Baradine marka teflon sargılı teller ile değiştirdim, yine vites ve fren kablolarını Bisikletime uyumlu mavi renk Shimano SLR serisi kablolar eşlik etti. Fren papuçları değiştirilebilir kartuşlu Baradine marka, fevkalade bir frenleme sağlıyarak çok güvenli bir duruş sergilemekte, şiddetle önermekteyim! Ayna kolu çizilmesini engellemek için, kaplama yapıp kaucuk koruyucu ile destek verdim. Arka bagaj kedi gözü reflektörü çıkartarak Led destekli reflektörlü lamba taktım, gayet şık oldu. Gidonda; Far, Zil ve GPS için kullandığım alanları yine şeffaf koruma ile kaplayarak çizilmeleri sonlandırdım. Sonlara doğru Seleye deri losyon bakımı uyguladım, aşınmalara bağlı yırtılmaları ve yumuşak kalmasını sağladım. Akabinde sele borusunu ve gidon borusunu indirme ve kaldırma sonrası derin çizikler oluşmaması adına, wax’lıyarak hem kayganlık sağladım, hemde yine çizilmeleri bir nebze yavaşlatmış oldum. Buyrun Fotoları ve bir adet görsel videoyu özenle sizler çektim.

stek dynoShield nereden tedarik ettiniz acaba?

stek dynoShield nereden tedarik ettiniz acaba?

Kullanıcı 4 Ocak'tan bu yana foruma gelmemiş. O nedenle cevap gelmezse şunlara sorulabilir:

• Vintage Detailing
    Macun Mahallesi 244. Sokak
    No: 24
    Yenimahalle/Ankara
    Turkey
    05056566657
  • Petrolart Detailing
    Çamlıca Mahallesi Anadolu Bulvarı
    No: 20/ F1 Timko1 Sokak
    Yenimahalle/Ankara
    0532 561 97 91
  • STEK Türkiye Ankara