Deniz Duman
Daimi Üye
- Tepki
- 154
Ne kadar tecrübeniz , bilginiz var biliyorum. ( mesela benim hiç yok ) Fren ayarlarını bi gözden geçirin yada bilgisi olan birisine gösterin . Bende 2017yada 2018 model var. Bende değiştirecektim geçen sene ama salladım değiştirmedim .Merhaba. 2019 model Mariner D8'ime bir kaç yükseltme yapmak istiyorum.
İlk olarak frenleri düşündüm. Üzerinde isimsiz v frenler mevcut bunların yerine Deore br-t610 yada alivio br-T4000 kullanabilir miyim?
Hissedilecek seviyede performans değişir mi?( Kaza anında 5cm bile önce durabilmek)
Hangisini tavsiye edersiniz? Deore'nin çifti 1000TL, Alivio 580TL.
Fren kollarını da değiştirmem gerekir mi? Performansı arttırmak için?
Ne kadar tecrübeniz , bilginiz var biliyorum. ( mesela benim hiç yok ) Fren ayarlarını bi gözden geçirin yada bilgisi olan birisine gösterin . Bende 2017yada 2018 model var. Bende değiştirecektim geçen sene ama salladım değiştirmedim .
tesadüfen birisi ile tanıştım ( Almanya da özel bisiklet yapıyormuş çok anlamadım )
Ben bisikleti kurcalarken Dur bi bakayım şöyle bisikletine dedi , hemen frenleri bi ayarladı biraz böyle takıl dedi bak beğenmezsen yine ayarlarım dedi. Denedim baktım Canavar gibi oldu. Acayip memnunum şimdi. Çok fark etti .
Merhaba. 2019 model Mariner D8'ime bir kaç yükseltme yapmak istiyorum.
İlk olarak frenleri düşündüm. Üzerinde isimsiz v frenler mevcut bunların yerine Deore br-t610 yada alivio br-T4000 kullanabilir miyim?
Hissedilecek seviyede performans değişir mi?( Kaza anında 5cm bile önce durabilmek)
Merhaba ben carraro flexi 121 bisikletin üzerinde frenleri değiştirdim.Merhaba. 2019 model Mariner D8'ime bir kaç yükseltme yapmak istiyorum.
Konu açamadığım için buraya yazıyorum kusura bakmayın
Katlanır bisiklet almayı düşünüyorum iki model arasında kararsız kaldım
Tern B8 mi Dahon Vitesse D8 mi karar veremedim yardımcı olabilecek varmı acaba
Cem bey cevabınız için sağolun çok yardımcı oldunuz bana
Disk fren olayı katlanır bisiklet te bence gereksiz. Bu disk fren daha masraflı ve tamiratı, bakımı daha karmaşık . V fren gayet güzel . Katlanır bisiklette bana hafif olması çok önemli , güvenli olsun isterim . Dahon kullanıyorum. Ama Tern bisikletleri merak ediyorum. Ama hiç görmüyorum . Merak ediyorum farkları. . Teşekkürler 🙏 siz biraz yazmışsınız . Ben kendi bisikletimde. Gidon katlama yerinden memnun değilim Devamlı kontrol ediyorum. Vidaları sıkıyorum gevşetiyorum. Sırf bu yüzden. Tern düşünüyorum. Ama disk fren ve ağırlık olayını bilmiyordum.Tern B8, Dahon Vitesse D8'e göre daha ağır. Bu birinci dezavantaj.
Tern B8, mekanik disk frenli. Bu nedenle sorun çıkarmaya daha müsait.
Tern B8'in arka aktarıcısı Tourney. Dahon'da ise Altus. Altus tercih edilir.
Fiyatları da hemen hemen aynı olduğuna göre bence Dahon.
Dahon Vybe D7'ı iki sene sorunsuz kullandım. Bugün bir katlanır bisiklet alacak olsam ilk tercihim yine Dahon olurdu.
Disk fren olayı katlanır bisiklet te bence gereksiz. Bu disk fren daha masraflı ve tamiratı, bakımı daha karmaşık . V fren gayet güzel . Katlanır bisiklette bana hafif olması çok önemli , güvenli olsun isterim . Dahon kullanıyorum. Ama Tern bisikletleri merak ediyorum. Ama hiç görmüyorum . Merak ediyorum farkları. . Teşekkürler 🙏 siz biraz yazmışsınız . Ben kendi bisikletimde. Gidon katlama yerinden memnun değilim Devamlı kontrol ediyorum. Vidaları sıkıyorum gevşetiyorum. Sırf bu yüzden. Tern düşünüyorum. Ama disk fren ve ağırlık olayını bilmiyordum.
Yok mu acaba yardımcı olabilecek kimse
...Özellikle 2 ürünüde kullanan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum...
Herkese hayırlı akşamlar size şöyle bir sorum olacak bugünün şartlarında ;
Dahon Vitesse D8 = 18.000 civarında bulunuyor 2023 model vitessede çamurluk ve bagaj var üzerinde orjinal
Dahon Mu9 = 23.700 tl çamurluk yok bagaj yok üzerinde
sizce bu bisiklet arasındaki fiyat farkını vermeye değer mi ? Özellikle 2 ürünüde kullanan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler