Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

V fren olması katlanır bisiklette bence avantajlı,
Bu bisikletin farkı sadece 8 yerine 9 vites olması değil .
ilk defa alıp kullanan birisinin anlayabileceği farklar yok ama malzeme kalitesi vs farklı , bazı parçaları da farklı. Farklı olan parçaları Sonradan değiştirince. Fiyat çok değişiyor ama bi mu 9. Olmuyor .

• Beğen
Tepkiler: ertugrulersoy
Scudo
Yok mu acaba yardımcı olabilecek kimse
Ben iki bisiklete de binmedim ama Bagaj veya çamurluk kullanacaksanız D8. Yok ben Mu9 tipini sevdim derseniz o da olur.
Arada büyük bir özellik ya da fiyat farkı yok. (Ben olsam her türlü D8 e yönelirdim)

• Beğen
Tepkiler: ertugrulersoy
Yok mu acaba yardımcı olabilecek kimse
Merhaba size nacizane birşey söylemek istiyorum. ben bianchi folding21, carraro flexi 121, dahon d8, tern link d8 ve tern byb p8 katlanır bisikletleri sırasıyla satın alarak kullandım. diğer arkadaşlarımız kadar derinlemesine teknik bilgim yok ama bu bisikletler içinde kendi açımdan tern bisikletleri daha çok beğendim. dahon d8'de direksiyonun katlanırken iki tekerin arasına girmesi benim için hep sorun oluyordu. direksiyona ışık zil gibi aparatlar takınca katlamak işkence oluyor. bir de dahon daki direksiyon yükseltme sistemi bisikletin rijitliğini bozuyor zamanla oynama olup ses gelebiliyor. bir de direksiyon takozu diye birşey var katlama mekanizmasında bunun ayarı sorun olabiliyor. ama tern de var olan andros sistem çok iyi bisiklete binince kaliteyi hissediyorsunuz. katlamak daha kolay daha stabil duruyor katlanınca. tern d8 temiz ikinci el bulursanız kesinlikle öneririm iyi bir bisiklet.

Benim malesef peşin para alacak bütçem yok taksitle alıyorum tern link d8 sıfırıda yok baktım heryere tern link b8 sıfırı onuda sorduğum kişiler dahon d8 al daha iyi ondan dediler mekanik disk olmasından dolayı b8 tavsiye etmediler o yüzden mecbur vitesse8 ve mu9 arasında sıkışıp kaldım

Merhaba, bende 2015 model o zaman aldığım Dahon Vitesse D8 var. Sonradan pek takip etmedim. 2015 modelden 2024’e bu bisikletlerde pek değişim oldu mu? Satıp güncelini almaya değer mi? Değerse 12.5 kg’lik benimkinden hafif var mı yeni bir şeyler?

Merhaba Dahon Vitesse D8 (2016) kullanıyorum, lastikleri aldığımdan beei kötüydü ama artık çok fazla kaymaya başlayınca araştırmaya başladim ve araştırirken farkettim aslında 2016 vitesse d8'lerin ladtikleri shwelbe imişm Benim bisiklette dahon rotolo yazıli kenda 1.75 l nylon lastik var orjinalinde, sıfır ve bayiden almistim. Biri beni aydınlatabilir mi rica etsem..
Bisiklet bu arkadaşlar..
merhaba, 2016'lar kenda ile gelmişti. ben alırken sırf bu nedenle 2015 model tercih etmiştim. aldığınız bisiklette sorun yok yani.

@ertugrulersoy 2 yıldır aktif olarak Dahon Vittesse D8 kullanıyorum. Çamurluğu ve bagajı ile gündelik kullanımda gerekecek tüm olanakları sağlıyor. Çamurluk ve bağajı olmayan bir katlanır almazdım. Fikir vermek açısından paylaşmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Merhaba dahon mariner d8 modeli bisşkletimin jant teli kırıldı uygun jant teli ölçüsü konusunda yardımcı olursanız sevirim. 190mm 194 mm diyen var kafam karıştı

2015 model Dahon Vitesse D8 var 12.5kg şimdi bir de 2023 model aynı bisikletten aldım 11.8 kg ama görünen o ki kadrodan değil komponentlerden ağırlığı düşmüş. Elçiler, fren kolları hele o vitesin okunduğu Shimano ekranı ve jantlar ne öyle. Çok ucuzlamış bir hava verdi bana. 2015’te dolar 2.66 iken 1750 TL’ye almıştım şimdi de 19K civarında ben 15.500’e yine kampanyadan aldım o ayrı ama görünen o ki eğer kaliteden ödün vererek hafifletilmişse dolar enflasyonuna yenik düşmüş Dahon. Jant’ları elde kalacak gibi ve kesinlikle 2015 model daha iyi duruyor ama tabii daha zayıf durup daha kaliteli olma veya aynı kalite olma ihtimali de az da olsa var. Sizler ne düşünüyorsunuz?

not: 2015’in kadrosunda bir şey yapmazken 2023’ün kadrosunda FOR TURKEY ONLY yazıyor. Yani Türkiye özel üretim muhtemelen kalite düşürülmüş. :(

Merhaba dahon mariner d8 modeli bisşkletimin jant teli kırıldı uygun jant teli ölçüsü konusunda yardımcı olursanız sevirim. 190mm 194 mm diyen var kafam karıştı

Taktıracağınız servis seri numarası vererek uygun tel istiyor diye biliyorum ama.
İsterseniz direk aslı bisiklete ulaşmaya çalışın hocam, model yılına göre direk şu diyebilirler, daha sağlıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: gevezze

Çoğu bisiklette ön tellerin, arka sol tellerin ve arka sağ tellerin uzunlukları birbirinden farklı olur. Hatta disk frenli bisikletlerde ön sağ ve ön sol tellerin uzunlukları da göbeğe bağlı olarak farklı olabilir.
O nedenle tel ararken tam olarak baktığınız tarafın tel uzunluğunu araştırın ya da hesaplayın: İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları , Jant Telleri

• Beğen
Tepkiler: gevezze
2015 model Dahon Vitesse D8 var 12.5kg şimdi bir de 2023 model aynı bisikletten aldım 11.8 kg ama görünen o ki kadrodan değil komponentlerden ağırlığı düşmüş. Elçiler, fren kolları hele o vitesin okunduğu Shimano ekranı ve jantlar ne öyle. Çok ucuzlamış bir hava verdi bana. 2015’te dolar 2.66 iken 1750 TL’ye almıştım şimdi de 19K civarında ben 15.500’e yine kampanyadan aldım o ayrı ama görünen o ki eğer kaliteden ödün vererek hafifletilmişse dolar enflasyonuna yenik düşmüş Dahon. Jant’ları elde kalacak gibi ve kesinlikle 2015 model daha iyi duruyor ama tabii daha zayıf durup daha kaliteli olma veya aynı kalite olma ihtimali de az da olsa var. Sizler ne düşünüyorsunuz?

not: 2015’in kadrosunda bir şey yapmazken 2023’ün kadrosunda FOR TURKEY ONLY yazıyor. Yani Türkiye özel üretim muhtemelen kalite düşürülmüş. :(
2015 yılında tüm dünyaya abd için yapılan modelleri gönderiyorlardı muhtemelen. Bu da uzun boylu kilolu adamların bindiği dahonlardı. Genel tüketici ülkemizde 175 boy max 80 90kg . Haliyle bisikleti hafifletmek tüketiciyi daha memnun edebilir. Bunu yaptılar, daha hafif daha seri daha çevik oldu yeni d8. 2015 dahon daha fazla yük taşır ona lafım yok. Ama yeni d8 alıp beğenmeyen katlanır bisiklete bence farklı model denerse brompton denesin. Japonya modelleri ile benzerlik gösterebiliriz. Ülke boy kilo durumuna göre farklılıklar bence görebiliriz aynıd8 de abd modeli ile. Kalite benzer olur ama. Vites fren vs. Benzer kalitede olur.

2015 yılında tüm dünyaya abd için yapılan modelleri gönderiyorlardı muhtemelen. Bu da uzun boylu kilolu adamların bindiği dahonlardı. Genel tüketici ülkemizde 175 boy max 80 90kg . Haliyle bisikleti hafifletmek tüketiciyi daha memnun edebilir. Bunu yaptılar, daha hafif daha seri daha çevik oldu yeni d8. 2015 dahon daha fazla yük taşır ona lafım yok. Ama yeni d8 alıp beğenmeyen katlanır bisiklete bence farklı model denerse brompton denesin. Japonya modelleri ile benzerlik gösterebiliriz. Ülke boy kilo durumuna göre farklılıklar bence görebiliriz aynıd8 de abd modeli ile. Kalite benzer olur ama. Vites fren vs. Benzer kalitede olur.

çok teşekkürler. doğrudur. Brompton düşünüyorum. Çok sağ olun.

15.500. E tam olarak. Nerden ? Ne zaman aldınız ? Geçen hafta mı ne zam geldi. 25k gibi birşey oldu.

15.500. E tam olarak. Nerden ? Ne zaman aldınız ? Geçen hafta mı ne zam geldi. 25k gibi birşey oldu.
Beymen’den aldım. Tam fiyat 15.600’dü. Aslı Bisiklet’ten geldi. 19 civarıydı ya. Velespit’e bakın geçen hafta 19’du orada.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Herkese merhabalar, aranıza yeni katıldım. Forumdaki bilgilendirmelerinizden hareketle dahon Vitesse d8 aldım. Bu gün elime ulaştı. 18490 TL.tartıya koydum fabrika verisinde 11.8 kg diyor ama bendeki 13 kg çıktı. Sebebi ne olabilir acaba. 2023 dahon Vitesse d8 diye aldım ama eski bir modeli göndermiş olabilirler mi ? Bunu nasıl anlarım

Dosyalar

• Screenshot_2024-03-19-19-02-42-036_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-03-19-19-02-42-036_com.miui.gallery.jpg
    48,8 KB · Okunma: 32
  • Screenshot_2024-03-19-19-02-34-031_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-03-19-19-02-34-031_com.miui.gallery.jpg
    38,5 KB · Okunma: 32
  • Screenshot_2024-03-19-19-02-28-462_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-03-19-19-02-28-462_com.miui.gallery.jpg
    48 KB · Okunma: 28
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Merhaba arkadaşlar,
Kendi bisikletim Tern A7 ve üzerinde nylon yazan bir lastikle satın aldım. Açıkçası bu lastikler bana pek güven vermedi. Sizlere sorum,
Lastik ölçülerim 20x1.75 47-406
Başka bir dahon bisikletten 20x1.50 40-406 ikinci el lastik buldum. Dahonun lastikleri benim bisikletime uyarmı acaba. Bir de resim eklesem lastikler hakkında yorumunuz olurmu. Ona göre alacağım. Marka ve durumu hakkında. IMG_20240320_154943.jpgIMG_20240320_154922.jpgIMG_20240320_154907.jpg

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@T. Diker Lastiklerin üzerinde Nylon yazıyor olması bir problem değil. Tam tersi, kauçuk lastiklere göre birçok avantajı var. Elinizdeki sıfır lastikleri sadece bu sebepten bir kenara bırakıp, ikinci el lastik almanız anlamsız olur bence.

Dahon'un Türkiye'de sunduğu Kenda lastikler de farklı değil bu arada.

İlla ki değiştireceğim derseniz:

Kendi Dahon'umda iç lastikleri hiç görmeden uzun süre kullandım Kenda lastikleri. Sizin jantlara da uyar.

• Beğen
Tepkiler: T. Diker
@T. Diker Lastiklerin üzerinde Nylon yazıyor olması bir problem değil. Tam tersi, kauçuk lastiklere göre birçok avantajı var. Elinizdeki sıfır lastikleri sadece bu sebepten bir kenara bırakıp, ikinci el lastik almanız anlamsız olur bence.

Dahon'un Türkiye'de sunduğu Kenda lastikler de farklı değil bu arada.

İlla ki değiştireceğim derseniz:

Kendi Dahon'umda iç lastikleri hiç görmeden uzun süre kullandım Kenda lastikleri. Sizin jantlara da uyar.
Açıklama için teşekkürler. Bu lastiklerde kötü değil ise değişim için acele etmeme gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Geri