Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon fiyatlarının uçması

Scudo
Konu Bim'e gelmişken merak eden şunu arasın: "BİM-A101 Marketlerindeki Yiyeceklerin Kalitesinin İyice Düşmesi" :D

Arkadaşlar ek bilgi;
Bu saydığınız decathlon ürünlerinin çoğunda üründe sorun çıkarsa ( ki dünya kadar ürün aldım 1 tane sorunlu ürüne denk geldim Onu da iade aldılar) tamir ve onarım yok, direk ürünü alıp yenisini veriyorlar, hatta kullandın beğenmedin onu bile iade edebiliyorsun
bok atmayalım bence
Ayrıca şimdi AliExpress e bir bakın
Elle tutulur bir üst forma decathlon ile aynı fiyat hatta pahalı bile.
Denemeden almak ta cabası..
İndirimlere denk getirirseniz size bonus olur
Kısa askılı taytı 29 tl ye
Uzun askılı taytı 49 tl ye
Kışlık eldiveni 19 tl ye
Shimano ayakkabı kılıfını 24,90 TL’ye almışlığım var..

@Deniz A bey forumu hangi sıklıkla takip ediyorsunuz bilmiyorum ama çok fazla şikayet başlığı gördük Decathlon'un dönüş yapılmayan müşteri sorunları konusunda. Sattığı katlanır bisikletin kırılan jant telini tedarik edemeyen bir firmadan bahsediyoruz. Pedaldaş veryansın ediyor; "Özel, Türkiye'de bulunmayan bir jant göbeği kullandıkları için uygun tel bulamıyorum piyasada. Yardım edin ne olur" diyor. Decathlon cevap olarak "Biz de tedarik edemiyoruz bayım" diyor.

Biz de aldık ucuza ürünler, gerçekten uygundu, ayağımız alıştı. Ama artık kapandı o devir. Decathlon eskisi gibi değil malesef. Hem bizim ülkeye giren ürün skalasını daha da aşağı çektiler. Sene başında açıklama yaptılar artık 500-900 gibi yüksek seviye koduna sahip ürünleri Türkiye'ye getirmeyeceğiz diye. Artık herşeyin 100 ve 300'ü var siz de fark etmişsinizdir. Yani en alt seviye.

Bizzat benim, fırsat reyonunu ağlatmışlığım var Decathlon indiriemleriyle. 5 liraya tayt aldık, 10 liraya forma aldık, dediğiniz gibi ben de ayakkabı kılıfımı oradan aldım 24.99'a ve hiç de fena değil. İç lastiklerimi de hep oradan aldım. ama artık uzun sibop iç lastik gelmiyor mesela Decathlona. Eskiden iki çeşit gelirdi. Kısa sibop yol lastiği ise Michelin'in latex ve hafif olanı gelirdi mesela. O da gelmiyor artık.

Sadece düşük kalite ürün tedarik ediyorlar artık.

Fiyatlar da bahsettiğim gibi uçuk... Biri bana Triban 100'ün 1249 lira edecek yanını söylesin lütfen :acpsnr: Kaldı ki hepimiz hatırlarız, bu bisiklet ilk çıktığında 1099 liradan satışa sunuldu. Ardından 1249 lira oldu :snzdglsn: Hatta ben şimdi sitesine girip kontrol edince fark ettim ki 1299 lira olmuş! 50 lira daha zam yemiş bisiklet :eek:

(link)

Para edecek ne var şu kadroda?
En pahalı bileşeni olsa olsa kadrodur. Ne kadar olabilir bu kadro? 300 lira olabilir mi? Bence zor, 300 lira olamaz ama hadi olur diyelim. Geriye kalan 1000 lira nerede peki?
Jantlara bakıyorum, eh shimano R500 bu jantlara 10 basar ve fiyatı 500 lira civarı. Jantlar da etsin hadi 300-400 daha fazla olamaz.
Geriye kalan 600 lira? 50 lira etmeyecek aynakol, 100 lirayı pek geçemeyecek vites kolları, fren kaliperleri 50 lira belki eder, arka aktarıcı 30 lira eder o da en fazla. Ruble de aynı. Sele de aynı. E hadi pedalı, orta göbeği, gidonu,gidon boğazını da 50'şer liradan bile yazsak tamamlayamıyoruz parayı :naslyany:

Çok fazla kar payı var bu bisiklette.

Decathlonun hiç sevmediğim bir özelliği de, internet sitelerinden bisiklet sipariş ettiğinizde, size herhangi bir mağazada sergilenmekte olan bisiklet geliyor. Arayıp durumu sorguladığınızda "Efendim bizim depomuzda yatmıyor bisikletler, mağazada kurulu olarak yatıyorlar" diyorlar :snzdglsn: Salak yerine koyma durumu söz konusu. Bu bisikletler yurt dışından kutuda gelmiyor mu kardeşim? Açmasana kutusunu :acpsnr:

Yani şu an üşenmesem, yapacağım ilk iş şu Triban 100 denen bisikleti aliexpress'ten vereceğim ürün linkleri ile sıfırdan toparlamak, ve 700-800 liraya toplayacağıma da eminim :snzdglsn: Üşeniyorum şimdi seleyi, gidonu, aynakolu, vitesleri teker teker aratıp buraya yazmaya :D Kalkıp da "Decathlon Fransız ama" demeyin şimdi, sunrace'in, tektro'nun ne olduğunu biliyoruz :snzdglsn:

:) kafalar olmus 1500 :)

@Serkan Mıstınoğlu Hocam aslında doğru söylüyorsun. Ben zamanında Triban3' ün beyaz modelini 900 liraya almış; ilk yol bisikletim olarak çok memnun kalmıştım. Bununla beraber yine Decathlon' dan 80 liraya Bell kask, 100 liraya bir çift Hutchinson Atom (folding) bile aldım o zaman. Bugüne kıyaslayınca müşteriyi saf yerine koyuyorlar. Çalışanları genelde part-time olduğundan bisikleti bakıma sokmaya falan kalkınca daha beter edip veriyorlar vesaire. Bu arada ömür boyu kadro garantisi olayının tamamen yalan olduğunu bir senelik bisikletimde tecrübe ettim. Değişim- iade konusunda hiç uğraştırmıyorlar yalnız; sanırım artık fırsat ürünleri için uğramak daha mantıklı olur.

@burki
yüzde 16 daha zam

Dosyalar

• 2018-07-29 06_30_41-ARPENAZ 2 - 2 KİŞİLİK KAMP ÇADIRI....png
    2018-07-29 06_30_41-ARPENAZ 2 - 2 KİŞİLİK KAMP ÇADIRI....png
    119,1 KB · Okunma: 97
  • Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
Vurun tecathlon a vurunnnn. Sattığı herşey kalitesiz di zaten şimdi birde zamandı hem kalitesiz hem pahalı oldu üstelik de şehrin öbür ucunda

Kısa süre önce 9.90'a aldığım Çotanak Ballı Fındık Ezmesi bugün 13.90. Decathlon'dan çok yüklenmeyin.

dekatlon bir gıda tedarikçisi olmadığı gibi, ayriyeten tüm gıda maddelerine aralıklarla % 30 gibi zamlar geliyor , gayet normal bence .

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ahmet1905
Kimse o kadar para veripte btwin almaz. Mesela btwin triban 500'de claris set bile yok 2200 TL istiyorlar. :acpsnr::ssrtcbya::)

@KitapSever 100 tl daha koy git korelli kr300 al daha iyi bence hem sora setli hem de yerli üreticiye destek olmuş oluruz

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam sadece bagaj montaj delikleri ekleyip 42 milimetre lastik desteği ekleyen herkes fiyatı 2 katına çıkarıyor, decathlon'da bunu gördü ama bu işin btwin triban 100 ile olamayacağını göremeyecek kadar kördü. :D Bisiklet neresinden tutarsan elinde kalıyor. Bunlar hep 700x32 lastik yüzünden. :snzdglsn:

@Desert Fox
Kesinlikle hocam, Corelliler renk olarakda çok daha iyi. :)

@irfanyazicitunc
Çok tek yönlü bir bakış açısı. Her şeye zam geliyor, Fransız bir zincir mağazanın ürünlerine zam yapması normal, meâli budur.

Ahahah triban 500 ne ara 2200 oldu 1200 Tl degilmiydi bu bisiklet ilk çıktığında hatta 999 Tl ye kadar düşmüştü maşallah şahlanıyoruz ülkecek.

@Cesarisback
3 sene önce 1200 liraydı. Ekonomi şahlaniyor ama bize değil.

Küresel anlamda işler boka sararken ülke olarak bize daha katmerli sirayet ediyor ne yazık ki! malum döviz kurları ve ağır vergilerden dolayı. Specialized bile microshiftli velespit çıkarmış rekabetin kızışan ortamına ayak uydurmak için o yüzden decathlon a çok da sey yapmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Ne zamandır yağmurluk ihtiyacım vardı ,kyk ile alayım dedim ,3 gün önce aldığım 40 liralık yağmurluk bugün 43 olmuş :koptum:

Her zammı ülkemize bağlamak çok saçma bir düşünce arkadaşlar. :) Sadece ülkemizde zam yapmıyor decathlon, dünya genelinde de bolca yaptı. Mesela 2016'da btwin triban 500 fransa'da bir mağaza'da baktığımda 350 euro idi hemen uyduruk bir karbon maşa ekleyip fiyatı 450 euro'ya çektiler. Yine aynı şekilde fransa sitesinde daha 1-2 ay önce garmin etrex 10 cihazı 70 euro idi şimdi 120 euro oldu. Cihaza %70 küsür bir zam yaptılar, aynı şekilde triban 500'ede %30 küsür bir zam yaptılar.

Bu arada btwin rockrider 340'ın aynısının 27.5 versiyonunu çok benzer geometriyle yapıp aynı parçaları kullandılar, sadece model ismini değiştirip aynı bisiklete zam yaptılar. :D

Mesela bizim yerli markalar ucuz, decathlon bu yüzden bizim ülkemizde bisiklet satmak için fiyat indirimi yapmak zorundaydı. Ama ben fransa'dayken fiyat/performans konusunda neredeyse fransa'da rakipsizdi, ki hala da öyle denilebilir. Bu yüzden zamda yapsa elin gavurunu etkilemiyor, çünkü rakipsiz avrupa ülkelerinde ama bizim ülkemizde bu fiyatlarla borusu ötmez. :D

Geri