@Deniz A bey forumu hangi sıklıkla takip ediyorsunuz bilmiyorum ama çok fazla şikayet başlığı gördük Decathlon'un dönüş yapılmayan müşteri sorunları konusunda. Sattığı katlanır bisikletin kırılan jant telini tedarik edemeyen bir firmadan bahsediyoruz. Pedaldaş veryansın ediyor; "Özel, Türkiye'de bulunmayan bir jant göbeği kullandıkları için uygun tel bulamıyorum piyasada. Yardım edin ne olur" diyor. Decathlon cevap olarak "Biz de tedarik edemiyoruz bayım" diyor.
Biz de aldık ucuza ürünler, gerçekten uygundu, ayağımız alıştı. Ama artık kapandı o devir. Decathlon eskisi gibi değil malesef. Hem bizim ülkeye giren ürün skalasını daha da aşağı çektiler. Sene başında açıklama yaptılar artık 500-900 gibi yüksek seviye koduna sahip ürünleri Türkiye'ye getirmeyeceğiz diye. Artık herşeyin 100 ve 300'ü var siz de fark etmişsinizdir. Yani en alt seviye.
Bizzat benim, fırsat reyonunu ağlatmışlığım var Decathlon indiriemleriyle. 5 liraya tayt aldık, 10 liraya forma aldık, dediğiniz gibi ben de ayakkabı kılıfımı oradan aldım 24.99'a ve hiç de fena değil. İç lastiklerimi de hep oradan aldım. ama artık uzun sibop iç lastik gelmiyor mesela Decathlona. Eskiden iki çeşit gelirdi. Kısa sibop yol lastiği ise Michelin'in latex ve hafif olanı gelirdi mesela. O da gelmiyor artık.
Sadece düşük kalite ürün tedarik ediyorlar artık.
Fiyatlar da bahsettiğim gibi uçuk... Biri bana Triban 100'ün 1249 lira edecek yanını söylesin lütfen
Kaldı ki hepimiz hatırlarız, bu bisiklet ilk çıktığında 1099 liradan satışa sunuldu. Ardından 1249 lira oldu
Hatta ben şimdi sitesine girip kontrol edince fark ettim ki 1299 lira olmuş! 50 lira daha zam yemiş bisiklet
(link)
Para edecek ne var şu kadroda?
En pahalı bileşeni olsa olsa kadrodur. Ne kadar olabilir bu kadro? 300 lira olabilir mi? Bence zor, 300 lira olamaz ama hadi olur diyelim. Geriye kalan 1000 lira nerede peki?
Jantlara bakıyorum, eh shimano R500 bu jantlara 10 basar ve fiyatı 500 lira civarı. Jantlar da etsin hadi 300-400 daha fazla olamaz.
Geriye kalan 600 lira? 50 lira etmeyecek aynakol, 100 lirayı pek geçemeyecek vites kolları, fren kaliperleri 50 lira belki eder, arka aktarıcı 30 lira eder o da en fazla. Ruble de aynı. Sele de aynı. E hadi pedalı, orta göbeği, gidonu,gidon boğazını da 50'şer liradan bile yazsak tamamlayamıyoruz parayı
Çok fazla kar payı var bu bisiklette.
Decathlonun hiç sevmediğim bir özelliği de, internet sitelerinden bisiklet sipariş ettiğinizde, size herhangi bir mağazada sergilenmekte olan bisiklet geliyor. Arayıp durumu sorguladığınızda "Efendim bizim depomuzda yatmıyor bisikletler, mağazada kurulu olarak yatıyorlar" diyorlar
Salak yerine koyma durumu söz konusu. Bu bisikletler yurt dışından kutuda gelmiyor mu kardeşim? Açmasana kutusunu
Yani şu an üşenmesem, yapacağım ilk iş şu Triban 100 denen bisikleti aliexpress'ten vereceğim ürün linkleri ile sıfırdan toparlamak, ve 700-800 liraya toplayacağıma da eminim
Üşeniyorum şimdi seleyi, gidonu, aynakolu, vitesleri teker teker aratıp buraya yazmaya
Kalkıp da "Decathlon Fransız ama" demeyin şimdi, sunrace'in, tektro'nun ne olduğunu biliyoruz