@Abdullah ozturk
Bu cümleler önemli olduğu için sizden alıntı yaptım. Elimden geldiğince, hatırladığımca diğer Decathlon'a yerli-yersiz giydiren veya savunanlara da toplu bir fikir beyanında bulunmuş olayım.
Dostlarım,
Birden fazla bölge/şubesi olan firmalar "kümülatif kar" mantığıyla hareket eder, etmelidir de.. En kısa şöyle örnekleyeyim size :
Biliyorsunuz, ben Adanalıyım. Adana'da Sıvı Ayçiçek Yağı denince ONA markası tek geçilir. ONA bir yana diğer yağlar bir yana.. Çünki ONA üretimi Adana'dadır.
5 lt lik ONA Adana'da 32TL ye perakende satılır iken, İstanbul'da 25e satılır.
Tuhaf değil mi? Değil.. Her firma şubeleştiği (İster il, ister bölge, ister ülke..farketmez) noktalardan en güçlü olduğu yerde veya satış ekipleri tabiriyle "kale"lerinde en pahalı fiyatla gider ki zayıf olduğu yerleri o ek finansman ile sübvanse (sineye çekmeye razı gelinen mali destek) edebilsin.
Decathlon veya başka firmalar için de aynıdır durum. Abdullah bey bankacıyım demiş..Bankalarda bile aynıdır..Çok para çeviren (banka da sonuçta ayçiçek yağı değil belki ama para satarak kar eder) şube, çevirdiği para masraflarını karşılamayan şubeyi finanse eder. Böylece operasyonel olarak olmak istediği her yerde var olur.
@gurkankalkavan
Sevgili kardeşim, Biz Doğal Kaynak ve imkanlar olarak Ultra sınıf bir ülkeyiz.1nci sınıftan da öte kaynaklarımız var.
İnsani kaynak olarak (Eğitimli personel vs.) 3ncü sınıf,
Yönetim Anlayışı olarak 4ncü Sınıf Ülkeyiz.
Bu kaynak ve imkanları çarçur edişimizin nedeni Son bir kaç on yılda iyice tozutan 4ncü sınıf yönetim anlayışımızdır.
Ülkemiz İnsanının çok az bildiği fakat gerçek yaşamda gözlemlerseniz her an göreceğiniz bir Yönetim kuralı vardır :
10 üzerinden 10 puanlık yönetici, yakınında çalışanını 7 puanlık kişiden seçer.
7 puanlık 5 puanlıktan, 5 puanlık 3 puanlıktan, 3 puanlık 1 puanlıktan seçer..
Ve seçtiğinin kendini geliştirip yükseltmesine izin vermeyecek önlemler alır.
Böylece "koltuğu garantide tutar"
Ülke yönetimimizde de bu kuralı geçerli kılıyorlar. Yüksek vergi, sosyal adaletsizlik gibi gibi enstrümanlarla Eğitim seviyesini, Üretim ve kaynak kullanımı İsteğini düşürerek
koltuğu garantide tutuyorlar..
Bu çok uzun bir konu. Başınızı ağrıtmayayım.Dilerseniz başka şekillerde uzun uzun sohbet ederiz.
Vestele gelince..
Vestel microchip üretemiyor sadece..Onun dışındaki daha basit tüm elektronik devre ve kartları üretir. Asil Nadir döneminden beri böyle. Ve Vestelin yurtdışında üretim tesisi yok..
Sadece Manisa'da üretim yapar..