Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon fiyatlarının uçması

Zam dediğiniz şeyi,her firma yapıyor..Sadece decathlon zam yapıyor diye bir şey yok..
Ben net üzerinden alışveriş yapıyorum..Decathlon'un karşısına koyabileceğiniz bir site var mı?
''Şöyle bir site(şirket) var,ürünleri decathlondan daha kaliteli veya aynı kalitede ve fiyatları da daha uygun'' diyebilir misiniz?
Varsa böyle bir site,gösterin,oradan alalım bundan sonra..

Scudo
yeni zamlar yolda euro,dolar uçtu :)

Dekatlon un ingiltere sitesine girin me kadar çok çeşit var görün. Turkiyedeki seçenekler o kadar az ki.

Bugün kamp sandalyesi almaya gittim en son gittiğimde 65₺ olan sandalye 75 olmuş almadım çıktım bundan sonra tok alıcıyım abi işime öyle geliyor

Decathlon'u beğenmeyenleri, acımasızca içi boş argümanlarla eleştirenleri anlayamıyorum.

Şuanki kura göre Decathlon'un diğer ülkelerdeki ürünlerini oralardan daha ucuza ya da aynı fiyata alıyoruz. Böyle bir lüks, böyle bir standart var mı ya?

Memlekette başka nerede yurtdışındaki aynı ürünün fiyatının Türkiye'de daha ucuz olduğunu gördünüz?

Kimse kusura bakmasın ama bu şekilde hiç araştırma/karşılaştırma yapmadan sallamak büyük haksızlık oluyor ve daha sonra firma Türkiye'den çekilme kararı alıyor...

En son gözlük ve kask karşılaştırması yapmıştım Ispanya sitesi ile. Buyrun iki örnek:

TR: (link) 150 TL
ES: (link) 29 EUR / 171 TL

TR: (link) 170 TL
ES: (link) 30 EUR / 177 TL

Türkiye'deki berbat ekonomik krizi ve hayat pahalılığını tartışalım derseniz o başka bir konu...

@sccetin
fujifilm türkiye vs fujifilm amerika(diğer ürün fiyatlarıda fujide benzer...bu üründe +900 tl fark var

(link)

(link)

Neden şaşırıyoruz ki ?
Vergilerin bu kadar artması, döviz kurunun alıp başını gitmesi yerli üretimin olmaması hatta bundan sonrada olmasının hiç mümkün olmayacak olması bu zamın gerekçesidir.
Burada ki suçlu Dechatlon yönetiminin değildir. Ülke yönetimimizindir ekonomiyi yönetmeyi beceremiyorlar ne yazık ki.

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın.. Şimdiden söyleyeyim Decathlon çalışanı değil , bankacıyım.

Ekonomi de seçeneklerin fazla olması "nihai tütekici" için iyidir, genel fiyat düzeyini aşağı çeker. (Dünyanın her yerinde böyledir, böyle de olacaktır)

Fiyatından dolayı , kalitesinden dolayı , hizmetinden dolayı ; alırsınız - almazsınız o sizin seçiminiz. Seçim yapabileceğimiz yerlerin fazla olması , rekabetci piyasayı ve fiyat düşüşünü beraberinde getirir.

Bu Global Marka özelinde şöyle örnekleyelim ; Piyasadaki mevcut firmalar (interspor, sportive, güleryüzlü (!!)köşedeki bisikletci amca ... gibi) pazar payı kaybetmemek için , Decathlon'un piyasaya girmesinden sonra ne yapmışlardır olasılıklara bakalım ;
  • Ellerindeki malın fiyatını düşürürler
  • Hizmetlerinin kalitesini arttırmaya çalışırlar
  • Yeni ve farklı mallar getirirler
  • Kampanya yaparlar , (bedava kargo, 2.si % bilmem kaç indirimli gibi.. )
  • Fiyatla rekabette zorlanıyorsa ; Müşteri hizmetleri, internet sayfası, tedarik süresi , satış sonrası hizmetleri gibi "farklılaşabilecekleri" yönlerini geliştirerek müşterileri bağlılığı sağlamaya çalışırlar.
  • Eğer bu koşullarda rekabet edemez ise pazardan çekilirler.(Zaten çekilsinler, başka bir iş yapsınlar)
Ben bu firmanın Türkiye'ye girişi sonrasında ,yukarıdaki olumlu etkilerinin piyasaya yansıdığını gözlemliyorum. Hatta bisikletin ülkemizde tanınmasında, kolay-ulaşılabilir olmasında muazzam etkisi olmuştur.

Aynı şey Decathlon içinde geçerli ; başka yeni firmalar piyasaya girdikçe konumuz firma da yukarıdaki tepkileri verecektir.

Sonuç olarak ; pazardaki genel fiyat artışının (enflasyon), kötü/lakayıt/kalitesiz hizmetin/malın tek sebebi piyasa da az firma olmasıdır (makro ekonomik koşullardan bağımsız) Yüksek vergiler ,büroksasi, halkın düşük alım gücü , üretim/işletme maliyetlerinin çok yüksek olması az oyuncu olması demektir ve bunların sebebi Decathlon değildir.

Her bisiklet/spor firmasını eleştirdiğimiz gibi bu firmayı da fiyatlarından dolayı eleştirebilir,görüş belirtir,yorum yazabilir, malını hizmetini almayabiliriz. Bununla birlikte küçümseyici,kötüleyici, alaycı, suçlayıcı yorumların hoş olmadığını düşünmekteyim.

**20 TL lik yakıt harcayarak Decathlona gidip ; seçtiği ürün 10 TL zamlandı diye almamasını yazan arkadaşlarımızın yorumu beni benden aldı.. bu yorumuyla ironi yaptığını düşünüyorum :):):):)

"bunlar daha iyi günlerimiz" derken bazıları şaka yapıyoruz sanıyordu.

artık bu ülkede alınmış alınmıştır. hiç birşeyin ucuzlayacağını, düşeceğini aklınıza bile getirmeyin.

yukarda bütün kardeşler abiler gençler işin uzmanları ve işten anlamayan herkes kendince yorumu yapmış ve haklıdırlarda. (çünkü bütçe meselesiyle doğru orantılıdır) lakin şöyle bir durum sözkonusu,
1. burda ister hükümet yanlısı olun ister vatan sevdalısı ister sosyalis ister milliyetçi olun biz 3.SINIF bir ülkeyiz. hiç bir şey üretmiyoruz,
şimdi atıp tutarlar vestel türkiyede üretiliyor konya ağır sanayide bir numara diye..
vestel parçaları yurt dışında üretiyor sadece (bizahmet onuda yapsın) ekran çerçeve plastiklerini türkiyede yapıyor ne o %100 türk malı
konya makine atölyelerine gidin bakın adam almanyadan orjinal makineyi almış sökmüş her parçayı frezede cnc de kendisi yapmış kopyalamış ne o türk malı (belki emek var kendincede iyi yapıyor tabi ama TÜRK MALI değil)
2. sen hiç birşey üretmezsen yurtdışı firması gelir burada şubelerini açar sana belirli bir süre istediğin fiyattan satışını yapar pazarını oluşturur sonra gıdım gıdım koyar zammını gıkını çıkaramazsın.
3. biri demiş 500 ken 700 oldu 1000 ken 1200 oldu ürünün fiyatı bu gayet normal 4.15 ken euro 6 oldu ne bekliyordunuz ithal ürünlerde adam bu fırsatı kaçırırmı.
4.iş gücü köreltilmiş tembel toplumlarda (buradaki tembellik üretkenlik olarak kullanılmıştır) bu tarz zam dalgasıyla ekstra vergi yüküyle karşılaşmak doğaldır çünkü batıyoruz. çünkü gereksiz alışveriş yapıyoruz 2000 tl maaş alan adam 4 5 binliraya telefon alma peşinde sorsan özelliklerini bilmez ama, kirada oturan adam krediyle 150 binliraya araba alma peşinde ne o komşusunda var... (içimden çok iyi oluyor beter olun desemde her seferinde kıyamıyor kendi insanına işte)
5. hayatımda te kötü alışkanlığım var oda viski (başka türlü alkol filan içmem kesinlikle) ve sadece burbon jim beam içerim. carrefourda 70 lik şişesi 159 tl iken kıbrısta 1 litresi 58 tl (bizim freeshoplarında esprisi kalmadı fiyatlar çok yakın normale göre) ve bu yüzden ben 3 ayda bir kıbrısa gidip litrelerce viski alıyorum bide uçak biletini çok önceden aldığımız için gidiş dönüş 200 lirayı bulmuyor. (bu arada rekorum 43 şişe nasıl geçirdin diye sormayın çok basit aslında burda ifşa etmeyeyim gümrükte çalışan filan vardır önlem almasınlar.)
motosiklet için kask aldım 695 euroydu türkiyede aynı kask yunanistanda 380 euro (yunana gidiş 2 depo benzin sadece 160 tl)
şimdi hal böyleyken bir insan evladı bana kafasını çalıştırıp açıklama yapsın NEDEN TÜRKİYE'DEN ALIŞVERİŞ YAPALIM..
(ama ne olur ülke kalkınsın yok efendim bizim vatandaşımız kazansın geyiğine girmeyin)

@Abdullah ozturk
İroni yapmadım bisikletim ile gittim arkada heybe vardı hemen alıp çıkacaktım. almama nedenine gelince yakın bir tarihte decathlona gidip sandalyeyi görüp incelemiştim 65₺ yoktu üzerimde param varsa alırım yoksa bakarım kart kullanmıyorum bir süredir.sonra sandalyenin fiyatına bakmadan kasaya geçtim kasadaki bayan zamlı fiyatını söyleyince bende tepki olarak almayacağımı söyledim çıktım. Bundan sonra böyle ya hiç almam yada bazı heveslerimi ihtiyaçlarımı kısarım.yada daha ucuza günü kurtaracak ürünleri alırım. Sonuçta bu ülkede herşey günlük yaşanıyor yarını olmayan bir ülkeye yarında kullanırım diye ürün almak istemiyorum

Gene şiir gibi kafalar ortalığı sardılar.

Adam çıkmış 29 euro 171 tl diyor burda 150 tl diyor. Arkadaşım sizin kafanız almıyor mu anlamıyo musun? Sizin (bizim) asgari ücretiniz 1600 TL onların 1600 EURO sen paranla 10,6 tane gözlük alırken adam 55,17 tane gözlük alıyor.

Şunu anlayın artık ya sıkıldım cidden 1 (BİR) bu bir birimdir birim. TL euro bu birimin adıdır adı! 1 onda da 1 bizim 1 bizdede 1! onun 1 i bizim birimizi dövüyor işte o adam 29 birim e alıyor gözlüğü sen 150 birime alıyosun TL EURO değil birim birim!

EDİT : Aşağıda yanıt veren arkadaş rakamların farazi olduğunu örnekleme olduğunu bilmiyr ve anlamıyor. Google amcadan sadece takıldığı asgari ücreti sorgulayıp yanıtı bana satıyor. Ve beni 50 lira alanlardan sanıp daha da konuyu başka boyuta taşıyor. Altta belirttiğim gibi uzatmıyorum. Ama bilin ki işte bunlar hep ...... Siz doldurun :ssrtcbya:

@sargonnas

Sevgili @sargonnas, İspanya'da asgari ücret 858 EUR, 1600 EUR değil :)
Yani sizin düz hesap mantığınızla baktığımızda bizim bu gözlüğü 30 TL'ye almamız gerekiyor; öyle mi? Sizi Aliexpress'e davet ediyorum o zaman; görme yetinizi kaybetmek istiyorsanız tabii... Keşke dediğiniz gibi bu gözlük bizim birimimize göre 30 TL olsa fakat bunun mümkün olmadığını siz de biliyorsunuz.

En nihayetinde, ben tabii ki birebir aynı ürünü (hem de aynı platformda) alırken Dolar ve Euro cinsinden TL karşılığına bakacağım; burada ucuzsa buradan alacağım. Siz yurtdışı siteden alışveriş yaparken neye bakıyorsunuz merak ettim :)

Yoksa ben hep 50 liralık benzin alıyom, tayfasından mısınız? Birime bu kadar takıldığınıza göre :) Sonuçta 50 de kendi başına bir birim; siz de haklısınız...

Onlar için 1 EUR neyse bizim için 1 TL eşit olmalıdır argümanınıza katılıyorum fakat dünya bu kadar güzel değil :)

Mesajınızda anlayamadığım nokta, Decathlon'un fiyatlarından memnun musunuz, değil misiniz? Değilseniz zaten konuyu uzatmayacağım.

Asıl ben uzatmıyorum. Geçmiş olsun rabbim önünüzü açık etsin :)

Edit : Pardon soruya yanıt vermemişim. Decathlondan sadece iç lastik alırdım o da iyice dandikleşince almamaya başladım. Ara ara önünden geçersem girip dolanıyorum. Fiyatları da sattıkları da pek umrumda değil açıkçası...

@sccetin Hocam decathlon ucuz bir yer değil. Bu arada ispanya'da asgari ücret diğer avrupa ülkelerine göre düşükmüş. O kadar sömürüye vs. rağmen neden bu kadar düşük acaba?

@Abdullah ozturk

Bu cümleler önemli olduğu için sizden alıntı yaptım. Elimden geldiğince, hatırladığımca diğer Decathlon'a yerli-yersiz giydiren veya savunanlara da toplu bir fikir beyanında bulunmuş olayım.

Dostlarım,
Birden fazla bölge/şubesi olan firmalar "kümülatif kar" mantığıyla hareket eder, etmelidir de.. En kısa şöyle örnekleyeyim size :
Biliyorsunuz, ben Adanalıyım. Adana'da Sıvı Ayçiçek Yağı denince ONA markası tek geçilir. ONA bir yana diğer yağlar bir yana.. Çünki ONA üretimi Adana'dadır.
5 lt lik ONA Adana'da 32TL ye perakende satılır iken, İstanbul'da 25e satılır.
Tuhaf değil mi? Değil.. Her firma şubeleştiği (İster il, ister bölge, ister ülke..farketmez) noktalardan en güçlü olduğu yerde veya satış ekipleri tabiriyle "kale"lerinde en pahalı fiyatla gider ki zayıf olduğu yerleri o ek finansman ile sübvanse (sineye çekmeye razı gelinen mali destek) edebilsin.

Decathlon veya başka firmalar için de aynıdır durum. Abdullah bey bankacıyım demiş..Bankalarda bile aynıdır..Çok para çeviren (banka da sonuçta ayçiçek yağı değil belki ama para satarak kar eder) şube, çevirdiği para masraflarını karşılamayan şubeyi finanse eder. Böylece operasyonel olarak olmak istediği her yerde var olur.

@gurkankalkavan

Sevgili kardeşim, Biz Doğal Kaynak ve imkanlar olarak Ultra sınıf bir ülkeyiz.1nci sınıftan da öte kaynaklarımız var.
İnsani kaynak olarak (Eğitimli personel vs.) 3ncü sınıf,
Yönetim Anlayışı olarak 4ncü Sınıf Ülkeyiz.

Bu kaynak ve imkanları çarçur edişimizin nedeni Son bir kaç on yılda iyice tozutan 4ncü sınıf yönetim anlayışımızdır.
Ülkemiz İnsanının çok az bildiği fakat gerçek yaşamda gözlemlerseniz her an göreceğiniz bir Yönetim kuralı vardır :

10 üzerinden 10 puanlık yönetici, yakınında çalışanını 7 puanlık kişiden seçer.
7 puanlık 5 puanlıktan, 5 puanlık 3 puanlıktan, 3 puanlık 1 puanlıktan seçer..
Ve seçtiğinin kendini geliştirip yükseltmesine izin vermeyecek önlemler alır.
Böylece "koltuğu garantide tutar" ;)

Ülke yönetimimizde de bu kuralı geçerli kılıyorlar. Yüksek vergi, sosyal adaletsizlik gibi gibi enstrümanlarla Eğitim seviyesini, Üretim ve kaynak kullanımı İsteğini düşürerek
koltuğu garantide tutuyorlar..
Bu çok uzun bir konu. Başınızı ağrıtmayayım.Dilerseniz başka şekillerde uzun uzun sohbet ederiz.

Vestele gelince..
Vestel microchip üretemiyor sadece..Onun dışındaki daha basit tüm elektronik devre ve kartları üretir. Asil Nadir döneminden beri böyle. Ve Vestelin yurtdışında üretim tesisi yok..
Sadece Manisa'da üretim yapar..

Geri