Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon fiyatlarının uçması

Scudo
Dün ufak tefek başka ihtiyaçlar için uğradım avm deki mağazaya ama fiyatlar şok edici gerçekten. Çocuk kamp sandalyesi bile 300/400 tl bandına çıkmış, gerçekten ürkütücü bir hal aldı ortam.

Bu fiyatlar aslında birkaç ay öncesinin fiyatları. Seçim tantanası yüzünden yanlış politikalar izleyip dövizi baskı altında tuttular. Şu an olması gereken seviyeye çıkıyor.

lask almam lazım, kendimi zorlayıp alayım bari
(link) önerir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
(link) önerir misiniz?
öneririm 1 yıl kullandım terletme dışında bir problem çıkarmadı ama fiyatları uçmuş hey beee 300dü ben aldığımda ne durumlara geldik

(link) önerir misiniz?
Beyazı bende var çok memnunum ama ilk kaskım olduğu icin başka kasklarla kıyaslıyamiyorum evet terletmesi var biraz, hafif bir kask Lsi 300kusur gram. Msi 300 den hafif. Ben 2022 ocak gibi aldım 230tl ye. O yüzden fiyatına göre alınır alınmaz diyemeyeceğim. Birde bu roadr500 "mips" ibaresi gelmiş benimki düz roadr500 idi.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
ürün stoğa maliyeti hesaplanarak girmiş ve üzerine kar oranı konulmuş satışa sunulduktan sonra kur ciddi bir oranda artmiş ise bu ürüne zam yapmak fahiş fiyat düzenlemelerine muhalefetttir. Zira yukarıdaki ürünün satış fiyatı 190 TL iken maliyetinin 120 tl olduğu varsayılırsa halen stokta olan bu ürün 340 Tl ye çıkmış ise kar oranı % 58 den % 183 e çıkmış demektir. Bu oran fafiş fiyat düzenlemesine muhalif oran olduğundan şikayete tabidir. Ancak busuçun gerçekleşip gerçekleşmediği teknik bir çalışma ile anlaşılabilecektir. Cimerden şikayet edilebilir. zam ancak stoğa yüksek kurdan girmiş ürüne yapılabilir. Savunmada benim kura dayalı başka maliyetlerimde var deniliyorsa bu maliyetten ürüne düşen anlık paydan ancak pay verilebilir. Tabi bunlar fikir. konuşma ifade etme anlatma özgürlüğü çerçevesinde beyan edilmiştir.

MIPS olması fiyatı yükseltiyor. O yüzden fiyatı MIPS olmayan eski modeller ile kıyaslamak pek doğru değil.

ürün stoğa maliyeti hesaplanarak girmiş ve üzerine kar oranı konulmuş satışa sunulduktan sonra kur ciddi bir oranda artmiş ise bu ürüne zam yapmak fahiş fiyat düzenlemelerine muhalefetttir. Zira yukarıdaki ürünün satış fiyatı 190 TL iken maliyetinin 120 tl olduğu varsayılırsa halen stokta olan bu ürün 340 Tl ye çıkmış ise kar oranı % 58 den % 183 e çıkmış demektir. Bu oran fafiş fiyat düzenlemesine muhalif oran olduğundan şikayete tabidir. Ancak busuçun gerçekleşip gerçekleşmediği teknik bir çalışma ile anlaşılabilecektir. Cimerden şikayet edilebilir. zam ancak stoğa yüksek kurdan girmiş ürüne yapılabilir. Savunmada benim kura dayalı başka maliyetlerimde var deniliyorsa bu maliyetten ürüne düşen anlık paydan ancak pay verilebilir. Tabi bunlar fikir. konuşma ifade etme anlatma özgürlüğü çerçevesinde beyan edilmiştir.

Bu ne saçma mantık ya? Decathlon stoğa düşük kurdan ürünü satıp dükkanı kapatıp gidecek mi de zam yapması haksız olsun? Yabancı firma, ürünleri ithal ve maliyetleri dövizle. Yani maliyeti 120 TL değil 10€. Euro 12yken 180e satar 5€ kar eder, 24ken 360a satar yine 5€ kar eder. Kaskın argesinde çalışan Fransız mühendise TL’yle maaş veriyor sanki.

Bu ne saçma mantık ya? Decathlon stoğa düşük kurdan ürünü satıp dükkanı kapatıp gidecek mi de zam yapması haksız olsun? Yabancı firma, ürünleri ithal ve maliyetleri dövizle. Yani maliyeti 120 TL değil 10€. Euro 12yken 180e satar 5€ kar eder, 24ken 360a satar yine 5€ kar eder. Kaskın argesinde çalışan Fransız mühendise TL’yle maaş veriyor sanki.
uslubunun çirkinliğini yaşının genç olmasına ve bilgisiz olmana vererek genede cevaplıyorum. Kendini düzeltirsen hayatta ilerlersin. Ülkemizde muhasebe kayıtları TL olarak tutulmaktadır. Ticari mal alım ve satımı yapan firmaların ürünler stoğuna girdiğinde bu kayıtlar yapılmaktadır. ürün stokta iken kur artışı kar oranını haksız yere yükseltir. Argede çalışan mühendisin aldığı euro cinsi aylıktan ürüne düşen payın maliyete eklenmesi elbette firmanın hakkıdır. Ayrıca aylık döviz cinsinden varsa diğer maliyetlerden pay vermekte hakkıdır. bu pay hesaplanırken satılan tüm ürünlere döviz cinsinden maliyetlerin oranı esas alınarak hesaplandığından. Ayrı teknik bir hesaplama ve inceleme yapılmasını zorunlu kılar. Ancak ne olursa olsun yukarıdaki basitçe hesaplanmış kar oranını % 58 den % 183 e çıkarmaz. iyi günler kazasız sürüşler

cari açık denen şeyi kapatmaya yarar bu artışlar. tabii özkaynaklarla üretimi olan ülkelerde.

Merhaba

Kurduğunuz mantık ne yazık ki özellikle ülkemizin koşullarında geçersiz. Krediye erişmenin, yıllık cirosu 300mm$ ı bulan şirketler için bile ciddi bir sorun haline geldiği bugünlerde malın giriş maliyeti üzerinden fiyatlama yaparak nakit akışını nasıl dengeleyebilirsiniz? 3. Kez envanter çeviremeden, elinizdeki sermayeden olup kepenk indirirsiniz. 3 sattınız 2 alabildiniz ,2 sattınız 1 alabildiniz, peki sonra?

Eleştirilecek çok şey var, şirketlerin fiyat politikaları bence en az öncelikli olan. Doğru demiyorum, sadece bana göre sıralamada en geride.

1 ay sonra vaad edilen asgari ücret, memur ,sonrasında dalga etkisiyle gelecek tüm beyaz yaka maaş atışlarından sonra bir kez daha hesaplayabilirsiniz karı, bakın kaça çıkacak?

Selamlar.

decathlon TR de satışta olan ürünlerin hemen hemen hepsi tüm dünya üzerinde satışta olan ortak ürünler. çok merak eden varsa girip decathlon.fr üzerinden fiyatlarına bakabilir. TR de sattıkları bazı ürünler yurtdışı fiyatına kıyasla düşük bile yani zararına yada karsız satış yapılıyor denilebilir. fransa sitesinde 10€ satılan bir ürün ülkemizde ya kur değerine karşılık fiyattan yada daha düşük fiyattan satışta. ürünlerin bir maliyeti var tüm dünyadaki mağazaları için özel olarak üretilen private label ürünler ve üretim maliyeti standart. dolayısıyla satılan ürünlerin çok büyük bir kısmı yurtiçindeki yerel üreticilere değil dünyanın farklı yerlerindeki global üreticilerde üretim yaptırılan ürünler. haliyle belirli bir maliyetle yurtdışında üretilen büyük lojistik maliyetlere katlanılarak ciddi depolama ve navlun bedeli ödenilerek stoklanmakta olan ürünlerin ülkedeki döviz kuru uçuşa geçtiğinde fiyatının da artıyor olmasını ben şahsen gayet doğal karşılıyorum.

sorgulanması gereken mesele; ülkede aklınıza gelebilecek hemen her türlü spor dalı için uygun fiyatlı hizmet vermeye çalışan bir global spor mağazasının fiyat artışı yerine farklı şeyler olmalı.
decathlon markası TR pazarına ilk girdiğinde 2-3 yıl kadar tüm operasyon toplamında zarar etmelerine rağmen satış yaparak mağaza açmaya devam etti.

unutmayalım ki bugün Decathlon diye bir marka böyle bir hizmeti sağlayabiliyor olmasaydı hepimiz ilgilendiğimiz pek çok hobi veya spor ekipmanları için çoooookk daha yüksek fiyatlarla farklı alternatiflerden alışverişler yapmak zorunda kalacaktık. bu sadece TR değil tüm dünyada geçerli bir gerçek.

• Beğen
Tepkiler: P1n0ky0
10 liraya sakız aldın 12 liraya sattın aradaki 2 lirayla faturaları ödedin, kaldı 10 liran. Tekrar sakız almaya gittin 15 lira istediler. Ne oldu şimdi? Battın. Sermayen eridi dükkan kapandı gitti. Ama sen o sakızı satarken yerine koyacağın ürünün 15 lira olduğunu hesaplayıp 18 liradan satsaydın, 3 lirayla (faturalarda enflasyona uğradı bu arada) masrafları karşılar, 15 liraya da stoğunu yerine koyar dükkanı devam ettirebilirdin. O kadar da zor bir hesap olmasa gerek.

6585 sayılı perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanuna ek 1 madde var arkadaşlar bunun 1 inci fıkrasında: Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapılamaz. şeklinde hüküm konulmuştur. ayrıca 3 üncü fıkrasında da yaptırımından bahsedilmiştir. Yukarıda arkadaşlar çok güzel şekilde fikirlerini ifade ve beyan etmişlerdir. Bu görüşlere katılmamakla birlikte uzun bir tartışma konusuna yol açacağından uzatmamak gerektiğini düşünüyorum. Ancak kesin olan bir şey varki o da belirttiğim kanun hükmüdür. Bu hüküm herkesi bağlayıcı olduğundan fahiş fiyat artışı hakkında vatandaşların şikayetleri bu kanun kapsamında değerlendirilir. selamlar saygılar.

6585 sayılı perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanuna ek 1 madde var arkadaşlar bunun 1 inci fıkrasında: Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapılamaz. şeklinde hüküm konulmuştur. ayrıca 3 üncü fıkrasında da yaptırımından bahsedilmiştir. Yukarıda arkadaşlar çok güzel şekilde fikirlerini ifade ve beyan etmişlerdir. Bu görüşlere katılmamakla birlikte uzun bir tartışma konusuna yol açacağından uzatmamak gerektiğini düşünüyorum. Ancak kesin olan bir şey varki o da belirttiğim kanun hükmüdür. Bu hüküm herkesi bağlayıcı olduğundan fahiş fiyat artışı hakkında vatandaşların şikayetleri bu kanun kapsamında değerlendirilir. selamlar saygılar.

Fahiş fiyat artışı nedir? Bakın bu işin sonunda firmalar kapatıp , parayı faizde ve başka finansal yatırım araçlarında değerlendirecekler ki , çokça bunu yapan da var. Sonuçta tüketici olarak o "fahiş" olarak nitelendirdiğimiz artışları bile arar olacağız..

Bu kanun düzenlemesinin neden çıkarıldığını hepimiz biliyoruz. Suçlunun suçunu başkasına atma çabasından başka birşey değildi.
Böyle bir enflasyonist ortamda, gerçekleri gizleyerek yönetilmeye çalışılan bir ekonomide o kanunun (ki muğlak ifadeler ile dolu) uygulaması hiç de sizin teoride düşündüğünüz gibi gerçekleşmiyor. Cimer'e şikayet ediyorsunuz, Bakanlık'tan firmanın savunması isteniyor, firma güzel güzel hammadde, üretim, inb, outb. lojistik depolama , pazarlama, admin , doğrudan üretime katılmayan işçilik maliyetlerinin hepsinin seceresini döküp , gönderiyor, artışları ispatlıyor. Sonuç?

Bu ülkede bir Anayasa da var , "bana yasal sana yasak" desturuyla uygulanan. Neyse çok da uzatmayalım, anayasal hakkınız olan şikayet mekanizmasını işletin, umarım hep birlikte daha güzel günler görürüz.

Geri