bende 1 yıl önce mal of istanbul decathlona gittiğimde aynı sorunu yaşadım (yaşım 16) bisiklet malzemesi alıcam dedim güvenlik reyon görevlisiyle konuştu reyon görevlisiyle beraber girdikaldım kasaya kadar eşlik etti ama bu sene 3 mağazada sıkıntı olmadı kimse bi şey demedi
Yeni yeni başladı bu uygulama. Nedeni ise hırsızlık.. Tiple alakası yok ama yaptıkları yanlış.. İçeri girmek isteyip giremeyenleri gördüm .. Günde bir iki hırsızlık oluyormuş yetişemiyorlarmış. Bu yüzden de giyinme kabinlerini tek bir yere toplamışlar... Bana da bir keresinde çantanızı dolaba bırakın istersiniz demişti , adamı görseniz at hırsızı tipinde güvenlik yok kalsın dedim.. Başka bir konu ise internet sitesi eskiden sıfır açılmamış ürün gönderirdi , bir iki kere hafif tozlu lekeli ve kırışık ürün geldi, başka arkadaşa da gelmiş.. Sanki yavaş yavaş seviyeyi düşürmeye başlıyorlar.
bi keresinde 2 çocuk bana demişti abi içeri almıyorlar, bizi içeri sok falan tamam dedim girişte güvenlik dedi çocuklar sizinle mi falan evet dedim ama çocukları tanıyor gibiydi dedim sorumluluk bende neyse girdik bunlar hemen oyun oynamaya kaçtılar çıkışta gittim bunları aldım beraber çıktık yani çocukların içeriye oyun oynamak için geldiklerini biliyorlar o nedenle almıyorlar
böyle durumlarda daha yetkili kişiye gitmekten çekinmeyin aslında. bu tarz dükkanlarda mağaza müdürü veya hastahanelerde başhekim vs. -tabii anlayış dizginini bırakmadan; neticede her insan gaflete düşüp hata yapabilir. yüksek ihtimalle hemen sizden özür dileyecek ve hoşgörmenizi rica edeceklerdir.
Decathlondan aralıklarla alışveriş yaparım. Hepsinden de memnun kaldım. Eğer olay anlattığın gibiyse sorumlusu sadece işgüzar güvenliktir. Mağazanın öyle saçma bir karar alması mümkün görünmüyor.
Bugün bende bayrampaşa decathlondaydım bu uygulamanın tek sebebi olabilir oda mağazanın kalabalık ve çoluk çocukla dolu oluşudur güvenlik aklınca eleminasyon yapmak istemiş ve kılıf uydurmuş yoksa böyle bir spor mağazasında alkollü mekan muamelesi yapılamaz.