Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon

forclaz eldiven aldım. ellerim üşüyor. 5 dereceye kadar diyor tamam da bu kadar üşümesi normal mi ? geri iade etsem bilgisi olan varmı etiketlerini söktüm fişinide atmıştım.

Scudo
Şundan aldıysanız üşümemesi lazım. En azından ben üşümüyorum bununla.
Screenshot_20211228-111153_Samsung Internet.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
(link) şu eldiveni kullanıyorum . Eğer mağazalarda görürseniz kaçırmayın.

Decathlon'un isimlendirmelerinde sıkıntı var, birçok üründe kargaşaya yol açıyor. Mesela Forclaz Trek 500 diye aratınca hem 50 liralık iç eldiven, hem 115 liralık başka bir iç eldiven, hem 95 liralık eldiven, hem 175 liralık parmaksız eldiven var aynı isimde. Forclaz Trek 100 için de iki model, Trek 900 için de iki model var.
Farklı modellerde isim, harf ya da numara değişikliğiyle modelleri ayırmalılar. "Bu model kodu değil, grup ve seviye kodu" diyebilirler ama o zaman listelemede kullanılan ürün/model kodu da olmalı. Mesela birisi "Forclaz Trek 500'den çok memnunum" dediğinde yanına "iç eldiven olmayan, parmaklı olan" diye uzun uzun tarif etmek zorunda kalmamalı, Forclaz XYZ999 diyerek tek bir ürünü net olarak işaret edebilmeli.
unknown.png

Son düzenleme:
Decathlon'un isimlendirmelerinde sıkıntı var, birçok üründe kargaşaya yol açıyor. Mesela Forclaz Trek 500 diye aratınca hem 50 liralık iç eldiven, hem 115 liralık başka bir iç eldiven, hem 95 liralık eldiven, hem 175 liralık parmaksız eldiven var aynı isimde. Forclaz Trek 100 için de iki model, Trek 900 için de iki model var.
Farklı modellerde isim, harf ya da numara değişikliğiyle modelleri ayırmalılar. "Bu model kodu değil, grup ve seviye kodu" diyebilirler ama o zaman listelemede kullanılan ürün/model kodu da olmalı. Mesela birisi "Forclaz Trek 500'den çok memnunum" dediğinde yanına "iç eldiven olmayan, parmaklı olan" diye uzun uzun tarfi etmek zorunda kalmamalı, Forclaz XYZ999 diyerek tek bir ürünü net olarak işaret edebilmeli.
unknown.png
benimki @Cemal Ç. 'nin attığı eldivenden. çok güzel görünüyor zaten yazıyor mevsim geçişleri diye ama soğuk tutuyor. bende mağazadan aldım. bi bakayım dedim baya trek 500 var :D

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Decathlon da ucuz olmaktan çıktı sanki :( :agla:
Piyasaya göre halen ucuz bence. Ama Türkiye de yaşayan ve TL kazanan normal insanlar için tabi ki de herşey gibi decathlon ürünleri de pahalı kategorisine girmiş bulunuyor. Aslında @oktay3833 de dediği gibi. Türkiye de yaşamak (sadece yeme içme barınma ihtiyacı değil, bunun dışında gezme, hobi vs gibi bir yaşamaktan bahsediyorum.) için artık çok para kazanmak lazım.

(link)

Az parayla elleri sıcak tutmaksa amaç tamam işte senin aradığın ürün bu.

Ben çok memnunum, hafif yağmurda da su geçirmiyor.

Linkte daha tipsiz ve pot duruyor ama tam bedeninizi alırsanız daha fit duruyor:IMG_20211229_213209.jpgIMG_20211229_213226.jpg

Son düzenleme:
Bisiklette, bisiklet giyiminde Türkiyeye 3. 4. 5. dünya ülkesi muamelesi yapmaktan acilen vazgeçmeleri lazım. İngiltere, Fransa sitelerine, oradaki ürün çeşitliliğine baktıkça sinirden klavyemi yiyeceğim.

(link)

Bu renk tonlarında veya tek renk siyah bir kask arıyorum. Önceliğim kaskın kaliteli ve iyi olması, rengi ikinci aşama.. Öneriler varsa decathlon dışında da açığım.
(1.500 tllik bütçe aralığı uygun.)

Bisiklette, bisiklet giyiminde Türkiyeye 3. 4. 5. dünya ülkesi muamelesi yapmaktan acilen vazgeçmeleri lazım. İngiltere, Fransa sitelerine, oradaki ürün çeşitliliğine baktıkça sinirden klavyemi yiyeceğim.
Kesinlikle katılmak ile birlikte;
Örn: Bir mağazalar zinciri sahibisiniz. Taşrada gelir seviyesi inanılmaz düşük bir köye mağaza açacaksınız diyelim. Mağazaya koyacağınız ürünleri seçerken metropollerde koyduğunuz ürünlerin aynısını koyar mıydınız? Yoksa "zaten satılmaz bu ürünler, depolama, nakliye vs maliyetlerine gerek yok" diyerek o köyde daha çok satılacak ürünleri mi koyardınız sadece?

Son düzenleme:
Kesinlikle katırmak ile birlikte;
Örn: Bir mağazalar zinciri sahibisiniz. Taşrada gelir seviyesi inanılmaz düşük bir köye mağaza açacaksınız diyelim. Mağazaya koyacağınız ürünleri seçerken metropollerde koyduğunuz ürünlerin aynısını koyar mıydınız? Yoksa "zaten satılmaz bu ürünler, depolama, nakliye vs maliyetlerine gerek yok" diyerek o köyde daha çok satılacak ürünleri mi koyardınız sadece?
Evet sizin düşünceniz de mantıklı ancak decathlon şu an en baz ve orta modelleri getirip iki ay içinde tüketir noktaya gelmiş durumda. Örneğin orta seviye bir ceket aradığınızda bulamıyorsunuz. Tayt deseniz sadece triban 100 taytı var o da her mağazada her bedeni mevcut değil.
Şu an iyi veya kötü bir bib şort satınalmak bile mümkün değil.
Sizin dediğiniz gibi mi düşünüyorlar yoksa "ulan ne göndersek yağmalıyor bu ortadoğulular" mı diyorlar emin olamadım.
Fransızlar toros hikayesine dönmesin de.

Ekleme: Türkiye pazarına ürün sunma noktasında sürekli geri gidiyorlar. Pandemi desek Avrupada da var pandemi. Ülkede talep hala var bence bir şekilde tüketici tarafından tenkit edilmeliler.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Şu durumda bile gariban dostu. Tabi Samsun'da ki decathlon mağazsının bisiklet bölümünde ürün yok denecek kadar az. Demek ki kapasite bu kadar yeterli oluyor diyor yöneticileri.

Sanki BİM'de A101'de alışveriş yapar gibi sepetimizi önümüze alıp ne zaman dolduracağız. Sanki ay başıymışcasına.

Gitar çaldığım dönemlerde " gearpage " forumlarında " Gear Acquisition Syndrome " diye bir topic açılmıştı. Konudan çok konuyu oluşturan materyallerle uğraşıyorduk. (Kablo,pedal,amfi,jack,lamba vs)

Decathlon'a girdiğim de bazen GAS sendromuna yakalandığımı düşünüyordum. Oluyor açıkçası. Bisikletten çok ekipman, kıyafet konuşuyor gibiyiz.

Evet sizin düşünceniz de mantıklı ancak decathlon şu an en baz ve orta modelleri getirip iki ay içinde tüketir noktaya gelmiş durumda. Örneğin orta seviye bir ceket aradığınızda bulamıyorsunuz. Tayt deseniz sadece triban 100 taytı var o da her mağazada her bedeni mevcut değil.
Şu an iyi veya kötü bir bib şort satınalmak bile mümkün değil.
Sizin dediğiniz gibi mi düşünüyorlar yoksa "ulan ne göndersek yağmalıyor bu ortadoğulular" mı diyorlar emin olamadım.
Fransızlar toros hikayesine dönmesin de.

Ekleme: Türkiye pazarına ürün sunma noktasında sürekli geri gidiyorlar. Pandemi desek Avrupada da var pandemi. Ülkede talep hala var bence bir şekilde tüketici tarafından tenkit edilmeliler.
Halbuki genç nüfusumuz bu tür markalar için Avrupa'da çok büyük bir pazar.
Marka kendini piyasada bu kadar kabul ettirebilmişken ürün çeşitliliği sunamaması trajik.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Peki decathlon avrupa ve burdaki fiyatları karşılaştırma şansınız oldu mu?

Kendi takip ettiğim ürünler için baktım.

Rockrider XC120 TR: 14.500 TL Ger: 1.100 Euro (TL karşılğı 17.000 TL civarında)
ST100 TR: 2.700 TL Ger: 250 Euro (TL karşılığı 4.000 TL civarında)
ST120 TR: 3.400 TL Ger: 300 Euro (TL karşılığı 4.800 TL civarında)

Burada tr için vergi, nakliye vs masraflarını da katarsak aslında firma türkiyede birçok ürünü ucuz bile satıyor. Kişisel düşüncem bu farkı karşılayabilecek karlılıktaki ürünleri sadece tr ye getiriyor da olabilir.

Firmayı savunuyorum gibi anlaşılmasın. Bende yurtdışında satılan ürün çeşitliliğinin tr de olmasını istiyorum. Ancak mevcut ülke koşullarında her firmanın kendini düşünmesini de yadırgamıyorum.

(link)

Bu renk tonlarında veya tek renk siyah bir kask arıyorum. Önceliğim kaskın kaliteli ve iyi olması, rengi ikinci aşama.. Öneriler varsa decathlon dışında da açığım.
(1.500 tllik bütçe aralığı uygun.)
MIPS özelliği olan Bell veya Giro'nun kasklarına bakabilirsiniz. Bell Trace MIPS kullanıyorum, çok memnunum

Peki decathlon avrupa ve burdaki fiyatları karşılaştırma şansınız oldu mu?
Evet ülkeler arasında kur farkından dolayı fiyat farklılıkları söz konusu. Kendi kurlarına göre değerlendirilirse bizde çok daha uygun fiyata satılıyor.
Benim bir tüketici olarak naçizane isteğim ürün çeşitliliğini bizde de arttırmaları. Stoklarını gelen talebe göre güncellerler sonra.
Benzer bir fiyat politikasını Fujifilm'de takip etmişti. Yıllarca ABD fiyatlarının altına satış yaptılar. Şu an ip koptu tabi.

Ekleme: Ürünlere yapılan değerlendirmeleri bizzat yanıtlayan ülke bisiklet sorumlusu yanlış hatırlamıyorsam Berker beydi. Kendisiyle konuşmak isterim aslında. En azından güzel bir mail hazırlamayı da düşünüyorum. Mutlaka Türkiye kadrosu zaman zaman toplantılar yapıyorlar talepleri dinliyorlardır. Belki bu bahar yeni sezonu es geçmezler.

Son düzenleme:
Geri