Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon

Haberlerde abla az evvel 2 günlük çıkma marul övüyordu, diğeri tavuk kıyma da pahalı oldu derken öteki, çorbalık tavuk kemiğini alıyoruz 6₺ ye evde tiftikliyoruz kemiği de çorba yapıyoruz dedi.

Bu millet bunu hak etti kimse laga luga etmesin..
Aynı haberi dün izlerken , yine aynı düşünceler geçti kafamın içinden, herkes ederini buluyor malesef toplum kendi seçiminin sonucunu yaşar her zaman.

Scudo
Özellikle pedleri güzel taytlar gördüm dün, ihtiyacı olanlar kaçırmasın. Fiyatları da pro taytlara göre oldukça uygun...

Kadro üstü telefon gözenekli çanta arıyorum, yardımcı olabilirmisiniz?

ST 100 yeşil dağ bisikleti 2.700'den 3.250'ye çıkmış. 550 TL fiyat artışı, yuhh!

Gri renklisi ise ilginç halen 2.700 TL'den fırsat kategorisine girmiş bulunuyor.

(link)

Kendi mesajımı alıntılayım.
Bugün itibariyle, 1 ay 10 gibi bir sürede 1.050 TL'lik fiyat artışıyla 4.300 TL oldu !

Bugün dünden daha pahalı ama yarına göre çok ucuz!

Ne acı ve bir o kadar da doğru bir söz...

IMG_20220324_182020.jpg

Bu hafta gelen son zamda 850 liralık ürün 1150, 40 liralık ürünler 55 lira oldu. Kıyafet hariç hızlı alışveriş yapılabilecek ekonomik bir alternatif değil artık. Yedek parçada online alternatiflerin hepsinden pahalı hale geldi.

Valla haklısın.850 TL ye aldıgim alet çantasını arkadaşa göstermek istedim belki almak ister diye (2 gün önce sipariş verdim).baktım yok ve 1150 TL olmuş... Decathlon nin espirisi kalmadı gibi.

Bu hafta gelen son zamda 850 liralık ürün 1150, 40 liralık ürünler 55 lira oldu. Kıyafet hariç hızlı alışveriş yapılabilecek ekonomik bir alternatif değil artık. Yedek parçada online alternatiflerin hepsinden pahalı hale geldi.
Online her zaman d aha avantajlı olur aslında. Mekan açmadan yalnızca depodan satış yapanlar, mağazalara göre kendilerini ayarlıyorlar. Biraz altında olsun yeter mantığı ile ki mantıklı zaten. Mağaza x paraya %15 kâr yaparken online satanlar x-%10 para ile %30 kâr yapabiliyor. Bu sebeple kedinin pamukla oynadığı gibi oynarlar isterlerse mağazalarla. Bir de kalite olgusu var. Decathlonda satılan ürünlerin %80 i kalitesiz ürünler. Yani ortalamanın üzerinde olabilir ama mesela kar botu bir columbia ya da Salomon yanında pazar malından hallice kalıyor, bisiklet parçaları da öyle. Plastik kokan ürünler. İdare ediyoruz tamam uygun fiyat VS. Esas markalarını almak neredeyse imkansız ya da aşırı pahalı olduğu için insanlar bu ürünleri idare etmeye çalışıyor.

Tıpkı 12kg lık bisikletler (iyi markalar) alınamadığı in 15.5kg lık rockrider bisikletlere prim yaptırılması gibi...

Online her zaman d aha avantajlı olur aslında. Mekan açmadan yalnızca depodan satış yapanlar, mağazalara göre kendilerini ayarlıyorlar. Biraz altında olsun yeter mantığı ile ki mantıklı zaten. Mağaza x paraya %15 kâr yaparken online satanlar x-%10 para ile %30 kâr yapabiliyor. Bu sebeple kedinin pamukla oynadığı gibi oynarlar isterlerse mağazalarla. ...

Aslında "Decathlon, online ürün alınabilen alternatiflerin içinde pahalı bir seçenek haline geldi" demek istedim, çok net yazmamışım. Yoksa online her zaman daha avantajlı. Çok zorunlu olmadıkça mağazalardan almıyorum. Geçerken yerel mağazadan, mesela BroBike'tan fiyat soruyorum. Sonra cepten internette kaçtan sattıklarına bakıyorum, bana söylediğinden belirgin daha ucuz. Kapılarının önünden sipariş veriyorum, bana daha ucuza geliyor, onlar kargo ve komisyon masrafına giriyor.

Aslında "Decathlon, online ürün alınabilen alternatiflerin içinde pahalı bir seçenek haline geldi" demek istedim, çok net yazmamışım. Yoksa online her zaman daha avantajlı. Çok zorunlu olmadıkça mağazalardan almıyorum. Geçerken yerel mağazadan, mesela BroBike'tan fiyat soruyorum. Sonra cepten internette kaçtan sattıklarına bakıyorum, bana söylediğinden belirgin daha ucuz. Kapılarının önünden sipariş veriyorum, bana daha ucuza geliyor, onlar kargo ve komisyon masrafına giriyor.
Bizim burada da güzide bir bisiklet mağazamız var, online satış yapıp web sitesi sahibi olan. Ne zaman mağazasına uğrayıp bir ürün fiyatı sorsam,
internette sattığı fiyatın çok üzerinde fiyatlar söylüyor. Anlamıyorum kapısına gelen müşteriyi cahil mi sanıyorlar, yoksa kendileri mi çok unutkan 🥴🤔

Valla haklısın.850 TL ye aldıgim alet çantasını arkadaşa göstermek istedim belki almak ister diye (2 gün önce sipariş verdim).baktım yok ve 1150 TL olmuş... Decathlon nin espirisi kalmadı gibi.
Yakında yine, "fiyatına göre idare eder ürünlerde" decathlon tek adres olur.
Sebebi; burası direkt olur zamları fiyatlara yansıtıyor. Gelen ürünün fiyatına bakıyor, satışa bakıyor. Fiyatı belirliyor. Örn: İlk döviz krizi patladığında millet pata küte zam yaparken decathlon belli bir süre fiyatlarla oynamamıştı.
Zaten kendi fiyat konumunu iyi takip eden bir firma bence.
Şu anda alternatif satış yerlerinin fiyat avantajlı olmasının sebebi mevcutta varolan ürünleri satmaları. Henüz yeni ithal ürünü içeri almadığı için mevcutların zamlarını nispeten fazla yapmadan satıyor. Yakında o stoklar bitince onlar da ciddi zamları yapmaya başlayacaklar. İnsanlar yine decathlon dan uygun fiyatlı orta kalite ürünleri önermeye başlayacaklar. (Alabilecek bütçesi olan öneri isteyen kişi/kişiler olursa)

Kısaca; şu anda aldın aldın döneminin sonundayız. Sonrası karanlık. Örnek vereyim; ufak bahçemize salıncak alalım dedik. Yazı beklemeden şimdiden aldık. Ertesi hafta %50 zam geldi. Aralık ya da ocak ta ta hanım ile bana yazlık sandalet aldık. 1 ay sonra %100 zam geldi.
Alacağımız şeyi taksitle alıyoruz. Daha ikinci taksitini ödemeden o aldığımız şey %50-%100 zamlanıyor. Anahtar nokta taksiti ödeyebilmek. Tabi ki bunlar günü kurtarmak. Ama olsun. Tek yapabileceğimiz bu şu anda.

Geçerken yerel mağazadan, mesela BroBike'tan fiyat soruyorum. Sonra cepten internette kaçtan sattıklarına bakıyorum, bana söylediğinden belirgin daha ucuz. Kapılarının önünden sipariş veriyorum, bana daha ucuza geliyor, onlar kargo ve komisyon masrafına giriyor.

Ben de bunun tersini yapmaya çalışıyorum.İnternetten fiyat alıyorum,gidiyorum mağazaya ''Bu ürün mağazada bu fiyat(Tam fiyatını söylüyorum) sen de bu fiyattan verir misin diyorum.''Genelde kabul ediyorlar ürünü mağazadan alıp çaylarını içip gidiyorum.

Ben de bunun tersini yapmaya çalışıyorum.İnternetten fiyat alıyorum,gidiyorum mağazaya ''Bu ürün mağazada bu fiyat(Tam fiyatını söylüyorum) sen de bu fiyattan verir misin diyorum.''Genelde kabul ediyorlar ürünü mağazadan alıp çaylarını içip gidiyorum.
Ben hayatta yapamam bunu,ayıp olur diye düşünürüm fakat cebimi de düşünmek zorundayım.

Ben hayatta yapamam bunu,ayıp olur diye düşünürüm fakat cebimi de düşünmek zorundayım.
1 defa yapıyorsun zaten :D sonrasında pazarlık yapmana gerek kalmadan o fiyatı söylüyorlar (tanıdıkça seni)

• Beğen
Tepkiler: ali önder
1 defa yapıyorsun zaten :D sonrasında pazarlık yapmana gerek kalmadan o fiyatı söylüyorlar (tanıdıkça seni)
Peki ilk seferde tutmazsa tekrar yine tanıdıkları şekilde mi gideceğiz :))

"internetten al o zaman" demiyorlar mı? Başka esnaftan bu cevabı aldığım oldu ama bisikletçilerde denemedim hiç.

---

Benim sinir olduğum konulardan biri de ne sorsan "yok" diyen esnafın ürünleri temin edip montaja götürünce ondan almadın diye trip atıp işi yapmaması.

Peki ilk seferde tutmazsa tekrar yine tanıdıkları şekilde mi gideceğiz :))
Sürekli olarak alışveriş yaptığın esnaf huyunu öğrenirse direk olur fiyatı söylüyor. O şekilde yapmayandan zaten ben alışveriş yapmıyorum. Şehirde alışveriş yaptığım iki bisikletçi var mesela ikiside öyle. Petshop var oda aynı şekilde. Giyimde de benzer durum var. Bisikletçilerden birinde mesela ilk zamanlar benzer muhabbet oldu. sonrasında benim fıyatı düşündügumu sandılar ( duraksadıgımda alsam mı acaba diye düşünüyordum :D) internettede bu fiyatlarda valla dediklerı oldu.

Sürekli gittiğin yerde her defa pazarlık yapmak o süreklilıgı bozar zaten. Benim düşünceme göre tabi

internetten al o zaman" demiyorlar mı? Başka esnaftan bu cevabı aldığım oldu ama bisikletçilerde denemedim hiç.
Bildiğiniz şeyleri ve yaşadıklarımı anlatacağım.
Direkt konuya
İnternette bu kadar siz de niye bu kadar
İnternette bu kadar siz niye vermiyorsunuz, demek ki onlar kazanıyor da veriyor, siz de verseniz olur aslında gibi gibi giriş yapılırsa olumsuz cevap alma riskiniz artar.

Diyalogta, ticarette can alıcı noktalar elbette var.
Birincisi karşınızdaki esnaf illa kötü niyetli, sizin paranızı kapmak için uğraşan bir varlık olarak düşünürseniz olmaz
İkincisi biz müşteri olarak nasıl ki menfaatimizi düşünüp kaliteli malı daha uyguna satmaya çalışıyor isek esnafın da kar maksimizasyonu yapmaya çalışmasını makul görmeliyiz.
Ticaret dediğimiz şey; hukuki, dini vb kuralları olan vicdani,bazi teyamülleri olan, karşılıklı rızaya dayanan vicdani bir kavramdır. Bir mal veya hizmet bir fiyattan sunulduğunda, siz de müşteri olarak o kaliteyi , o fiyatı ve o zamanlamayı kabul ediyorsanız o ürüne razı gelip o mal veya hizmeti satın alırsınız.
Bundan yıllar evvel Merter'de alışverişe çıktım.Toptan 10 lot kadar şişme yelek alacağım. Piyasa da moda olarak o zamana uygun birkaç çeşit yelek modeli var. Bir yelek modeli, kalite, tarz ve görünüm olarak diğer modellerden ayrılmakta. Birinci aşama "zaman" kavramını yani modaya uygunluk kısmını hallettik.
İkinci aşamaya geldik:"Kalite" Yelekleri inceliyorum. Her toptancıdaki kalite çok çok benzer. Birbirine fark yaratabilecek bir kalite farkı söz konusu değil.
O zaman üçüncü aşamaya geldik yani "fiyat".
Her girdiğim toptancı o model yeleğe 30 lira diyor. Yani piyasa 30 lirada buluşmuş. 30 liraya alsam zarar etmem ama bütçemi aşıyorum. Çünkü ben çok kar marjı koyup satamadığım için bir tık daha uyguna alsam çok iyi olacak. (Bu ayıp değil, günah değil)
Hiç unutmuyorum bir toptancıya girdim, tarz ürünler var. Yalnız satıcı yaşlı amca biraz sert mizaçlı duruyor hatta suratsız denebilecek durumda.
-Selamun aleyküm, şu yelek kaça abi dedim.
-Aleyküm selam, 26 lira dedi.
-Kaç tane var elinde diye sordum
-50 kadar
-Ambarla İzmir'e yollar mısın dedim
Sert görünümlü abi hemen niye pazarlık etmedin diye sordu.
Ben de bu yeleğin kalitesi her yerde çok yakın birbirine ve her yer 30 lira diyor. Sizinki uygun geldi bilerek de 26 lirayı 25 lira düz yap demedim. Çünkü ben o malı o fiyattan almaya razı idim, eğer size 25 deseydim siz rıza göstermeyecektiniz. Amacımız karşılıklı rıza sağlamak malın bereketini görmek.
Ben bunu yıllar esnafına bu şekilde söyleyince, adamın hoşuna gitmiş olacak ki adam bir anda yumuşadı. Malı aldım. Çıkarken oğlum yine bekleriz, ben sana gwr zaman yardımcı olurum dedi. Gerçekten de sonra ben bu abiden çok mal aldım. Tarz ürünler olduğundan satması da iyiydi, fiyatları da gayet makükdü..
Bu da böyle bir anım. Her zaman karşımdakini kendi yerime koydum, karşımızdaki esnaf da bir insan. Üslup, yol yordam bilme iyi niyet her zaman önemli.

2017 Kasım N11 indirimleri zamanı Scott Speedster 20 tiagra modelinde indirim var 3830 tlyeinmiş. Hemen Doruk bisiklet Mustafa Abiyi aradım. (Düzgün insan, düzgün sporcudur)
Abi Scott S20 yi 3830 liradan buldum, sen de bu fiyattan verebilirsen param sana nasip olsun dedim. İyi fiyatmış dedi kısacık düşündü ve kaç kadro olacak diye sordu. S abi dedim. Ben de yok bende m kalmış dedi. Birazdan seni ararım dedi ve aradı. Karşıyaka Seda bisiklet de onların. Seda bisikleti aradım, onlarda da m kalmış dedi.
Abi dedim, yanlış anlamazsan yemeği başkası ile yemiş gelecek sarımsağı da bana da kokutacak demezsen bisikleti interten alsam kurulumu yapar mısın diye sordum. (Sarımsaklı deyimime kahkaha atarak) olur getir hallederiz dedi.
Biliyorsunuz anlaşmalar gereği kurulum yapma ücretsiz. (O zamanlar öyleydi) İçimden hiçbir zaman seve seve yapacak, mecbur demedim. Gönlü razı gelsin diye kurulumdan sonra bir tane stand aldım, her zaman lazım olur diye 4 tane de iç lastik aldım. Böyle yaparsanız başka zaman bir sorununuz olduğunda yüzünüz oluyor nazınız geçiyor. Herşeyi her zaman üç beş lira aşağıya internetten almak da doğru değil.
Kısaca elinizden geldiğince sevimli düzgün üslup ile iyi niyetle bir çok şey aşılabilir.

(Yazım ve noktalama biraz kötü olmuş, affola Türkçemiz)

Bildiğiniz şeyleri ve yaşadıklarımı anlatacağım.
Direkt konuya
İnternette bu kadar siz de niye bu kadar
İnternette bu kadar siz niye vermiyorsunuz, demek ki onlar kazanıyor da veriyor, siz de verseniz olur aslında gibi gibi giriş yapılırsa olumsuz cevap alma riskiniz artar.

Diyalogta, ticarette can alıcı noktalar elbette var.
Birincisi karşınızdaki esnaf illa kötü niyetli, sizin paranızı kapmak için uğraşan bir varlık olarak düşünürseniz olmaz
İkincisi biz müşteri olarak nasıl ki menfaatimizi düşünüp kaliteli malı daha uyguna satmaya çalışıyor isek esnafın da kar maksimizasyonu yapmaya çalışmasını makul görmeliyiz.
Ticaret dediğimiz şey; hukuki, dini vb kuralları olan vicdani,bazi teyamülleri olan, karşılıklı rızaya dayanan vicdani bir kavramdır. Bir mal veya hizmet bir fiyattan sunulduğunda, siz de müşteri olarak o kaliteyi , o fiyatı ve o zamanlamayı kabul ediyorsanız o ürüne razı gelip o mal veya hizmeti satın alırsınız.
Bundan yıllar evvel Merter'de alışverişe çıktım.Toptan 10 lot kadar şişme yelek alacağım. Piyasa da moda olarak o zamana uygun birkaç çeşit yelek modeli var. Bir yelek modeli, kalite, tarz ve görünüm olarak diğer modellerden ayrılmakta. Birinci aşama "zaman" kavramını yani modaya uygunluk kısmını hallettik.
İkinci aşamaya geldik:"Kalite" Yelekleri inceliyorum. Her toptancıdaki kalite çok çok benzer. Birbirine fark yaratabilecek bir kalite farkı söz konusu değil.
O zaman üçüncü aşamaya geldik yani "fiyat".
Her girdiğim toptancı o model yeleğe 30 lira diyor. Yani piyasa 30 lirada buluşmuş. 30 liraya alsam zarar etmem ama bütçemi aşıyorum. Çünkü ben çok kar marjı koyup satamadığım için bir tık daha uyguna alsam çok iyi olacak. (Bu ayıp değil, günah değil)
Hiç unutmuyorum bir toptancıya girdim, tarz ürünler var. Yalnız satıcı yaşlı amca biraz sert mizaçlı duruyor hatta suratsız denebilecek durumda.
-Selamun aleyküm, şu yelek kaça abi dedim.
-Aleyküm selam, 26 lira dedi.
-Kaç tane var elinde diye sordum
-50 kadar
-Ambarla İzmir'e yollar mısın dedim
Sert görünümlü abi hemen niye pazarlık etmedin diye sordu.
Ben de bu yeleğin kalitesi her yerde çok yakın birbirine ve her yer 30 lira diyor. Sizinki uygun geldi bilerek de 26 lirayı 25 lira düz yap demedim. Çünkü ben o malı o fiyattan almaya razı idim, eğer size 25 deseydim siz rıza göstermeyecektiniz. Amacımız karşılıklı rıza sağlamak malın bereketini görmek.
Ben bunu yıllar esnafına bu şekilde söyleyince, adamın hoşuna gitmiş olacak ki adam bir anda yumuşadı. Malı aldım. Çıkarken oğlum yine bekleriz, ben sana gwr zaman yardımcı olurum dedi. Gerçekten de sonra ben bu abiden çok mal aldım. Tarz ürünler olduğundan satması da iyiydi, fiyatları da gayet makükdü..
Bu da böyle bir anım. Her zaman karşımdakini kendi yerime koydum, karşımızdaki esnaf da bir insan. Üslup, yol yordam bilme iyi niyet her zaman önemli.

2017 Kasım N11 indirimleri zamanı Scott Speedster 20 tiagra modelinde indirim var 3830 tlyeinmiş. Hemen Doruk bisiklet Mustafa Abiyi aradım. (Düzgün insan, düzgün sporcudur)
Abi Scott S20 yi 3830 liradan buldum, sen de bu fiyattan verebilirsen param sana nasip olsun dedim. İyi fiyatmış dedi kısacık düşündü ve kaç kadro olacak diye sordu. S abi dedim. Ben de yok bende m kalmış dedi. Birazdan seni ararım dedi ve aradı. Karşıyaka Seda bisiklet de onların. Seda bisikleti aradım, onlarda da m kalmış dedi.
Abi dedim, yanlış anlamazsan yemeği başkası ile yemiş gelecek sarımsağı da bana da kokutacak demezsen bisikleti interten alsam kurulumu yapar mısın diye sordum. (Sarımsaklı deyimime kahkaha atarak) olur getir hallederiz dedi.
Biliyorsunuz anlaşmalar gereği kurulum yapma ücretsiz. (O zamanlar öyleydi) İçimden hiçbir zaman seve seve yapacak, mecbur demedim. Gönlü razı gelsin diye kurulumdan sonra bir tane stand aldım, her zaman lazım olur diye 4 tane de iç lastik aldım. Böyle yaparsanız başka zaman bir sorununuz olduğunda yüzünüz oluyor nazınız geçiyor. Herşeyi her zaman üç beş lira aşağıya internetten almak da doğru değil.
Kısaca elinizden geldiğince sevimli düzgün üslup ile iyi niyetle bir çok şey aşılabilir.

(Yazım ve noktalama biraz kötü olmuş, affola Türkçemiz)

Mesele "her zaman ucuz olsun", "esnaf kazanmasın ben kazanayım" değil aslında.
Aynı firmanın komisyon ve kargo payını içinden ödeyerek N11'den 100 liraya sattığı mal için dükkanında bana 140 lira fiyat vermesi bu yukarıdaki örneklere pek benzemiyor. İnternette başkasının 100 liraya satmasından bahsetmiyorum, kendilerinin N11 mağazasında 100 lira, kendi dükkanında 140 lira olmasından bahsediyorum.
Aynı fiyatı versin, N11'deki masraflardan kurtarması kârını maksimize etmek olsun. Aynı fiyatı versin, ben internette aramak yerine geçerken ondan alayım, elinde yoksa kargo bekleyeceğime onun getirtmesini bekleyeyim. Aynı fiyatı versin, bin çeşit satıcıyla boğuşacağıma tek bir kişiyle samimi olayım, yerel esnafımı destekleyeyim, kargoya komisyona gideni ona bırakayım. O da kazansın, ben de ek masrafa girmeyeyim.

Son düzenleme:
Geri