Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon'da bir garip uygulama!

Hepiniz binlerce liralık bisikletlere biniyorsunuz "5 KURUŞ" için 6 Şubat 2016'dan beri kavga ediyorsunuz!
Ayıptır be.
Neymiş doğa zaten kirliymiş. E sen evin kirli diye çöpünü salona döküp içinde mi oturuyorsun?
Farkında değilsiniz galiba ama gidecek başka bir dünya yok. Vizyonunuzu azıcık da olsa genişletin.

Scudo
@fthgzl79
Kasiyerin ağzı kokuyorsa müdürüne ya da şefine şikayet edin. Kasiyerin ağzı kokamaz, buna dikkat etmek zorunda.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@furkantrojka
Hocam bence kimsenin ağzı kokmamalı. Adamlar oruç tutacam diye dişini bile fırçalamaktan aciz, otobüse binilmiyor. 1 hafta açıkta kalmış haşlanmış yumurta kokuyor içersi. Sırf şunların kokusu yüzünden imam olupta diş fırçalamak orucu bozmaz, fırçalamamak caiz değildir diyecem :D :D

Neyse konu ne orucu bozar ne bozmaza dönmeden başka bir şey yazayım şuraya :D

DECATHLONDAN BEDAVA POŞET ALMA TAKTİĞİ

Decatlona gidin, 500 liralık küçük parçalardan oluşan alet edevat alın, poşetsiz taşımanız imkansız olsun, inadına poşet almayın elinizde taşımaya çalışın, haliyle düşürüp düşürüp elinizdeki ürünlerle yeniden almaya uğraşın, sizin o halinizi gören bir çalışan size bedava poşet vermeyi belki de kendi cebinden ödeyerek vermeyi teklif edecektir. Siz karlı, decathlon karlı :D

@fthgzl79
ben burda poşeti değil insanların inanışları gereği tuttuğu oruca laf edip o çalışanların aşağılanmasına laf ediyorum. Eğer ilk mesajını okusaydım, gitmediğin bir mağazada çalışanlar için böyle ön yargılı biri ile de zaten muhattap olmazdım

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
istediğin kadar fırçala belli bir süre sonra açlıktan kokar acizlik değil bu... Yaz dönemi olduğu için 17 saat... otobüsün kokmasına gelirsek ramazanla alakası yok insanların temizlik anlayışı ile alakalı. Malesef onda yapacak bişey yok bozuk peynir gibi kokan ter açık ara ağız kokusunu geçer

• Beğen
Tepkiler: Kayacik
bence de poşetleri satılsın. bir bisikletçi olarak bizim dikkat etmemiz gerekirken eleştiren olarak davranıyoruz. Çok yanlış. İnşallah kola asitli içeçekler şişeleri şişede gelen sular plastiğin tüm türevleri kaldırılır. İnsanlar kaliteyle güzelleşen doğayla yaşamaya mahkum bırakılırlar.

• Beğen
@fthgzl79

Talihsiz bir ifade.

Kokuyu çekmek istemiyorsanız, Eşyaları usulca bırakın ve daha lüks yerlerden alışveriş yapmak için oradan ayrılın.

Sizin bu tercihi yapabilecek özgürlüğünüz var ise, firmalarında kimseye zorla satmadığı bir piyasada poşeti, 10 kuruş, 50 kuruş, 1 tl yapma özgürlüğü vardır.

Müşteri olarak ilgili şikayet mektubunuzu yazar gönderirsiniz. Ama unutmayın ki sizin elinizde sadece paranın gücü var. Yönetim kurulunda karar alma gücü yok.

Bi tek bu mağaza böyle bizim burda heryerde paralı biz napalim lafla mi saldıralım:) poşetten ısterse 20 kuruş alır ısterse bağış yapmaz 3 kuruş veriyorsunuz diye buna da karışmaya hakkınız yok. Kimse poşet verme zorunda değil. Bu anlayış olduğu sürece vizyonunuz bu kadar dar olur. 2 paket sigara içersiniz 10 kuruşa laf edersiniz. Bu forum çok tuhaflasiyor. 1 senedir devam eden konuya bak... noldu vazgeçtiniz mi dechatlondan :)

@fthgzl79

Bu ne ego. Sakın sakın. Kaybedersiniz...
Varsayım yapayım 3 kuruş maaşa ihtiyacım var diye onurumla çalışırken sizin bu çirkef fikrinizi, 3 kuruş veriyorsunuz diye cekmeye hakkim yok. Zaten bunu bu sekilde ifade edemezsiniz. (Yasal, ahlâkî ne varsa...)
Zamanınız malınız bu kadar kıymetli ise gidin internetten alınız. Kasiyer den üstün gibi ifadeler dini ibadete saygısızca söylemler. Ne hale gelmişsiniz. 3 kurusunuz için utanç verici bir yorum. Yasayı bul önlerine at. Ha atamazsan düşürdüğünuz karakterinizle gidiniz

Çok şaşırdım bu konuya ve yorumlara! Ne cahil topluluk var...

@babajanovic

10 kuruş meselesi poşet başına para almak için değil, gereksiz poşet almaktan insanları caydırmak için. gördüğümüz üzere 5 kuruş için canı yanan o kadar insan var ki, 5 ürün alıp 5 poşete koyan canlılar böyle durumlarda yalnızca 1 poşet kullanıyor.

siz olayı sadece paradan ibaret sanıyorsunuz ama daha önce de dediğim gibi, sizin gibilerin eleştirilerini göze alarak decathlon daha az poşet tüketmeye çalışıyor.
bakın tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyorlar demiyorum, gereksiz kullanımın önüne geçmeye çalışıyorlar. demagoji yapmayı bırakın.

ayrıca çok büyük çoğunlukla sırt çantam oluyor, ona koyuyorum ne aldıysam. bakkal ya da pastanede poşet vermemelerini özellikle söylüyorum. markete gideceksem yanıma sırt çantası alıyorum. 10 kuruşla değil belki, ama ihtiyacım olmayan poşeti almayarak çevreci olabiliyorum.
sizin kafanız da ancak böyle insanları eleştiriyor.

ve hala 10 kuruş muhabbetidesiniz.

Konuyu para mevzuna cekmeye calisan, soylenenleri saptiran arkadaslara kulak asmadan sunu soyluyorum. Her bildiginiz cagdas ulkede parayla poset satmazlar. Dolastigim yerlerin hicbirinde poset parayla satilmiyordu. Ancak her yerde gordugum poset bedava olsa bile cogu insanin yine alisverise fileleriyle veya cantalariyla gittigiydi. Kasiyer her zaman ihtiyaci olup olmadigini sorar, o vatandas da gercekten ihtiyaci kadarini soyler. Mesele once kendine guven sonra insana guven meselesi.
Hangi ulkede posete para isteniyorsa, hangi firma posete para istiyorsa bu guvensizligin ve samimiyetsizligin gostergesidir. Cagdasligin falan degil. Daha cagdas oluyoruz, bakin poset paralari belli basli yerlere bagislaniyor diye sahte reklamlar tam da gunumuz profiline uygun isler.
Cok samimilerse poseti tamamen kaldirsinlar, satmiyoruz isine gelirse desinler vatandasa. Ama guvenmezler ki musterilerinin cevreci olduguna ya bizi gomerlerse bi poset icin birakirlarsa diye dusunurler.
Ya da poset degil de cevreye daha az zararli seyleri satsinlar saticaklarsa.
Ayrica cevreci arkadaslara bir sorum var.
10 kurusa poset aliyorlar mi almiyorlar mi?
Benim lafim posetin bu kadar zararli oldugunu bildigi halde 10 kurusunu verip, burada gelip poset karsitligi yapanlaradir.
Bu arada tabiki verilere bakarsaniz Decathlon'un bu uygulamasi bircok kisiyi poset kullanmaktan vazgecirmistir ancak sadece bu firmada. Bu da bi gercek.

@hashus1099

@hashus1099 Benim yazilarimin tamamini okumani dilerdim. Cunku bana karsi yazdiklarindan okumadigin anlasiliyor. Zaten poset almiyorsan ben seni tebrik ederim, ama sunu bil ki senin haricinde insanlar da yasiyor dunyada.
10 kurus oldugunu duyup da birakan, cayan kac kisi var allah askina. Caydirmaya calisan adam insanlarin farkina varacagi ve onemseyecegi bisiler yapar. Bu isi sadece bizler goruyoruz. 10 kurusu onemsemedigi gibi dunya kirlenmis kirlenmemis umrunda olmayan poset almaya devam eden bir suru insan var dunyada. Parasini verip kufrede kufrede poseti almaya devam eden insanlar mesela. Hep benim yaptigim dogru, insanlar da benim gibi yapsin diye dusunmenin alemi yok. Projenin amacinda hem fikir olmakla beraber eksikligini gostermeye calismistim ama hic sasirmayacagim uzere anlasilmadi tabiki.

@babajanovic Yer: Almanya, Firma: H&M, Poşet Fiyatı: 0,15 €

upload_2017-6-6_15-13-22.png

Tüte: Torba

----
1980'lerde yokluk gören halkımız da elinde filesi ile gidiyordu. 90'larda şımardık ve poşet çöplüğüne döndük.

----
Poşeti para ile satmak, samimiyetsizlik değil, insanın ihtiyacını karşılamak için satıştır. Bu da olsa olsa fırsatçılıktır ama o da bir yere kadar olmaz çünkü insan talep ederse onun maliyetini de ona yansıtır.
----
Decathlon'un sadece bu firma özelinde poşeti azalttığını söylüyorsunuz. İşte herkes ile aynı düşünüyorsunuz aslında. Amaçları kullanımı azaltmak. Bizim gibi ülkelerde bu geçiş biraz zor oluyor ama oluyor.

Decathlon'da insanların bedava poşet uygulamasına olan zaafını, alışkanlığını kırdırmak için böyle bir yöntem seçiyor.

Sonuçta yukarıda da bahsettiğim gibi, poşete ihtiyacın var mı?
Hayır ise = Alma, Kendi Poşetini/Çantanı kullan
Evet ise = 10 kuruşa ihtiyacını karşılarım, kasama giren parayı ister kar yazarım ister bağış yaparım...

Aslında çok basit...

----
Poşet kullanıp poşete karşı olanlara da katılıyorum onlar iki yüzlüdür ama bilinçli bir millet olabilmek içinde aradaki bu insanları bir tarafa çekmek gerek.

Çünkü Dünya'da hala daha 2.0 motorlu araç kullanan, 9 ayı güneşli, 3 ayı yağmurlu olan memlekette 4x4 kullanan kafada insanlar var. Bu sadece ülkemizde değil.

----
Asıl hikaye Dünya'yı kirleten para ve ego ile mücadele edecek bilinç düzeyine insanı çıkarabilmek.

----
Millet, Drone ile güvenli taşımanın derdinde iken biz hala poşet kullanımını tartışıyoruz...

@fthgzl79
Arızalı adamsın vesselam.
Girmediğin bir mağazanın, hiç görmediğin kasiyerinin ağız kokusundan bahsetmen ve maruz kalmış gibi eleştirmen, sonunda da oruça bağlaman. Efsane arızasın hemde.

• Beğen
@babajanovic çok iyi yakalamışsın konuyu..Tebrik ederim seni..

@yanık_orhan arıza insanların söylediklerine/yazdıklarına dikkat etmek lazım..
Adam mağazaya girmemiş,kasiyeri görmemiş,ağzını koklamamış ama tüm bunları yapıyor gibi yazıyor..Peki..
Adam desteklediği,uğruna canını vermeye hazır olduğu siyasi parti liderini görmemiş..Nerede oturduğunu bilmez..Nasıl bir karakteri olduğunu bilmez..Ne yediğini ne içtiğini bilmez ama ölüyor bu adama:komik:
Al sana arızalı mesaj:komik:
Leş ya,bildiğin çöplük..O ağız kokmuyor demeyin bana..Kokuyor işte..
Yerçekimi var diyorum..Hayır,yok atla diyeceksiniz az daha:komik:
Ramazanda oruç tutan kasiyerin,hele sigara içen ve oruç tutan kasiyerin ağzı leş gibi kokar..Bunu söyledim diye arıza olacaksam,hayhay..
Bakın babajanovic dikkat etmiş..Ben dikkat etmemiştim..
''Madem çevrecisin,o poşeti niye alıyorsun?'' diyor..Var mı buna cevap verecek?Yok..İnsanlar kendi kendine şucuyum bucuyum diyor..Tamamen kişisel haz..
Bir kere bisiklet süren insan,otomatikman çevreci olur..Bir de marketten 10 kuruşa poşet alıp,''bakın ben çevreciyim,poşeti parayla satın alıyorum'' demenin mantığı yoktur..

Uygulama güzel ancak hiç poşet verilmemesi kötü AB uyum yasalarına göre doğada geri dönüşümü mümkün olan kese kağıdı vermeleri gerek ısrarla poşet isteyenlerden ücret alınabilir tabi orası ayrı ama kalkıp hiç bir şey vermeden poşete para ister üstelik mağazada kese kağıdı bulunmaz ise ben bunda artniyet arar karı maksimize etmek için her çakallığı düşünüyor diye bakarım olaya.

@Groims o zaman soylemeyim dedim ama ben de gecen yaz 3 ulke gezdim, biri Kuzey Amerika otekileri Avrupa olmak uzere "cagdas ulkeler", alisveris yapacak kadar uzun zaman kaldim ve birinde poset bedava ama istemedikce vermiyorlardi, insanlar da bedava olmasina ragmen cantasiyla alisverise cikiyorlardi. Digerlerinde direk sorgusuz poset veriyorlardi, ama cogu insan almayip cantasina koyuyordu. Faturam veya kanitlayacak bir resmim de yok. Giderseniz gorursunuz. Ayrica Almanya posete para aliyor diye bunun dogru olacak hali yok. Benim demek istedigim madem bu firmalar cok duyarli cevre konusunda, o zaman 10 kurusu 50 kurus yapsinlar ama kese kagidi versinler veya 1 lira yapsinlar ama file versinler. Ve bunu yaparken de desinler ki "biz posete karsiyiz kardesim, biz spor firmasiyiz, insanlari spora tesvik etmek istiyoruz, cevreciyiz. Bizim musterilerimiz spor yapan, saglikli ve cevreci insanlar bu sebepten cevreyi korumak adina biraz pahali ancak bu yollari tercih ediyoruz. Bu sebepten musteri kaybedeceksek kaybedelim".
Ama yok biz hem musteri kaybetmeyelim, insanlarin aliskanliklarina hitap edelim, hem de bizim cevreci sayilir kitlemize de "poset satiyoruz ama gelirini bagisliyoruz" gibi komik, cocuklarin bile kanmayacagi seylerle piyasaya oynuyorlar.
Ha tabiki piyasa firmasi kardesim, ticari firma, mal satiyorlar tabiki piyasaya oynasinlar diyebilirsiniz. Eyvallah. Ama bana o paralarla cevreyi kurtariyorlar demeyin, cunku sattiklari paralarla kurtaracaklari 1 yilsa, sattiklari 10 kurusluk posetlerle batirdiklari cevre kac yil siz hesap edin.
Ben nasil bu firmalari samimiyetsizlikle ve musteriye karsi guvensizlikle sorguluyorsam ayni sekilde bu firmada posetin "cevresel amaclar icin" parali oldugunu bile bile gidip poset alip, almamak icin bir gayret gostermeyip gelip burada savunanlari da ayni samimiyetsizlikte goruyorum. Acikcasi benim derdim, yillardir kaybolan ve kaybolmaya devam eden guven ve samimiyet.
Baglanti kurabilirsiniz, kuramazsiniz veya beni deli, manyak da gorebilirsiniz. Sorun yok. Ne dusunurseniz dusunun cogunuzun gercekten etrafimizdaki insanlardan cevreci oldugunuzu biliyorum. Sadece kardesim ben cevreciyim digerlerini bilemem demeyin, herkesi cevreci yapmaya calisin. Kavga edin, tartisin.. Insanlari cevreci yapin, buyuk firmalar nasil algi olusturuyorsa siz de algi olusturun insanlarin zihinlerinde

Metro marketler en az 15 yıldan beri poşeti ücretli satıyor. İsteyene bez ve hasır poşet de satıyorlar. İstemeyen alışveriş arabasını aracına götürüp bagajına aktarıyor. Hiç de şikayet edene rastlamadım.

Konu kasiyerin ağız kokusuna gelmiş :koptum:

Kasiyer ödeme şeklimizi sorarken ağzı kokmuyo da,poşet isteyip istemediğimizi sorarken mi kokuyomuş? İlginç diyorum vesselam

@fthgzl79
Leş, çöplük dediğin bence senin çürümüş beynin. Basit problemlere bile (kendince) çare bulamayan kafatasının içinde ki o minicik organda sıkıntı.
Alışverişini ramazanda yapma ozaman.
Ağız kokusu şikayeti sadece oruç tutanlarda olmaz. Herkesde olabilir. Her boku siyasete bağlama dedik sana. Minik beynin başka şeye çalışmaz mı senin?

"Adam desteklediği,uğruna canını vermeye hazır olduğu siyasi parti liderini görmemiş..Nerede oturduğunu bilmez..Nasıl bir karakteri olduğunu bilmez..Ne yediğini ne içtiğini bilmez ama ölüyor bu adama"

@brky1905

Decathlon'da değişim ile ilgili problem yaşayan birine ilk kez rastlıyorum. Eline faturanı ve kaskını al, git mağazaya, anında değiştirirler. Telle netle uğraşma.

Edit: Sadece senin mesajını okuyunca ben de teslim aldığın kaskı değiştiremediğini anladım. Bu arada daha önce decathlon.com dan eşime aldığım kaskı yanlışlıkla bir beden sipariş vermişim. Ürünü teslim aldım. Evde bedenin büyük olduğunu farkettik. Mağazada değişimi yapıldı.

• Beğen
Geri