Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon'da bir garip uygulama!

amaçları tabiki para kazanmak yada müşteriyi kandırmak değil..zaten birçok ürün uygun fiyatlı..10 kuruş için ürün almayacak adam başka bir yerden alınca daha fazlasını ödeyeceğine inanıyorum.fakat alışveris sonrası kasada 300-500 TL yada daha farklı ücret öderken birşey olmuyor, poşet için 10 kuruş istedikleri zaman adamı zıvanadan çıkarıyorlar.sanırım bu birazda psikolojik.. empati yapmak lazım..

birde şu durum var..o kadar eşyayı alınca müşteriye sorulan soru poşet istermisiniz? adam ayakkabı almış,giyinecek bir şeyler almış sepeti doldurmuş..hala daha o soru soruluyor..işin bu kısmı, çevrecilik noktasında samimiyetlerine kısmen gölge düşürüyor.zira bir avuç yada elde basitce taşıyacak birşey almıyoruzki.. ağzımızın içine mi sokup görüteceğiz? hada hamal mı çağıracağız? kısaca uygulama güzel,fakat yapıldığı yer buna uygun değil...

• Beğen
Tepkiler: avare_gezgin
Scudo
Bi tabak yemeğe 20 TL, bi kap sütlü tatlıya 8-10 TL verdiğimiz restoranların, yemek yiyen herkesin içeceği 500 ml suyu (ki toptan fiyatı en fazla 25 kuruş) en az 1,5 TL'ye satmasını garip uygulama olarak görmeyen insanımız 5 kuruşluk poşet parasını kafaya takmış.

@babajanovic
Hocam zaten soruyorlar, poşet ister misiniz diye. Hemen poşete sokmuyorlar ki sizin ürünleri :D
@fthgzl79
Buyur hocam senden daha iyi bir fikir bekliyoruz. Her firma şunu yapsa yılda onlarca ton poşet kalır elde. Bakkala, markete millet kendi torbalarıyla gitmek zorunda kalır. Kötü mü olur?

@hella
Hocam ben sırt çantası taşıyorum o yüzden :D

@firestone
Eyy Fransaaa sen kim oluyorsun diye bağıranlar çıkar kasada :D :D :D :D

Dunyanin bilmrmkac tane ulkesinde olan uygulamadir. Bize gec bile gelmistir bu kultur

• Beğen
Tepkiler: Zen.eren ve Groims
böyle bir konunun açılması bile saçma.. bir poşetin 1000 yılda geri dönüştüğünü düşünürsek çok yerinde bir uygulama zaten devlette bir süre sonra poşet kullanımını kaldırıyor.

• Beğen
Tepkiler: kaju ve Rocketman
bu forumda yazılan o kadar şeye hayret etmişimdir ki!
mesela veloturk organizasyonları için "katılım ücreti olmasın, çocuklara bisiklet almasınlar kardeşim bana ne, onlara mı kalmış çocukları bisikletlendirmek" diyenler olmuştu. bisikletforum'da olmuştu bu!

orada ne kadar hayrete düştüysem, burada da o kadar hayrete düşüyorum. paşam gitmiş 200 liralık alışveriş yapmış, poşete 5 kuruş istediler diye yaygara koparıyor!
sen zaten 200 liralık alışverişle dünyanın karını ettirdin adamlara, o poşete vereceğin 5 kuruşu bağış için vermiyor da olsalar kendilerine hiç kar sağlamayacak. 100 bin kişiden alınan 5 kuruş 5 bin lira yapıyor, aynı kitlenin ortalama 100 lira alışveriş yaptığını düşünürsek, 10 milyon liranın yanında 5 bin liradan bahsediyoruz.

decathlon'da ne zaman sorun yaşasam, sorgusuz sualsiz sıkıntımı giderdiler. içinden gözlük çıkmayan kutuyu bile "nereden bilelim sizin almadığınızı" demeden değiştirdiler. bu kadar müşteriye önem veren firma, o cironun yanında sizin çenenizi çekmeyi göze alarak poşetten para almayı karlı görüyor mu sanıyorsunuz? aksine, o poşetten para almamak devathlon'un ticari çıkarları için daha uygun olacak. onlar da biliyor müşteri kitlesinin ne kadar boş mezarın bekçisi olduğunu. beleş mezar bulsa atlayacak insanlar var gayet iyi biliyoruz.

kafaya bak ya, o fazladan poşetleri vermeyerek mi çevreyi kurtaracaklarmış. evet. bir yerden başlamak gerekiyor. sen ne yapıyorsun dünyayı temiz tutmak için?
kazdağları'nda bisiklet sürüyorum her yıl. yol sağlı sollu inanılmaz miktarda plastik atıkla dolu. Türk insanının özeti bu işte. tebrik edilesi. dünya mahvolmuş umrunda mı kimsenin?

valla yurt disinda poset ister misin diye sorarlar. Eger istersen de verirler. Ama para mara alma olaylari cok geride kaldi. Madem cok samimi bir firma bu kapitalist firma 10 kurus eksik kazansin. Bi arkadasin dedigi gibi 300-500 lira veriyosun bi de posete para verdirmeye kalkiyo adam. Benim 10 kurusumla mi kirlenen deniz kurtulucak? Hayir. O koskoca firmanin 10 kurus kazanmamasindan kurtulucak. O firma 10 kurus eksik kazansin da o zaman benden duyarlilik beklesin. Birakin bu yapmacik kapitalist duyarliliklari. Cok duyarliysaniz mesela bakkala markete cantanizla gidin zaten poset kullanmazsiniz. Oraya 10 kurus poset parasi vermeyin de bi agac dikin falan...

Azicik mantikli olun diye yazmissiniz da alt tarafi 10 kurusa aldiginiz poset nereye gidiyor, kac yilda gidiyor? Bunu da bi izah edin... Denizi 10 kurusla kurtaricam diye senin aldigin 10 kurusluk poset kac yil dogada kaliyo falan bunlari arastirin. Komik olmayin basit dusunun zaten sonuc cikar.
Burada nick vererek alinti da yapmiyorum kisisel polemik olmasin.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN boş konular bunlar..Bir kere bu forumdaki insanların genelinin çevreyi kirletme oranı çok düşüktür ama bu insanlar toplumda azınlığı oluşturuyorlar..Çoğunluk pisliğe batmış durumdayken,senin çırpınman bir şey değiştirmez..!

Son günlerde bir zeytin ağacı mevzusu var..İki gün önce kadınlar bir yerde meramıza dokunulmasın diye eylem yapmışlardı..Türkiye'de ve Dünya'da neler neler oluyor,sizde iki poşedin doğaya verdiği zarar için feryat ediyorsunuz..

''Efendim,bağış yapıyoruz'' filan..Hikaye bunlar..Hep müşteri tavlama refleksleri..

Hiç decathlon mağazasına gitmedim..Kasada ne diyorlar bilmiyorum ama normal marketlerde kasada kasiyerin ''şu ürün indirimde,düşünür müsünüz?'' gibi şeyler demesine bile gıcık olan birisiyim..İhtiyacım varsa alırım..Yoksa almam..Kasada bana zorla ürün satmaya kalkmanın mantığı nedir?Pislik işte..

Bu poşet mevzusu da böyle..Poşet için 10 kuruş filan..Niye?Az mı geldi beni soyup soğana çevirmen?O bağışı da sen yapsan olmaz mı?Olmaz işte..İlla kasa da gıcıklık yapacaklar..:)

Ne demek istediğimi anlamayan olursa,şu video yardımcı olabilir;

Decathlon.com da verdiğimiz siparişi değiştiremiyormuşuz vay arkadaş millet verdiği malı 1 yıl kullanıp değiştiriyor biz dün verdiğimiz siparişi değiştiremiyormuşuz decathlonda kask siparişi vermiştim nasıl bi stokları varsa bedeni bi geliyor bi gidiyor son 1 ürün kaldı yazıyor ben de gelince değiştirmek istedim müşteri hizmetini aradım değiştiremeyiz diyor ben daha önce böyle bir saçmalık görmedim

• Beğen
@brky1905
Decathlon.com'dan aldığınız ürünü değiştirebilirsiniz ama "kaskı" değiştiremezsiniz. Aldığınız ve iade etmek istediğiniz kaskı iade alan yer varsa yazın buraya da bir daha alışveriş yapmayalım.

@brky1905
kask güvenlik ekipmanı olduğu için değişim olmaz. İç çamaşırı vs de değişim olmaz. Adamlar doğru olanı yapmış.

@furkantrojka @Ahmet Bilge Kaan AKIN
Anlatamadım galiba kaskı alıp kullanmadım 5-6 saat önce verdiğim siparişi değiştirmek istedim , yani kask dükkanlarındaki rafta duruyordu ayrıca verilen cevapta kaskla ilgili birşey yok sadece verilen siparişi iptal edemeyiz dediler

• Beğen
@brky1905
"ben de gelince değiştirmek istedim" cümleniz kask gelince şeklinde anlaşılıyor. Herhalde stoğa gelince manasında kullandınız. Yani evet, anlatamadınız. Bence tekrar arayıp, ısrarcı olun. Yola çıkmamış siparişi iptal etmeleri gerekli.

Ürün fiyatı x,99 olanların kalan 1 kuruşlarını da bağışlasalar keşke.

@brky1905 dediğin gibi saçmasapan işler..Son bir tane eldiven kalmış,sepete attım..Alacağım ama sonra uyarı veriyor..Geri dön sepeti düzenle diye..Ulan madem stokta yok,ne diye sepete aldın ürünü..

Eldiven pazartesi bir tane kalmış..Salı yok..Çarşamba 1 tane kalmış..Perşembe yok:ssrtcbya:
Var mı yok mu belli değil..Var derken aldım..Onda da sepetini düzenle,yok dedi:D

Zaten aldığim hicbir urunde uzun vadede memnun kalmamışımdır. Spor outdoor dünyasının ucuz gross marketi olup aldığıniz urunde amatör-pro arasındaki seviyelerdeysiniz pek memnun kalmazsinız urunlerinden. Ama aldiginiz spor urunleri gayet kolay ve pratikçe gunluk normal hayatta
kullanimda kullanabilirsiniz.

mükemmel bir uygulama, zaman içerisinde tıpkı avrupa'daki gibi marketlerde de poşeti satmaya başlarlar inşallah.
ama ülkemiz için biraz zor bir uygulama aynı zamanda. bu başlık altında yazılanları da gördükten sonra yurdum insanı uygulamadaki amacı anlayacak kapasitede değil maalesef.

@hashus1099 Kesinlikle katılıyorum bir yeni üye olarakdan nasıl bir foruma denk geldim ben böyle ya!! bakalım daha neler göreceğiz.

Geri