Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Decathlon'da bir garip uygulama!

Az tüketmedikten sonra bunlar bana boş lakırtı olarak geliyor. Ayakkabı alıyorsunuz üzeri deri, bir hayvanın derisi kullanılmış, altı kauçuk, bilmem ki kaç yılda çözünüyor. Alüminyum suluk, plastik şişede su ve plastikten malzeme satıyorsunuz... "Ama bunun önüne geçilemez ki, zarurî olmasa da insanın ihtiyaçları işte." Diyorsunuzdur. He. "Bir yerden batırıyoruz, hiç değilse bir yerden de doğrultalım." düşüncesiyle deniz kirliliğinin önüne geçmeğe çalışmışlar. Konuya "iyi yapmışlar" veyâ "kötü yapmışlar" şeklinde yaklaşamıyorum. Tek hoşuma giden durum, yukarıda çevreyle ilgili kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getiren arkadaşlarımın yorumları oldu. Firmaları boş veriyorum, sizin/bizim gibi çevreye duyarlı insanlar gerek. Firmalar poşet verir-vermez bununla pek ilgilenmiyorum.

Scudo
Her ne olursa olsun çevre ye saygı bilinci için örnek bir tüccar mantığı...Kendisi için 0,025 kuruşluk kardan baska reklam kazancı olduğu daha öne cıkan bir fikir bence..iyi forumlar...

@Mert E.

Yalnız siz benim lafımı tersinden değerlendirdiniz sinir yapmayın ltfen okurkan tükürüklwr geliyordu yav lütfen yere tukurelim diyen mi oldu burda usul odur alışveriş yaparsın poşeti verirler bunu anlamayacak neyiniz var (ya da neyiniz yok) anlayamadım

@Ogulcandaan
Türkçe :p

@Angel

O konuda kalbinizi kırarım o konuyu açmayın diktatör konusunu

bizler bir konuyu lastik gibi istediğimiz yere çekmeyi seviyoruz.

Almayın kardeşim Decathlon' dan hiçbir şey olsun bitsin. Madem ki sizin 5 kuruşunuzu bile sizin izniniz olmadan kimse harcayamaz, yedirmeyin paranızı kimseciklere. Protesto edin. Sokaklara dökülün. Vermek zorundalar çünkü "burası Türkiye" diyen arkadaşlar, bundan sonra emniyet şeridinde giderken kendinizi havada uçarken bulunca da söylenmeyin tamam mı? Burası Türkiye çünkü. Bisiklet yoluna park eden öküzlere de tepki vermeyin, burası Türkiye çünkü. Bisiklet yollarında mangal yaktılar mı da sesiniz çıkmayacak. Burası Türkiye. 5 kuruş be. Yerde bulsanız almaya tenezzül etmezsiniz. Sanki herkes Decathlon' a gidip her gün 50 poşete ihtiyacı olacak kadar alışveriş yapıyor. Yıllık size 1 lira maliyeti olmayacak bir şey için koparılan yaygaraya bak.

Ha mesele 5 kuruş değil, maksat bilinçli müşteri olalım, hakkımızı kimseye yedirmeyelim meselesi ise, o zaman şunu dinleyin. 50 kere yazıldı, 51. defa ben yazayım. Avrupa' da her markette uygulanan bir kuraldır bu. Komplo teorisyeni Türk tüketicisini ikna etmek kolay değil tabi o ayrı.

Bir de ne bilinçli toplummuşuz be bilader. 5 kuruşuna bu kadar sahip çıkan yurdum insanı, bir elektrik faturasına baksın da o faturalarda yediği kazığın peşine düşsün. MTV ödeyen yok sanırım? Yapın bir ciro hesabı hadi. Daha da ağır konuşacam, iş siyasi boyut alacak, burada bırakayım.

He kardeşim, sizin gibi bilinç seviyesi müthiş gelişmiş toplum bireylerini bir tek Decathlon kazıklıyor.

Sizin paranızı sizden habersiz bağışlıyorlar ha... Sizi bağışa mecbur kılıyorlar ha...

Vay ahlaksızlar, vay utanmaz arlanmazlar....

Doğayla falan alakası yok. Her firma maliyetlerini düşürmek için arayışlara girer. Bunlar da böyle bir çözüm bulmuşlar, bilmem nereye bağış adı altında.
Düşünce doğru, uygulama yanlış.
Bir arkadaşıma lastik konusunda yaptıkları bir yamuk yüzünden zaten artık alışveriş yapmıyoruz kendilerinden.

@Malik altuntaş, member: 50986
çok sağolun bunu hiç bilmiyor akılda edememiştim...

@Kuzey Ege dostum, perakende sektöründe 15 yıldır çalışıyorum, 3 tane büyük kriz atlattım. Her türlü tasarruf tedbirini aldık ve inan hiçbirisi poşetlerle ilgili değildi. Mağaza ciro ve karlılığının yanında poşet maliyeti hikayedir. Kilo ile alınır. Şöyle düşün, senin internetten aldığın bir ürünün kargo maliyeti poşetin yanında devasa bir maliyettir. Kimsenin avukatlığını yapmıyorum. Decathlon da zerre umurumda değil inan ki. Ama şu zihniyet gerçekten yanlış. Burada hakikaten bir art niyet yok. Adım gibi biliyorum bunu. Bu konuda başka da bir söyleyeceğim yok benim.

Ben bir toparlama yapayım cunku atışmaya kadar gitti bazı arkadaşlarla onlardan da özür dilerim hatam varsa affola ama trkiyede bunu yapamazsınız biri bişey der başka biri başka der altonda bişey aranır neyse herkese iyi akşamlar :)

@tolgaizgur bilemezsin dostum. Ben de 20 senedir ticaretin içindeyim, sineğin yağını hesaplayan ne mallar gördüm. Tamam decathlon global firma, böyle şeyler beklemek doğru olmayabilir, ancak şu da bir ihtimal tabii, alışverişten sonra fazla fazla poşet isteyen müşteriler...
Evet var böyle müşteriler. Hem de büyük bir yüzsüzlükle "evde kullanmak" amacıyla poşet istiyor. Hatta bir zamanlar migros poşetlerinin dibi hep delik olurdu. Millet "nasılsa işe yaramıyor" diye migrostan fazla poşet falan istemezdi.
Bunlara karşı alınmış bir önlem de olabilir. Ancak böyle global bir sermayenin çiçekle böcekle falan bir işinin olacağını hiç sanmıyorum.
saygı ve sevgilerimle...

böyle başlıklar engelli listesini düzenlemek için faydalı oluyor ama 26 sayfa da çok fazlaymış.

Alacakları reaksiyonu tahmin edemediklerine göre engellenecek tiplerden Decathlon yönetiminde de var demek ki. Adamlar bu "doğayı koruyoruz, bizi sevin ve gelip alışveriş yapın" olayının burada tutacağını sanmışlar. Hani spor ve doğa sever bir şirket ya bunlar. Bir akıllı varmış neyse de çıkıp demiş burada öyle para vermeli şeyler ters teper diye ama tek yaptıkları o zaman poşet parasını bir yere bağışlayalım demek olmuş. Yazık, en kısa zamanda Türkiye mağazaları için yerel kültürü anlayan bir yönetim kadrosuna geçmelerini tavsiye ediyorum.

Zamanında bir akıllının da dediği gibi: Doğayı korumak bir lükstür. Çoğu doğayı koruma hareketi gösterişten ibarettir ve bir işe yaramaz. Bırakın poşet vermemeyi daha elektrikli araçlar, güneş panelleri falan pozitife geçemedi arkadaşlar. Artistlik yaparken testiyi kırmış decathlon işte, uzatılacak bir konu yok. Hepiniz haklısınız ama doğru sırada ve direk olarak derdinizi anlatmayınca böyle tartışmalar.

Dalga geçmiyorum, şaka da yapmıyorum. Özetle:

- Elektrikli arabalar üretimleri için gereken fazladan enerji ve şarj edilmeleri için gereken elektrik enerjisi sıradan bir otomobile göre çok daha fazla kaynak tükettiği için bizim için zararlılar. Ancak elektriği de tamamen zararsız kaynaklardan elde edersek faydalı olacaklar ki bu yakın zamanda mümkün değil. Yani şu an için 8 silindirli bir SUV > Toyota Prius
- Güneş paneli, rüzgar türbini falan sürekli elektrik üretemediğinden bunları destekleyecek ve anlık olarak devreye girecek sistemler lazım. Bu sistemler 24 saat hazır ve gerektiğinde maksimum tüketimin tamamını karşılayabilecek güçte olmalı. Nasıl çalışıyor bu kaynaklar peki, bildiniz: kömür, doğal gaz, petrol bazlı yakıtlar. Almanya'dan bahsediyorum, yenilenebilir enerji konusunda lider olan ülkeden.
- Şimdiye kadar okuduysanız poşet olayının birşeyi değiştiremeyecek kadar küçük ve önemsiz olduğunu anlamışsınızdır. Komşunuz senede kişi başı 3000 kg plastiği çöpe atarken bisiklet mağazasındaki 3 torba birşeyi değiştirmez.
- Decathlon bir pazarlama hamlesi yapmıştır. Sonuçlara şaşırabilirler, birkaç işe yaramaz pazarlamacı işinden olabilir. Bizim problemimiz değil.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Aktaş
Poşetle çevreyimi kurtarcaz ? doğayı koruma çevreye duyarlı olalımda da.... Doğaya çevreye egzost gazından trafikte ki araç sayısının müthiş derecede artıştan hiçkimse söz etmiyor. Trafik yollar rezalet rezalettt..... Aldığınız plastik her üründe petrol türevi...

hüseyin çelebi kardeşime katılıyorum...

@tolgaizgur
mesele o değil
kasaya geldin 10 lira çıkardın
kasiyer sana 5 kuruş daha vereceksin dediği an gözün kararır işte
5 kuruş değil de 5 lira vereceksin derse orada sıkıntı yok poşet alırsın yada almazsın
ama 5 kuruş ver demesi insana koyar

Karşındaki kişiye değer verdiğini hissettireceksin arkadaşım
ilgilenmezsen adam yerine koymazsan müşteri bozulur. güleryüz yok 5 kuruş ver
hatır rica bilmezsen bu iş Türkiyede olmaz
almanyada olur ama Türkiyede olmaz.
bakkala veya manava gittiğinizde size eski poşet verirse veya poşet yerine gazete kağıdına makarnanızı sararsa

suratınız düşer
yalana gerek yok

burada bakkalın çok kar ettiğini bilmeniz ve
ulan adama bak ben yılda 100lerce lra kazandırıyorum herife
bir poşet vermedi dersiniz

avrupada denmez ama biz de hatır ilişkisi yüksek.

bimde hatırlarsınız eskiden poşet sınırsız dı
şimdi kasiyerden 1 tane poşet zor alıyorsunuz

yolsuzluk, insan hakları ihlali, kanun önünde eşitsizlik pakistan, hindistan, arabistan ülkelerinde bizden bile yüksek. ülkemizi küçümsemeyin.

Poşeti kendisine tanınmış bir anayasal bir hak olarak gören (Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik ve Poşet) şahıslara ünlü Türk düşünürü Serdar Ortaç'tan geliyor;

''Seni Çöpe Atacağım Poşete Yazık!''

Begenmezsin beğenirsin, yaparsın yapmazsın, işine geliyorsa tarzı düşünceler, zaten şu ülkem insanını bitiriyor. Belli bir standardı yakalamak güzel ama mecbur bırakılmak hoş değil... Bir başkasının veya firmanın hareketini beğenmiyorum diye ne bisiklet sporu ne de başka bir spor biter. Asıl sorun başkalarının düşüncesine anlayışsız olmak. Burada kaç kişi farklı sebeplerden dolayı, alışveriş yaptığı yeri beğenmediği için bıraktı, ''Buradan bir daha alışveriş yapmam'' dedi. Veya çok memnun kalıp devam etti. ''Decathlon'da bir garip uygulama!'' başlığı altında yapılan mantıklı yorumlara eyvallah, hatta bir kez daha düşünüp ''bu mağazanın yaptığı doğru olabilir, bu açıdan bakmamıştım.'' dediğim oldu. Ancak bazı yorumları da gerçekten garip karşıladım. Özellikle bisiklet sporunun kendi çapımda gelişmesini isteyenlerden biriyim. Ve fakat adamın poşeti para ile satmak istemesine karşı çıkmanın bisiklet sporuna ve bisikletin gelişmesine çalışanlara nasıl engel olacağını pek anlamış değilim. Bugün Poşetini parayla satar, yarın bağış yaptım deyip, giriş paralı olur,hatta bunu hararetli savunanlarda olur, çünkü o mağaza sporu sevdirmeye çalışıyordur. Nasıl olsa bu ülkenin vatandaşları onun bunun sömürmesine alışmıştır. Ve dahi işinize geliyorsadır, ister al ister almadır. Vatandaşın hiçbir şeye itiraz etmeye hakkı yoktur. Ne güzel memlekettir.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Aktaş
Slm,her konuda herkesin fikri kendine doğrudur ,alış veriş sonrası bir ürün alındığında poşet parası istenemez , fakat hariçden yoldan geçerken müşteri değilken bir poşet istersenız 10 krş da dese haklıdır

• Beğen
Tepkiler: mşehirli
Anlamadığınız veya sırf maddi egolarınız için anlamak istemediğiniz şeyleri yakın arkadaşım Bilal'e anlatır gibi anlatayım:

1. İstediğiniz kadar kendi kendinizi haklı çıkarmak için yırtınsanız da, "bu uygulama Decathlon'un kendisine kar sağlamak için çıkardığı bir uygulama" deseniz de, bunun çevreye faydası olabilecek bir uygulama olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz.
2. Avrupa'nın çoğunda var olan bu uygulamanın açık bir sebebi vardır: insanları plastik torba kullanımı yerine çok kullanımlı (bez torba, file vb) şeyler kullanmaya teşvik etmek. Herkes bilir ki, o torbadan alınacak bilmem kaç eur'yu iç etme derdinde değildir.
3. Bunun bisikletle alakası şu: çünkü bu "başlık"ta bizler Türk insanının gerektiğinde ne kadar bencil ve düşüncesiz ve kafa yapısına sahip olabileceğini gördük. 5 krş'luk torbayı artık beleşe alamayacağı ağrına giden, bunu gurur yapan, "bana ne kardeşim, ben müşteri değil miyim, istersem 30 tane torba alır doğanın anasını bellerim" diyen adamın; dükkanı kapanıyor diye bisiklet yoluna karşı gelen esnaftan hiç bir farkı yok. "Ne alakası var?" demeyin, inkarı bırakıp biraz düşünebilirseniz çok alakası var.
4. Öğrenilmiş çaresizlik diye birşey vardır psikolojide. Eskiden tükürük hokkaları vardı. Uluorta tükürmek gayet normal karşılanırdı. Bugün "burası Türkiye arkadaşım, burada usul böyle" diye uluorta tükürmüyorsunuz. "Usul böyle" diye bir çevre hareketinin karşısında durup, "aslında ben çevreciyim ama bizim kıçta o don eğreti duruyor" demek zavallıca. (Tekrar edeyim, istediğiniz kadar konuyu Decathlon'un bu işten maddi çıkar sağlamasına bağlayın, bunun çevreye olumlu etkisini inkarınız gerçeği değiştirmiyor)

Bu konuda başka da birşey yazmayacağım. Zaten bu yazdıklarım genel olarak bu başlık altında yazdıklarımın tamamının tekrarı. Daha fazlasını yazmaya gerek yok.

Ülkeden ümidi kesmek için bir başka sebep işte. Başka da birşey değil.

Dechatlon ne için yaparsa yapsın poşet kesinlikle heryerde ücretli olmalıdır.. Kucak kucak BİM poşetleri derede denizde yolda kısaca heryerde karşımıza çıkmaz böylece..
Ayrıca tüm medeni ülkelerde uygulanan bir durumdur bu alışsanız iyi olur..
Öküz altında buzağı aramakta faydasızdır..

fazla poset istiyen adama hayir diyemiyen personel icin alinmis bi onlemdir hem kazanirim,hem bagis yaparim hemde israf etmem gibi bence.. bugun seyyar bi abimiz esofman satmak icin bi sigara parasi on lira diyorsa durum budur bu konunun bi sonu yok decatlon da bunun farkında

Geri