Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Depodan çıkan eski road'u adam etme zamanı

@Bisiklet sever 93

Önce bi orjinal haliyle ayağa kaldıralım. Sonrasında bakalım nelere ihtiyaç var.

Scudo
O zaman affınıza sığınarak ve dayanamayarak ilk girişi yapıyorum. İnşAllah son olur ama; BİTTİ Mİ [emoji23]

Cemal Ç.

@CmlCLK

Bitmedi. Kumlamacı kayıp. Teli kapalı. Ne ettiyse kadroyla maşaya. Yana yakıla onu arıyoruz. Daha ulaşamazsam atlayıp gideceğim.

dizi izler gibi heyecanlandım, bu hikayeden bir belgesel çıkar :)

• Beğen
Tepkiler: uslsy
İlk minnoş kaza kurşunumu yedim. Yaralıyım. :agla:

Vintage tarzı pekiştirmesi için özellikle sarı yanaklı lastik arıyordum. GRL 27 x 1 1/4 lastikler tam istediğim gibiydi. Birkaç yere baktım ve en sonunda Pedal bisiklette buldum. 2 adet dış lastik 2 adet iç lastik toplam 94,71 lira tuttu eft ile ödeme yaptım 8 lira da masraf kesti banka. Bir süre sonra para geri geldi. Çünkü hesap numaralarının olduğu ekranda doğru düzgün isim bilgisi yok. İş bankası hesabı kişi adına kayıtlıymış. Firma adına gönderdim ben de. Aradım paranız geri geldi diye. Durumu anlattılar, tamam dedim geri ödeme göndereyim ama benim 8 lira masrafım uçtu siz eksik bilgi yazmışsınız dedim. Yaşlı amca bir sinirlendi. Israrlada kabul etmiyor. Başka hiçbir yerde olmadığı için 94,71 + 8 +8 liradan vermiş oldum siparişi. İçinde bulunduğum diyaloga çok üzüldüm. Pedal bisikletteki yaşlı amcaya dikkat. 8 lira için kimsenin birbirini kırmasına gerek yok amca. Bir tatlı dil, ince bir espiri herşeyi çözer. Gün gelir terslediğiniz alıcıya muhtaç olursunuz.

İşin istediğim gibi olan kısmına gelirsek siparişini verdiğim lastik aşağıdaki lastik. Tam istediğim gibi. O yüzden canımı sıkamazsın amca.. :D

59afe050e8fb5.jpg

bitti
mi?
:rolleyes:

@danceros

Bitti dayı. Tura çıkalım... :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@uslsy lastikler 28 mi 27.5 mu la ?.

Bitt mi

• Beğen
@danceros
Evet haftaya ctesi 05:00 :D

@mariokaldato

27" x 1 1/4 (630 - 32) diye geçiyor. Bence türkçesi 27.5"

@danceros

Bir ayar çekelim o zaman haftaya ctesiye.
6.30da start, Eymir > Gölbaşı > Haymana > Tulumtaş > İncek > Or-An > Eymir yaprız. :harika:

@uslsy

abi o zaman 25x622 hangi ölçü oluyor

• Beğen
@Bisiklet sever 93

Kesin bilgi değildir. Başka yerlerden de teyit et.
25x622 = 28x1.00 = 700x25C

• Beğen
Enazindan kumlayiciyi bulmuşsunuz :D :D

• Beğen
@Lazrail_08

Kumlamacı hemen kumlayamamış. Benim spray ile birlikte üzerinde 3 kat boya olmuş. Bu sebeple bugün boya sökücü ile temizlemiş asite koyamayıp. Yarın en ince kumla detay kumlama yapıp öğlene hazır edecekmiş. Bakalım... :kötü:

---------------------

Bunlar da bu gecenin yıldızları. Jantların her tarafında irili ufaklı nokta nokta pas lekesi ve spray boya öbekleri vardı. Küveti doldurup 2 litre sebze yıkama sirkesi ile bir paket sofra tuzu döktüm içine. Jantları ve diğer birkaç parçayı bunun içinde biraz bekletip başladım ovmaya yaklaşık 4 saatte işlem bitti lakin ben de bittim. Bu jant temizleme işinin böyle zor olacağını tahmin etmemiştim. :uyku:

y23.png

y24.png

y25.jpg

@uslsy

Ömer bey sizede devmali konu hakkinda yaziyorum ama insallah bana kizmiyorsunzdur. Lastikler fotografdaki lastik oldugunu söylemissiniz, eminmisiniz o fiyata bu lastikleri aldiginiza.
Gördügüm kadari ile sizin jantlariniz Clincher ve bu lastikler ise Vittorianin tanesi normalde 30€-35€ arasi olan Rally Kevlar 3 D Compound Tubular lastigi. Eger gercekten fotografdaki lastigi siparis verdigseniz sonucu iyi arastirin derim, yanlis bilgi vermisler size gibi geldi bana. Sizin jantlar clincher oldugu icin Tubular lastikler uymuyor ve o lastikelrin 27" yok sadece 28" olarak var.

@mariokaldato
27.5" Yol janti yok cumhur sadece cok eski bisikletlerde nadir de olsa 27" jantlar var. 27,5" jant yeni nesil MTB lerde oluyor. :)

@uslsy
Bence bu kumlama isinde bir is var, kumlamaci hayatta boya sökücü ile ugrasmaz kac kat boya olursa olsun kumlama ile en fazla 10 dakikada tüm boya ve paslari söker. Ayrica asite yatirmasida cok tuaf, kadronuz yapiskanli ise maf olur ki sükür asite yatirmamis.

beni yanlis anlaya bilirsiniz ama ben size restorenizde dogru yolu izlemenizi istiyorum ve yardimci olmaya calisiyorum. Inanin bana bu eski kadrolarda A'dan Z'ye tüm islemlerini bilirim aksi taktirde bilmedigim bir ise de karismam.
Isterseniz birdaha yazmam ve size basarilar dilerim.

@Murat Cömez : abi Omer kardesin aldiklari grl marka 27' lastiklermiş . Sanirim bir karisiklik var .
Aside yatirmamislar cok sukur yoksa o kadroyu 4 e kesip en fazla supurge sapı filan yapardi arkadasimiz :D

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve uslsy
Geri