Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dış lastik yarıldı

Scudo
Eğer uzun süre bisiklet üzerinde kalacaksanız, değer; standart kullanıcı iseniz bence hiç gereği yok. Ben 23 kullanıyorum ve lastiklerim bittiğinde (uzun yol yaptığım ve sık kullandığım için) 25 veya 28 düşünüyorum.
Günlük en fazla 100 km yapıyorum 23 u sipariş edeyim teşekkürler

IMG_20200817_072255.jpg
IMG_20200817_060734.jpg
Merhabalar sabah antrenmanında insanın yaptığına ihtimal vermediğim bu görsel yüzünden henüz 300km deki lastiğim kullanılamaz hale geldi sizce onarımı mümkünmüdür

Yanaktan dış lastik yarılması kötü. Tamiri randımanlı olmaz. Yeni lastik almanızı öneririm. Canınızdan kıymetli mi... Düşüp bir yerinizi kırabilirsiniz Allah korusun.

• Beğen
Tepkiler: haruncoskun
Yandan yarılmış bir lastiği bez bantla içeriden 3 4 kat üstünden geçtik. 1500 km oldu maşallah tık yok. Görüntü harici bir durum olmadı şimdiye kadar.

SAVE_20200817_132936.jpgSAVE_20200817_132946.jpgSAVE_20200817_132917.jpgSAVE_20200817_133014.jpg
Mal canın yongası sabah bana bişey olmadığına sukrettim öğlen acısı üstüne çöktü ☺️ babam dikiş attı lastikciye de içten yama yaptırdım henüz test etmedim sonucunu burdan paylaşırım

Eski lastiğimde serçe parmak tırnağı kadar büyüklükte bi yatık olmuştu. Eski iç lastiği uygun boyutta kesip bir kaç kat katladım. 2 sene kullandım :D . Tabi benimki istisna. O zamanlar liseye gidiyordum öğrencilik de etki edince böyle bi çözüm bulmuştum. Uzun yolda bir süre idare edebilir bu yöntem.
237570 dosyayı görüntüle237571 dosyayı görüntüle237572 dosyayı görüntüle237573 dosyayı görüntüle
Mal canın yongası sabah bana bişey olmadığına sukrettim öğlen acısı üstüne çöktü ☺ babam dikiş attı lastikciye de içten yama yaptırdım henüz test etmedim sonucunu burdan paylaşırım
Benim yarık bu kadar büyük değildi. MTB idi bir de benimki baya dağ taş ta çıktım Allah korudu. Tereddüt ederseniz direkt değiştirin denedikten sonra bence. Kazasız belasız sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: haruncoskun
Eski lastiğimde serçe parmak tırnağı kadar büyüklükte bi yatık olmuştu. Eski iç lastiği uygun boyutta kesip bir kaç kat katladım. 2 sene kullandım :D . Tabi benimki istisna. O zamanlar liseye gidiyordum öğrencilik de etki edince böyle bi çözüm bulmuştum. Uzun yolda bir süre idare edebilir bu yöntem.

Benim yarık bu kadar büyük değildi. MTB idi bir de benimki baya dağ taş ta çıktım Allah korudu. Tereddüt ederseniz direkt değiştirin denedikten sonra bence. Kazasız belasız sürüşler.
Lastik de tasarruf olmaz biliyorum temkinli bir test sürüşü yapacağım 300 km olmadı henüz 300₺ verincede öyle hemen kıyamıyor insan ☺️

• Beğen
Tepkiler: lordOFbolts
Lastik de tasarruf olmaz biliyorum temkinli bir test sürüşü yapacağım 300 km olmadı henüz 300₺ verincede öyle hemen kıyamıyor insan ☺
Siz de haklısınız. Keyifli sürüşler diliyorum

Lastiği değiştirmen lazım ağırlığın etkisiyle iç lastik oradan deliği genişleterek aynı top yumurtası gibi çıkar 😁

Selamlar,

Benim arka lastiğe geçenlerde tur yaparken cam parçası tam yere bastığı yüzeyde içeri girmiş , eve döndüğümde farkettim ve camı dikkatlice çıkardım tam lastiğin içine oturmuştu ama iç lastiğe ulaşmamış. 700x25 ebatlarındaki bu lastik bir sorun çıkarır mı ? Bir işlem yapılıyor/ yapılması gerekiyor mu?

IMG-0516.jpg

Selamlar,

Benim arka lastiğe geçenlerde tur yaparken cam parçası tam yere bastığı yüzeyde içeri girmiş , eve döndüğümde farkettim ve camı dikkatlice çıkardım tam lastiğin içine oturmuştu ama iç lastiğe ulaşmamış. 700x25 ebatlarındaki bu lastik bir sorun çıkarır mı ? Bir işlem yapılıyor/ yapılması gerekiyor mu?

240316 dosyayı görüntüle
Delik, lastiğin bastığı yüzeyin tam ortasında, yani en az riskli bölgede. Ancak arada, büyüklüğünü kontrol etmek lazım. Zamanla açılıyor mu bakmakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Selamlar,

240316 dosyayı görüntüle

Benim lastiklerde bundan biraz daha iri iki büyük yarık var ve yaklaşık 2.000KM boyunca sorun yaşamadım ama tırtıklı yolda çok dayanamadı ve o bölgeden patladı. İçerden dış lastiğe MTB patlak yaması yaptık, şimdilik iyi fakat daha sağlam bir yama gerekiyor. Bence sizde içerden dış lastiğe yama yapabilirsiniz. Şimdikinden daha iyi olacağını açık.

Benim lastiklerde bundan biraz daha iri iki büyük yarık var ve yaklaşık 2.000KM boyunca sorun yaşamadım ama tırtıklı yolda çok dayanamadı ve o bölgeden patladı. İçerden dış lastiğe MTB patlak yaması yaptık, şimdilik iyi fakat daha sağlam bir yama gerekiyor. Bence sizde içerden dış lastiğe yama yapabilirsiniz. Şimdikinden daha iyi olacağını açık.
Dış lastiğin içinden görünecek şekilde delindiyse dediğiniz gibi bir önlem alınması lazım. Bende de ortaya yakın bir yerde cam/taş kesiği var, lastik koruması olduğundan dolayı delik içten görünmüyor.

@TatanQa_tr Bir ara daha kötü durumdaki (#44) lastiklerin içini Kaan.Özçelik'in yaptığı gibi bir çeşit japon yapıştırıcısı ile doldurmuştum. Sonuç fena değildi ama bir süre kullandıktan sonra sonra aşındı ve açıldı. Kullandığım yapıştırıcıdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Benim kullandığım lastikte yarık daha büyüktü onun da etkisi olabilir. Bir daha böyle bir sorun yaşarsam bu sefer derby ya da bally kullanıcam muhtemelen çok daha iyi sonuç verirler. Çünkü yapısı kuruduktan sonra esnek ve sağlam oluyor. Bence denemenizde fayda var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: lokatrus
Geri