Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dış lastik yarıldı

dışardan yama yaparsan çıkıntı olabilir sürerken tık tık yapar. güvenli olsun diyorsan dış lastiğin iç tarafına tam o kesiğin arkasına yama yapabilirsin heralde. bir de arkadaşın dediği gibi indirip arasına yapıştırıcı deneyebilirsin ama 100 psi durağan basınca ne kadar dayanır. sürerken oluyor 150 psi.
 
Scudo
Ben olsam hiç riske atmaz, yenisini alırdım.
 
Ben de mazgala girdiğimde lastikte bu şekilde 2 adet kesik oluştu 2000km civarı kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım.Eğer içindeki camı çıkardıysanız lastiklerin kalitesini de göz önünde bulundurursak pek bir sorun yaşatacağını sanmam.
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan2020
sapanlarda kullanılan kauçuk lastiği eriterek oraya damlat ateşle eritirsen yanıp kömürleşebilir lehim makinesi (havya) gibi birşey kullan kauçuğu ecznelerde havyayıda 1 tl cide bulabilirsin sana maliyeti 10 tl olur doğaçlama çözüm sundum işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama lastiğin oda sıcaklığında ve şişik olsun resimdeki gibi dene... yada elinde iç lastik varsa onuda eritebilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan2020
Benim lastiğimde aynı şekilde kesikler mevcut ancak hiç bir sıkıntı yaşamadım sürekli asfalt ta kullanıyorum Michelin lastik 3000km den fazla kullanıyorum lastik markasının önemli olduğunu düşünüyorum:harika:
 
Sıcak yama biraz geniş 23mm lik yol lastiğine girer mi ki içerden
 
IMG_2343[1].JPG IMG_2344[1].JPG
Uzun süredir bu şekilde kullanıyorum. Conti Ultra Sport 2 lastiklerim. İçeriden zefal patlak önleyici şerit attım. Problemsiz bir şekilde kullanıyorum.
 
Benim lastik yarıktan dolayı balon yapmıştı. Tek farkı yere basmayan taraftaydı. İçten yama yaptım ayrıca dışından da yumuşak silikon bazlı bir yapıştırıcı sürdüm. balon olayı bitti. Bir de eski bir iç lastıkten uygun boyutta parça kesilip yine silikon bazlı yapıitırıcı ile lastiğin içine yapıştırılabilir.

Şöyle bir ürün de var ama hiç denemedim.

(link)
 
@Ahmet Bilge Kaan AKIN geçmiş olsun, düz yol antrenmanlarında sıkıntı olmasa da unutur hızlıyken bir patlama yaşarsan sana bir şeyler olur diye korkarım. Lastik mi sen mi değerlisin dostum. Yine de elde para yoksa alt kısma fazla kalın olmayan bir yama biraz iş görür belki. Yine de içime sinmedi bence indirimlerden faydalan bir lastik al derim.
 
@alper 76
Hocam sagolun :) 2 cift lastigim daha var evde , lastikten bol bi sey yok :D Dediginiz gibi risk alinacak kadar onemli bir mevzu degil. Zaten yolda bile kalsam bu lastik yuzunden o bile insani cok yoruyor :D Simdilik eski lastigimi taktim hocam, kisa zamanda uygun bi sey bulurum dediginiz gibi :)
 
Benim salcanonun swallow lastiginde yan tarafkarinda su sekikde yarilmalar var..on lastikte var arkada yok..ise giderken %15 sert egimli dereye dogru hizla iniyorum asa yukari 300 mt var..parke tasli ve bozuk zeminli..lastik basincini 58 lerde tutuyorum tabiki 45 lere kadar dusuyor 10 15 gune bir kontrol ediyorum..acaba bu sert iniste yuk one kaydigi icin ve basinctada dusmeler oldugu icin yan acilmalarmi olusuyor sizce. Ayrica reflektor seridide komple acilmis gibi..sanki lastikten kopacakmis gibi boydan boya yarilmis.
20170810_220140.jpg
 
benim cst czarların ikisi de böyle yarıldı :koptum:


nW0RLN.jpg



vpWbn4.jpg
 
@Cem Ç iç lastiği takarken dönmüş olabilir bende öyle olmuştu yepyeni lastiğim yarılmıştı meğerse şamrel katlanmış
 
geçen hafta yolda ön lastik güçlü bir tıslama ile patladı. yolda traktörlerin tarladan çamurla birlikte yola yapıştırdıkları taşlar vardı. neyse iç lstiği değiştirdim eve geldim. gece bi baktım ki ön lastiğin yanakta yarık var ve iç lastik balon yapıyor ordan. şöyle:
DSC_0957.JPG

neyse kendimce direk söküp dış lastiği içten yamadım :kötü: işe yarar sandım.
DSC_0961.JPG

tabi 100psi civarı basınca yine balon oluştu. :( DSC_0965.JPG

sonra tabi araştırdım biraz güvenli görülmüyor. kullanmadım bu haliyle. üzüldüğüm nokta lastiğin daha diken gibi şeyleri bile duruyordu, eski olsa hiç içim acımazdı. Galiba bunun sağlıklı bir tamiri yok? Yabancı bloglarda iğne ile dikenler falan olmuş ama onların da altındaki yorumlar yarı yarıya onaylıyor - onaylamıyor. Napacağız, atıp yenisi mi alacağız?
 
yeni lastik almakta yarar var risk'e hiç gerek yok. Lastik ölçülerini bana yazın isterseniz fiyatını araştıralım
 
kullandığım lastik 700x25c idi,
jant 622x17c

Tamam değiştirelim de çekindiğim nokta yeni lastiğin de böyle kolay yarılması. Bulunduğum yer tarım faaliyetlerinin çokça olduğu bir yer ve yolların çok yeri bahsettiğim şekilde. Bu olayı böyle kolay yaşamamak adına ne yapmam gerekir. Ben mi yanlış kullandım yoksa lastikler mi çok dayanıksız idi? veya bu olayın kaçışı mı yok?
 
@hasanhoznur
Geçmiş olsun. Dış lastik için de şu şekilde yamalar var:
(link)
Ancak bunlar kalıcı çözüm olmaktan çok yolda lastiğinizi yardığınızda sizi eve getirsin diye geçici çözüm.

Başka bir konuya yazdığımı alıntı olarak buraya koymak istiyorum:
@Murat B.
 
@Murat B. teşekkürler.
Yani sıkıntı biraz da continental'den kaynaklı. Üstelik pahalı da.
Yanağı daha kuvvetli bir lastik almak öyleyse daha umut verici şuan benim için. Çünkü korkum 2-3 ayda bir böyle bişeyin başıma gelmesi idi. Sürekli 100lerce lira harcamak masraflı geliyor.
 
Geri