Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dış lastik yarıldı

@TatanQa_tr sorun çıkarmayacak bir yarık, tam o bölgeye bir şeyin denk gelmesi çok küçük bir ihtimal sıfıra yakın. Lastik dağılana kadar götürür bu yarık sizi. Bu yarıkların sayısı 4-5 olunca korkmaya başlamak lazım. Zamanla genişlemiyor merak etmeyin

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Scudo
@TatanQa_tr sorun çıkarmayacak bir yarık, tam o bölgeye bir şeyin denk gelmesi çok küçük bir ihtimal sıfıra yakın. Lastik dağılana kadar götürür bu yarık sizi. Bu yarıkların sayısı 4-5 olunca korkmaya başlamak lazım. Zamanla genişlemiyor merak etmeyin
Benim lastikteki yarığı genişliyor gibi görüyorum. Umarım psikolojik değildir. ;) İki ucuna işaret koyayım da arada bilgi veririm size de.

• Hahaha
Tepkiler: Road_Runner

Teşekkürler . Aslında bu cam yarıklarından 2 tane daha mevcut ama onlar daha küçükler . Nasıl bir yoldan geçtiysem cam kırığı epey varmış yolda anlaşılan.

@Kaan.Özçelik teşekkür ederim çok faydalı bir başlık olmuş . Önerinizi dikkate alarak bir an önce pattex i alayım. ;)

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
Bence iç kısımdan yine de bi yamavari bi güçlendirme yapmak daha sağlıklı olur ...

• Beğen
@TatanQa_tr Pattex diye arama bence çünkü birsürü farklı yapıştırıcısı var. Benim aldığım pattex koyu kıvamlı ve (çok) geç kuruyan bi japon yapıştırısı gibiydi. Üzerinde 60 saniyede kuruyacağına dair birşeyler yazıyordu üstelik. Bana kalırsa siz bally ya da derby tercih edin. Kaan beyin kullandığını bulamayabilirsiniz. Ama çoğu yerde derby yada bally bulabilirsiniz. İnternetten alacaksanız ayrı tabi. Deri - kauçuk yaptıştırıcısı diye bakın.

Son düzenleme:
  • Beğen
@TatanQa_tr Pattex diye arama bence çünkü birsürü farklı yapıştırıcısı var. Benim aldığım pattex koyu kıvamlı ve (çok) geç kuruyan bi japon yapıştırısı gibiydi. Üzerinde 60 saniyede kuruyacağına dair birşeyler yazıyordu üstelik. Sen bally ya da derby tercih et. Kaan beyin kullandığını bulamayabilirsin. Ama çoğu yerde derby bulabilirsin. İnternetten alacaksanız ayrı tabi. Deri - kauçuk yaptıştırıcısı diye bakın.
Başka bir başlıkta sıvı conta önerilmişti. Ben de onu denedim, delik içerisinde 1-2 gün de kalsa, birkaç sürüşte atma eğilimi gösteriyor. Bahsedilen Pattex doğru karar olabilir.

@TatanQa_tr Pattex diye arama bence çünkü birsürü farklı yapıştırıcısı var. Benim aldığım pattex koyu kıvamlı ve (çok) geç kuruyan bi japon yapıştırısı gibiydi. Üzerinde 60 saniyede kuruyacağına dair birşeyler yazıyordu üstelik. Bana kalırsa siz bally ya da derby tercih edin. Kaan beyin kullandığını bulamayabilirsiniz. Ama çoğu yerde derby yada bally bulabilirsiniz. İnternetten alacaksanız ayrı tabi. Deri - kauçuk yaptıştırıcısı diye bakın.

yok ürünü kolayca bulabildim ilk aramada : (link)

Bunu almak daha mantıklı , duruma göre çözüm olarak görüyorum. Aslında evde derby var ama bu pattex @Kaan.Özçelik tarafından denenip resmedilmiş :)

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
2 haftalık Michelin Dynamic Sport lastiğimde kaza sonucu böyle bir yarık oluştu. Fotoğraftaki iç lastikle dış lastiğin arasına yama konmuş halidir. Bisikletçim ve arkadaşlarım değiştirmem konusunda ısrarcılar ama parasızlığın içinden para çıkartarak aldım bu lastiği ne yapmalıyım çözümü var mıdır ? Arkadaşım seni yolda bırakır dedi. Bu tür olaylarda patlama neden olur?
@hakan2020 Hocam benim de Michelin Dynamic sport var. Yaptığım kaza sonucu yanda küçük bir yarık oluştu dış lastiğe yama yapsam iş görür mü?

Dosyalar

• 5AEF699A-9BC7-4C01-AAF9-43E96F47B060.jpeg
    5AEF699A-9BC7-4C01-AAF9-43E96F47B060.jpeg
    29,6 KB · Okunma: 32
Son düzenleme:
Arkadaşlar geçen gün lastiğim balon yaptı nedenini araştırırken bu görüntüyle karşılaştım. tamir edilir bir şey mi yoksa lastik çöp mü oldu? 700x23cIMG-20200926-WA0013.jpeg

Güvenlik şeridindeki taşlardan dolayı olduğunu tahmin ediyordum. Kesik yarım cm kadar tam olarak sırtta. Henüz 100 km kadar kullanmıştım. Kendi imkanlarımla tamir etmek istiyorum. Tavsiyeleriniz var mıdır?

Fotoğrafta teker eve getirecek kadar şişikti ve içten eski iç lastik parçasını yama olarak yerleştirmiştim. Basınçla birlikte yarık fotodaki gibi genişlemişti. Fakat daha yüksek basınçta bu genişleme devam eder mi denemedim. (700x25c)

Dosyalar

• IMG_20210205_131131.jpg
    IMG_20210205_131131.jpg
    1 MB · Okunma: 124
Altta görünen iç lastik mi? @myafacan

• Beğen
Tepkiler: myafacan
@myafacan Yarık arka taraftan da çıktığı için uzun süre dayanacak güvenli bir tamir yolu ne yazık ki yok. Tahmin ettiğiniz gibi yarığın büyüme ihtimali yüksek. Biliyorsunuz yol bisikleti lastikleri oldukça yüksek basınçlarla şişiriliyor. Bir bardak su içip yeni lastik almanızı tavsiye ediyorum.

İçten yapıştırdığınız yamayı en büyük ve kalın yamalarla değiştirerek, yapıştırıcı olarak Bally ya da Derby kullanarak, yarığı da yine Bally ya da Derby ile doldurarak bir süre daha kullanmayı deneyebilirsiniz. Belki bilmiyorsunuz diye söyleyim Bally ile yapıştırırken hem yamaya hem yapıştırılıcak yere sürüp biraz bekledikten sonra yapıştırmak daha sağlam bir tutuş sağlıyor. Kururken de işkence tarzı bir alet ile bölgeye baskı uygularsanız daha da iyi olur.

Uzun turlarda da yanınızda katlanır bir lastik taşıyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu lastikten tam verim alabilmeniz artık pek mümkün değil. Bölge kapatılır, müdahale de edilir ama zayıflık giderilemez. Lastiği ideal basınçla şişirdiğizde bu bombeyi sürüş esnasında mutlaka hissedeceksiniz. Bunun virajı var, yokuş aşağısı var, acil durumlardaki frenleme ve yol tutuşunun hayati önemi var.
Bu lastik artık sıradan bir antrenman için bile güvenli olmayacaktır ve güvenliğinizi riske atmaya da asla değmez :harika:

Kendi fikrimi çürütmek gibi olacak ama(link) çare tükenmiyor. :D @myafacan Ben de yorumu yenilemiştim bu arada görmemiş olma ihtimalinize karşı burdan haber vereyim.

Son düzenleme:
Güvenlik şeridindeki taşlardan dolayı olduğunu tahmin ediyordum. Kesik yarım cm kadar tam olarak sırtta. Henüz 100 km kadar kullanmıştım. Kendi imkanlarımla tamir etmek istiyorum. Tavsiyeleriniz var mıdır?

Fotoğrafta teker eve getirecek kadar şişikti ve içten eski iç lastik parçasını yama olarak yerleştirmiştim. Basınçla birlikte yarık fotodaki gibi genişlemişti. Fakat daha yüksek basınçta bu genişleme devam eder mi denemedim. (700x25c)

En dogrusu imkan varsa lastigi degistirmeniz.
Yine de saglikli olmayan cozumler var.

-Sırt için değil ama yanak yırtıklari icin ayakkabi tamir ipiyle yarık sık aralıklarla dikilip gererek birleştiriliyor.
-Yırtıgın iç tarafına yama atılarak bir sure daha gitmesi saglanabilir. Dag bisikleti lastiğinde arazide dış lastiği yardığım zaman denedigim ve uzun sure lastigi kullanmamı saglayan çözümdür kendisi. Ama yine yanak kısmındaki yarıktı. Sırtta etkisi ne kadar basarili olur bilemem. Ancak yuksek basincli yol bisikletlerinde buradan kısa surede bombe/balon yapabilir.
-Ozellikle dış lastik yamamak için urunler mevcut.

a1.jpeg

Geri