ortalığı biraz karıştırayım
Deore lx V fren seti ile yüzlerce km yaptım
fren kolu shimano nun sitesinde 1,5 parmak ile kontrol özelliği ile tanıtılmakta,gerçekten de sadece 2 parmakla çok rahatlıkla kontrol edilebilmekte
---fren mesafesi cidden çok iyi kuru zeminde hidrolik kadar iyi
---ıslak zeminde-yagmurlu havada 700-35 lastik ve 65 psi basınç ile kullandıgım zaman 20 km ortalama hızdan itibaren kazık frende arkadan kayma yaşanıyor 1- lastik basınçları max seviyede ve 2-frenler tuttugu halde lastik kayması yaşıyorum lastiklerim daha iyi olsa ve daha düşük basınçla kullanılsa kesinlikle daha iyi frenleme olacak.
---fren ayaklarını bir kere ayarladım ayar kaçırma söz konusu değil,tekerleklere pabuçlarım sürtmüyor
Bence V fren ya da hidrolik olsun ama iyi kalitede olsun giriş seviyesi frenler kullanıp bu kötü şu iyi demek pek mantıklı değil
Tur, fitness, şehir ve mtb yada cyclecross için hidrolik disk fren en iyisi. Yol için tam anlamıyla diske geçiş gerçekleşmedi 2-3 yıla tamamlanır kanımca çünkü o hızlarda rotorlar çok ısınıyor ve arıza riskinde direk ölürsün başka şansın yok çünkü. Teknolojisi bi kaç yıl daha gelişmeli yollarda. Ayrıca sana dura ace te kullanılan rotoru aldığın 5-6 binlik yol bisikletinde vermezlerki verecekleri dandik rotor hem ağırlık yapar ki bu yol bisikletinin mantığına ters hemde kaza durumunda maliyeti çok olur. Zaten bisiklet karbon bi dünya para verecen bide yan kazada sırf kadro değil jantlar rotor vs herşey çöp olur ki bu maliyeti kim karşılayacak batarsın valla. Ama para çoksa tabiiki sorun yok disk olsun hem de dura ace te kullanılandan alayım lutfen))