Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk fren mi V fren mi?

ben disk kullanıyorum , arada v li bisiklet denediğimde adaptasyon sorunu yaşıyorum:D

Scudo
Mekanik disk sıfır bisiklet alındığında sinir bozucu sürekli balatalar sürtüyor ama yavaş yavaş oluruyor gibi ilk ücretsiz bakımdan sonra sıkıntı yoktu birkaç gün sonra yine sürtmeye başladı sonra azaldı fren performansı olarak iyi bence bir hidrolik olamaz belki ama bemce yeterli

Mekanık dısk bosuna kullanmayın fren yapma kabılıyetı momentinin az olması dolayısıyla v drenden daha dusuk. sadece gorunum ıcın kullanılıyor.
Eger daga tasa cıkıcaksanız yagmurda camurda sureceksenız hıdrolık kullanın yoksa v fren

Mekanık dısk bosuna kullanmayın fren yapma kabılıyetı momentinin az olması nedenıyle v drenden daha dusuk. sadece gorunum ıcın kullanılıyorlar.
Eger daga tasa cıkıcaksanız yagmurda camurda sureceksenız hıdrolık kullanın yoksa v fren

Mekanik disk fren kullanıyor daha önce v fren kullanmaktayım. Performansı gayet iyi oldukçada memnunum tavsiye ederim.

Bende cok kararsiz kalmistim acaba v frenmi yoksa hidrolikmi diye.V fren diye almaya gittim hidrolik frenli bisikletle eve dondum.Ama iyiki hidrolik almisim diyorum.Tek parmaginla dokunman yetiyor insana ayri bir guven hissi veriyor.

@Mustafa_Sayar
Balatalari belirli araliklarla kontrol edin, bitip bitmedigine bakin. Bitik balata ile giderseniz balatadaki metal diski de eritiyor.

Lastikleri gerekmedikce cikarmayinz her sokup takmada buyuk ihtimalle diskin ayari kacar.

@ismail.yüksel
Balatalarin bitip bitmedigini nasil anlariz frenmi tutmaz yada sesmi yapar.Tavsiye icin tesk.

@Mustafa_Sayar
Fren kollari elcige yaklasmaya baslar. Bu durum da balata da bitmis olabilir, hidrolik yagi da azalmis olabilir.

Diskin oraya yakindan bakin sagli sollu iki tane balata goreceksiniz. Simdiki hallerini goz onunde bulundurarak azalip azalmadigini kontrol edin. Normalde 0.5 mm den sonra kullanilmamasi gerekir dese de siz 2mm kala degistirirsiniz.

Diyelim hidrolik yagi azaldi yada bitti kendimiz yag ekliyebiliyormuyuz neresine ekleniyor...

Bütün fren sistemlerinin birbirine göre avantajları ve dezavantajları var. Eğer bu avantajları ve dezavantajları biliyorsak gerisi tercih meselesi diye yorumluyorum ben bu konuyu.

çok basit paran varsa disk fren eger bütcen kısıtlıysa v fren

Hidrolik disk v fren cantliver kullandim. Durmak istiyorsan disk hafiflik istiyorsan v fren diyebilirim. Cantliveri nicin uretmisler anlamis degilim. Ama sekli en cok da hosuma giden o.

@Mustafa_Sayar
Yag eklenebiliyor, ama hava yaptirmamaniz lazim. Belirli prosedurleri var. 50 ml si 45 lira civarinda satiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa_Sayar
Hidrolik disk al sonra pişman olma ;)

İlk bisikleti almadan önce bende Disk fren düşünüyordum kullanıcı yorumları na baktıkça soğudum gidip v fren aldım ama memnun değilim çok iyi tutmuyor bence Disk fren daha iyi

Bu yıl bisiklet ile tanıştım bir yıl boyunca baya bi bisiklet sürdüm bisikletim iyi bir bisklet değil eylülde yeni bisklet almayı düşünüyorum disc fren mi v fren mi diye düşünüyorum. v fren de devamlı sürtme sorunu oluyor ayarlıyorum 10-15km sürüyorum akord bozulunca yine ayarı bozuluyor sürtmesi devam ediyor.hidrolik disc mi alsam diye düşünüyorum.acaba disc fren akorddan etkilenir mi veya sürtme sorunu olur mu ne önerirsiniz salcano ng650 hd diye düşünüyorum öneriniz nedir?

Kısa ve öz cevap olarak.giriş seviyesi hidrolik fren alacağına kesinlikle v fren al. Ama alacağın set orta ve ustu ise v frenlere asla bakma derim

Slm arkadaşlar.. Yaklaşık 2-3 ay evvel cube nature pro aldım.. Frenleri hidrolik disk fren.. Ön frende en ufak bir sıkıntım yok ancak arka frende ciddi sorun yaşıyorum.. Bisikletin üstünde değilken fren çok sıkı kavrıyor lastik dönmüyor burda sıkıntı yok, ancak bisiklet sürerken ne kadar sıkarsam sıkayım arka fren hiçbir şeklide bisikleti yavaşlatmıyor.. Aldığım yere götürdüm, diske spray sıkıp zımpara yaptılar yağ gelmiş dediler, bir düzelme yok.. Birde cıyak cıyak ötüyor.. Bisikletimde zil yok, havalı korna niyetine kullanıyorum o derece :acpsnr: Frenler : shimano altus 355 diye bir model..

Geri