Buraya zamaninda yazmistim, bisikletin uzerinde 11-34 gelmisti dumduz memlekette gayet gereksiz diye sonunda 12-25'e gecis yaptim. On taraf da 50-34 bu arada.
Diyebilirim ki bisiklete icin simdiye kadar harcadigim en iyi para belki de. Ruzgarsiz duz yolda 33-34 civari seyir hizim vardi, bunu da ruzgara gore 19-17-15 arasinda gidip gelerek korumaya calisiyordum. 17'den 15'e dusus sikintiliydi benim icin, kadansi yukseltip gecis yapmam daha sonra da bunu korumak icin efor sarfetmem gerekiyordu. Yasli bacaklarim ve kalbim isyandaydi.
2 hafta once 12-25'e gectim, ufak bir surus yaptim ardindan Istanbul'a geldigim icin pek kullanma sansim olmadi. Bu hafta daha fazla surus yapma sansim oldu, diyebilirim ki sahane oldu bu degisiklik. Seyir hizini rahatlikla 35 ustune tasidim, 37-38 civarina sabitleyebildim. 17-14 arasi tam benim viteslerimmis. Onceki kasette vites degistirmek icin 90 kadans civarina cikmayi bekliyordum yenisinde aralik daha dar oldugu icin 85 seviyelerinde vitesi degistirmeye basladim.
Ruzgarsiz bir gun yakalayamadim henuz ama sik kullandigim rotada tahminim ortalama hizimi 1 km/s civari arttiracaktir.