Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

Ben 53x39 - 23x11 kombini ile başladım.53 yaprağı hakkıyla çevirmek (kadanslı) için 3 ay boyunca 39 dişliyi kullanmıştım.Mtbden sonra bu dişliler bariz "ağır" kaçmıştı.Mtbde beraber sürüş yaptığım arkadaşım 1 ay sonra "soner kasların hacim almaya başlıyor" diyişini hiç unutmam :) Rampa çıkmaya bayılan biri olarak dik rampalardan diz sağlığı ve aşırı zorlanmamak için kaçar olmuştum.Uzun lafın kısası 3-4 aylık bir zaman diliminde bacaklarım iyice hacim kazanıp güçlendi.Rampaları daha kolay çıkmaya ve düz yollarda 35-40 km tempo ile uzun süreli muaazzam keyifli sürüşler yapmaya başladım.Çünkü acı keyfine dönüşüyordu :) 23x11 rublem bitmeye başladıktan sonra 26x11 veya 12 gibi bir ruble denedim.Hiç verim alamadım.Tek getirisi 1. Vites ve rampaydı.Uzun bir sürüşte gerekli tork aralığı sağlamıyordu.23x11 rublede tork aralığı daha sıkı olduğu için hızlanma ve yavaşlamalarda uygun vitesi daha kolay buluyordum.Sabit bir kadansla yoluma devam ediyordum..Ağır vites kombinasyonunu gelişmek ve daha hızlı olmak isteyenlere tavsiye ederim.

Şuan 2 senelik aradan sonra 52x34 - 28x12 kombinasyonunu kullanıyorum.Sadece dik dik rampalarda avantaj sağlıyor.Benim için tamamen vasat 53 ayna ve 23 rubledeki pedal tepkisini arattırıyor.Keza tork aralığı olarak rublede 6 ağırsa 5 hafif 4 yok gibi 7 dönmüyor şeklinde serzenişte bulunuyorum :) Biraz daha zaman geçirdikten sonra benim tabirimle erkek işi vites dişlilerine geçiş yapacağım. :) iyi forumlar..

Scudo
Ortalama %12 eğimli bir yokuşu 0.857 oran ile çıkmak beni bitiriyor fakat kesilmeden çıkan birilerini bazen görüyorum.

aynakol: 28-38-48 den 30-42-52 geçiş yaptım.
ruble: 9lu 11-34
8094sfsfsfs.JPG

İlk zamanlar 34/50 kullanmistim gezinti ve uzun tur icin ideal.
Uzun suredir 52/36 kullaniyorum. 2 yaris tecrubem oldu ve 52'nin yerine 53 olmasi gerektigini fark ettim. (İnise baslarken ön gruptakiler basabildikleri kadar basip inise olabildigince yuksek bir hizla baslamayi amacladilar, fakat bendeki 52 aynakol onlardan daha once boşa cikti, yani onlar kadar hizlanamadim ve geride kaldim.)
Rublem oldum olasi 11/25 fakat yokusum da oldum olasi kotu :) Almak nasip olursa yeni grupsetimde aynakol 53(39), ruble 28(11) olacak. Performans icin ideal oldugunu dusunuyorum :rolleyes:

Yol bisikleti 1 yıldır hayatımda
50-34 ve 11-28 kullanıyorum rampa çıkmayında seviyorum ama belirli bir eğimden sonra 28 bile yetmiyor bir sonraki kombinasyonumda 11-32 ye geçmeyi planlıyorum

Dağ bisikletimde 11-36 ruble ve 38 yaprak aynakol kullanıyorum. İlla tek yaprak olsun fakat düz yolda da ideal performansı versin diyorsanız kessinlikle tavsiye ederim. Bundan önce 22-32-44'lü Alivio aynakol vardı ve 3.dişlisi acayip gereksizdi.

3 hafta önce sattığım yol bisikletinde 34-50 aynakol ve 11-32 kaset vardı, benim gibi giriş seviyesi bir yol bisikletçisini gayet rahat ettiriyordu. Ama yarış koşacaksanız bilmiyorum.

Bir kere de Sram Force deneyimim oldu, 44 aynakol ve 11-36 kaset vardı ve gayet rahattı.

Bu bahsettiğiniz oranlar nedir? Ne anlama gelir? Bu konu hakkında hiç bilgim yok...
Bununla ilgili bir konuda bulamadım forumda. Varsa böyle bir konu link atarsanız sevinirim.

@mertgulkokan
34-50 ve 12-30 kullanıyorum çok dik rampalar dışında zorlanmıyorum.Tam istediğim oranlar ve çok memnunum yarışçı değilim genelde uzun turlar yaparım.

Şimdi işteyim, telefondan sıkıcı olur, yarın akşam hepsini uzun uzun , sindire sindire okuyacağım

• Beğen
Tepkiler: Punctum
Ya şu yol bisikleti kullanan arkadaşlara imreniyorum özellikle o koca koca aynakollarla 28 ruble ile yokuş çıkan arkadaşlara dağ bisikleti ve tur bisikletinde alıyorum 22 aynakola 36 rubleye (tabi yüksek eğimlerde) fıs fıs çıkıyorum inşallah büyüyünce sizin gibi olurum (yaş 37 bu arada [emoji846])

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bisikleti aldığımda(mtb) 24-34-42 aynakol, 14-28 ruble vardı. Bisikleti hidrolik frene çevirirken rubleyi 11-32 ile değiştirdim. Sonradan sorunun bisiklette değil kondisyonsuzluğımda olduğunu öğrendim. 32 yaprak tertemiz duruyor :D genelde önde 24 arkada 24 ile tırmanıyorum(1-3) yokuş azalırsa önü 2ye alıp duruma göre arkayı da 28 yaprağa geçiriyorum.

Burayı yeni bisiklet alıp yokuşlarda ölüp bayılan biri okuyorsa rubleyi boşa değiştirmesin. Sorun rublede değil, kondisyonsuzlukta. Ama ben kiloluyum deme, ben de 96 kiloyum :D

Yol bisikletim olsa 50-34 11-25 tercih ederdim sanıyorum.

@Mustafa ZeybekBen kiloluyum ve rubele ve aynakolumu seviyorum canlarım benim yaşasın 11-36 [emoji23]

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gençler klasmanında olmama rağmen bi şekilde 53-39 11-25le 1 sene sıkıntısız uludağa çıkmak dahil kullandım bisikletimi.Bu sene elit erkeklerde olmama rağmen 50-34 13-25 aldım,53-39 super record aynakol alıp 53-39 13-25 kullanmayı düşünüyorum.

Yeniden konuyu hortlatmak istiyorum :). Çok güzel ve değerli yorumlar var başlıkta. Her kullanıcı için farklı alternatifler oluşturulabilir tabiki. Fakat bir seçeneğimiz olsa bence 52-36 aynakol , 11-32 rublenin çoğunluğu tatmin edebileceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
50-34 11-25 kullaniyorum yokuslarda 15-20kmh ile cikabiliyorum 2 ay kondisyon calisin bence bir problem olmayacaktir. 53-39 yokuslarda beni yoracaktir tahminimce

@mert8753

Kişiden kişiye göre değişir. Bende 50-34 ve 11-25 kullandım. Yokuşlarda geberdim. Sırf yokuş çıkmak için yeni bisiklet siparişi verdim. 50-34 ve 11-32 oranları ile. Bu arada 100 kg civarında geziyorum

Geri