Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

@Harun.

Adaşım, önceliğim hız değil. Aynı performansı koruyarak biraz daha hafif ve daha kaliteli bir aynakol kullanarak daha iyi bir sete sahip olmak

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Scudo
Bir soru da benden 50-34 aynakoldan 53-39'a geçerken zincir değişimi zorunlu mu olacak ve sadece zincir değişimi ile sistem çalışmaya devam edebilecek mi?
sora ve tiagra sistemler ultegra- dura-ace aynakol ile çalışır mı?

Aqua Blue Sport takımı world tour yarışlarında bu sene takım bisikleti olarak 3t strada modelinde sramın tek aynakollu grupsetini kullanırken aynakol konusunda bu kadar kararsız ve seçici olanlara çok fazla anlam veremiyorum. 53-39 a büyük 50-34 e küçük diyosanız hepimizin işini görebilecek olan ortalama 52-36 yı alın derim zaten rubledeki farklı viteslerle veya kadans farkları ile aynı hızları yakalayacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
Başlangıç için 50 34 şart ancak ilerleyen durumlarda düz yoldaki maksimum hızı düşününce 52 36 11 32 güzel bir seçenek
Birde yaşadığınız bölge cidden dağlık ise arka ruble 11 32 de oldukça fayda sağlayacaktır
Aslında sadece konyada pedal basan birisini düşününce arka rublenin 11 32 de olması gereksz gibi

50/34 aynakol ve 11-32 ruble var, aynakolun 50 yaprağını 52 ya da 53 yapsam sizce sistem çalışır mı? arkada uzun bacaklı sora attırıcı var, 34den vazgeçmek istemiyorum:)

@finarod

ilk olarak 50-34/ 11-30 kullanıyordum. Anadolu yakasında o şekilde girmediğim yer kalmadı. daha sonra başka bir bisiklet aldım. 50-34/ 11-32 idi. bahsettiğiniz dişli oranları benide rahatsız etti ve 11-28 e geçerek rahat ettim. sonra o bisikleti değiştirerek 52-36/11-28 oranlarına geçtim. düz ve iniş olarak çok iyi aynakol oranları verdi. 36 yaprakta 40km/h a kadar rahat kullanabiliyordum. sonra tatil dönüşü Yoros rampasında zorlayınca sol dizi sakatladım, tendonu incitmişim. 3 hafta dizlikle dolaştım. aynakol u 50-34e aldım. eğer arka arttırıcım kısa olmasaydı 11-30 opsiyonunu deneyebilirdim belki ama 50-34/11-28 oranları gayet tatmin edici. inişlerde en yüksek hızda fark ediyor biraz, ama karşılığında rampada güldürüyor..

11 32 ruble ve uzun bacak :)
275bbe7c6396cc571d00aae3fbfe9591.jpg

• Beğen
Tepkiler: polo34
Sora 3500 uzun bacak. 50t aynakol 32t ruble, 108 bakla zincir. Orijinal 25t ruble varken zincir 106 bakla idi.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Açıkçası şöylede bir durum var,
Kısa bacak ultegra di2 rd-6870 arka aktarıcıda 3 aydır 11-32t ruble sorunsuz stabil kullanıyorum.
Normalde çalışmaması gerekiyor fakat buradaki asıl püf noktanın arka aktarıcısının üstteki makarasının rublenın 1. dişlisinde uzaklaşması olduğunu fark ettim.
Bunu için 1. fotoğraftaki vidayı biraz sıkarak aktarıcının üst makarasını 1. dişliden uzaklaştırdım böylece sorunsuz şekilde vites geçişi ve pedalı geri çevirince sorunsuz hareket ettiğini gözlemledim.
Sonrasında arka vites 2'de iken zincirden belirli aralıklarla çıt çıt ses geliyor bu sesinde powerlinkten kaynakladığını fark ettim onuda söküp yerine pim taktım ve zincirdeki o ses kesildi meğer vites 2'de iken powerlink 1. dişliye sürtüyormuş :)
Tabi burada aklıma takılan bir şey daha oldu oda kadro kulakcığının uzunluk unsuru. Kadro kulakcılığı uzunluğu her bisiklette aynımıdır diye?
Sonuçta kadro kulakçığı uzun ise artarıcıda rubleden uzaklaşmış olacaktır.
Kadro kulakçığı uzunluğu derken 2. fotoğrafta da sarı ile çizdiğim bölgenin uzunluğunun bahsetmeye çalıştım.
Bende kısa bacakta 11-32t nasıl çalıştı bilmem ama kulaklık uzunluğuyla bir ilgisi var sanırım.

@Fuubar

Sporcuların hepsi şikayetçiydi. Bisiklet yüzünden, tekli aynakolla yaşadığımız sorunlar yüzünden yarış kazanamadık diye açıklama yapmaya başlamışlardı. 3T bunun üzerine aynı bisikletin 2'li aynakollu versiyonunu çıkaracağının sözünü verdi, çıkardı da. Fakat şikayetler kesilmediği için (burası benim tahminim) sponsorluk desteğini keseceğini açıkladı 3T. Takım kapandı, takım kapandı haberini yöneticilerinden değil de basındaki arkadaşlarından aldığını söyledi sporcular. Halen sözleşmesi olanların pek çoğu transfer sezonunu kaçırdıkları için gelecek sezon takımsız kaldı... Kısacası, 3T'nin Strada macerası düşündüğünüz kadar da pürüzsüz olmadı.

Vites oranları olarak da, 53-39 /11-23'ten başlayan biri olarak, yüksek oranlar tamamen gereksiz diyorum.
Oldukça düz, yokuşları çok kısa olan bir coğrafyada yaşamama rağmen 50 aynakolun yetmediği bir durumda kesinlikle kalmadım. 11-28 ruble kullanıyorum ve bir sonraki bisikletimde 50-34'ün yanına 28'den büyük bir ruble koyacağıma eminim.

Dizleri gereksiz zorlamanın hiçbir mantığı yok. Eski 8'li, 9'lu sistemlerde rublenin dişlerinin birbirine yakın olması gerekliydi, fakat yeni 11'li sistemlerde böyle bir ihtiyacınız yok. 11-28, 11-30 gayet güzel oranlar sağlıyor size, vites geçişleri sonrası kadansta ciddi bir değişim olmuyor.

50 aynakolun da 53'e göre pratikte ciddi bir kaybı yok. Aramızda kaç kişi kaçış grubunu yakalamak için grubun önünde, yokuş aşağı saatte 80km hızla pedal çevirmek zorunda kalıyor ki?

ekleme: 2012'de mesaj yazmışım konuya. 53-39 /11-23 ile mutlu olduğumu söylemişim. Sonra dizleri sakatladım :)

Tırmanmayı seviyorum. O yüzden canyonun 50/34 11/32 lik kullanıyorum. Gayet memnunum. Düz yolda da yüksek kadansla güzel sürüşler yapıyorsunuz. Kadansınız ve tırmanışınız gelişiyor. 52 ve 53 lük aynakol kullanan arkadaşlarla antrenmanı rahatlıkla yapıyorum. Sorun olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: eyupozturk
11 32 ruble
50 34 aynakol
Uzun bacak arka aktaracıyı kullanacaklar için zincirde 56 adet bakla olması gerekiyor
Bugün bayağı bir uğraştım ve tüm şartları sağlayan uzunluk budur tabi söylediğim sistem shimano için

Bisikletimde tiagra 4700 grup set mevcut aynakol ve ruble oranı 52-36/12-28 ruble oranından farkedileceği gibi bisikletimin arka aktarıcısı kısa bacak, biraz rampalarda zorlanıyorum açıkçası diyorumki 12-30 ruble taksam aktarıcının kapasitesi destekler
mi ?
(Shımano sitesinden baktım desteklemiyor ama deneyen arkadaşlar tecrübelerini yazabilir mi ?

@bugra_5211

@Fırat Ç. denemek lazım shimano kalsa 28t destekliyor benim kısa bacak ama 32t stabil çalıştırdım.

11-36 Ruble 50-34 Aynakol. Biraz kondisyon yapınca süper bir kombinasyon olduğunu anladım. Bu arada bisikletim cyclocross ve genelde yüklü sürüyorum.

50-34x11-36 rampada iyiydi ama eksik olan hıza kavuşamadım son 5 yıldır 53-39x11-28 harika oldu.

50/34 - 11/32 olan kombinasyon için 52/26 ayna kola geç diye sürekli şeytan dürtüyor. Fark olacağı kesin soru pozitif yönde mi yoksa negatif yönde mi ?

Uzun soluklu % 8 üstü eğimlerde 53/39 11/28 çok ağır kalıyordu. 39t yaprağı 36t ile değişerek %8,3 lük hafifletme yaparak nabzımı düşürdüm kadans düşmesini hatta durmayı ortadan bi nebze olsun kalktı. Ama %10 üstü uzun tırmanışlarda daha düşük oranlarla yüksek kadans ile dizlere binen yükün azalması, nabızın tavan yapma olayı kökten kalkar. Sonuçta insan gücü bu. Motor değilki her zaman aynı performansı alalım.

53 39 un düz yolda avantajı çok fazla var ancak rampada iş farklı
Eğer çok iyi bir kondisyon yok ise ve 53 39 aynakol var ise rublenin 11 30 olması avantaj sağlayacaktır

@iskender şerit
Bu işlemi yaptıktan sonra zincir değiştirme mecburiyetinden kaldınız mı yada zincirden bakla eksiltme durumu oldumu ? Bende 53/39 kullanıyorum ve sizin gibi ufak yaprağı 36 yapmak istiyorum. Şuan kullandığım FC 6800 MD, ufak yaprağı R8000 110 BCD alsam sizce uyumlu olur mu ?

Geri