Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

1 haftadır yol bisikleti kullanıyorum
39-50 11-28
Ama 39-50 yi 39-53 ile değiştirme arzusu içerisindeyim

Scudo
Yakın zamanda grup set alacağım.Şuan bisikletim de 11-28 /// 50-34 var.Yazılanları okudum düz yolda daha hızlı gitmek ve de yokuşlarda rahat etmek adına ne almalıyım.Ne önerirsiniz? Arkadaş 52-36 /// 11-30 al diyor. Sram etap alacağım bu arada.

@mühendis Eğer 11-30 ruble seçeneği varsa 53-39 almanız daha iyi olur küçük dişlide ikisi de nerdeyse aynı orana denk geliyor. Büyükte de alışırsanız çok rahat edersiniz. Ben 100 kg ım 53-39 11-28 kullanıyorum ortalama kadans sürekli 100-110 arası çıkar. Düz yolda 120 kadansda 40-45km/s çevirebiliyorum.

@hakankcksrklk evet istediğim gibi ruble seçeneği var.Ben 65 kg ım şuan ama 70 kg yapıp bu kiloda kalmayı hedefliyorum.Genelde düz yolda hızlı gitmeyi
seviyorum.İyide yokuş tırmanıyorum.Bu yüzden düz yolda hızlı gitmek , yokuş çıkarken de öyle çok zorlanmak istemiyorum.Bulunduğumuz bölgede düz yolda , yokuşta baya çok.

42/14'ten 48/11'e geçtim. 65-70 kadansın üzerine çıkamıyorum.

@mühendis
Yazdığınız gibi iyi yokuş çıkabiliyorsanız 53/39 - 11/28 almanızı tavsiye ederim. Ben bu oranları kullanıyorum ve yokuş çıkmam eminim sizin kadar iyi değildir bu oranlar beni bazen yokuşta zorlasa da size uygun olacağı düşüncesindeyim.

valla nerden çıktı bu 53/39 şimdi :) kafam iyice karıştı :)) Evet yokuş çıkmakta bir sıkıntım yok.50-34 ///11-28 ile.53/39 diyorsunuz demek.Bilgiler için teşekkür ederim.

Yeni oranlarım 11 32 ve 50 34 oldu
Rubleyi 12 27 den 11 32 yapıyorum
Takıldıktan sonra ilk rampaya vuracağım nakalım değişim nasıl olacak

@mühendis Bir de bu işin ticaret kısmı var. Bence sram etap gibi bir seti genelde üst seviye bisikletçilere yani yarış koşanlara satabilirsiniz onlar da 52-36 kullanmaz galiba :)

52/36 11/28 kullanıyorum. %10 ortalamalı bi yokuşta dahi zorlamadı. Düz yolda ise istediğinizi alıyosunuz kesinlikle. Tabi kişiden kişiye değişir bu durum ama 52/36 candır bence.

53/39 - 11/28 vardı arka rubleyi 11-32 ile değiştirdim ve rahat ettim , eve giderken 2,5 km tırmanıyorum yokuşları 28t ile çıkarken nabzım 160-170 bpm arası oynardı şuan 32t de nabzım aynı yolda 145-155 bpm arası genelde yokuşları 28t ile çıkıyorum baktım nabzım çok çıkmış alıyorum 32t ye nabzı aşağı çekip sonra 28 de yüklenmeye devam.

Şunu da düşünün 50-34 aldığınızda aynakol dişli 1'de ile arka rubledeki tüm viteslerde hafifleyecek gereksiz kadans yaparak yavaş gitmek yada ön vitesi 2 ye atmak yada ön birde iken çapraz sürmek zorunda kalacaksınız. (şahsi görüşüm)

Ben şuan aynakol (39) 1 de arka dişli 5-6 iken 40 km hızı görüp önü 2. öyle atıyorum hızlanma konusunda aşırı yararını görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: hakankcksrklk
@mühendis ben bisikleti alırken dişli oranlarını seçme şansım yoktu. yada çevremde yol kullanan hiç yoktu o yüzden 53/39 - 11/28 ile başladım ama bir 50/34 ile yola giderken farkı kadans olarak hissediyorsunuz.

Ve bu aynakol için farklı opsiyonlar mevcut kendi sistemimden bahsedeyim bende ultegra 6800 53/39 var sadece 36 yaprağı alıp gerektiği zamanlarda aynakol yaprağını değişme opsiyonunu düşündüm bu olay bana 60-70 tl maal oluyor tabi 11-32t imdamı yetişti de değiştirme gereği duymadım :) yani şayet alacak olduğun sistemde aynakol dişlisi büyütme veya küçültme işlemine uygunsa baktın ayağına uymadı bu anlattığım opsiyonu yaparsın, aynakolun 1. dişlileri ucuz 2. dişlileri pahallı oluyor bunu da aklında bulundur.

bu arada samsundasın sanırım bende ordu merkezdeyim yolun düşerse beklerim

Yahu benim de aklıma düştü bu dişliler. Şehirler arası tur yapmaya başladım yol bisikletiyle, günde 100-150km den sonrası biraz can sıkıyor, baya bi yorucu olmaya başlıyor. Arka dişlileri 11-32 yapsam mı diye düşünmeye başladım ha :)

• Beğen
Tepkiler: yasarilker
@hakankcksrklk jokerde bir adet 32t olması ilaç ilaç :) nabız düşürme ilaçı hemde sen onu bana sor 11-32 direk alsan farkı anlamak zor olur ama ben de 11/28t den 11/32 geçinçe oh be dedim aynakola işlem yapmaya gerek bile kalmadı

• Beğen
Gravelimde 50/34 - 11-32 kullanıyorum. İlk taktığımda çok zorlamıştı, yükle tırmanış yapa yapa kondisyonum iyice arttı, artık hafif gelmeye başladı. Yol bisikletimde 52/36 11-25 kullandım. Son derece yeterli geliyor ve oranlar arasındaki yakınlık kadansımı bulmamı kolaylaştırıyor.

@mühendis

Anladigim kadariyla 34-50/11-28’den 39-53/11-32’ye gececeksiniz. Bu iki grubunda en dusuk vitesleri zorluk olarak neredeyse ayni. Yani yokus olarak sorun yasamazsiniz diye dusunuyorum.

• Beğen
arkadaşlar dişli oranını bulmanın yolu nedir tektek saycakmıyız

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Üzerinde yazar genel olarak en kötü sayarsınız dn büyük ve en küçük dişliyi

arkadaşlar 48-38-28 aynakol yerine 42-34-24 taksam arada çok fark olur mu? (en fazla 28 ve 38 dişlisini kullanıyorum 38 dişlisi biraz daha küçük olsa çok iyi olurdu) ayrıca 42-34-24 takarsam zincirden bakla çıkarmam gerekir mi?

Geri