Scudo Sports

Diz ağrısı

8 yıldır her pazar 100 artılar hafta içi 10-15 km 'ler sonucunda geldiğim nokta sıfır diz ağrısı,130 km benim için yeterli bi km olmakta pazardan pazara,istanbul dışı tek etap yılda 2 kez olmakta.200+,tabi 130 km 'den sonra dkkat edilmesi gerekiyor,en temizi,pazardan pazara 130 km 'leri aksatmadan yapmak.

Scudo
@Gökhan Taflan

Bendede durum aynı şekilde antrenmansızken yüklendimmi hemen rahatsızlık veriyor, ama antrenmanlıyken ne kadar yüklensemde tolere ediyor hiç bir sorun yaşamıyorum..

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
Zayıflamış uyluk ön ve arka grup kasları ile yüksek şiddette egzersiz yaparsanız kaslardan destek alamayan diz, kalça ve hatta omurga eklemleri zorlanır. Bu nedenle yüksek şiddete ya kademe kademe ulaşmalısınız ya da egzersiz salonlarında birkaç seans yapmalısınız.

geçen gece bisiklet sorduk 40 km. ilk 20 km sinde bir şey olmadı mola verdikten sonra bisiklete tekrar bindiğimde sol dizimin alt dış kısmında ağrı oluştu. 3 gündür bisiklete binmiyorum geçmesini bekliyorum. sizce sebebi ne olabilir? not: yüklenirken ağrı yapıyor ve pedal en aşşağı inene kadar ağrı devam ediyor. pedalı yukarı çekerken hiç ağrı oluşmuyor :(

@gokberk88 Bir fazla yüklenme ağrısına (overuse) benziyor. Şişlik ve veya kızarıklık var mı?
Bacağı havaya kaldırarak dinlenme ve buz uygulaması öneriyorum. Geçmiş olsun.

@Kadirhan biraz fazla yüklenmiş olabilirim şöyleki gruptaki arkadaşlarda yol bisikleti var bende de şehir bisikleti. birde ben bisikleti alalı 1 ay oluyor arkadaşlar uzun zamandır bisiklete biniyorlar. şişlik yada kızarıklık yok. birkaç gecedir bangay sürüp yatıyorum. sıcak daha mı kötü yapar? bundan sonra buz koysam faydası olur mu?

@gokberk88 Erken dönemde soğuk iyi gelir. Bengayı daha sonra kullanırsınız.

@gokberk88

Ortopedik her sorunda soğuk pansuman yapılır. Yani buz uygulanır.

@Kadirhan @clubber teşekkürler arkadaşlar bundan sonra tavsiyelerinize uyup hemen buz koyup daha sonrasında bangay süreceğim :)

@clubber tamam o zaman hababam buz :D

arkadaşlar gene rahatsız ediyorum sizleri ama gene bu diz ağrısından sıkıntım var :(. Sol dizim iyileşti bu seferde sağ dizim ağrıyor. Yalnız bu sefer şöyle bir şey dikkatimi çekti pedala basarken parmak uçlarıyla ayağın birleştiği yerle pedala basınca ağrı dayanılmaz oluyor fakat ayağımın tam ortasıyla pedala basarken ağrı azalıyor. aynı şekilde merdiven çıkmamda yürümemde de hiç problem yok. kaliper ayarını biraz daha ayağımın ortasına doğru çektim biraz hafifledi ağrı ama gene vardı. Acaba selenin ileri geri ayarınımı değiştirmem gerekiyor? yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü zevkle bindiğim bisikletten mahrum bırakıyor beni :( bunun yüzünden tur dönüşü eve 2 kilometre kala babam gelip almak zorunda kaldı beni. Bu durumda biraz ağrıma gidiyor açıkçası evden bisikletle çıkıpta arabayla dönmek :(.

@clubber biraz öndeydi sele sol dizime ağrı yapmıştı dün biraz geri aldım bugünde sağ ağrıdı. ayardan mı ağrı yapıyor yoksa bisiklete başlayalı birkaç hafta oldu bende çok yüklendim ondan mı ağrı yapıyor çözemedim valla. sakatlanmadan şu olayı çözebilirsem iyi olacak :( bacaklarda güç var gitmeye dizler sağolsun yarı yolda bırakıveriyor beni

@gokberk88

Seleni yükseltmeyi dene. Yeni başladığın için ağrılar olur.

Benim sol dizimde dejenerasyon var. Bisiklete fazla bindigimde sisme yapiyor hemen buzla uygulama yapiyorum ertesi gun sikinti kalmiyor

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir kez ağrımaya başladığında maalesef hep ağrıyacak korkusu oluyor ve genelde de gerçek oluyor.
Sanırım en etkili tedavi dinlenme ama insan sürmeden yapamıyor işte.Benzer ağrı sağ dizimde var ancak
Ne muayene ne de MR da bir şey çıkmadı.En az 10 gün yatış belki düzeltir diye umuyorum herkese geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Fiz334
1. Ağrı olunca buz uygulaması
2. Kısa kasları germe
3. Zayıf kasları kuvvetlendirme
Bu doğrultuda hamleler yapınız, sonra rahatladığını göreceksiniz.

Bazen ayar vs gibi durumlarda fayda vermez.Anatomik ve ortopedik olarak yatkınlıkta önemli bir durum.Bunuda bir uzmana araşrtırtın derim.

• Beğen
Tepkiler: gokberk88
@clubber topuğa göre yükseklik ayarını yapıp seleyide çok az bir mesafe ileri alıp deneyeceğim bu seferde. bu arada yarın içinde randevu aldım doktordan bakalım bir şey çıkacak mı

@Kadirhan buz uygulamasını yaptım ama bahsettiğiniz diğer iki uygulama nasıl oluyor acaba onlarıda denemek isterim

@Candan Biberci haklısınız ama ben bugüne kadar dizle ilgili hiçbir problem yaşamadım hatta alt geçit üst geçitlerde yürüyen merdiven kullanmayıp merdivenleri kendim çıkarım en fazla üst bacak kaslarımda yanma oluyor çok merdiven çıkınca ama dizde hiç problem yaşamışlığım yok :(

Geri