Scudo Sports

Diz ağrısı

Benim de uzun süredir diz ağrılarım vardı, Emar çektirdim; bağlar ve menüsküs sağlam ama femur kemiğinde lezyon varmış, grafi istediler ondan sonra belli olacak. İnternetten anladığım kadarıyla kist veya tümör olabilir diyor :koptum::koptum:

Scudo
Kalça fleksör kasları, m. quadriceps femoris, hamstringler, iliotibial bant, m. gastrocnemius kaslarına germe
Hamstringler, kalça ekstansörleri kuvvetlendirme
Google a alt ekstremite kasları germe, hamstring kuvvetlendirme ve kalça ekstansörlerini kuvvetlendirme yazınız.

@ihsan onur şener Bir kaç sebebi olabilir;
1) Uzun bir periyotta, yaptığınız antrenmanlarınız da, en az 20 dakika ısınmadan gerçekleştirdiğiniz ani yüklenmeler,
2) Genel olarak bisiklet kullanma stilinizin düşük kadansa bağlı olması, yani ortalama kadansınız düzenli olarak 80 inin altında kalıyorsa, yokuşlarda vs durmadan ağır vites düşük kadans çeviriyorsanız ve bunu yine ısınmadan gerçekleştiriyorsanız,
3) Karın ve bel bölgesinde ki kas zayıflığı
4) Sıkça ayakta pedal çevirmek
5) Seleniz çok öndeyse
6) Selenizin yüksekliği çok yüksek veya çok alçaksa
Diz problemleri ile karşılaşma olasılığınız bir hayli fazladır. Şifalar dilerim

Herkese geçmiş olsun. Benim de geçen ay sol dizimin iç kısmında ağrı meydana geldi. Kışın bisiklete pek binemesem de haftada bir-iki gün sporu aksatmadım. Güneşi görünce bisiklete atladım, ertesi gün ağrı geçti. Birkaç gün sonra ise tekrar başladı ve hâlâ devam ediyor. Sol dizimin iç kısmında. Sâdece dizimi kırıp dışa doğru açtığımda (bağdaş pozisyonunda) ağrıyor, dizimi tamâmen kırıp oturduğumda ağrı yok, ayağa kalkarken bu kez de bacağımın arkasında hafif bir ağrı oluyor, hareket ettirince de geçiyor. :) Bacak liflerim boydan boya fenâ gergin, kütük gibiyim. Buna yoruyorum, çünkü darbe almadım, ters bir hareket yapmadım, zorlamadım, yüklenmedim de. Böyle giderse doktor yolu görünecek.

@ElcaSeJawS

Eski bir mesaj ama bende bir şeyler eklemek istiyorum. Şu kadans muhabbetini bizmi yanlış anladık bilmiyorum ama kadans banada yaramadı galiba. Mesela şuan kullanış şeklim gücüm zorlanmadan hangi devirlere yetiyorsa o devirde kullanıyorum. Zorlandığımda hafife alıyorum yolun durumuna göre yağ gibi gititğinde ağıra alıyorum. Bana göre en doğru kullanım bu galiba. En güzeli ise sakin sakin gidip tur bittiğinde enerjinin bitmemesi.

@Arseyus Ayarlar duzgun degılse ve isimadan yuklenıyorsak pedallara kurtulusu yok :D Yuksek kadans en ıyı ınsanın kendını bılmesı evet dızlerı yormadan bıtırmek onun ıcınde en uygun vıtesı en uygun sekılde kullanmak oda sana kalmıs artık bens eleyı yukarı kaldırıyorum dızlerımın agrısı gecıyor ama bu seferde dızımın arkasındakı yer de agrı oluyor bıze gore degıl heralde bu ıs bu profesyonellerın hıcmı agrısı olmuyor arkadas cok merak edıyorum kac saat suruyolar :D

Yuksek kadans derkende boyle deli gibi bosa cevırmek degıl tabı sızın dedıgınız gıbı en uygun vıtesı atıcaksın ne cok bos ne cok sert kıvamında gıdıceksın.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
@ElcaSeJawS Dostum sürüş sonraları 1 saate yakın ağrılar var onun dışında bir sıkıntı yok. Bisiklet almadan önce bu forumda bir arkadaş bana yorulmak bu sporun doğasında var dedi dolayısı ile sürüş sonrası 1 saate yakın yorgunluk ağrılar normal die düşünüyorum. Diğer bir husus ise kadans tarzı sürdüğümdede gayet güzel fakat bu defa hız yapamıyorsun en iyisi kime nasıl uygunsa o devirlerde gitmek zira çoğumuz sporcu değiliz zaten :D

@Arseyus Bende de agrı oluyor dustan sonra soguk suyu acıp dızlere bır vuruyorum ohh mıs :D İlk zamanlar sorun yoktu bende sehır bısıkletın de ama turlar uzayıp performans artınca dıkkat etmedık sımdı dızler toparlanmıyor. Vitesi duzgun ve hızlanmaları anı degılde kademe kademe yapınca daha saglıklı bır surus oluyor benım ıcın ama grup gaza gelıp bır anda yuklenınce o gunun sonu agrılı gecıyor :D

Bizden sanslımı desem demesem mi bilemedım.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/13087653_1076975735674461_4220681861282650779_n.jpg?oh=64a91f6aa4e249ec807485d07e5b41b6&oe=57AE2A6E

@ElcaSeJawS Bence bu konu baya geniş. Doğru kadro doğru sele doğru pedal.. Beslenmeden tutta vücut kaslarıma kadar derin bir konu. Dahasımı stres.. Stres varsa zaten yarı bitmişsindir. Peki nemi yapılacak bu kadar şey kafa ağırtacağına göre pedalla gitsin :D

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
@ElcaSeJawS bende bisikleti aldım tek başıma lay lay lom sürerken hiçbir şey olmadı. ne zaman yol bisikletli arkadaşlarla akşam turlarına başladım o gün bu gündür dizler ağrıyor :D yarın doktora gideceğim egzersiz falan isteyeceğim sonrada 1-2 ay kendi başıma sürmeye devam edip öyle gruba katılacağım :D

@Kadirhan teşekkür ederim bahsettiğiniz egzersizleri bulup yapacağım

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
@Cyclist999 konuda bahsettigim gibi. Isınınca agrım kalmıyor :)

şahsi görüşüm sele boyuna ince ayar yapmanız gerektiği yönünde dizleriniz ağrıyorsa sele boyunuz alçak üst bacağınızın üst kısmında çekilmeler hissediyorsanız sele boyu yüksek olabilir bisikletle ani hızlanırken bisiklet sağa sola yalpalanıyorsa buda selenin alçak olduğunun bir işaretidir.

@Cuneyt Erkman bunu daha öncede izlemiştim fakat İngilizcem yeterli olmadığı için olayı tam anlayamadım.

sabah uyandigimda sag bacagimda diz agrisi oluşuyor gun icerisinde azalmasina ragmen sabah uyandigimda tekrar nuks ediyor malesef :/

1. yöntem apış aranıza koydugunuz duz bir objeyi duvarda işaretliyorsunuz. yerden olan yuksekliğini olcup 10 cm cıkarıyorsunuz bu selenin tepe noktası ile aynakolun merkezi arasındaki mesafeyi verecek
2. kops method da aynakol yatay durumdayken ucuna agırlık baglı ipi dizinizden bıraktıgınızda pedal ile aynı hizada olması gerekiyor
3.aynakol dikey vaziyette iken bacak 25-35 derece açısında olmalı(goneometre ile olcum)

selenin gidona olan mesafesini hesaplama biraz göreceli eğer kendinizi otururken gidona yetişmeye çalışıyor gibi hissediyor bilekleriniz agrıyorsa seleyi ileri almanız gerekiyor cok dik ve rahat oldugunu dusunuyorsanız seleyi geriye almanız gerekiyor.

@Cuneyt Erkman verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :) aklıma bir soru takıldı yalnız. 2. söylediğiniz zaten selenin ileri geri ayarı için kullanılan bir metod değilmi:kötü:

evet doğrudur videoda o bilgiyide vermiş onuda eklemiş oldum. şunuda ekliyeyim selenin ayarının düzgün olduğunun en basit onayı ani hızlanmalardır.

• Beğen
Tepkiler: gokberk88
Sele ölçüsünü doğru ayarlamamanızda diz ağrısına sebep olur. Onu kontrol ettiniz mi ?

Geri