Doktor sizi baştan sağmış anlaşılan, klasik devlet hastanesin deki umursamaz doktorlar işte. Size tavsiyem açma germe hareketlerine başlamadan önce iyi bir doktor bulup MRI ile sorunun kaynağının bulunması gerek. Kafanıza göre açma germe yaparsanız daha kötü bir hale gelebilirsiniz, kendimden biliyorum.Selam,
benim de dizimin altı, hatta dizden 1-2cm aşağısı olacak şekilde hafiften ağırıyor. Dizimin içinde de sanki kıkırdak doku azalmış ve sürtüyormuş gibi de bir his gelmeye başladı son zamanlardan.
Muayene oldum, doktor çapraz bağlarda sıkıntı yok dedi. Buz ve ağrı kesici tedavisi tavsiye etti.
Yapabileceğim esmeye ve güçlendirme hareketleri var mı?
Doktor sizi baştan sağmış anlaşılan.
Röntgen de bir şey çıkmaz kırık ve çatlak olmadığı sürece. MRI da tüm yumuşak dokular görülür.Yok Hocam ya, gittiğim doktor ilgilenen birisi. Fizik terapi hastanesine gidiyorum, pek hasta olmuyor ve doktorlar detaylı bakabiliyor. MRI çekilmedi ama röntgene baktı.
Arkadaşın da dediği gibi mr çektirmenizde fayda var. Dizinizin ne durumda olduğunu bilirsiniz. Diz ağrıyorsa sele boyunu da düşünün derim.Selam,
benim de dizimin altı, hatta dizden 1-2cm aşağısı olacak şekilde hafiften ağırıyor. Dizimin içinde de sanki kıkırdak doku azalmış ve sürtüyormuş gibi de bir his gelmeye başladı son zamanlardan.
Muayene oldum, doktor çapraz bağlarda sıkıntı yok dedi. Buz ve ağrı kesici tedavisi tavsiye etti.
Yapabileceğim esmeye ve güçlendirme hareketleri var mı?
MR çekilmesi lazım hocam. Bu ağrı merdiven çıkarken pek yokta merdiven inerken yada yokus asağı yürürken daha hissedilir oluyor ise diz kapağı ıcındekı kıkırdak sıvı eksılmesi sebebi ile oluyordur. Sporcu hastalıgı denıyor, yaslı ınsanlardada gozukuyor. Likya maratonunda basıma gelmıstı, dağın zırvesıne 45dk koşmustum ama 2 saatte inenemiştim. Daha sonra ıkı ay doğru duzgun yuruyemedım. Doktor bi hap vermıstı ama hatırlamıyorum calsiyummuydu yanlıs bilgi vermiyeyim şimdi.Yok Hocam ya, gittiğim doktor ilgilenen birisi. Fizik terapi hastanesine gidiyorum, pek hasta olmuyor ve doktorlar detaylı bakabiliyor. MRI çekilmedi ama röntgene baktı.
Baker kist öyle durduk yere bir anda olmaz kolay kolay. Diz arkasında bulunan tendonları zorlamış (strain) olabilirsin. Örneğin ben kalf kasımı yaralamıştım ve ağrısı diz arkasına vuruyordu.Selam arkadaşlar iki hafta önce işim gereği merdiven kullanıyorum. (Şantiye) normalde bi sorun yaşamam ama 90 basamak merdiveni ikişer ikişer çıktım birkaç gün. Son on gündür ciddi anlamda diz arkasında ağrı var. Baker kisti olabilir mi acaba ? Sadece dinlenmeyle geçermi yada ?
İnşallah öyledir çok korkulacak bişey olmazBaker kist öyle durduk yere bir anda olmaz kolay kolay. Diz arkasında bulunan tendonları zorlamış (strain) olabilirsin. Örneğin ben kalf kasımı yaralamıştım ve ağrısı diz arkasına vuruyordu.
GSS'ye dahilsin anladığım kadarıyla herhangi bir devlet hastanesinden muayene alıp,sadece muayene ücreti(10-15lira) ve ilaç reçetesi verilirse eczaneye ilaç bedeli ödemesi,katkı payı ödemesi yaparsın.Merhabalar herkese, yaklaşık 2 hafta önce yol bisikleti de SPD pedala geçtim fakat sağ ayakkabinin kal açısını topugumu dışa doğru çok fazla gelecek şekilde ayarlamam sebebiyle daha çok sağ dizimin dışa bakan tarafında ağrı oluşmaya başladı çömelmiş pozisyondan ayağa kalkarken de kütürt diye sesler geliyor, o yanlış acılı surusten sonra açıyı duzelttim ama o ilk sürüşümde muhtemelen dizime zarar verip sakatlandigimi düşünüyorum ki doğru bir şekilde sürsem bile 20 km den sonra ağrılar tekrardan oluşmaya başlıyor, sizce nasıl bir sakatlık olmuş olabilir, şuan bisiklet sürmeyi bıraktım, sağlık sigortam şuan işlemediği için hastaneye gidemiyorum, özel hastaneye gitsem mr vs ne kadar fatura cikar
Geçmiş olsun. Büyük bir ihtimal kıkırdak dokusuna zarar verdiniz ve vücut zarar gören dokuyu esnemeyen bir doku ile onardığı için size kütürdeme sesi geliyor buna skar dokusu denir. GSS niz yok ise devlet hastanesinde doktor muane ücreti 8 TL ödemeniz yeterli olacaktır fakat dokturun sekreterine *ben promosyonluyum* demez iseniz 50 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.Merhabalar herkese, yaklaşık 2 hafta önce yol bisikleti de SPD pedala geçtim fakat sağ ayakkabinin kal açısını topugumu dışa doğru çok fazla gelecek şekilde ayarlamam sebebiyle daha çok sağ dizimin dışa bakan tarafında ağrı oluşmaya başladı çömelmiş pozisyondan ayağa kalkarken de kütürt diye sesler geliyor, o yanlış acılı surusten sonra açıyı duzelttim ama o ilk sürüşümde muhtemelen dizime zarar verip sakatlandigimi düşünüyorum ki doğru bir şekilde sürsem bile 20 km den sonra ağrılar tekrardan oluşmaya başlıyor, sizce nasıl bir sakatlık olmuş olabilir, şuan bisiklet sürmeyi bıraktım, sağlık sigortam şuan işlemediği için hastaneye gidemiyorum, özel hastaneye gitsem mr vs ne kadar fatura cikar
Geçmiş olsun. Büyük bir ihtimal kıkırdak dokusuna zarar verdiniz ve vücut zarar gören dokuyu esnemeyen bir doku ile onardığı için size kütürdeme sesi geliyor buna skar dokusu denir. GSS niz yok ise devlet hastanesinde doktor muane ücreti 8 TL ödemeniz yeterli olacaktır fakat dokturun sekreterine *ben promosyonluyum* demez iseniz 50 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Geçmiş olsun. Büyük bir ihtimal kıkırdak dokusuna zarar verdiniz ve vücut zarar gören dokuyu esnemeyen bir doku ile onardığı için size kütürdeme sesi geliyor buna skar dokusu denir. GSS niz yok ise devlet hastanesinde doktor muane ücreti 8 TL ödemeniz yeterli olacaktır fakat dokturun sekreterine *ben promosyonluyum* demez iseniz 50 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Etmezler. Dizinizden ses gelmesi çok önemli değil. İki elinizle dizinizi kavradığınızda dizinizi bükünce bu hareket düzensizliğini hissediyorsanız, 15 gün dinlenmenizi önereceklerdir.Çevremdeki devlet hastanelerine muayene alamıyorum maalesef, acil bölümüne gitsem yeterli teşhis ve tedavi uygulanır