Scudo Sports

Diz ağrısı

Scudo
arkadaşım doktora gitsene bunları ona anlat

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Benimde dizimin altında bağdaş kurduğumda bir ağrı var böyle zorlanıyor gibi geçmiyorda hafif bir sızı gibi oluyor ne olabilir acaba

bu arada yorumlara baksanıza herkes sakat çıktı :)

Gösterdiğiniz bölge dizin arkası ise, sele olması gerekenden yüksekse problem çıkartır. Sele ayarını yeniden bir gözden geçirin derim.

Bende de ara ara olan bir şey.
En son, geçtiğimiz pazar Kısırkayaya gittik.
Dönüşünde ufak tefek ağrı yaptı ama geçer dedim. Biraz daha artmaya başladı ve bjk yokuşunu tırmandıktan sonra pek ağrı yoktu. Ertesi gün yani, Pazartesi günü ayağımı kıramıyor, eklem yeri - diz kapağının üst sol bölgesi aşırımderecede ağrıyordu.

İlk gün öyle geçti, akşamına buz yaptım ve şuanlık bir şey yok. Daha önce de olmuştu, bir iki kişinin uyarısı nedeni ile selen yülsek çok az indir dedi .. Sanırım bu olayın sele ile bağlantısı var. Seleyi indirmeden önce iyiydim, hafta sonu seleyi kaldırıp denicem tekrar.

Çok geçmiş olsun tekrar.

@Ahmet Ayaz @Volks @MuratHan
Sele seviyesini göstermek için bugün bisiklet üzerindeyken bir fotoğraf çeker, buraya koyarım. Diz açımı görmüş olursunuz. Olması gereken konumda değilse, ne yapmamız gerektiğini konuşuruz.

Üst arka bacak bölgenizi yani hamstringlerinizi ilk önce en az 2 hafta ağırlık olmadan sonrasında ağırlık ile güçlendiriniz. Arka bacak kas grupları pedal çevirme esnasında, hele ki kilitli pedal yoksa veya tam tur güç uygulayamıyorsanız, quadricepsler güçlenir, hamstringler zayıf kalır akabinde diz bölgesinde farklı gerginliklerde kas grupların dize yaptığı baskı farklı olacak bu da sorun çıkaracaktır.
Ek olarak, seleniz çok yüksek olabilir ayrıca selenin yatay pozisyonu ideal seviyede olmayabilir.

Diz bölgesindeki sıkıntı bende de var. Yalnız benim sıkıntım petaller tendonda iç taraftaki bağlarda ne gibi bir sorun olabilir benim durumumdan farklımıdır bilemiyorum ama benzer bir sorun olabilir. Bisiklet, koşu gibi sporlarda diz eklemi devamlı tekrar eden bir kuvvete maruz kaldığı için zamanla üst kas grubunu alt kemiğe bağlayan tendonlarda zamanla deformasyon ve mikro zedelenmeler meydana geliyor. Bu da ağrı yapıyor. Bisiklette düzgün yapılmamış binme ayarları buna sebep olabiliyor. Yada fazla gergin hamstirng yada yeterince gelişmemiş quadriseps kas grupları bu ağrılara sebep olabiliyormuş.. Sürüşlerden sonra iyi streching yapmak gerekiyor bence vede ön kas bacak kas gruplarını ayrıca güçlendirmek gerekiyor. Ama ilk başta bir süre ara vermek lazım yoksa ağrı kronik hale dönüyor. Çok kolay tekrar ediyor. İlk başta biraz soğuk kompress yapılması öneriliyor ve dinlenme. İleri safalarda mikro cerrahi veya kortizon iğnesi felan deniyor. Bir de masaj öneriyorlar. Ama bilen birisinin yapması gerekiyor sanırım. Yani iyi bir spor ortopedistine gidin bence durumunuz varsa. Bu bilgileri biraz internetten öğrendim. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

• Beğen
Tepkiler: mbozel
Hangi doktor bilmem ama araştırman gereken hangi "Sporcu Doktoru" olmalı. Bu kişiler senin benim gittiğimiz hastanelerdeki işini savsaklayan bir çok doktordan daha faydalı olur. Benim gittiğim kızılay doktoru da aynı şeyi yaptı.
Dr: Uzat ayağını ağrı var mı?
Ben: Yok
Dr: Öyle dur, ağrı var mı
Ben:yok
Dr:böyle var mı ağrı
Ben:yok
..çömel var mı ağrı
...yok
Dr: Peki sana bi ağrı kesici yazıyorum?????!!!!
Ben: ne yazıyon?
DR: MAJEZİK, bi de mideni rahatsız ederse diye mide ilacı yazıyorum???!!!! bi de jel..

Arkadaşlar bu konuşmalar gerçek..Bazen ciddi dalasım geliyo bu sülüklere. Neyse bugün sinirim tepemde sanırım :)

Haa bi de film istedi tabi, nesine bakacaksa, hayır bakıp yine ağrı kesici yazdı ona takıldım.

Pedal en aşağıda iken dizimin açısı göründüğü gibidir. Selemin yüksekliğinde bir problem var mı?

img.jpg

@mbozel
Var galiba. Topuğunuzla pedala bastığınızda bacağınız tam açık olacak. Dümdüz olacak yani ona göre ayarlayın

@mbozel
Kaynaklarda hep topukla basılıp ayarlandığı yazar

Benim de benzer şikayetlerim vardı doktor muayenede bir sey goremedi ancak mr istedi ve sonrasinda dizin icindeki sivinin fazla oldugu bundan dolayi sivinin kalitesinin dusup gorevini tam olarak yerine getiremedigi anlasildi vs. Ufak bir kac hareket verdi hem her gun hem de bisiklete cikmadan once yapiyorum simdi ciddi manada azaldi agrilarim , eger istanbulda yasiyorsan o doktoru tavsiye edebilirim.

@mbozel, ben ilk yorumu yazarken selenin daha yüksekte ayarlandığını düşünmüştüm fakat fotoğrafta aksine biraz daha alçakta görünüyor. Ayarı kullandığınız ayakkabı ile yaparsanız daha sağlıklı olur. Ayakkabı yaklaşık 1 ya da 2 cm fark ettirir ki bu önemli bir fark. Ayrıca pedal altta iken topuğunuz ile pedala değebiliyor olmanız gerekiyor.

https://i.hizliresim.com/m18Zp4.jpg

Topuğumla basarsam dizimin açısı aşağıdaki gibidir.

IMG-20151225-WA0015.jpg

@mbozel
Yol bisikleti icin bu pozisyon yanlis ama dag ve diger bisikletler icin bisi diyemiyorum.

@MuratHan Koyduğunuz resmi ve uyarıları dikkate alacağım.

@ElcaSeJawS Şehir bisikleti kullanıyorum: Sedona 300 C

Ayrıca fotoğraflar ayakkabısız çekildi. Ayakkabıyı da hesaba katmak gerek.

Sele çok az yukarıda olması lazım ki üst bacakta ürettiğiniz güç pedala aksın. Siz de sele yukarıda kullaniyorsunuz ama ayağınızın önü pedala basar konumdayken biraz kıvrık kalıyor. Dolayısıyla üst bacakta urettiginiz gücün bir kısmı diz kapağında kalıyor. Ancak tüm sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Şişme varsa romatizmal olabilir. Eviniz rutubetli mi? Sabahları bacağınızı açarken zorlanma ve ağrı daha mı fazla?
Bu ağrılar ne zamandır var. Evinize yeni mi taşındınız.

Geri