Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Diz Kapağı Kıkırdak Zedelenmesi! (Dizden gelen çıtırdama - kütürdeme sesleri)

Evet, bu tür sorunlarda bisiklete fazla binmememi önermişti doktor. Ben de en fazla 10 km civarı biniyordum bacak egzersizleri sanki işe yarıyor gibi, belki de plasebo etkisi falan. Daha 2,3 gün oldu başlayalı minimum 2 ay yapacağım egzersizleri. Ondan sonra belli olur zaten. Arkadaşın dediği yöntem de ilginçmiş.

Scudo
doktora bile gidemedim daha ama bu sağ dizim beni kandırıyo, bi bakıyom ağrı yapıyo doktora görünmek gerek diyorum sonra bi bakıyom sanki öyle bi rahatsızlık hiç yaşanmamış gibi ağrı falan yapmıyo. Buda demek oluyoki ben bunla ilgilenirsem tamamen geçecek naz yapıyo gibime geliyo lütfen bana bikaç iyi gelecek egzersiz hareketleri tarif edebilir misiniz?

@Abdülsamed AKBULUT

Bir sandalyenin üzerine oturun ve ayaklarınızı ileriye doğru uzatın,dize binen yükü azaltmak ve bacağın üst kısmını güçlendirmek için önerilen en yaygın egzersiz bu heralde.Zaman geçtikçe bu hareketi ayak bilek ağırlığı bağlayarak da yapabilirsiniz.

@Ali.K
Söylediğiniz bu egzersizi anında uygulamaya başlıcam, Çok teşekkür ederim Ali.K :)

@Abdülsamed AKBULUT

Aynı egzersizi ben de yapıyorum, egzersiz kağıdı var fakat mesela 6 egzersizden 3'ünü falan vermişti doktor bana.

Bir de diz kapağınızın altına kırlent veya rulo şeklinde havlu koyup yere basınç uygulama hareketi de var. Tabi danışmak lazım, bunlar kıkırdağı güçlendirmek için yapılıyor. Ben de yeni başladım bakalım

Fırat o egzersiz kağıdının resmini çekip koysan faydalı olur bence kardeş. bugünde yeni bi hadise sağ diz geçti sol dizden sesler gelmeye başladı ALLAHım çıldıracam yaa :boese157: :( :(

Bahsedilen hareket şu:

http://www.turanuslu.net/egzersizler/diz-egzersizleri.jpg

(link) bir çok çeşidi mevcut...

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
Evet bu tür egzersizler fakat doktor bana mesela bunların bazılarını vermişti, diğerlerini yapmamamı söylemişti. Acaba bir zararı olur mu bize uygun egzersizi öğrenmek için doktora gitmek lazım fakat gittiğim 4 doktordan biri egzersiz verdi, diğeri yapacak bir şey yok dedi, diğeri krem verdi, sonuncusu da sadece hap verdi. Birbirinden habersiz gibiler şaka gibi. Sağolsuın Baltalimanı hastanesindeki doktor vermişti egzersizi. Tekrar bir doktora gideceğim, bu egzersizler işe yarıyor fakat hangisi bize uygun onu nasıl belirleyeceğiz. Hepsini yapsak zararı olur mu ki acaba?

Valla kardeşim bende şaşkınım. Dediğin gibi doktorlardan biri bir şey diyor, ötekisi başka bir şey. Bana 4. ve 7.hareket hariç diğerlerini verdi. Rahatsızlığın dizin hangi noktasındaysa ve ne türse ona uygun egzersiz hareketlerini verecektir doktor elbet, hepsini yapmak zarar verebilir. Birisi krem verdi zamanla geçer dedi, öteki hap verdi :) Birde kaza gecesinden başka film çekip bakan yok. Tamam bilmediğimiz mesele ama bir film çekilse daha sağlam teşhis olmaz mı arkadaş anlayamıyorum şu doktorları. 2 elliyor reçeteyi basıyor. En iyisi sağlam güvenilir bir uzman doktor, prof. bulup onun dedikleri doğrultusunda hareket etmek. Uzmanı bulmakta masraflı tabii. Geçen haftalarda burada önerilen Prof. Veli LÖK var İzmirde, nam-ı diğer doktorların hocası... Aradım, muayenesi 300 liracıkmış. E bu iş bir kereyle kalmıyor ki, filmi var, tekrar muayeneler var, çok pahalıya mal olacak uzmanına muayene olmakta... Bilemiyorum bende biraz daha egzersize devam edip önümüzdeki hafta başka bir doktora daha gideyim diyorum..

Kesinlikle öyle, normal hastanedeki doktorlar insan yerine koymuyor desek yeridir. Forumdaki doktor arkadaşlar alınmasın, onlar görüldüğü gibi forumda bile yardımcı olmaya çalışıyorlar sağolsunlar. Maalesef çoğu doktorumuz böyle ilgilenmiyor. Adama selam verdim geçen, hatrını sordum yüzüme bakmadı sinirli yüz ifadesiyle durdum tüm muayene boyunca saygısızlık, kafasını gözünü kırasım geldi inan. Dediğin gibi röntgende kesin sonuç alınıyor bildiğim kadarıyla. Cetvelle o bölge ölçülüyor. Normal olup, olmadığına bakılıyor.

Doktora gidilmeden de halledilmiyo ki işde. kimi doktor dediğiniz gibi hiç ilgilenmiyo gerçektende dövesi geliyo insanın haberlerde görüyoz işde adamlar boşuna pataklamıyolar ama benle hep ilgileniyolar sağolsunlar çünkü hayatımda en fazla 2 bilemedin 3 kez muayene olmuşumdur :D

Uzun süreden sonra yeni alabildim MR sonuçlarını. Raporda Grade 1 yazıyor ne anlama geliyor anlamadım fakat internette kıkırdakta yumuşama yazıyor. Herneyse, yarın fizik tedavi merkezine gideceğim arkadaşlar muayene olmaya. Gördüğüm kadarıyla ortopedi doktorlarının çoğu fizik tedavi vb. hareketler vermiyor. Büyük ihtimal evde yapabileceğim egzersizler verilecek. Olmazsa normal hastaneye gideceğim. Sağolsun doktor MR çektirdi kesin teşhis için fakat doktor başka hastaneye gittiğinden bulamadım. Boşuna fizik tedavi merkezine gitmeyin! Burcu Fizik Tedavi merkezi adında bir yer tavsiye etti arkadaşlar. Kalkıp Ortaköy'den levente gittim fakat muayene olduğum kişi MR raporuna bile bakmadan normaldir, gençlerde olur öyle diyince gülmeye başladım. Sonra bisikletle 40, 50 km'den sonra ağrı yapıyor dediğimde gözleri açıldı o kadar km yapılırsa tabii ağrır dedi. Bildiğin cahil, ne yaptığını bilmez asalağın tekini koymuşlar oraya fizik tedavi uzmanı diye. Kavga edip çıktım. Dalga mı geçiyorsunuz o kadar reklam yapıyorsunuz, kalkıp oradan buraya geliyoruz adam daha ne olduğunu bile bilmiyor, yoldan geçeni mi alıyorsunuz dedim.

Biraz önce MR sonucumu ben de aldım. Doktora çıkacaktım ama hastane inanılmaz kalabalık. Ancak yarın veya haftaya görünebileceğim. Okuyan doktor arkadaşlar varsa aşağıda ne demek istediğini açıklayabilir mi?

"Patello süperior lateral kesiminde patelladan ayrılma ve basamaklanma gösteren kemik fragman izlenmektedir. Medullar kemik iliği ödemi ve komşu bursalardaki sıvı sinyal artışı ile birlikte iyileşme evresinde kırık lehine değerlendirilmektedir. Lateral femur kondili posterior kesimindeki medullar kemik iliği ödem paternide postravmatik özelliktedir."

Yani iyileşmekte olan bir kırığım mı varmış? Kazadan sonra kırık teşhisi de konmamıştı??

Bir de "medial menisküs arka boynuzda fokal sinyal artışı grade" dejenerasyona uymaktadır." denmiş. Geri kalan noktalara normal denmiş onları yazmadım. Kırık, menisküs felan okuyunca bayağı canım sıkıldı...

Menisküs bir dokunun ismi. Onun telaffuz edilmesi sorun olduğunu göstermez. Doktora yorumlatmak en iyisi.

Fizik Tedavi Merkezleri mi ? Paket program herkese aynı uygulama :) Para Para Para

Ortopediste gidin, hatta en az 2-3 tanesine.

@Şevket Şahin

Egzersiz verdi birinci doktor. Diğerlerine bakacağız o zaman.. Keşke gitmeseydim fizik tedaviye. Zaten öğrenci adamız boşuna para gitti bir de..

geçmiş olsun..benim de dizimden uzun zamandır kıtırtı ve çıtırtı sesleri geliyordu (o dönemlerde henüz bisiklete başlamamıştırm) fakat ağrı yapmıyordu..bisiklete binmeye başladığımdan 1-2 hafta sonra sesler kayboldu ve tekrar da olmadı...gerçi işin içinde ağrı varsa dr desteği gerekiyordur ve verilen fizik tedavi egzersizlerini yapmak gerekir...çözümü bisiklet kullanmaktır demiyorum kesinlikle..yanlış anlaşılmasın.

• Beğen
Tepkiler: avan26
Dün gittim doktora gösterdim raporumu. İlginçtir geçen gidişimde kıkırdak doku için extra gıda ilaç gibi takviyeye gerek var mı diye sormuştum. Oda gülerek yok öyle şeylere gerek, horoz ibiği filan yemeye kalkma diye cevap vermişti. Bisikleti sorduğumda acı eşiğin kadar binebilirsin demişti. Şimdi çıkan MR sonucuna göre bana dediği kıkırdak dokularda, menisküste bir problem yok, kemik iliğinde ödem var şeklinde. Bu seferde geçen ki söylemlerinin tam aksine bisiklet sürmeni tavsiye etmiyorum, 2 ay daha beklemelisin dedi. Kıkırdak gelişimi için de H&N HERBS diye bir ilaç ile ödem giderici ilaç verdi. :(

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
Doktorunla iyi bir iletişim kurmana sevindim. Güven duyman, doktorunun söylediklerini uygulaman için her zaman ilk basamak diye düşünüyorum.
Eklem sıvın ısındıkça sıcaklıkla akışkanlığı artıyor. Bence dizini sıkı tutacak, hani voleybolcuların sık olarak taktığını görebileceğin diz korselerinden takabilirsin.
Bildiğim kadarı ile bağ dokularının yenilenmesi için kollajen ve c vitamini gerekiyor. Kollajeni kendi vücudun üretebiliyor ama c vitamini günlük alman gereken bir vitamin olduğu için her gün narenciye veya başka taze sebze meyve yemeyi ihmal etme. Yalnız sakın günlük ihtiyacının aşırı üzerinde alma, vitamin haplarından günlük ihtiyacın üzerinde içerenleri önermiyorum. Bir hocam "Vitaminlerin fazlası DNA telomer kırığı yapıyor", dedi. Eğer doğru duyduysam bu, gereğinden fazla alırsan hücrelerinin bölünme ömürlerini azaltırsın demek oluyor. :)
Kıkırdak, kemiğin aksine yavaş büyüyen bir doku olduğu için sabırlı olman gerekiyor. Ne güzel söylemiş doktorun; bu sürede bisiklet sürmeni tavsiye etmemiş.
Kişisel tecrübem ile de dikkate almanı tavsiye ederim. Yeterli dinlenmek bazen atlanıyor, "ne kadar acı o kadar kazanç" zannediliyor. Bisiklet sürmek gibi uzun süreli sporlar, ağrı algını azaltıyor çünkü endorfin "mutluluk hormonu" çok etkili ağrı kesiyor; eğer ağrı hissetmiyorsan, ağrı duyun ile sinirlerinin seni uyararak daha büyük yaralanmalardan koruması da mümkün olmuyor.

Geri